İnsan Beyni

İnsan Beyni

Son dakika insan beyni haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insan beyni gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insan beyni haber sayfamızda...

İnsan Beyni

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 865 insan beyni haberi bulunmuştur.
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan Yıllardır gizemini koruyan ve ABD'yi alt üst eden enerji saldırılarının arkasından Rusya çıktı. Uluslararası basına yansıyan haberlerde saldırının ve gizli silahın detayları dünyada ses getirdi.
1.04.2024 Dünya
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş ABD’li fizikçi ve yazar Michio Kaku, kuantum çağının geleceğimiz konusunda belirleyici olacağını söylüyor.
27.03.2024 Dünya
Yapay zeka ile hayatımıza giren 5 yeni meslek
Yapay zeka ile hayatımıza giren 5 yeni meslek Dünyanın en hızlı büyüyen teknolojisinde kariyer yapmak ister misiniz? İşte, AB Yapay Zeka Yasası ışığında Avrupa'ya gelen beş yeni potansiyel çalışma alanı.
22.03.2024 Dünya
Dayak yedi, dahi oldu! Musluktan akan suya bakınca matematik sırrını çözdü
Dayak yedi, dahi oldu! Musluktan akan suya bakınca matematik sırrını çözdü Her şey arkadaşlarıyla eğlenceden dönerken kimliği bilinmeyen kişilerce saldırıya uğramasıyla başladı. Kafasına sert bir cisimle vuruldu, komalık olacak düzeyde dayak yiyince de ciddi bir beyin sarsıntısı geçirdi. O gece sadece beyaz bir ışık gördüğünü hatırlayan genç adamın tedavi olduktan sonra yaşadıkları ise filmleri aratmadı.
22.02.2024 Yaşam
İnsana çip taktı kontrolü ele aldı! ‘Süper insana doğru ilk adım’
İnsana çip taktı kontrolü ele aldı! ‘Süper insana doğru ilk adım’ Elon Musk, kendisine ait Neuralink şirketinin ilk kez bir insanın beynine çip yerleştirdiğini duyurdu. Çip takılan hastanın iyileşmekte olduğu da belirtildi.
31.01.2024 Ekonomi
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler
Anlamlı Sözler 2024: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü Sözler Sevgiliye, eşe ve arkadaşlara sevgi göstermek için kullanılan en çok şeylerden birisi de sözlerdir. Duygularını açık açık karşısındaki kişiye belli edemeyenler veya utananlar kısa, uzun, duygusal ve anlamlı sözler ile içinden geçenleri tercüme edebilirler. Bunun yanı sıra anlamlı ve güzel sözler sosyal medya ortamında da sıkça paylaşılır. Sosyal medyada da düşünce ve duygularını paylaşmak isteyenler resimli veya resimsiz en güzel anlamlı sözleri tercih ederler. Sevgiliye en güzel, duygusal, romantik, etkileyici kısa ve uzun özlü sözler için “Anlamlı Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Güzel Sözler
'Beyni olmayan adam' gerçek mi? 'Gizli yetenekleri ortaya çıkabilir'
'Beyni olmayan adam' gerçek mi? 'Gizli yetenekleri ortaya çıkabilir' Son günlerde herkes beyin dokusunun büyük bir kısmını kaybetmesine rağmen yine de normal bir hayat sürdürebilen kişiyi konuşuyor. Peki sosyal medya platformu TikTok'ta izlenme rekorları kıran bu videoda izlediklerimiz gerçek mi? Beyin hasarı alan bir kişinin günlük yaşamına devam etmesi mümkün mü?
2.12.2023 Gündem
86 bin yıllık İnkaya Mağarası'nda heyecanlandıran keşif! Orta Paleolitik döneme ait
86 bin yıllık İnkaya Mağarası'nda heyecanlandıran keşif! Orta Paleolitik döneme ait Çanakkale’de Paleolitik insanlarının göçlerine ışık tutacak olan 86 bin yıllık İnkaya Mağarası'ndaki kazılarda Orta Paleolitik döneme ait saplı alet uçları bulundu.
3.09.2023 Gündem
Konuşamayan hastalar için müthiş gelişme! Türk profesör detayları anlattı
Konuşamayan hastalar için müthiş gelişme! Türk profesör detayları anlattı Bir grup bilim insanı, gönüllü hastalara dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd’ın efsane şarkısı 'Another Brick in The Wall' şarkısını dinleterek beyin dalgalarını kaydetti. Ortaya ise devrim niteliğinde sonuçlar çıktı. Çalışmalarda yer alan Türk profesör de çalışmayla ilgili detayları DHA'ya anlattı.
