Mülakatta 'Kendinden bahseder misin' sorusu nasıl cevaplanmalı?
Mülakatta 'Kendinden bahseder misin' sorusu nasıl cevaplanmalı? İş görüşmesi sorularının olmazsa olmazı "Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?" sorusudur. Peki kendinden bahseder misin sorusuna nasıl cevap verilir? Mülakatta kendinizi tanıtın sorusuna cevap verirken neler önemlidir? Kendinden bahsetme örnekleri ve mülakatta kendinden bahsetmek...
15.05.2018 Kariyer
İş görüşmesinin sonunda sorulabilecek sorular
İş görüşmesinin sonunda sorulabilecek sorular İş görüşmeleri ve mülakatlar iki yönlü bir iletişim şeklidir. İşe alım uzmanı, "Sormak istediğiniz bir şey var mı?" dediği zaman bu bir fırsat olabilir. Sorunuzun olmaması sizi ilgisiz gösterebilir ya da öğreneceğiniz başka detaylardan sizi mahrum bırakabilir.
24.04.2018 Kariyer
İş görüşmesinde sorulan sorular ve cevapları
İş görüşmesinde sorulan sorular ve cevapları İşe alım sürecinde en belirleyici anlardan biri insan kaynaklarıyla olan görüşmedir. Bu görüşmede sorulacak en popüler sorular ve cevapları şöyle:
13.04.2018 Kariyer
Mezuniyetten sonra işsiz kalmamak için ne yapmalı?
Mezuniyetten sonra işsiz kalmamak için ne yapmalı? Üniversiteyi bitirmek güzel olduğu kadar göz korkutucu. İş arama kısmı, korkutucu olmasında en büyük rolü oynuyor. İşsiz kalmanın stresi ve çevre baskısı da gerginlik yaratıyor. Bu dönemi en kolay şekilde atlatmak için tavsiyeler:
19.12.2017 Kariyer
İş görüşmesinde maaş pazarlığı nasıl yapılır?
İş görüşmesinde maaş pazarlığı nasıl yapılır? İş görüşmelerinde teklifi iyi değerlendirmek, iyi bir pazarlıkçı olmak ve işvereni de korkutmadan pazarlık yapmak gerekir. Peki maaş beklentisi sorusu nasıl cevaplanmalı?
18.12.2017 Kariyer
İşverenlerin dikkatini çekmek için kullanılacak 5 kelime
İşverenlerin dikkatini çekmek için kullanılacak 5 kelime Yapılan araştırmalara göre işverenler, işe alım sürecinde özgeçmişleri incelerken her özgeçmişe yalnızca 6 saniye ayırıyor. Peki bu 6 saniyede işverenin dikkati nasıl çekilir?
11.12.2017 Kariyer
İş görüşmesini bu soruyla bitirin
İş görüşmesini bu soruyla bitirin Her mülakatın sonunda heyecanımızı ikiye katlayan "Sizin bize sormak istediğiniz birşey var mı?" sorusuna nasıl cevap verilmeli?
21.12.2016 Kariyer