İfo

İfo

Son dakika İfo haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İfo gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İfo haber sayfamızda...

İfo

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 395 ifo haberi bulunmuştur.
Almanya’da sert büyüme revizyonu
Almanya’da sert büyüme revizyonu Almanya’nın önde gelen beş ekonomi düşünce kuruluşu, ekonomi politikası konusunda devam eden belirsizliğin şirketlerin yatırımlarını baskıladığına dikkati çekerek, bu yıl ülkede GSYH büyüme tahminini yüzde 1,3’ten yüzde 0,1’e indirdiklerini bildirdi.
28.03.2024 Ekonomi
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatı mart ayında gözle görülür bir şekilde iyileşti.
25.03.2024 Uzmanpara
Almanya'da şirketler yatırımlarını azalttı
Almanya'da şirketler yatırımlarını azalttı Alman ekonomik düşünce kuruluşu ifo, geçtiğimiz 18 ay içinde Almanya'daki şirketlerin yüksek faiz oranları nedeniyle planladıkları yatırımları ortalama yüzde 8,4 oranında azalttıklarını bildirdi.
7.03.2024 Uzmanpara
Ifo, Almanya için büyüme tahminini düşürdü
Ifo, Almanya için büyüme tahminini düşürdü Ifo Enstitüsü, Almanya için aralık ayında yüzde 0,9 ve ocak ayında yüzde 0,7 olan 2024 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 0,2'ye düşürdü. Ancak 2025 yılı için büyüme tahminini 0,2 puan artırarak yüzde 1,5'e yükseltti.
6.03.2024 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı toparlandı
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı toparlandı Almanya'da ihracatçıların hissiyatı şubat ayında bir miktar iyileşse de hala çok düşük seviyelerde bulunuyor.
26.02.2024 Uzmanpara
Alman ekonomisinde resesyon bekleniyor
Alman ekonomisinde resesyon bekleniyor Ifo Enstitüsü, Alman ekonomik üretiminin 2024 yılının ilk çeyreğinde küçülmesini ve böylece resesyona girilmesini beklediğini açıkladı.
30.01.2024 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçılar yıla kötümser başladı
Almanya'da ihracatçılar yıla kötümser başladı Almanya'da geçen yılın neredeyse tamamında kötümser bir görünüm sergileyen ihracatçıların hissiyatı yeni yılın ilk ayına daha da kötümser bir görünüm ile başladı.
26.01.2024 Uzmanpara
ABD'de mortgage başvuruları artış gösterdi
ABD'de mortgage başvuruları artış gösterdi ABD'de mortgage başvuruları 19 Ocak ile sona eren yılın üçüncü haftasında da ilk iki haftada olduğu gibi artış gösterdi. 30 yıllık faiz bir miktar arttı.
24.01.2024 Uzmanpara
Fransa'da hizmet sektörü aktivitesi geriledi
Fransa'da hizmet sektörü aktivitesi geriledi S&P Global ve HCOB tarafından derlenen ankete göre Fransa'nın hizmet sektöründeki faaliyet eylül ayından bu yana en keskin hızda düştü. Hizmet sektörü aktivitesi son 8 aydır düşüyor.
24.01.2024 Uzmanpara
Ifo, Almanya için büyüme tahminini düşürdü
Ifo, Almanya için büyüme tahminini düşürdü Almanya'nın Ifo enstitüsü, federal bütçe değişikliklerinin neden olduğu belirsizliği gerekçe göstererek 2024 ekonomik büyüme tahminini bir kez daha düşürdü.
24.01.2024 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçı beklentileri kötüleşti
Almanya'da ihracatçı beklentileri kötüleşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatı yeni yıla girerken kötümser olmaya devam ediyor.
19.12.2023 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçı beklentileri iyileşti
Almanya'da ihracatçı beklentileri iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatında ekim ayından sonra kasım ayında da bir miktar iyileşme yaşandı.
27.11.2023 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların beklentisi iyileşti
Almanya'da ihracatçıların beklentisi iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatında bir miktar iyileşme yaşandı.
26.10.2023 Uzmanpara
Almanya'da iş dünyası güveni iyileşti
Almanya'da iş dünyası güveni iyileşti Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni ekim ayında hafif bir iyileşme gösterdi.
25.10.2023 Uzmanpara
Almanya'da şirketlerin kredi alması zorlaşıyor
Almanya'da şirketlerin kredi alması zorlaşıyor Almanya'daki şirketlerin yeni kredi alması giderek zorlaşıyor.
23.10.2023 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti Almanya'da ihracatçıların piyasaya bakışı belirgin bir biçimde daha da kötüleşti.
26.09.2023 Uzmanpara
Alman iş dünyasının ekonomiye güveni zayıfladı
Alman iş dünyasının ekonomiye güveni zayıfladı Alman iş dünyası yöneticilerinin ekonomiye olan güveni eylül ayında da zayıfladı.
25.09.2023 Uzmanpara
Alman şirketlerinin fiyat beklentileri azaldı
Alman şirketlerinin fiyat beklentileri azaldı Alman şirketlerinin önümüzdeki aylara ilişkin fiyat beklentileri bir miktar azaldı.
5.09.2023 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti Almanya'da ihracatçıların piyasaya bakışı kötüleşmeye devam ediyor.
28.08.2023 Uzmanpara
Almanya'da iş ortamı endeksi kötüleşti
Almanya'da iş ortamı endeksi kötüleşti Almanya'da temmuz ayında iş ortamı endeksi kötüleşti. Böylelikle üç ay art arda kötüleşme yaşanmış oldu.
25.07.2023 Uzmanpara
ABD'de sondaj kule sayısı azaldı
ABD'de sondaj kule sayısı azaldı ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 28 Haziran ile sona eren bir haftalık dönemde önceki haftaya göre 1 adet düşüşle 745 oldu.
29.06.2023 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti
Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti Almanya'da ihracatçıların piyasaya bakışı gözle görülür bir şekilde kötüleşti.
27.06.2023 Uzmanpara
Almanya'da iş dünyası güven endeksi geriledi
Almanya'da iş dünyası güven endeksi geriledi Almanya'da Ekonomik Araştırma Enstitüsü Ifo tarafından hazırlanan iş dünyası güven endeksinin haziran ayı sonuçları beklentilerin altında kaldı.
26.06.2023 Uzmanpara
'Almanya'da fiyat artışları azalacak'
'Almanya'da fiyat artışları azalacak' Almanya'daki fiyat artışlarının önümüzdeki birkaç ay içinde yavaş yavaş azalması bekleniyor.
26.05.2023 Uzmanpara
Almanya'da gıda tedarik darboğazı hafifledi
Almanya'da gıda tedarik darboğazı hafifledi Alman gıda perakendecilerinin tedarik darboğazı nisan ayında hafifledi, ancak birçok işletme için hala sorun olmaya devam ediyor.
11.05.2023 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

İfo ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.