İit

İit

Son dakika İİT haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İİT gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İİT haber sayfamızda...

İit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 708 iit haberi bulunmuştur.
‘İslamofobi tehdidini anlatmalıyız’
‘İslamofobi tehdidini anlatmalıyız’ Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi.
15.03.2024 Gündem
Bakan Göktaş: Dünyanın bazı yerlerinde kadınlar hala eşitsizlikle karşı karşıya kalmaktadır
Bakan Göktaş: Dünyanın bazı yerlerinde kadınlar hala eşitsizlikle karşı karşıya kalmaktadır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Kalkınma için Ailelerin Güçlendirilmesi: Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Konusundaki En İyi Uygulamalar" başlıklı yan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum" dedi.
11.03.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan çok net Gazze mesajı: Abluka kırılmalı
Bakan Fidan'dan çok net Gazze mesajı: Abluka kırılmalı İslam İşbirliği Teşkilatı’nda konuşan Bakan Fidan “Bu tek taraflı bir eylem dahi olsa (Gazze konusunda) derhal harekete geçmemiz yönünde büyük bir beklenti var." ifadelerini kullandı.
5.03.2024 Gündem
Bakan Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı
Bakan Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı. Suudi Arabistan’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarına başladı.
5.03.2024 Gündem
Bakan Fidan: İsrail'in savaş suçları arasında soykırım var
Bakan Fidan: İsrail'in savaş suçları arasında soykırım var Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in suçları arasında savaş suçları ve soykırım olduğunu belirterek, "Uluslararası topluluğun ateşkes çağrısına rağmen, iki devletli çözüme yönelik çağrılara rağmen herhangi bir etkisi olmadı İsrail üzerinde. Eğer başka bir ülke böyle bir suç işlemiş olsaydı kesinlikle her türlü yaptırımla karşılaşırdı" dedi.
1.03.2024 Gündem
Erdoğan, 'En önemli görevlerimiz arasında' diyerek İsrail'e tepki gösterdi
Erdoğan, 'En önemli görevlerimiz arasında' diyerek İsrail'e tepki gösterdi İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimize yönelik barbarlıkların kayıt altına alınması, duyurulması, İsrail'in dezenformasyon çabalarının engellemesi en önemli görevlerimiz arasındadır" dedi.
24.02.2024 Haberler
Erdoğan, 'En önemli görevlerimiz arasında' diyerek İsrail'e tepki gösterdi
Erdoğan, 'En önemli görevlerimiz arasında' diyerek İsrail'e tepki gösterdi İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimize yönelik barbarlıkların kayıt altına alınması, duyurulması, İsrail'in dezenformasyon çabalarının engellemesi en önemli görevlerimiz arasındadır" dedi.
24.02.2024 Gündem
Son operasyonların verdiği mesaj! Bakan Fidan: İsrail kendini zor tutuyor
Son operasyonların verdiği mesaj! Bakan Fidan: İsrail kendini zor tutuyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile bu akşam yaptığı telefon görüşmesinde Gazze’yi konuştu.
23.12.2023 Gündem
Erdoğan, ‘devran değişti’ dedi ve ekledi: İsrail daha da yalnızlaşacak
Erdoğan, ‘devran değişti’ dedi ve ekledi: İsrail daha da yalnızlaşacak Gazze’deki katliamları nedeniyle dünyanın İsrail’e bakışının gittikçe olumsuzlaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail artık bir yalnızlığa doğru gidiyor, bundan sonraki süreçte de bu yalnızlığı daha da artacak” ifadesini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Avrupa’da duyarlılık yükseliyor
Avrupa’da duyarlılık yükseliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Temas Grubu’nun, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması ve bir an önce ateşkes ilanı için başlattığı ziyaret turları sürüyor.
16.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Norveç'te peş peşe kritik temaslar
Bakan Fidan'dan Norveç'te peş peşe kritik temaslar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Norveç’in başkenti Oslo’da çevrimiçi düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı.
15.12.2023 Gündem
153 ülke ateşkes istedi
153 ülke ateşkes istedi ABD’nin 8 Aralık tarihinde BM Güvenlik Konseyi’ne BAE tarafından sunulan ve ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesi üzerine, BM Genel Kurulu’nun Filistin konulu 10. Acil Oturumu, Arap ve İİT Gruplarının talebi üzerine 12 Aralık salı günü toplandı.
14.12.2023 Dünya
‘Gazze’de utancı durdurmalıyız’
‘Gazze’de utancı durdurmalıyız’ Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail’in katliamlarının uluslararası sistemin zafiyetini gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Bu utancı geleceğe taşımamak, sivillere yönelik katliamı durdurmak için harekete geçmek tüm ülkelerin ortak yükümlülüğüdür” dedi.
11.12.2023 Gündem
‘ABD yine zulmün arkasında durdu’
‘ABD yine zulmün arkasında durdu’ Gazze’de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 13 üyenin olumlu oyuna karşın ABD’nin vetosu nedeniyle kabul edilmemesine Ankara’nın tepkisi sert oldu.
10.12.2023 Gündem
Gazze'de ateşkese tek oyla ABD freni! Erdoğan: BM'nin reforme edilmesi şarttır
Gazze'de ateşkese tek oyla ABD freni! Erdoğan: BM'nin reforme edilmesi şarttır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda Gazze’de acil ateşkes için talep edilen karar tasarısını reddeden ABD’ye çok sert tepki gösterdi.
9.12.2023 Gündem
Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız
Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız. Bu problem Filistinliler ve İsrailillerden büyüktür." açıklamasında bulundu. Öte yandan Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi.
8.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Ottava'ya gidecek
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Ottava'ya gidecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması çalışmaları kapsamında, Kanada'nın başkenti Ottava'yı ziyaret edecek.
8.12.2023 Gündem
7’lilerden Kuzey Amerika çıkarması
7’lilerden Kuzey Amerika çıkarması Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de kalıcı barışın sağlanmasına yönelik temaslar yürütmek üzere bugün Washington’a gidiyor.
8.12.2023 Gündem
E-ticaret’e odaklanıldı
E-ticaret’e odaklanıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı kapanışında yaptığı konuşmada, “2025 sonunda ulaşmayı hedeflediğimiz İİT içi ticaret hacmi yüzde 25” dedi.
6.12.2023 Ekonomi
"45'ten fazla ikili görüşme gerçekleştirildi"
"45'ten fazla ikili görüşme gerçekleştirildi" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı kapanış oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.
5.12.2023 Ekonomi
‘Gazze imtihanını BM geçemedi’
‘Gazze imtihanını BM geçemedi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu’nda, “Gazze Filistinlilerindir, ebediyen öyle kalacaktır. Gazze kasabı olan Netanyahu yargılanacaktır” diye konuştu.
5.12.2023 Gündem
Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Bir kez verilecek zamla bu iş biter BAE ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretin tespitine ilişkin “Bakan Işıkhan çalışmalarını yapıyor. Nihai tabloyu önümüze koyacak. En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz” dedi.
3.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı: Tamamını enstitüye üye olmaya davet ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı: Tamamını enstitüye üye olmaya davet ediyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderdi.
25.11.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı: Tamamını enstitüye üye olmaya davet ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT üyesi ülkelere çağrı: Tamamını enstitüye üye olmaya davet ediyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderdi.
25.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.