Hüseyin AvniDanyal

Türk oyuncu.
 
1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.Bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. 1988-94 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı.2001 yılında Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. 2009 yılında vizyona girmiş olan Güz Sancısı filminde Kenan karakterini canlandırmıştır.
 
Kurtlar Vadisi'nde Danyal
Dizinin başında girilen ihalenin kendisi tarafından kaybedilmesi üzeriye yıldızı parlar. Davut Bey'den aldığı emirle tüm limanları ele geçirmeye kalkışırken İlyas Reis ve oğlu Aliosman'ın limanına Memati'yle ortak olmuştur. Daha sonra limana ortak olan Fikret Hazarbeyoğlu ile limanı yönetmeye başlamış ve gizli gizli limandan Muro için mal kaçırtmaktadır. Ayrıca Fuat Tamer Tataroğlu'nu koruma görevi Bulut'a verilmiştir. Fakat Fuat Bey, Memati tarafından öldürüldüğü için Yıldız kafasına sıkmış ama öldürmeyi becerememiştir.
 
Zülfikar Ağa'nın yeğeni Özcan tarafından Memati'ye kurulan pusuda babasıyla birlikte öldürülerek diziden ayrılmıştır.
 
Rol aldığı bazı oyunlar
Dumanaltı Aşklar : Selehattin Duman - Tiyatro Seyirlik - 2011
Letafet : Soner Olgun - Tiyatro Cef - 2008
Getto : Joshua Sobol - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2001
16 Ocak Gecesi Kral Öldü : Ayn Rand - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1999
Azizname : Aziz Nesin - Ankara Devlet Tiyatrosu\Tiyatro Seyirlik - 1995
Savaş Baba : Yakovos Kambanellis - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1994
Fehim Paşa Konağı : Turgut Özakman - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1992
Kafkas Tebeşir Dairesi : Bertolt Brecht - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1991
Meşhedi İbat (O olmasa Bu Olsun) : Üzeyir Hacıbeyli - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1989
Kadıncıklar : Tuncer Cücenoğlu - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1989
Kör Döğüşü : Tuncer Cücenoğlu - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1988
Çılgın Dünya : Lope De Vega - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1987
Benimle Oynarmısınız ? : Marcel Achard - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1986
Soytarılar Okulu : Friedrich Karl Waechter - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1985
Yönettiği bazı oyunlar
Azizname : Aziz Nesin - Van Devlet Tiyatrosu - 2006
Asiye Nasıl Kurtulur : Vasıf Öngören - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2005
Çocuk ve Balık : Hüseyin Avni Danyal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1998
Filmografi
Sağ Salim 2: Sil Baştan - Muhtar - 2014
Eksik Sayfalar- 2013
Zengin Kız Fakir Oğlan- 2012
Sağ Salim- 2012
Karanlıklar Çiçeği-2012 Azerbaycan TV Dizisi
Öyle Bir Geçer Zaman Ki - Kenan - 2012
Çınar Ağacı- Uğur - 2011
Aşk Tesadüfleri Sever- Ömer - 2011
Kızım Nerede (Dizi) - Zafer - 2010
New York'ta Beş Minare - Mahmut- 2010
Hesaplaşma - Tayfun Yılmaz - 2009
Güz Sancısı - Kenan - 2008
Şeytanın Pabucu - Faruk - 2008
Beyaz Melek - Selim - 2007
Çinliler Geliyor - Hayri - 2006
Kurtlar Vadisi Pusu - Yalçın Bulut - 2007-2010
Hatırla Sevgili - Adnan Menderes - 2006
Fırtına - Besim - 2006
Aşka Sürgün - Nizar Azizoğlu - 2005
Tam Pansiyon - Şahin - 2004
Çalınan Ceset - 2004
Ablam Böyle İstedi - Azmi - 2004
Hayalet-Yalçın - 2004
Çemberimde Gül Oya - Kenan - 2004
Bir Aşk Hikayesi - 2004
Hürrem Sultan - Ahmet Paşa - 2003
Kurşun Yarası - Binbaşı Kenan - 2003
Şarkılar Seni Söyler - 2003
Esir Şehrin İnsanları - Ramiz - 2003
Pembe Patikler - Niyazi - 2002
Ferhunde Hanımlar - 1993
Dost Eller - 1982


Hüseyin Avni Danyal biyografisi

Hüseyin Avni Danyal kimdir?

Hüseyin Avni Danyal 12.04.1962 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Hüseyin Avni Danyal kaç yaşındadır?

Hüseyin Avni Danyal 12.04.1962 tarihinde doğmuş olup 56 yaşındadır.

Hüseyin Avni Danyal ne iş yapar?

Hüseyin Avni Danyal Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Hüseyin Avni Danyal nerelidir?

Hüseyin Avni Danyal Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1962-04-12