Ilo

Ilo

Son dakika ILO haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ILO gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ILO haber sayfamızda...

Ilo

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 730 ılo haberi bulunmuştur.
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) "Küresel Ücret Raporu 2022/23 verilerine göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında kadın erkek arasında yüzde 17,4 ile en yüksek saatlik kazanç farkı olan 5. ülke konumunda. OECD verilerine göre ise ülkemizde aynı iş ve pozisyona sahip kadınlar erkeklere göre %20 daha az kazanıyor.
8.03.2024 Ekonomi
Memur-Sen 8’inci Büyük Türkiye Buluşması gerçekleştirildi
Memur-Sen 8’inci Büyük Türkiye Buluşması gerçekleştirildi Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından 8’incisi düzenlenen Memur-Sen 8’inci Büyük Türkiye Buluşması Ankara’da gerçekleştirildi.
24.02.2024 Ekonomi
1.3 milyon çocuğa aşılama
1.3 milyon çocuğa aşılama Birleşmiş Milletler ve kuruluşları, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin insani yardım ve toparlanma çalışmalarını desteklemek üzere ilk günden bu yana sahada faaliyette buluyor. Depremlerin yıl dönümünde de Türkiye ile dayanışma içinde çalışmaya devam kuruluşların, bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.
6.02.2024 Gündem
‘Eşitliği içselleştirdik’
‘Eşitliği içselleştirdik’ Boyner Grup Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, başta kadına yönelik şiddetle mücadele olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere bugüne dek destek oldukları sosyal sorumluluk projelerini ve şirket içi uygulamaları anlattı.
5.12.2023 Gündem
Dünyada çocuk yoksulluğu artıyor
Dünyada çocuk yoksulluğu artıyor Eğitim Reformu Girişimi (ERG), ‘Eğitim İzleme Raporu 2023’ü açıkladı.
29.11.2023 Gündem
Bakan Işıkhan'dan Gazze açıklaması: Hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir
Bakan Işıkhan'dan Gazze açıklaması: Hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Bakan Işıkhan, "Masum bir sivilin ya da bir bebeğin canının korunamadığı bir dünyada hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir” dedi.
16.11.2023 Haberler
Bakan Işıkhan'dan Gazze açıklaması: Hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir
Bakan Işıkhan'dan Gazze açıklaması: Hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Bakan Işıkhan, "Masum bir sivilin ya da bir bebeğin canının korunamadığı bir dünyada hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir” dedi.
16.11.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı Mevduat hesabı açıklaması
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı Mevduat hesabı açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat için "Mayıs sonu itibarıyla 125 milyar dolardı. 20 Ekim itibarıyla 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
31.10.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan sendikalaşma açıklaması: Yüzde 14.76 seviyesine çıkardık
Bakan Işıkhan'dan sendikalaşma açıklaması: Yüzde 14.76 seviyesine çıkardık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2013 yılında yüzde 9,21 seviyelerinde olan sendikalaşma oranını; 2023 yılı itibarıyla yüzde 14,76 seviyelerine kadar çıkardık” dedi.
22.10.2023 Ekonomi
Üçlü Danışma Kurulu 5 yıl aranın ardından yeniden toplandı
Üçlü Danışma Kurulu 5 yıl aranın ardından yeniden toplandı Çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu toplandı.
20.10.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan hedefi açıkladı: Sağlıklı ve huzurlu çalışma hayatını tesis etmek
Bakan Işıkhan hedefi açıkladı: Sağlıklı ve huzurlu çalışma hayatını tesis etmek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni çalışma alanlarının yeni güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Hedefimiz, bu riskleri ülkemizde minimum düzeye indirmek, tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmediği, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatını tesis etmektir" dedi.
16.10.2023 Ekonomi
Kadınlar için en iyi işyerleri
Kadınlar için en iyi işyerleri Great Place To Work® tarafından açıklanan en önemli listelerden biri olan ve kadın çalışanlar için en iyi iş yerlerini gösteren Best Workplaces for Women Listesi açıklandı.
9.10.2023 Ekonomi
4 ilde uyuşturucu tacirlerine darbe! Bakan Yerlikaya paylaştı
4 ilde uyuşturucu tacirlerine darbe! Bakan Yerlikaya paylaştı Uyuşturucuyla mücadele kapsamında İstanbul, Kocaeli, Adana ve Bingöl'de operasyon düzenlendi.
