İnovasyon

İnovasyon

Son dakika İnovasyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İnovasyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İnovasyon haber sayfamızda...

İnovasyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.111 inovasyon haberi bulunmuştur.
'Türkler çoktan başardı' Yunanistan iki büyük savaşı örnek verip itiraf etti
'Türkler çoktan başardı' Yunanistan iki büyük savaşı örnek verip itiraf etti Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin gerisinde kaldıkları iki konuya değindi. Dendias bu iki konuyu iki büyük savaştan örnek vererek adeta bir itirafta bulundu.
17.04.2024 Dünya
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Teknoloji
Jack Ma geldi hisseler coştu
Jack Ma geldi hisseler coştu Alibaba’nın kurucusu Jack Ma uzun bir aradan sonra ortaya çıktı, e-ticaret devinin hisseleri uçuşa geçti.
12.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı 2022’de yüzde 1,02 iken, 2023 sonunda yüzde 1,08’e yükseldi. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı.
11.04.2024 Ekonomi
E-Ticaretin lideri MZN Danışmanlık 5. ofisini açtı!
E-Ticaretin lideri MZN Danışmanlık 5. ofisini açtı! E-ticaret ve dijital pazarlama alanında liderliğini kanıtlayan MZN Danışmanlık, Van Teknokent’te yeni ofisini açtı. 5. Ofislerinde devlet destekli Ar-Ge ve yazılım projelerini yürütecek olan MZN Danışmanlık Türkiye’ye milyonlarca dolar kazandıracak yeni bir girişime daha imza attı.
8.04.2024 Advertorial
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
En dijital bavul ticareti
En dijital bavul ticareti Bavullardaki boş yerlere kargo yerleştiren yerli startup Pabbler 20 bin yolcuyu kurye yaptı. Kurucusu Ceren Süngü 1.2 milyon yolcuya ulaşarak yıllık 100 milyon dolar ciro hedefi olduğunu söylüyor.
5.04.2024 Milliyet Executive
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Yılın faktoring şirketi seçildi
Yılın faktoring şirketi seçildi Yapı Kredi Faktoring 2024 yılında bankacılık ve finans alanında odağına inovasyon ve başarıyı alan Global Banking & Finance Awards tarafından “Türkiye’nin En İyi Faktoring Şirketi” ödülüne layık görüldüğünü duyurdu.
3.04.2024 Ekonomi
Dijital göçebeleri kentimize çekelim
Dijital göçebeleri kentimize çekelim Bakan Hakan Fidan’ın konuk olduğu ‘İzmir İş Dünyası Buluşması’nda konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Uzaktan çalışabilen ve özgürce seyahat edebilen dijital göçebeleri kentimize çekmek için koşullarımız uygun. İnovasyon turizmine İzmir de eklenmeli” dedi
30.03.2024 Ege
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır”
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır” Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Başkanı Seyit Ardıç, “Belirsizlik ortamında politika yapıcılarının hedef tutarsızlık sorunu ile karşı karşıya kalmaması oldukça önemlidir. Gelecek ile ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesi açısından olumlu olacaktır“ dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Kolajen içeren kozmetik üretti
Kolajen içeren kozmetik üretti Migros, Bugamed Biyoteknoloji ile geliştirilen ortak inovasyon projesine gerçekleştirdiği yatırım kapsamında, kendi tesislerinde üretilen kolajeni içeren Voop markalı kozmetik ürün serisini satışa sundu.
27.03.2024 Ekonomi
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor Dünyanın önde gelen yayın gruplarından The Economist tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da “Yapay Zekâyı Kuşanmak: Korkudan Servete” temasıyla düzenlenen Yıllık İş Dünyası İnovasyon Zirvesi’ne katılan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı Max Speur, “Verinin Öncüleri: İşten Sağlanan Veriyi Yapay Zekâ için Kullanmak” panelinde konuştu. Veri kalitesi ve erişebilirliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Speur, yapay zekâ modellerini çalıştırmak için gerekli altyapıların önemine dikkat çekti.
