Önder Aytaç'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezası onandı
Önder Aytaç'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezası onandı Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'a seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirlenen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
Son dakika... Eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici hakkında karar çıktı
Son dakika... Eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici hakkında karar çıktı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan ve itirafçı olması üzerine tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandırılarak, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.12.2019 Gündem
Son dakika... Ahmet Berberoğlu hakkında karar çıktı
Son dakika... Ahmet Berberoğlu hakkında karar çıktı Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu, FETÖ üyeliğinden 12 yıl 9 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.
12.11.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Aytaç'a hapis cezası
Eski Yargıtay üyesi Aytaç'a hapis cezası Yargıtay ve Danıştaya seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirtilen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a, 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
23.09.2019 Gündem
Son dakika... FETÖ'nün kritik isminin yargılandığı davada karar!
Son dakika... FETÖ'nün kritik isminin yargılandığı davada karar! Yargıtay 9. Ceza Dairesince, FETÖ'nün kritik isimlerinden eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya'ya FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapis cezası verildi.
17.09.2019 Gündem
FETÖ'nün yüksek yargı yapılanması davalarında sona doğru
FETÖ'nün yüksek yargı yapılanması davalarında sona doğru Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski yüksek yargı üyelerinin yargılandığı 181 davadan 125'i karara bağlandı.
13.07.2019 Gündem
Eski yüksek yargı üyeleri hâkim karşısına çıktı
Eski yüksek yargı üyeleri hâkim karşısına çıktı FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.
22.11.2018 Gündem
‘Demirezici listedeydi’
‘Demirezici listedeydi’ FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Mehmet Ali Demirezici’nin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen isimler, Demirezici’nin, Yargıtay üyeliği seçiminde cemaatin önerdiği isimler arasında olduğunu söyledi.
26.03.2018 Gündem
Eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya FETÖ'den tutuklandı
Eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya FETÖ'den tutuklandı Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri Mehmet Kaya tutuklandı.
12.02.2018 Gündem
FETÖ’nün gaybubet evleri çökertildi
FETÖ’nün gaybubet evleri çökertildi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) firarisi, eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya, Çanakkale’de FETÖ'nün gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’ye ait 13’ü Çanakkale’de 1’i İzmir’de olmak üzere toplam 14 ayrı gaybubet evi belirlendi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda eski HSYK Genel Sekreteri ve Yargıtay üyesi FETÖ firarisi Mehmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı. Gaybubet evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Mehmet Kaya ve diğer şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
11.09.2019 Yaşam
‘Kılıç, cemaatin ısrarıyla seçildi’
‘Kılıç, cemaatin ısrarıyla seçildi’ Darbe girişimi sonrası ihraç edilen eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç’ın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen eski müsteşar Erdem, Kılıç’ın adının cemaat tarafından hazırlanan listede olduğunu söyledi
16.01.2018 Gündem
Gülen, Yargıtay seçiminde üye pazarlığı yapmış
Gülen, Yargıtay seçiminde üye pazarlığı yapmış FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Halit Kıvrıl’ın yargılandığı davada eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, tanık olarak ifade verdi.
15.01.2018 Gündem
Eski Yargıtay üyeleri hakim karşısında
Eski Yargıtay üyeleri hakim karşısında FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi. Eski Yargıtay üyesi Kıvrıl'ın yargılandığı davada, eski HSYK üyeleri Hamsici, Okur, Özçelik, Tosun ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem tanık olarak dinlendi.
15.01.2018 Gündem
Firari eski Yargıtay üyeleri her yerde aranıyor
Firari eski Yargıtay üyeleri her yerde aranıyor FETÖ'nün darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan ve meslekten ihraç edilen 24 eski Yargıtay üyesinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
18.12.2017 Gündem
Yüksek yargı üyesi ‘himmet’i itiraf etti
Yüksek yargı üyesi ‘himmet’i itiraf etti Eski 22. Hukuk Ceza Dairesi üyesi İlhami Dal, ifadesinde 1994’te eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan’a, 2000’de de eski Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak’a “himmet” verdiğini söyledi...
