İşitme Kaybı

İşitme Kaybı

Son dakika işitme kaybı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işitme kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işitme kaybı haber sayfamızda...

İşitme Kaybı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 632 işitme kaybı haberi bulunmuştur.
Hız trenine binmiş gibi hissediyorsanız dikkat! İşitme kaybı ve vertigoyla başlıyor
Hız trenine binmiş gibi hissediyorsanız dikkat! İşitme kaybı ve vertigoyla başlıyor Kulaklarınızda basınç hissediyor, günden güne değişen işitme kaybı yaşıyor, kulağınıza deniz kabuğu tutmuşçasına hışırtı ve uğultu duyuyor, uzun süreli baş dönmesi krizleriyle boğuşuyor, ataklar sırasında kendinizi saatlerce lunaparkta roller coaster’a (hız treni) binmiş gibi mi hissediyorsunuz? Eğer öyleyse bu sinyallere kulak vermenizde fayda var. KBB Uzmanı Prof. Dr. Arif Ulubil, toplumda adı çok duyulmamış Meniere hastalığını anlattı.
11.12.2023 Genel Sağlık
‘Altın Kelebek’te bir ilk!
‘Altın Kelebek’te bir ilk! Bu yıl 49’uncusu düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu akşam Zorlu PSM’de gerçekleşecek.
3.12.2023 Cadde
Gizli tehlike!
Gizli tehlike! Sunucu ve yazar Metin Uca’nın hayatını kaybetmesine neden olan “şah damarı tıkanıklığı hastalığı”nı erken dönemde fark etmek, belirti vermemesi nedeniyle her zaman mümkün olmuyor.
21.11.2023 Gündem
120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı
120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı Oyun konsoluna el konulan öğrenci tekme ve yumruklarla saldırdı, beyin sarsıntısı geçiren öğretmen bir daha okula dönemedi. ABD, lisedeki vahşeti konuşuyor.
17.11.2023 Dünya
Dikkat eksikliği sanılıyor ama gerçek başka! Doğuştan da olabilir sonradan da gelişebilir
Dikkat eksikliği sanılıyor ama gerçek başka! Doğuştan da olabilir sonradan da gelişebilir İşitme kaybının çoğu zamana disleksi, dikkat eksiliği gibi durumlarla karıştırılabildiğini vurgulayan Odyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan, çocukluk çağında ortaya çıkan işitme kayıplarının her zaman akılda tutulması gerektiğini vurguladı.
12.11.2023 Genel Sağlık
Olympiakos-Panathinaikos derbisinde büyük skandal! Hakem raporu yayınlandı
Olympiakos-Panathinaikos derbisinde büyük skandal! Hakem raporu yayınlandı Olympiakos ve Panathinaikos'un karşılaştığı Yunan derbisi sahaya atılan havai fişekler sebebiyle yarıda kaldı. Dev derbinin ardından hakem Fabio Maresca'nın raporu ortaya çıktı.
23.10.2023 Dünyadan Futbol
90 dakikadan fazla kablosuz kulaklık kullanılırsa ne olur?
90 dakikadan fazla kablosuz kulaklık kullanılırsa ne olur? Son yıllarda mobil cihaz kullanıcıları tarafından kablosuz kulaklıkların kullanımı oldukça artıyor. Kablolu olanlara kıyasla kablosuz kulaklıklar kullanıcıları ergonomi açısından rahat ettirse de kulak sağlığı açısından bazı problemlere yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Bebeğinin elini tuttu! Genç anne bu fotoğraftan 1 hafta sonra öldü
Bebeğinin elini tuttu! Genç anne bu fotoğraftan 1 hafta sonra öldü İzmir’de yaşayan 28 yaşındaki Özlem Serbes hamileliğinin 35 haftasında hastaneye kontrole gitti. Bebeğini yaklaşık bir ay sonra kuçağına almayı planlarken beklenmedik bir olayla karşılaştı. Bir anda doğuma alınacağını öğrenen genç anne doğum sonrası hayatını kaybetti. Geriye ise evladını son kez gördüğü, elini tuttuğu fotoğrafı ve mutlu hâtıraları kaldı.
11.10.2023 Gündem
Bebeğinin elini tuttu! Genç anne bu fotoğraftan 1 hafta sonra öldü
Bebeğinin elini tuttu! Genç anne bu fotoğraftan 1 hafta sonra öldü İzmir’de yaşayan 28 yaşındaki Özlem Serbes hamileliğinin 35 haftasında hastaneye kontrole gitti. Bebeğini yaklaşık bir ay sonra kuçağına almayı planlarken beklenmedik bir olayla karşılaştı. Bir anda doğuma alınacağını öğrenen genç anne, doğumdan sonra kuvöze alınan ve son kez öpüp kokladığı bebeğine adeta veda etti.
11.10.2023 Haberler
Ev alacaklar dikkat! İlan sayılarında dikkat çeken rakam, fiyatlar geriledi
Ev alacaklar dikkat! İlan sayılarında dikkat çeken rakam, fiyatlar geriledi Son dönemde alınan tedbirler nedeniyle konut sektöründeki fiyatlarda dengeler değişti. Kiralık ve satılık ilanlarında yaşanan fiyat farklılığı vatandaşın dikkatini çekiyor.
27.09.2023 Ekonomi
Koronada bir yan etki daha ortaya çıktı: İşitme kaybı
Koronada bir yan etki daha ortaya çıktı: İşitme kaybı ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Amesh Adalja, “Kovid-19 ile ilişkili işitme kaybına dair raporlar var, koronavirüsün kulak hücrelerine girebileceği biliniyor. Ama bu komplikasyonun nasıl olabileceğine dair birçok soru bulunuyor. 
27.09.2023 Dünya
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyor
