İshak Alaton

İshak Alaton

Yahudi asıllı Türk işadamı. Alarko Şirketler Topluluğu yönetim kurulu başkanıdır. Leyla Alaton'un ve Vedat Alaton'un babası ve iş ortaklarıdır. Eğitimi ve kariyeri   8. sınıfa, (kendi deyimiyle gri yıllara) kadar Şişli Terakki'de ve Saint Michel'de okudu. Yokluklar, sıkıntılar yüzünden liseden sonra okuyamadı. İshak Alaton, ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir götür işlerine başladı. Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı değişti. İsveç'te bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmaya başladı. Bu yıllar İshak Alaton'un dünya görüşünün şekillendiği, sosyal demokrasiyle tanıştığı yıllar oldu. İnsan haklarına saygılı, gelir dağılımının diğer dünya ülkelerine göre mükemmele yakın olduğu İsveç'e hayran kaldı. 28 yaşında Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih ile birlikte Bankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklık kurdu. 2000'de 46. kuruluş yılını kutlayan 6 bin çalışanlı Alarko Holding'in temeli atılmış oldu.

İshak Alaton

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 351 ishak alaton haberi bulunmuştur.
Barkey dosyası Gezi davasıyla birleştirildi
Barkey dosyası Gezi davasıyla birleştirildi İş insanı Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey’in FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin yargılandığı dava ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin dava birleştirildi.
6.02.2021 Gündem
Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı
Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan CIA eski danışmanı Henri Barkey’in yargılandığı davanın görülmesine başlandı.
19.12.2020 Gündem
Son dakika... Osman Kavala'nın tutukluğu devam edecek
Son dakika... Osman Kavala'nın tutukluğu devam edecek Gelen son dakika haberine göre; FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada yargılanan Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
18.12.2020 Gündem
Osman Kavala ve Henri Barkey'in iddianameleri  kabul edildi
Osman Kavala ve Henri Barkey'in iddianameleri kabul edildi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala ve yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
8.10.2020 Gündem
Gezi davası istinaf başvurusunda çarpıcı tespitler
Gezi davası istinaf başvurusunda çarpıcı tespitler İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin Gezi olaylarıyla ilgili Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 9 sanık hakkında verdiği beraat kararına karşı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan istinaf başvurusunda, dikkat çekici bilgilere yer verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf dilekçesinde sanık Osman Kavala'nın Gezi olaylarının başlamasından kısa bir süre önce, 5 Nisan 2013 tarihinde, sanık Gökçe Tüylüoğlu ile birlikte, Açık Toplum Enstitüsü merkezinin yer aldığı Budapeşte'ye George Soros'un da katıldığı toplantıya gittiklerinin tespit edildiği belirtildi.
11.04.2020 Gündem
George Soros iddiası telefon kayıtlarında
George Soros iddiası telefon kayıtlarında Gezi iddianamesinde yer alan telefon kayıtlarına göre, sanıklardan Gökçe Tüylüoğlu, FETÖ’nün kapatılan gazetelerinden Zaman ve Today’s Zaman’nın eylemlere destek vermesi için bir iş adamından yardım istiyor. Tapelerde Soros iddiası da geçiyor
7.03.2019 Gündem
Leyla Alaton FETÖ'ye bilgi sızdırdığından şüphelendiği bazı çalışanlarını şikayet etti
Leyla Alaton FETÖ'ye bilgi sızdırdığından şüphelendiği bazı çalışanlarını şikayet etti Ünlü iş kadını Leyla Alaton FETÖ’ye bilgi sızdırdığından şüphelendiği çalışanlarını savcılığa şikayet etti
14.12.2017 Gündem
THY’ye İsrail’den ödül
THY’ye İsrail’den ödül THY, İsrail - Türkiye arasında günde 12 uçak seferi koyması nedeniyle İsrail devleti tarafından, “iki ülke arasında ticarete katkı” ödülü aldı.
23.05.2017 Ekonomi
FETÖ, 3 bin kişilik fuhuş çetesi kurmuş...
FETÖ, 3 bin kişilik fuhuş çetesi kurmuş... Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ/PDY) çatı davasında tanık olarak ifadesi alınan eski örgüt mensubu Çetin  Acar, yapının 3 bin kişilik fuhuş çetesi kurduğunu öne sürdü. Çetin Acar, "Eski Emniyet TEM  Daire Başkanı Cihangir Çelik bu işin başında" dedi.
11.01.2017 Gündem
AK Partili Bayram Gülen'in dinlenmesini önerdi
AK Partili Bayram Gülen'in dinlenmesini önerdi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti  Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda Ak Partili Serkan Bayram terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in dinlenmesini önerdi.
7.10.2016 Gündem
İshak Alaton için  taziye töreni
İshak Alaton için taziye töreni Neve Şalom Sinagogu’nda önceki gün düzenlenen törenle son yolcumluğuna uğurlanan Alarko Holding’in kurucusu işadamı İshak Alaton’un ailesi dün Ortaköy’deki Etz Ahayim Sinagogu’nda taziyeleri kabul etti.
14.09.2016 Gündem
İshak Alaton uğurlandı
İshak Alaton uğurlandı Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton (89), dün toprağa verildi.
13.09.2016 Ekonomi
Ünlü işadamı son yolculuğuna uğurlandı!
Ünlü işadamı son yolculuğuna uğurlandı! Alarko Holding’in kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton, Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene iş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim katıldı.
13.09.2016 Ekonomi
Ünlü işadamı son yolculuğuna uğurlandı!
Ünlü işadamı son yolculuğuna uğurlandı! Alarko Holding’in kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton, Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene iş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim katıldı.
13.09.2016 Ekonomi
En son girişimi stent üretimiydi
En son girişimi stent üretimiydi Ishak Alaton somon ve ceviz üretiminden sağlığa kadar pek çok alanda yatırım yaptı. Alaton girişimleri kadar sözünü sakınmamasıyla da tanınıyordu.
13.09.2016 Ekonomi
İshak Alaton  hayatını kaybetti
İshak Alaton hayatını kaybetti Alarko Holding’in kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti.
11.09.2016 Ekonomi
İshak Alaton hayatını kaybetti
İshak Alaton hayatını kaybetti Alarko Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı  İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti.
11.09.2016 Gündem
Alarko ve Ağaoğlu'nun arsa sorunu çözüldü
Alarko ve Ağaoğlu'nun arsa sorunu çözüldü İshak Alaton ve Ali Ağaoğlu’nu karşı karşıya getiren arsa davası çözüldü
13.08.2017 Güncel
Alarko ve Ağaoğlu'nun arsa sorunu çözüldü
Alarko ve Ağaoğlu'nun arsa sorunu çözüldü İshak Alaton ve Ali Ağaoğlu’nu karşı karşıya getiren arsa davası çözüldü
2.02.2016 Konut
Yasa dışı dinleme iddianamesi tamam
Yasa dışı dinleme iddianamesi tamam Aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın’ın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında hazırlanan “yasa dışı dinleme” iddianamesi tamamlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 18 kişi için takipsizlik kararı verilirken, 29 kişinin dosyası, suç yeri Ankara olduğu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
26.10.2015 Gündem
Enes Ünal: "Fernandao beni istemişti"
Enes Ünal: "Fernandao beni istemişti" İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin Bursaspor'dan transfer ettiği ve Belçika'nın Genk takımına kiraladığı genç futbolcu Enes Ünal, Avrupa'ya giderek savaşmayı tercih ettiğini söyledi.
1.10.2015 BursaSpor
Leyla Alaton: Sanatla nefes alıyorum
Leyla Alaton: Sanatla nefes alıyorum Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, plan yaparak yaşamadığını söyleyerek, “Hayatı akışına bırakıyorum ve her şeyin tadına varmaya çalışıyorum” dedi
23.09.2015 Cadde
Alarko’nun  zirvesinde  nöbet değişimi
Alarko’nun zirvesinde nöbet değişimi İshak Alaton Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti ve yerine İzzet Garih getirildi.
27.05.2015 Ekonomi
Alarko Holding'in zirvesinde nöbet değişimi
Alarko Holding'in zirvesinde nöbet değişimi İshak Alaton Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti ve yerine İzzet Garih getirildi.
27.05.2015 Ekonomi
Kilosu 84 bin TL’ye ‘yerli stent’ satıyor
Kilosu 84 bin TL’ye ‘yerli stent’ satıyor Alvimedica ile yüksek teknoloji kullanan ve katma değeri yüksek ürünler ihraç eden bir dünya markası çıkarmayı hedeflediklerini belirten Leyla Alaton, “Ürünlerimizin kilosu 3 lira değil, 84 bin lira. Katma değeri çok yüksek” dedi
23.04.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İshak Alaton ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.