Polisten kaçan insan taciri, göçmenleri yol kenarında bıraktı
Polisten kaçan insan taciri, göçmenleri yol kenarında bıraktı TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan ve polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücü, Yunanistan'a gitmek isteyen 6 göçmeni yol kenarına bırakıp kaçtı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu akşam saatlerinde il merkezindeki uygulama noktasında şüphelendikleri bir otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Aracın sürücüsü ihtara uymayarak kaçmaya başlayınca, polis ekipleri de diğer birimleri uyarıp takibe başladı. Polis ekiplerinden yaklaşık 70 kilometre kaçan sürücü, Malkara ilçesi girişindeki Bölge Trafik İstasyon Amirliği noktasında kurulun barikatı da ters yöne girerek geçti. Ahievren Mahallesi yönüne kaçan araç sürücü, daha sonra izini kaybettirdi. Polis ve jandarma ekipleri kaçan araçta bulunan Bangladeşli 6 kaçak göçmeni, yol kenarına bırakılmış olarak buldu. Yunanistan'a gitmek istediklerini söyleyen göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Tekirdağ İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Polis ve jandarma ekipleri, otomobille birlikte kaçan insan tacirini yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
11.09.2019 Haberler
Erzurum'da insan tacirlerine baskın
Erzurum'da insan tacirlerine baskın Erzurum'da 12 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda çok sayıda insan taciri ve kaçak göçmen yakalandıErzurum’da 100 polisin katılımıyla 12 adrese düzenlenen eş zamanlı şafak operasyonunda çok sayıda insan taciri ve kaçak göçmen yakalandı. Erzurum polisi bugün saat 05.30 sıralarında insan tacirlerine yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, TEM, KOM, asayiş ve çevik kuvvet polislerinin katılımıyla gerçekleşen operasyonda önceden belirlenen 12 adrese eş zamanlı şafak baskını yapıldı. Koçbaşıyla kapılar kırılarak içeri girildi ve çok sayıda insan taciri ile kaçak göçmen kıskıvrak yakalandı. Operasyonda 10’a yakın da tabanca ele geçirildi. Yakalanan zanlılar gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Erzurum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
İnsan tacirlerine operasyon
İnsan tacirlerine operasyon Muğla kıyı şeridinden denizden teknelerle düzensiz göçmen kaçakçılı yapan suç örgütüne yönelik Muğla merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Milas Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı sonrası Muğla, İstanbul, İzmir, Tokat, Kocaeli, Kastamonu, Manisa ve Edirne illerinde bu sabah belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Suç örgütünün tamamen deşifre edilmesine yönelik olarak geçmiş tarihlerde birbirinden farklı şehirlerde 17 göçmen kaçakçılığı olayına suçüstü yapılmış, toplamda 450 göçmen kaçmak üzereyken organizatörleri ile birlikte yakalanırken, 17 organizatörün çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konduğu açıkladı. Operasyon kapsamında PKK terör örgütü üyeliğinden aranmakta olan iki kişinin yurtdışına kaçmak üzere iken yakalandığı ve tutuklandığı belirtildi. Bu sabah başlatılan 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda toplam 82 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, ülke tarihinin en geniş kapsamlı göçmen kaçakçılığı operasyonu olma özelliğini taşıdığı açıklandı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 29 şüphelinin yakalandığı açıklandı.
11.09.2019 Yaşam
Edirne'de "göçmen kaçakçılığı" operasyonları
Edirne'de "göçmen kaçakçılığı" operasyonları Edirne'de düzenlenen operasyonlarda, kaçaklara  organizatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 2'sinin  tutuklanmasına karar verildi.
16.02.2018 Gündem
Ayvalıkta 39 kaçak göçmen ve 6 insan taciri yakandı
Ayvalıkta 39 kaçak göçmen ve 6 insan taciri yakandı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) birimi tarafından ortaklaşa yapılan operasyonda; 6 insan taciri ve 39 göçmen kıskıvrak yakalandı. Alınan bilgiye göre; saat 14.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ayvalık Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki KOM ekipleri hemen organize olarak ortaklaşa ve nefes kesen bir operasyon başlattı. Operasyonda; Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki Saget 35 ve TCSG 8 botları Ayvalık’tan yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan İran, Afganistan, Suriyeli 39 göçmenin bir bölümünü 2 adet 10 metrelik fiber sürat teknesinde hareket etmek üzereyken, bir bölümünü de Ayvalık’a bağlı Güneş Adası sahilinde kıskıvrak ele geçirdi. Operasyon sırasında 2 organizatör de Sahil Güvenlik birimlerinden kaçamadı. Aynı dakikalarda; Ayvalık Jandarma Komutanlığı bünyesindeki timlerle, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri de harekete geçerek uzun süredir takipte oldukları 4 insan tacirinin söz konusu 39 göçmenin yasadışı yollarla Midilli Adası’na kaçırılmasıyla ilişkili olduğunu belirleyerek, bu kişilerin ev ve işyerlerine baskın yaptı. Operasyonda 4 insan taciri yakalandı. Yakalanan toplam 6 insan taciri gözaltına alınırken; 15’si çocuk, 14’ü kadın 39 göçmen de Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na daha sonrada Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerinin insani yardımlar yaptığı göçmenlerin yasal işlemlerin ardından Göç İdaresi Merkezi’ne gönderilmesi beklenirken, gözaltına alınan 6 organizatörün de sabah saatlerinde yargılanmak üzere adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
11.09.2019 Haberler
“Günde 30 erkeğin tecavüzüne uğradım”
“Günde 30 erkeğin tecavüzüne uğradım” Meksika’da insan tacirlerinin yarattığı dehşeti anlattıklarıyla gözler önüne seren Karla Jacinto şimdi mağdur genç kızlar için savaş veriyor.
5.12.2016 Dünya
“Günde 30 erkeğin tecavüzüne uğradım”
“Günde 30 erkeğin tecavüzüne uğradım” Meksika’da insan tacirlerinin yarattığı dehşeti anlattıklarıyla gözler önüne seren Karla Jacinto şimdi mağdur genç kızlar için savaş veriyor.
5.12.2016 Dünya
Reklama gittiğini sanan Fatih Altaylı fena yakalandı
Reklama gittiğini sanan Fatih Altaylı fena yakalandı Habertürk ekranlarında sunuculuğunu Fatih Altaylı'nın yaptığı 'Teke Tek' programının dün akşam yayınlanan bölümünde ilginç anlar yaşandı. Reklama pas atan Fatih Altaylı konuşmaya devam etti. Altaylı ''Ben katillere hiç kızmam. İki şey bana çok normal gelir. Bir sakat kalmak, iki katil olmak. Yani yoldan çıkarım sakat kalabilirim. Ya da bir şey olur katil olursun'' ifadelerinin ardından programın reklama girmediğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
11.09.2019 Televizyon
"Seri katili Yunanistan'a götürmem" diyen umut tacirine alkış
"Seri katili Yunanistan'a götürmem" diyen umut tacirine alkış Müge Anlı'nın sunduğu programa bağlanan insan kaçakçısı, günlerdir aranan ve İzmir'de izine rastlanan seri katil Atalay Filiz'i yurt dışına kaçırmayacaklarını söyledi. Ege sularında binlerce insanın ölümüne sebep olan umut tacirinin bu sözleri stüdyodakiler alkışladı. Olay sosyal medyada da oldukça tepki aldı. Türkiye günlerdir 3 cinayetin şüphelisi olaraka aranan Atalay Filiz’i konuşuyor. İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetiyle yeniden gündeme gelen ve her yerde aranan Atalay Filiz’in İzmir’e kaçtığı kesinleşti. İzmir’de 4 ayrı yerde görüntüleri ortaya çıkan Atalay Filiz’in, bir üniversitelinin Konak Yeşilyurt’taki evinde 2 gün ücretli kaldığı polis tarafından belirlendi. Sabah kuşlağında yayınlanan programında konuyu ele alan Müge Anlı'nın sütüdyoya telefonla bağladığı konuk sosyla medyayı salladı. Anlı, İzmir'de olduğu öğrenilen ve buradan Yunan adalarına kaçma ihtimali üzerinde dururken bölgede insan kaçakçılığı yaptığını öne süren bir kişi telefonla programa bağlandı. İnsan kaçakçısı, günlerdir aranan seri katil Filiz'i yurt dışına kaçırmayacaklarını söyledi. Ege sularında binlerce insanın ölümüne sebep olan umut tacirinin bu sözleri ise stüdyodakiler tarafında alkışlandı. Anlının sorularına yanıt veren umut taciri geçiş ücretleri hakkında da bilgi verip bölgede aynı işi yapan hiç kimsenin para dahi teklif etse Filiz'i yurt dışına kaçırmayacaklarını belirtti. Programın görüntülerini sosyal medyada paylaşan bir çok kili tepki gösterdi.
11.09.2019 Televizyon
Suriyeli sığınmacıları bekçinin dikkati kurtardı
Suriyeli sığınmacıları bekçinin dikkati kurtardı Manisa'da, elleri bağlı bağ evine kapatılan Suriyeliler, bekçinin dikkati sayesinde kurtarıldı. Bekçi ile çıkan silahlı çatışmada 'umut taciri' olduğu iddia edilen bir kişi yaralandı.
11.09.2019 Yaşam
Köylüler insan tacirlerini direğe bağlayıp teşhir etti
Köylüler insan tacirlerini direğe bağlayıp teşhir etti ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Bademli Köyü’nü mesken edinen Kaçaklar ile organizatörlerin, sahillerdeki evlere ve tarlalara zarar vermesinden bıkan köylüler, ibretlik bir ceza verdi. Köylüler, yakalayarak etkisiz hale getirdikleri insan tacirlerinden ikisini iple telefon direğine bağladı. Ardından, Jandarmayı çağırıp zanlıları teslim etti.
11.09.2019 Haberler
Yeni doğan bebekleri sattığını itiraf etti
Yeni doğan bebekleri sattığını itiraf etti Çin’de yeni doğan bebekleri çalıştığı hastaneden kaçırarak insan tacirlerine satmakla suçlanana kadın doğum uzmanı suçunu itiraf etti.
2.01.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri