İnfluenza A

İnfluenza A

Son dakika influenza a haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan influenza a gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan influenza a haber sayfamızda...

İnfluenza A

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 320 influenza a haberi bulunmuştur.
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta Sayısız tıbbi müdahaleye maruz kalarak kabus dolu günler yaşadı. Doktorlar hayatta kalma şansının yalnızca yüzde 4 olduğunu söyledi. Her şey, vücudundaki batık tüyleri alma girişimiyle başladı...
27.03.2024 Dünya
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor'
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor' Her şey normalken aniden vücudunda yolunda gitmeyen bir şeyler hissetti. Ateşi vardı, boğazı ağrıyordu. Bir müddet sonra ise vücudunda döküntüler ve kaşıntı başladı. Soluğu doktorda alan genç kadın duydukları karşısında şaşkındı. Aynı anda grip, uyuz ve kızıl olmuştu! Bu 'korkunç kokteyl'in ardındaki gerçek ise herkesi yakından ilgilendiriyor.
27.01.2024 Genel Sağlık
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birnur Akkaya, kanser hastalıklarıyla ilgili başlattığı çalışmada sonuca ulaştı.
21.01.2024 Haberler
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birnur Akkaya, kanser hastalıklarıyla ilgili başlattığı çalışmada sonuca ulaştı.
21.01.2024 Haberler
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluş Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birnur Akkaya, kanser hastalıklarıyla ilgili başlattığı çalışmada sonuca ulaştı.
21.01.2024 Gündem
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz Kovid-19 varyantı Juno (JN1), domuz gribi ve RSV virüsü nedeniyle Avrupa ve Türkiye’de vaka sayısı hızla artıyor. Adeta ‘virüsler pandemisi’ yaşıyoruz. Uzmanlar, yoğun bakıma yatışın arttığı bu dönemde zorunlu maske uygulamasına geçilmesinde hemfikir.
10.01.2024 Gündem
Kışa girmeden viral enfeksiyon salgını
Kışa girmeden viral enfeksiyon salgını Viral enfeksiyon sebebiyle hastanelere başvuranlar da yatışlar da arttı. Uzmanlar solunum yolu enfeksiyonlarına karşı hijyen kurallarına uyulması ve kalabalık ortamlarda mutlaka maske takılması uyarısında bulundu...
3.11.2023 Gündem
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor Sonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
24.10.2023 Genel Sağlık
Erken gelen gribe karşı aşı çağrısı
Erken gelen gribe karşı aşı çağrısı İnfluenza vakalarının bu yıl erken görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, korunmak için özellikle risk grubunda bulunanların grip aşısı olmasını öneriyor...
6.09.2023 Gündem
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir'
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir' İngiltere'de Strep A kaynaklı 13 çocuğun ölümünden sonra Türkiye'de de 3 yaşındaki Aras Sönmez'in hayatını kaybetmesi endişe yarattı. Birçok kişi, "Strep A enfeksiyonu ölümcül bir salgına sebep olacak mı?" diye düşünürken, Prof. Dr. İftihar Köksal ile Uzm. Dr. Tutku Taşkınoğlu ölümlerin ardında yatan gerçekle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
27.01.2023 Gündem
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın Hastanelerin dolup taştığı bu son dönemde en çok şikayet edilen konu geçmeyen grip. Yıllardır 'grip' denilerek hafife alınan influenza birçok kişide oldukça ağır seyrediyor. Uzmanlara göre de bu yıl görülen vakalar geçmiş yıllardan farklı. Özellikle daha önce Kovid geçirenlerle ilgili ise çarpıcı bir detay var. Prof. Dr. İftihar Köksal ve Dr. Ayça Kaya iyileşemeyenler için önemli tavsiyeler paylaştı.
11.01.2023 Gündem
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu Nezle, grip, Kovid-19, RSV, bademcik iltihabı, bronşit, zatürre... Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda geçirilen süre artıyor. Maske kullanımının da son iki yıla göre azalmasıyla birlikte birçok solunum yolu enfeksiyonu kolayca bulaş imkanı buluyor. Peki kış enfeksiyonlarından kendimizi korumanın bir yolu var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Balbay sıraladı.
1.01.2023 Genel Sağlık
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız Bugüne dek aşı alanında pek çok ilke imza atan Sanofi, hiç kimsenin aşıyla korunabilir hastalıklardan zarar görmediği bir dünya vizyonuyla, güvenli ve etkili aşılar üretiyor.
16.12.2022 Advertorial
‘Neyini konuşalım gereği yapılmalı’
‘Neyini konuşalım gereği yapılmalı’ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu’nda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
12.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Şener: Domuz gribi Covid-19 kadar bulaşıcı ve öldürücü olabilir