7.09.2023 Haberler
4 ilde uyuşturucu tacirlerine darbe! Bakan Yerlikaya paylaştı
4 ilde uyuşturucu tacirlerine darbe! Bakan Yerlikaya paylaştı Uyuşturucuyla mücadele kapsamında İstanbul, Kocaeli, Adana ve Bingöl'de operasyon düzenlendi.
7.09.2023 Gündem
‘Küresel istihdam bölünmesi’ riski
‘Küresel istihdam bölünmesi’ riski Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), pandeminin en kötü iki yılının ardından genç istihdamının küresel görünümünü inceledi. “Küresel istihdam bölünmesi” riskine işaret edilen çalışma, gençlerin işgücüne geçişinin ve piyasa içindeki hareketlerinin kolaylaştırılmasının hayati olduğunu ortaya koydu.
22.08.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan, ILO Genel Direktörü ile görüştü
Bakan Işıkhan, ILO Genel Direktörü ile görüştü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Gilbert Houngbo ile görüştü.
21.07.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan, 'G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na katılacak
Bakan Işıkhan, 'G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na katılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 20-21 Temmuz tarihlerinde Hindistan'ın Indore şehrinde düzenlenecek olan 'G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bugün Hindistan'a gidecek.
19.07.2023 Ekonomi
AFAD duyurdu: Yüksekova'da şelaleye düşen 4 dağcıdan 2'si hayatını kaybetti
AFAD duyurdu: Yüksekova'da şelaleye düşen 4 dağcıdan 2'si hayatını kaybetti AFAD, 16 Temmuz'da ilo Dağı buzul bölgesinde tırmanış yapan 4 dağcının tırmandıkları buzulun kpması üzerine şelaleye düşmesi sonucunda 2 kişinin sağ olarak kurtulduğunu, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
18.07.2023 Gündem
Gündelikçiler için fazla mesai talebi
Gündelikçiler için fazla mesai talebi Temizlik, yemek, çocuk bakımı, yaşlı ve hasta bakımı gibi hizmetleri veren ev işçilerinin, yaşlanan nüfusun da etkisiyle artması bekleniyor. Ev işçilerinin sayısının 1 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Birçok ev işçisi, kayıtdışı çalışıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi’nin çalışmasına göre, zararlı kimyasallara da maruz kalan ev işçileri “işçi” olarak tanınmak, fazli mesai ücreti ve yıllık izin istiyor.
14.06.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan, '111'inci Uluslararası Çalışma Konferansı'na video mesaj gönderdi
Bakan Işıkhan, '111'inci Uluslararası Çalışma Konferansı'na video mesaj gönderdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 111'inci Uluslararası Çalışma Konferansı'na bir video mesaj gönderdi.
12.06.2023 Ekonomi
‘Çocuk işçiliğinin önüne geçilmeli’
‘Çocuk işçiliğinin önüne geçilmeli’ Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre dünyada 160 milyon çocuk işçi, TÜİK’in 2019 verilerine göre ise Türkiye’de 720 bin çocuk işçi var. Çocuk işçiler en çok sanayi ve tarım sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu çocuk işçilerin yarısı ise ne yazık ki tehlikeli işlerde çalışıyor” dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Cinsiyet eşitliğinde gidilecek yol uzun
Cinsiyet eşitliğinde gidilecek yol uzun Türkiye’den üç akademisyenin imzasıyla ABD’de de yayınlanan, “İş Dünyasında Cinsiyet Çeşitliliği ve Kapsayıcılık. Türkiye’den Farklı Görüşler” adlı çalışmaya göre Türkiye cinsiyet eşitliğinde sıralamasında 10 yılda 13 basamak geriledi. Kitapta ayrıca kadın erkek arasındaki ücret eşitsizlikleri ve cinsiyete göre iş gücüne katılım oranları paylaşıldı.
3.04.2023 Ekonomi
BM Daimi temsilcisi Rodriguez: Dünyada bu yıkımın eşi yok
BM Daimi temsilcisi Rodriguez: Dünyada bu yıkımın eşi yok Depremler ülkesi Şilili olan Birleşmiş Milletler (BM) Mukim ve İnsani Yardım Koordinatörü Alvaro Rodriguez, dün bir kez daha Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı bölgelerde incelemede bulundu.
24.02.2023 Gündem
Onlar üretecek dünya giyecek
Onlar üretecek dünya giyecek Türk, Afgan ve Suriyeli kadınların kurduğu SADA Kadın Kooperatifi, İzlanda’nın en büyük dış giyim firmalarından ‘66°North’ ile güçlerini birleştirdi. Ürünler dünyanın her yerindeki 66°North’un mağazalarında satılacak.
25.12.2022 Gündem
İngiltere'de işsizlik arttı
İngiltere'de işsizlik arttı İngiltere'de ILO standartlarına göre işsizlik oranı ekim ayında sona eren 3 ayda yüzde 3,7 seviyesine yükseldi.
13.12.2022 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Ilo ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.