28.08.2023 Gündem
‘Paylaştığımız bu an’ Pera’da sorgulanıyor
‘Paylaştığımız bu an’ Pera’da sorgulanıyor İstanbul Beyoğlu’ndaki Art On İstanbul Sanat Galerisi, sezonun son sergisini üç genç yaratıcının “Paylaştığımız Bu An” dediği buluşmasına ayırdı. 20 Temmuz’a kadar görülebilecek sergi, 1991 İstanbul doğumlu Umut Erbaş, 1984 Ayvalık doğumlu Enis Malik Duran ve 1992 İzmit doğumlu Tansu Kırcı’nın çalışmalarını buluşturdu.
26.06.2023 Kültür Sanat
Esenlik İçin Mimarlık
Esenlik İçin Mimarlık Mimarinin iyileştirici gücünü kullanan, ziyaretçilerine fiziksel ve ruhsal esenlik veren, bulunduğu çevreyle uyumlu, insan sağlığını iyileştirmek için sürdürülebilirliği ve doğal malzeme kullanımını ön plana çıkaran yapılar…
26.06.2023 Mimarlık
CEO’ların pusulası hangi yönü gösteriyor?
CEO’ların pusulası hangi yönü gösteriyor? İş dünyası 2023 yılının ilk ayını dopdolu bir gündemle geride bıraktı. Birçok küresel ve yerel sorunun yanı sıra büyük fırsatları da bünyesinde barındıran 2023’te hangi trendler gözlemleniyor?
15.02.2023 Milliyet Executive
Edison ve Einstein da kullanmış: Uyurken dil öğrenmenin yolu!
Edison ve Einstein da kullanmış: Uyurken dil öğrenmenin yolu! Günümüzde yapılan birçok çalışma uyku öncesi öğrendiğimiz yeni bilgileri tekrarlamanın işe yaradığını söylüyor. Peki, uyku esnasında dışarıdan verilen bilgiler hafızaya yerleşebilir mi? Kişinin uyuyakaldığı anda dil öğrenmesi mümkün mü? "Keşke uyurken beynim kendi kendine öğrense" diyenler için uzmanlara sorduk.
3.10.2022 Gündem
Barış Yurtçu: Deniz ile işlerden dolayı görüşemiyoruz!
Barış Yurtçu: Deniz ile işlerden dolayı görüşemiyoruz! Aydın Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Kültür-Sanat ve Taze İncir Festivali'nde Bedia Akartürk, Bilal Sonses ve Kolpa grubu konser verdi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve iki gün süren festivalde sahneye çıkan Kolpa, hareketli ve duygusal şarkılarıyla katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Ünlü müzisyen Barış Yurtçu, konser öncesi açıklamalarda bulundu.
9.08.2022 Cadde
Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur? Frontal Lob İşlevleri Nelerdir?
Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur? Frontal Lob İşlevleri Nelerdir? Frontal lob ön lob olarak da bilinen beynin ön yerleşimi olarak geçmektedir. Düşünmeden sorumlu olan beyin bölgesi olarak da adlandırılmaktadır. İnsan beyni düşünme eylemini frontal lob üzerinde gerçekleştirmektedir. Ön tarafta bulunan bu lob için ön lob denilmektedir. Frontol lob işlemleri sorun çözme ve düşünme işlevleri ile bilinen beyin loblarından biridir. Aynı zamanda beynin 1/3'lük kısmını oluşturmaktadır. Frontal lob nedir, nerede bulunur, frontal lob işlevleri nelerdir? Frontal lob hakkında merak edilen tüm detaylar.
25.07.2022 Eğitim
Tekillik (Singularity) Ne Demek? Singularity Teorisi Özellikleri Nelerdir?
Tekillik (Singularity) Ne Demek? Singularity Teorisi Özellikleri Nelerdir? Tekillikler fizik kanunlarının işlemez bir hale geldiği, matematiğin delirmeye başladığı nadir yapılar arasında yer alır. Bu kavramlar, teknolojik ilerleme ile birlikte bilgiyi işleme ve hızlanan değişim becerimizde yaşanan artış sonucunda insanlığı kökten değiştirmesi beklenen bir bilimsel devrimin yaşanacağı fikrine de dayanır. Tekillik (Singularity) ne demek sizler için derledik.
8.07.2022 Sözlük
Yağ tabakası gibi beyni sarıyor
Yağ tabakası gibi beyni sarıyor Dijital bağımlılığın sadece çocuk, ergen ve gençleri değil, yetişkinleri de pençesine aldığını belirten Prof. Dr. Acar Baltaş, ‘Dijital obezite’ olarak tanımlanan bu sorunun insanlar arasında sahici ilişkiyi zedelediğini ve yağ tabakası gibi beyni sardığını söylüyor.