25.03.2024 Teknoloji
Bakan Uraloğlu açıkladı: Denizcilik sektörüne büyük destek
Bakan Uraloğlu açıkladı: Denizcilik sektörüne büyük destek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hurdaya ayrılan Türk bayraklı gemilerin yerlerine yeni gemi inşa edilmesi için sağlanan teşviklere ilişkin yönetmelikte değişikliğe gittiklerini açıklayarak 25 bin GT (Grostonaj) ile sınırlı olan hurda teşvik başvurularını iki kat artırarak 50 Bin GT’na çıkardıklarını bildirdi.
23.03.2024 Ekonomi
Rekor indirme hızına ulaştı
Rekor indirme hızına ulaştı Türk Telekom ile ZTE iş birliğiyle Ankara Türk Telekom İnovasyon ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen 3’ü 1 arada 50G PON Combo (aynı anda 2.5G/10G/50G PON) denemesi tamamlandı.
23.03.2024 Ekonomi
Yatırımla büyüyor
Yatırımla büyüyor Turkcell’in grup gelirleri yıllık bazda yüzde 14.6 büyüyerek 107.1 milyar TL, net kârı yüzde 82.5 artışla 12.6 milyar TL oldu. Şirketin yatırımlarının gelire oranı ise yüzde 21 seviyesinde gerçekleşti.
23.03.2024 Ekonomi
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
LALIGA'dan yayın hakları satışında bir ilk!
LALIGA'dan yayın hakları satışında bir ilk! LALIGA, yenilenen yüzü ve fark yaratan yatırımlarıyla dünya futbolundaki yerini her geçen gün sağlamlaştırmaya devam ediyor. Yayıncılık anlamında benzersiz bir ekosistem oluşturan, inovasyon ve taraftar deneyimlerini iyileştirmek amacıyla teknolojik gelişime sonsuz değer veren kurum, hız kesmeden büyümeye devam ediyor.
21.03.2024 İspanya La Liga
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından ilk kez tertiplenen Nükleer Enerji Zirvesi’nde 32 ülke bir araya geldi. 32 ülke, iklim değişikliğiyle mücadele için nükleer enerjinin “temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı” olarak teşvik edilmesine yönelik ortak bildiriyi kabul etti.
21.03.2024 Dünya
İBB Başkanı İmamoğlu: Hazırlıklarımız tamam, sandıkta kontrolümüz en üst seviyede
İBB Başkanı İmamoğlu: Hazırlıklarımız tamam, sandıkta kontrolümüz en üst seviyede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda proje tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, “Hazırlıklarımız tamam, sandıkta kontrolümüz en üst seviyede var. Ama seçim günü, bir fazla kişi daha görev alırsa, gücümüze güç katacak" dedi.
21.03.2024 Gündem
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknoparklarımız bünyesinde tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesinin destekçisi oluyoruz. Teknoparklarımızda tarım teknolojilerinde çalışan 257 teknoloji girişimimize bugüne kadar sağladığımız Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır Balıkesir'de açılışa katıldı! "Yerlilik oranı yüzde 80’lere çıktı"
Bakan Kacır Balıkesir'de açılışa katıldı! "Yerlilik oranı yüzde 80’lere çıktı" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin açılış törenine katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır "Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20’den yüzde 80’lere çıktı" dedi.
18.03.2024 Gündem
Bakan Bolat Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin açılışına katıldı! '20 bin istihdam sağlayacak'
Bakan Bolat Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin açılışına katıldı! '20 bin istihdam sağlayacak' Ticaret Bakanı Ömer Bolat İzmir programı kapsamında Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin (BASBAŞ) açılışına katıldı. BASBAŞ'ın tam kapasiteye ulaşmasıyla bölgeye 20 bin civarında istihdam katkısı olacağına dikkati çeken Bakan Bolat, "20 bin istihdam yaklaşık 100 bin nüfusumuzun aş kazanması, iş kazanması anlamına gelecektir." dedi.
18.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnovasyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.