8.06.2017 Gündem
HSYK eski üyesi Kerim Tosun itirafçı oldu
HSYK eski üyesi Kerim Tosun itirafçı oldu HSYK Üyesi Kerim Tosun itiraflarında "2014'te HSYK üyeliği için aday olmamı Fetullah Gülen cemaatinin Yargıtay'da etkili konumda olduğunu bildiğim eski Yargıtay Üyesi Nazmi Dere ve eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez bildirdi. 'Aday ol' demeleri karşısında, cemaatin teklifi olduğunu anladım ve kabul ettim" dedi.
16.11.2016 Gündem
Yargıtay’ın yeni üyeleri ‘tanıdık’
Yargıtay’ın yeni üyeleri ‘tanıdık’ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, birinci sınıf hakim ve savcı sınıfında bulunan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Zekeriya Öz gibi isimlerin adaylıktan çekilmesiyle gündeme gelen, Yargıtay’ın boş üyeliklerine ilişkin seçimi yaptı
22.12.2011 Siyaset
Savcı Zekeriya Öz  yargıtay üyeliğini istemedi
Savcı Zekeriya Öz yargıtay üyeliğini istemedi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) kararıyla Yargıtay üyeliği seçimlerinde aday olarak gösterilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, üyelik için aday olmak istemedi. HSYK 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur’un eşi olan Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur da Yargıtay üyeliği seçimlerinde aday olmaktan vazgeçti.
2.12.2011 Siyaset
Yunanistan’ın 6 adasını alacağına ‘İnan’ıyor
Yunanistan’ın 6 adasını alacağına ‘İnan’ıyor Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Yunanistan’daki bir internet gazetesine yaptığı açıklamada altı adayla yakından ilgilendiğini belirterek, “Her biri için 10 ila 20 milyon euro arasında ödeme planı geliştirdik” dedi
28.06.2011 Ekonomi
TOKİ HSYK'nın yeni binasını yapacak
TOKİ HSYK'nın yeni binasını yapacak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) hizmet binası yapacak.
28.06.2011 Konut
FETÖ’nün yargıdaki  kritik ismine 15 yıl
FETÖ’nün yargıdaki kritik ismine 15 yıl FETÖ’nün yargı yapılanması içinde en önemli dokuz isimden biri olduğu belirtilen eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri eski Yargıtay Üyesi Mehmet Kaya, FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
18.09.2019 Gündem
FETÖ'nün gaybubet evlerine ağır darbe: 600 kişi yakalandı
FETÖ'nün gaybubet evlerine ağır darbe: 600 kişi yakalandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evleri ile öğrenci evlerine yönelik 1 Ocak'tan bu yana ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında "şike hakimi" ve firari eski "HSYK Genel Sekreteri"nin de bulunduğu 600 şüpheli yakalandı.
15.04.2018 Gündem
FETÖ'nün "gaybubet evleri"ne operasyon gerçekleştirildi
FETÖ'nün "gaybubet evleri"ne operasyon gerçekleştirildi Çanakkale merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evleri"ne düzenlenen  operasyonda 20 şüpheli ile yakalanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu  (HSYK) Genel Sekreteri ve Yargıtay üyesi Mehmet Kaya, Ankara'ya gönderildi.
9.02.2018 Gündem
Son dakika: Mehmet Kaya yakalandı!
Son dakika: Mehmet Kaya yakalandı! Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı  yapılanmasına yönelik toplantıları organize eden eski Hakimler ve Savcılar Yüksek  Kurulu (HSYK) Genel  Sekreteri ve Yargıtay üyesi firari Mehmet Kaya, Çanakkale'de  yakalandı.
8.02.2018 Gündem
Eski HSYK üyelerinin 22,5 yıl hapsi istendi
Eski HSYK üyelerinin 22,5 yıl hapsi istendi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık, Mahmut Şen ve Ahmet Berberoğlu hakkında, FETÖ yöneticisi oldukları suçlamasıyla hazırladığı fezlekeleri, 22,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
20.10.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri