Irak Meclisi

Irak Meclisi

Son dakika ırak meclisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ırak meclisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ırak meclisi haber sayfamızda...

Irak Meclisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.400 ırak meclisi haberi bulunmuştur.
Irak'ta yeni Başbakan Sudani göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Sudani göreve başladı Irak Meclisinden güvenoyu alan Başbakan Muhammed Şiya Sudani, yeni görevine resmen başladı.
28.10.2022 Dünya
Irak meclisinden Sudani hükümetine güvenoyu
Irak meclisinden Sudani hükümetine güvenoyu Irak’ta Muhammed Şiya Sudani’nin başkanlığında kurulan hükümet mecliste yapılan oylama ile güvenoyunu aldı.
27.10.2022 Dünya
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Irak'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı
Irak'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet binalarının ve yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'ye füze saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.
13.10.2022 Dünya
Irak Meclisi’nin feshedilmesi davası ertelendi
Irak Meclisi’nin feshedilmesi davası ertelendi Irak Yüksek Yargı Konseyi, Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın meclisin feshedilmesi talebinin değerlendirileceği davayı 7 Eylül'e erteledi.
1.09.2022 Dünya
Türkmenler tedirgin! Irak hala barut fıçısı gibi
Türkmenler tedirgin! Irak hala barut fıçısı gibi Irak’ta iki gün süren gösteriler, Şii lider Mukteda Es-Sadr’ın siyasetten çekileceğini açıklamasıyla sona ermiş gibi görünürken, Milliyet’in görüşlerine başvurduğu uzmanlar, bunu inandırıcı bulmuyor. Türkmenler, Bağdat'ta ne olursa olsun Türkmeneli bölgesi ve güvenliğinin federal hükümette kalmasını talep ediyor.
1.09.2022 Dünya
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta gerilim tırmanıyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Irak'ta gerilim tırmanıyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
30.08.2022 Dünya
Irak’ta Koordinasyon Grubu ve Sadr Grubu destekçilerinden karşılıklı protesto
Irak’ta Koordinasyon Grubu ve Sadr Grubu destekçilerinden karşılıklı protesto Şii Koordinasyon Grubu'nun, Irak'ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge yakınlarında protesto düzenlemesinin ardından Sadr Grubu destekçileri de Bağdat başta olmak üzere 10 kentte meclisin feshedilmesi için sokağa döküldü.
12.08.2022 Haberler
Irak'ta son durum! Meclis oturumları askıya alındı, resmi kurumlar tatil edildi
Irak'ta son durum! Meclis oturumları askıya alındı, resmi kurumlar tatil edildi Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
İsrail, ülkeyle ilişki kurmayı kanunla yasaklayan Irak'ı kınadı
İsrail, ülkeyle ilişki kurmayı kanunla yasaklayan Irak'ı kınadı İsrail, çıkarılan kanunla kendisiyle normalleşmeyi yasaklayan Irak'a tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Bağdat kınandı.
29.05.2022 Dünya
Dünya müdahaleyi kınadı
Dünya müdahaleyi kınadı İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateşle öldüğü belirtilen Filistinli muhabir Şirin Ebu Akile’nin cenazesine yapılan müdahale, büyük tepki gördü.
15.05.2022 Dünya
Irak’ta cumhurbaşkanlığı seçimi 3. kez ertelendi
Irak’ta cumhurbaşkanlığı seçimi 3. kez ertelendi Irak’ta cumhurbaşkanlığı seçimi, meclisindeki boykot nedeniyle 3. kez ileri bir tarihe ertelendi.
30.03.2022 Dünya
Irak'ta cumhurbaşkanlığı başvuruları yeniden başladı
Irak'ta cumhurbaşkanlığı başvuruları yeniden başladı Irak Meclisi bugün, cumhurbaşkanlığı seçimi için yeniden adaylık başvurularını kabul edeceğini duyurdu.
8.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanlığı için 25 aday yarışacak
Cumhurbaşkanlığı için 25 aday yarışacak Irak Meclisi'nin 7 Şubat'taki toplantısında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 25 aday yarışmaya hak kazanırken, adaylığını açıklayan KDP'nin adayı Hoşyar Zebari ile KYB'nin adayı Berham Salih, Şii ve Sünni partilerin yanı sıra grupların desteğini almak için yarışıyor.
2.02.2022 Dünya
Irak'ta, Meclisin feshedilmesi için milletvekillerinden imza toplandı
Irak'ta, Meclisin feshedilmesi için milletvekillerinden imza toplandı Irak'ın resmi gazetesi Sabah'ın bugünkü sayısında manşetten yer verdiği haberine göre, Şii dini ve siyasi liderlerden Ammar el-Hekim'e bağlı İrakiyyun Grubu Milletvekili Ali Bideyri, "Erken seçimlerin zamanında (10 Ekim) yapılabilmesi için meclisin kendini feshetmesi gerekiyor. Bunun için 21 milletvekili imza verdi. İmza sayısı daha da artacak." dedi.
25.02.2021 Dünya
Irak İnsan Hakları Komisyonu Başkanı: Göstericilere şiddet uygulanmamalı
Irak İnsan Hakları Komisyonu Başkanı: Göstericilere şiddet uygulanmamalı Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Süleymaniye kentinde memur maaş ödemelerinin gecikmesini protesto eden göstericilere karşı güvenlik güçlerinin şiddete başvurmaması gerektiğini söyledi.
8.12.2020 Dünya
Irak'ın toplam borcu 70 milyar dolar
Irak'ın toplam borcu 70 milyar dolar Irak'ın toplam iç ve dış borcunun 70 milyar dolar olduğu bildirildi.
15.11.2020 Ekonomi
Irak Meclisi "borçlanma yasasını" onayladı
Irak Meclisi "borçlanma yasasını" onayladı Irak Meclisi, memur maaşlarının ödenmesi amacıyla hükümetin sunduğu borçlanma yasasını onayladı.
12.11.2020 Ekonomi
Son dakika... İran'dan ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle vuracağız!
Son dakika... İran'dan ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle vuracağız! İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ABD'ye Kasım Süleymani cinayetiyle ilgili göndermede bulunarak, 'Onlar (ABD'liler), evinizde misafirlerinizi öldürdüler ve bu cinayeti açık bir şekilde itiraf ettiler. Bu küçük bir mesele değildir. İran bu konuyu hiçbir zaman unutmayacak ve bunun karşılığında ABD'lileri kesinlikle vuracaktır.' dedi.
21.07.2020 Dünya
ABD Irak'taki askerlerini azaltıyor
ABD Irak'taki askerlerini azaltıyor Washington ve Bağdat yönetimleri, önümüzdeki aylarda asker sayısının düşürülmesi için anlaşmaya vardı.
12.06.2020 Dünya
Bağdat’ta koronavirüs alarmı!
Bağdat’ta koronavirüs alarmı! Irak’ın başkenti Bağdat’ta koronavirüs taşıdığı şüphesiyle 2 kişinin karantinaya alındığı belirtildi.
25.02.2020 Dünya
Irak ile ABD arasında sıcak gelişme
Irak ile ABD arasında sıcak gelişme Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, geçen ay ABD-İran arasında Irak'ta yaşanan gerginliklerin ardından ilk kez üst düzey askeri yetkililerden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Kenneth McKenzie ile bir araya geldi.
4.02.2020 Dünya
Komşuda flaş gelişme! Zorunlu askerlik geri geliyor
Komşuda flaş gelişme! Zorunlu askerlik geri geliyor Irak Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu, zorunlu askerlik uygulaması için yasanın hazır olduğunu duyurdu.
3.02.2020 Dünya
Sistani'den yeni hükümet ve erken seçim çağrısı
Sistani'den yeni hükümet ve erken seçim çağrısı Irak'ın en büyük Şii dini mercinin siyasi mesajı, cuma hutbesinin ardından okundu. Mesajda, "Halkın bağrından kopan ve durumu sakinleştirebilen yeni bir hükümetin acilen kurulması gerekiyor. Bu hükümet de ülkeyi en kısa zamanda özgür ve nezih bir erken seçime götürmeli" ifadesi yer alıyor.
31.01.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Meclisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.