'Inception' (Başlangıç) filminin psikanalitik çözümlemesi
'Inception' (Başlangıç) filminin psikanalitik çözümlemesi İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın 2010 yapımı 'Inception' (Başlangıç) filmi yayınlandığı dönemde ses getirse de zaman içinde kültleşen bir film olmayı başardı. Gelin Christopher Nolan'ın en ses getiren işlerinden biri olan 'Inception' (Başlangıç) filmine Molatik olalım...
3.05.2022 Sanat
Film gerçek oluyor! Yatmadan önce duymaya başlarsanız... Rüyalar güvende değil!
Film gerçek oluyor! Yatmadan önce duymaya başlarsanız... Rüyalar güvende değil! Artık uykularımız da güvende değil! Yapılan son araştırmalara göre, rüyalarımızın bir başkası tarafından yönlendirilebilmesi artık mümkün. Tehlikeye dikkat çeken Doç. Dr. Ali Murat Kırık, şirketlerin rüyalara reklam yerleştirilebileceğini belirterek, "Bilinçaltına doğrudan hükmedecek ve insanların duygularını olgunlaştıracak reklamların rüyalara girme olasılığı son derece yüksek" dedi.
27.11.2021 Gündem
Popüler Film Oscar'ı, hayata geçmeden iptal edildi
Popüler Film Oscar'ı, hayata geçmeden iptal edildi Oscar'ın her geçen gün daha da çok reyting kaybettiği ortada. Ne yazık ki Oscar'lar, yani Akademi Ödül Töreni, eskisi kadar 'popi' değil. Geçtiğimiz günlerde çıkan "Oscar'a 'popüler film' kategorisi eklenecek" haberi birçoklarını kızdırmış ve tepki çekmişti. Anlaşılan o ki geri vites yapıldı. 2019'daki Akademi Ödül Töreni'nde 'popüler film' kategorisinin olmayacağı açıklandı.
21.09.2021 Sanat
Inception'daki sonsuza dek dönen topaç gerçek oldu
Inception'daki sonsuza dek dönen topaç gerçek oldu Christopher Nolan’ın çektiği Inception (Başlangıç) filminin sonunda çıkan topaç gerçek oldu. Metal topaç, ona özel yüzeyde saatlerce dönebiliyor.
21.06.2018 Teknoloji
Christopher Nolan'ı etkileyen 10 film
Christopher Nolan'ı etkileyen 10 film Dünyaca ünlü yönetmenler de kendi sinema tarzlarını oluştururken başka yönetmenlerden etkilendi. İşte Inception, Interstaller gibi filmlerle dünyayı sarsan Christopher Nolan'ın en sevdiği 10 film.
21.11.2017 Kültür Sanat
Leonardo DiCaprio'nun en güzel 8 filmi
Leonardo DiCaprio'nun en güzel 8 filmi 11 Kasım'da 43 yaşını tamamlayan ünlü oyuncu ve çevre aktivisti Leonardo DiCaprio'nun doğum gününü en iyi filmlerini derleyerek kutlamak istedik. Leonardo DiCaprio bu yıl nasıl bir kutlama yapmayı planlıyor bilmiyoruz (verdiği partilerle de ünlü olduğunu hatırlatalım), ama eğer siz aktörün doğum gününü ‘gıyabında kutlamak’ isterseniz, DiCaprio’nun performansıyla göz doldurduğu filmlerini izleyebilirsiniz.
3.05.2021 Sanat
Dunkirk incelemesi: "Hayatta kalmak zaferdir"
Dunkirk incelemesi: "Hayatta kalmak zaferdir" 2010 yılının yaz aylarında bizi sinema öğrencilerinin öykündüğü, hayat hikayesinden kendimize pay çıkardığımız bir yönetmenin yeni filmi gösterime girmişti. Uzun süre beklediğimiz Inception için Avşar Sineması’nda benzerini pek hatırlamadığım bir kalabalıkla filmi izlemeye başlamıştık.
31.07.2017 Kültür Sanat