22.05.2022 Gündem
'Teşikilat'ta ekip, Yıldırım'ı ele geçirdi!
'Teşikilat'ta ekip, Yıldırım'ı ele geçirdi! Yapımını TIMS&B Productions, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın gerçekleştirdiği TRT 1 dizisi ‘Teşkilat’, 24 Nisan Pazar akşamı 44'üncü bölümüyle ekranlara geldi.
25.04.2022 Cadde
Cepteki tehlike! Hayattaki hazlar azaldıkça telefonlara bağlandık
Cepteki tehlike! Hayattaki hazlar azaldıkça telefonlara bağlandık Kanada’da yapılan araştırmayla akıllı telefon kullanımında dünyada 8. sırada yer aldık. Her geçen gün artan akıllı telefon bağımlılığını ve etkilerini uzmanlarla konuştuk.
20.02.2022 Pazar
Uzay beyni değiştiriyor
Uzay beyni değiştiriyor Belçika'daki Antwerp Üniversitesi liderliğindeki uluslararası bir ekibin yaptığı araştırmada, astronotların beyinlerinin uzun süreli uzay yolculuğunda olağan dışı ortama uyum sağlamak için yeniden "yapılandığı" ortaya çıktı.
19.02.2022 Dünya
İnsan Beyni Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
İnsan Beyni Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Hayati organlarımızdan biri olan beyin, kararlar almamızı, fikir yürütmemizi, düşünmemizi ve hatırlamamızı sağlar. Sağ ve sol lob olmak üzere ikiye ayrılan beyin, aynı zamanda en karmaşık organlarımızdan biridir. ''Beyin göçü'' ve ''beyin ölümü'' gibi kalıp ifadelerde, kelime mecazi ve yan anlamda kullanılır. İnsan beyni bulmaca cevabı nedir sizin için detayları ile derledik.
17.02.2022 Eğitim
Söylev Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Söylev Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Bulmacalar beynin egzersiz yapmasını sağlayan basit ama etkili uyaranlardan oluşan aktivitelerden biri olmaktadır. Bulmaca çözerken insan beyni devamlı çalışmaktadır. Bu nedenle bulmacalar hafızayı güçlendirerek unutkanlığın önüne geçen bir etkinlik olmaktadır. Söylev kelimesi de bulmacalarda sık sık yer almaktadır. Peki, söylev bulmaca cevabı nedir tüm detayları ile derledik.
11.02.2022 Bulmacalar
Hannibal Kimdir? Hannibal Sendromu Ne Demek?
Hannibal Kimdir? Hannibal Sendromu Ne Demek? Hannibal, sık sık merak edilen kişilerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan Hannibal kimdir öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Hannibal kimdir? Hannibal sendromu ne demek tüm detayları ile derledik.
20.01.2022 Eğitim
Gelecek yıl başlıyor, yapay zeka tamamen değiştirecek! Başta boşanma davaları...
Gelecek yıl başlıyor, yapay zeka tamamen değiştirecek! Başta boşanma davaları... Tüm dünyanın üzerinde yoğunlaştığı ve ciddi bütçeler ayırdığı yapay zekâ teknolojisi, yakın gelecekte günlük hayatın her alanında yer alacak. ABD'de avukatlar tarafından boşanma başta olmak üzere tüm davalarda aktif olarak kullanılan yapay zekâ uygulamaları, Yargıtay'ın açıklamalarından sonra Türkiye'de de merak konusu oldu. Yargıtay'da emsal nitelikteki kararlara daha kolay erişilebilmesi ve içtihat tutarlılığını sağlama amacıyla geliştirilen yapay zekâ sisteminin, 2023'te hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Peki bu durum ne gibi sonuçlar doğuracak? Uzmanlar adaletin dağıtılmasında yapay zekânın yerini sorgulayarak, risklere dikkat çekiyor.
2.03.2022 Gündem
Böyle uyuyunca zirveye çıktılar! İşte N1 evresinin sırrı...
Böyle uyuyunca zirveye çıktılar! İşte N1 evresinin sırrı... Sağlıklı bir uyku evrelerden oluşuyor. Bu evrelerin doğru bir şekilde işlemesi ise çok önemli. Salvador Dali, Thomas Edison ve Albert Einstein'ın yaratıcılığını artırmak için kullandığı uykunun N1 evresi için uzmanlar, "Sadece bir deney" diyerek bu gizemli durumu açıkladı.
20.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Beyni ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.