İş Gücü

İş Gücü

Son dakika iş gücü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iş gücü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iş gücü haber sayfamızda...

İş Gücü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.434 iş gücü haberi bulunmuştur.
İŞKUR MSB 1829 İŞÇİ ALIMI BAŞVURU | Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl yapılır? İşte alım yapılacak meslek grupları...
İŞKUR MSB 1829 İŞÇİ ALIMI BAŞVURU | Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl yapılır? İşte alım yapılacak meslek grupları... Milli Savunma Bakanlığı tarafından açık iş pozisyonlarına işçi alımı yapılıyor. 1829 işçi alımına dair başvuru şartları, branş dağılımı detayları yayımlandı. 2024 MSB işçi alımı için başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor. Başvurular ardından adaylar arasından kura çekimi yapılacak. Peki, MSB işçi alımı kurası ne zaman?
25.04.2024 Bilgi Rehberi
Alman hükümeti büyüme tahminini yükseltti
Alman hükümeti büyüme tahminini yükseltti Alman hükümeti bu yıl için ekonomik büyüme tahminini daha önce %0,2 iken %0,3'e yükseltti ve enflasyon tahminini 0,4 puan düşürerek yüzde 2,4'e indirdi.
24.04.2024 Uzmanpara
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 85 milyon vatandaşa dokunarak, 22 yıllık eser ve hizmet siyasetinde bir lokomotif olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda, 2053 yılına kadar öngördüğümüz Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık. Gelecek planımızın gereği olarak 2053 yılına kadar bölünmüş yol ağını 38 bin 60 kilometreye yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması! "Türkler ülkemizin inşasına yardımcı oldu"
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması! "Türkler ülkemizin inşasına yardımcı oldu" İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den Türkiye açıklaması. Steinmeier "Türkler ülkemizin inşasına yardımcı oldu" dedi.
22.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu'dan elektronik tebligat açıklaması
Bakan Uraloğlu'dan elektronik tebligat açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından 2019 yılında başlatılan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden, beş yılda gönderilen elektronik tebligat adedinin 213 milyona ulaştığını bildirerek, “Zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda sağladığı yararın yanı sıra, 126 bin 990 ağacın korunmasına katkı sağlayan bu sistemimiz sayesinde 7 milyar 136 milyon 589 bin TL de kamu tasarrufu sağlandı” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyor
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyor Yoğun teknoloji kullanımı ve uzun çalışma saatleri gibi etkenlerle tetiklenebilen vertigo iş yaşamında olumsuz sonuçlar doğuruyor. Araştırmalara göre vertigosu olan kişilerin yüzde 63’ten fazlası bazı günler çalışamıyor, yüzde 6’sı işlerinden ayrılıyor.
20.04.2024 Pazar
Kayısı ihracatı hız kesmiyor
Kayısı ihracatı hız kesmiyor Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.
19.04.2024 Ekonomi
Fed Bej Kitap raporu yayınlandı
Fed Bej Kitap raporu yayınlandı Yılın üçüncü ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap raporuna göre ABD'de bölgesel ekonomik faaliyetler artıyor, tüketici harcamaları yükseliyor, turizm faaliyetleri büyüyor ve konut satışları ülke genelinde iyileşiyor.
18.04.2024 Uzmanpara
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor.
16.04.2024 Ekonomi
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek Modüler genç odası üretimlerini Lajivert ve Ritmik markalarıyla tüketiciye ulaştıran Soyserin Grup, verdiği bayiliklerde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyor. Soyserin Grup, bu yıl 60 kadın girişimciye bayilik vermeyi hedefliyor.
16.04.2024 Kobi
'İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi'
'İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şubat ayı işsizlik verisinin yüzde 8,7 oranla bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerine göre iyi performans gösterdiğini belirtti.
15.04.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi
Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, istihdam sayısının şubat ayında bir önceki aya göre, 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi ile tarihi zirvesini yenilediğini açıkladı.
15.04.2024 Uzmanpara
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı şubat ayında %8,7 seviyesinde gerçekleşti.
15.04.2024 Uzmanpara
'Faizi düşürmenin aciliyeti yok'
'Faizi düşürmenin aciliyeti yok' San Francisco Fed Başkanı Mary Daly cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyonun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmak için hala yapılacak çok iş olduğunu ve faiz oranlarını düşürmek için kesinlikle aciliyet olmadığını söyledi.
15.04.2024 Uzmanpara
En fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu! İŞKUR'dan çarpıcı araştırma
En fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu! İŞKUR'dan çarpıcı araştırma İŞKUR tarafından yayımlanan İşgücü Piyasası Araştırmasına göre, 2023 yılında en çok imalat sektöründe işgücü ihtiyacı olduğu belirlendi.
13.04.2024 Ekonomi
Fed'den faiz indirimi beklentisini öteledi
Fed'den faiz indirimi beklentisini öteledi Deutsche Bank, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz indirimi beklentisini aralık ayına öteledi.
12.04.2024 Uzmanpara
Küresel piyasada yeni faiz dönemi
Küresel piyasada yeni faiz dönemi Fed'in beklenmedik güvercin duruşu ve TCMB'nin kararlı faiz artışı, finansal piyasalara yeni bir yön veriyor. Yatırımcılar ve şirketler, faiz oranlarındaki bu kritik değişikliklere ve döviz kurlarındaki potansiyel dalgalanmalara dikkat kesilmeli...
5.04.2024 Milliyet Executive
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
'Enflasyonda birkaç veri daha görmeliyiz'
'Enflasyonda birkaç veri daha görmeliyiz' Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, "Enflasyonun düşüşe geçeceğini öngörmüştüm ve şimdi bunu doğrulayan daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor. Bunu gördüğümde faiz oranlarını aşağı çekebilecek bir konumda olacağımızı düşünüyorum" dedi.
5.04.2024 Uzmanpara
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz'
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz' Novartis Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Özlem Sökmen en güçlü yanlarının 'Çeşitlilik ve Kapsayıcılık' olduğunu söyledi, "Bu doğrultuda çalışanlarımızın ihtiyaçlarına odaklanarak, güncel trendleri de takip ederek yenilikçi İK uygulamaları geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz" dedi
4.04.2024 Advertorial
Powell'dan faiz indirimi mesajı
Powell'dan faiz indirimi mesajı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun %2'ye doğru inişli çıkışlı bir yol izlediğine ve bu yıl bir noktada faiz oranlarını düşürmeyi beklediklerine olan inancını yineledi.
4.04.2024 Uzmanpara
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi Japonya'da büyük imalatçılar arasındaki duyarlılık Japonya Merkez Bankası (BoJ) anketinde son dört çeyrektir ilk kez kötüleşti.
1.04.2024 Uzmanpara
Çin'de imalat sektörü büyüdü
Çin'de imalat sektörü büyüdü Çin'de imalat sektörü faaliyetleri mart ayında da büyüdü.
1.04.2024 Uzmanpara
EYT’den emekli olan 60 bin kişinin yerine mavi yakalı aranıyor
EYT’den emekli olan 60 bin kişinin yerine mavi yakalı aranıyor Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart akşamı yeni bir döneme başlayacağız
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart akşamı yeni bir döneme başlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "31 Mart akşamı itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm şehirlerimizin gerçek belediyecilikle ülkemizin kalkınmasına köstek değil, destek olacağı yeni bir döneme başlayacağımızı ümit ediyorum" dedi.
29.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İş Gücü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.