Prof. Dr. Şener: Domuz gribi Covid-19 kadar bulaşıcı ve öldürücü olabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, domuz gribi ve Covid-19'u semptomlara bakarak ayırt etmenin mümkün olmadığına değinerek, “Grip enfeksiyonlarında kullandığımız antiviral ajanla Covid-19’da kullandığımız antiviral ajan birbirinden farklı, bu yüzden bunları ayırt etmek önemli. Erken dönemde yakaladığımız zaman verdiğimiz antiviral tedavi ile virüsün alt solunum yollarına inmesini engelliyoruz. Grip deyip geçmeyin, Covid- 19 kadar bulaşıcı ve öldürücü seyreden bir tablo olabilir” dedi.
10.12.2022 Gündem
Sahte doktor maaş aldı mı? Bakan Koca'dan açıklama
Sahte doktor maaş aldı mı? Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin konuştuğu sahte doktor skandalıyla ilgili konuştu. 'Müfettiş görevlendirdik' diyen Bakan Koca, sahte doktorun maaş aldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.
29.11.2022 Haberler
Son günlerdeki en yaygın hastalık influenza A'dan korunmanın yolları
Son günlerdeki en yaygın hastalık influenza A'dan korunmanın yolları 'Domuz gribi' olarak bilinen H1N1, yeniden etkisini göstermeye başladı. Son günlerde çevremizdeki pek çok insan yüksek ateş, halsizlik, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşıyor. Özellikle çocuklarda yatağa düşüren ve hastanede kalma nedenleri arasında ilk sıralara yükselen bu tablo, influenza A adı verilen bir virüsten kaynaklanıyor. İnfluenzaya karşı uyarılarda bulunan KBB Uzmanı Prof. Dr. Ömer Karakoç korunmanın yollarını anlattı.
29.11.2022 Genel Sağlık
Sahte doktor maaş aldı mı? Bakan Koca'dan açıklama
Sahte doktor maaş aldı mı? Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin konuştuğu sahte doktor skandalıyla ilgili konuştu. 'Müfettiş görevlendirdik' diyen Bakan Koca, sahte doktorun maaş aldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.
29.11.2022 Gündem
Grip vakaları Kovid’i solladı
Grip vakaları Kovid’i solladı Türkiye’de viral enfeksiyon patlaması yaşanıyor. Okullardan bulaş riski evlere taşınıyor. Bazı hastalarda hem influenza, hem Kovid-19 testleri negatif çıkıyor. Soğuk algınlığı diye geçiştirenler maske takmazlarsa bulaş zinciri oluşturuyor.
10.11.2022 Gündem
Gribe ne iyi gelir, nasıl geçer? Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm yöntemleri
Gribe ne iyi gelir, nasıl geçer? Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm yöntemleri Kış aylarının gelmesi ile birlikte kendini gösteren grip belirtileri kişiden kişiye farklıdır. Virüslerin neden olduğu hastalık önem verilmediği taktirde daha kötü sonuçları doğurabilir. Viral bir hastalık olan grip belirtileri arasında, yüksek ateş, halsizlik, öksürük, boğaz ağrısı gibi semptomlar yer alır. Bulaşıcı olan gribi evde doğal ve bitkisel yollarla atlamak mümkündür. Bitki çayları, çorbalar, bazı meyveler gribi yenmeye yardımcı olur. Gripten korunmak için salgın yaptığı dönemlerde kalabalıktan uzak durmak ve hijyene dikkat etmek gerekir. Gribe ne iyi gelir? diyorsanız Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
21.06.2022 Sağlık
Çekya, ülkeye girişte aşı kontrolü yapmayacak
Çekya, ülkeye girişte aşı kontrolü yapmayacak Çekya, ülkeye girişte istenen hastalık geçirme belgesi, aşı sertifikası ve PCR testi zorunluluğunu kaldırırken, toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu olmayacak.
11.04.2022 Dünya
'5-11 yaş için aşı tanımlanabilir'
'5-11 yaş için aşı tanımlanabilir' Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede vaka sayıları artmaya devam ediyor.
13.01.2022 Gündem
10 soruda çocuklarda COVID-19
10 soruda çocuklarda COVID-19 COVID-19’un Omicron varyantının daha bulaşıcı olması, koruyucu önlemlerin ise toplum içinde sık sık gevşetilmesi nedeniyle özellikle son haftalarda vaka sayıları ciddi oranda arttı. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da COVID-19’un ve bunun yanı sıra influenzanın da ciddi oranda artış gösterdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. F. Ela Tahmaz Gündoğdu, anne-babalara COVID-19 ile ilgili önemli bilgiler verdi.
6.01.2022 Çocuk Sağlığı
Komşu'da kuş gribi paniği: 39 bin tavuk itlaf edilecek
Komşu'da kuş gribi paniği: 39 bin tavuk itlaf edilecek Bulgaristan’da artışa geçen kuş gribi vakalarının ardından 39 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2022 Dünya
Uzmanlardan yılbaşı öncesi ‘omicron’ uyarısı: Kişisel tedbirleri ihmal etmeyin
Uzmanlardan yılbaşı öncesi ‘omicron’ uyarısı: Kişisel tedbirleri ihmal etmeyin Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi
30.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnfluenza A ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.