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyor Kişinin kendisi tarafından algılanan ses veya gürültü olarak ortaya çıkan kulak çınlaması bazen hafif bir rahatsızlık yaratırken bazen de hayat kalitesini olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyredebiliyor. Uzmanlar ise kulak çınlamasını tetikleyen sıkıntılara dikkat çekerek önemli uyarılarda bulunuyor. Peki kulak çınlamasının olumsuz etkilerinden kurtulmak için nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.
25.09.2023 Genel Sağlık
Cep telefonu radyasyonu ne kadar zararlı?
Cep telefonu radyasyonu ne kadar zararlı? Fransa’da radyo frekanslarını denetleyen ajansın, belirlenen sınırların üzerinde radyasyon yaydığı gerekçesiyle iPhone 12’nin satışını durdurması üzerine, cep telefonlarından yayılan radyasyonun riskleri yeniden gündeme geldi.
23.09.2023 Pazar
Bakan Koca rakamlarla duyurdu: Her yıl 2 milyon evladımıza işitme testi yapıyoruz
Bakan Koca rakamlarla duyurdu: Her yıl 2 milyon evladımıza işitme testi yapıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Her yıl 2 milyon evladımıza işitme tarama testi yapıyoruz. Ülkemizde yılda yaklaşık 1 milyon 100 bine yakın bebek doğuyor ve her bin bebekten 2-3'ü işitme kaybı ile dünyaya geliyor" dedi.
22.09.2023 Gündem
İşitme kaybına 'biyonik kulak' çözümü! 'Ameliyatla tamamen düzeliyor'
İşitme kaybına 'biyonik kulak' çözümü! 'Ameliyatla tamamen düzeliyor' Günümüzde birçok kişi işitme kaybından muzdarip şekilde hayatına devam ediyor. Oysa günlük hayatı zorlaştıran bu rahatsızlık uygun müdahalelerle tamamen düzeltilebiliyor. İşte 'koklear implant' (biyonik kulak) ameliyatı ile ilgili bilinmesi gerekenler...
16.09.2023 Genel Sağlık
Kulak kiriyle ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı! 'Kendiniz çözmeye çalışmayın!'
Kulak kiriyle ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı! 'Kendiniz çözmeye çalışmayın!' Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun, kulak kiri temizliği hakkında yapılan yanlışlar hakkında önemli bilgiler verdi. Sağun, kulakların yıkanmasının doğru olmadığını ve ciddi sorunlara yol açabildiğini dile getirdi.
31.08.2023 Genel Sağlık
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yaklaşık 600 milyon işitme engelli birey bulunuyor. Türkiye’de ise her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebeğin 2 bini işitme kaybı ile dünyaya geliyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin hem fiziksel hem de ruhsal gelişim sürecinin olumsuz etkilenmemesi için doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme testi çok önemli.
25.08.2023 Genel Sağlık
İşitme kaybı için 2 milyon tarama
İşitme kaybı için 2 milyon tarama İşitme kaybı çocuklar için büyük bir risk! Öyle ki yılda 1.800 yenidoğan implanta ihtiyaç duyacak şekilde dünyaya geliyor. Sağlık Bakanlığı işitme taramalarında geçen yıl 2 milyon çocuğa ulaştı.
8.08.2023 Gündem
Araştırmasını mahalle bakkalına bırakan dâhi! Kendine 'solucan' dedi, haftalarca süt içti
Araştırmasını mahalle bakkalına bırakan dâhi! Kendine 'solucan' dedi, haftalarca süt içti 47 yaşına geldiğinde artık ailesinin evindeki çatı katından ayrılmanın vakti geldiği konusunda ikna oldu ve kendine yeni bir ev buldu. Ancak gut ve sarılık hastalığına yakalanmıştı. Ömrü boyunca tırnaklarını pembeye boyayan, haftalarca süt içen bu garip adamı ise kimse anlamıyordu. Bir müddet sonra tek başına yaşadığı evden de kovuldu. İşte araştırmasını mahalle bakkalına bırakan dâhinin duyanları hayrete düşüren hikâyesi.
2.08.2023 Dünya
Başından girdi, burnundan çıktı! Bir fili öldürecek kadar radyasyona dayanma sırrı
Başından girdi, burnundan çıktı! Bir fili öldürecek kadar radyasyona dayanma sırrı Her zamanki gibi ilgilenmesi gereken cihazlar üzerinde çalışıyordu. O anda bir aksaklık yaşanınca neyin yanlış olduğunu görmek isteyen genç fizikçi, içinden yoğun şekilde güçlü proton ışınının geçtiği kanalın içine başını soktu. İşin en korkutucu tarafı parçacık hızlandırıcısı hâlâ çalışıyordu ve radyasyon en yüksek seviyedeydi. Sonrasında yaşananlar ise akıllara durgunluk verdi.
9.06.2023 Dünya
İki icadıyla dünyaya en büyük zararı veren adam! Yaşattığı her şeyin bedelini bakın nasıl ödedi
İki icadıyla dünyaya en büyük zararı veren adam! Yaşattığı her şeyin bedelini bakın nasıl ödedi Çok büyük bir dehaya sahipti ancak icatları dünya için hiç de iyi olmadı! Başarılı bir mühendis olarak büyük bir şirkette çalışırken hırsıyla daha da tepelere tırmanmak istedi, işte her şey tam da o zaman başladı. İki icadıyla dünyadaki en büyük felaketlere kapı aralayan adamın ölümü ise çektirdiği acıları bizzat deneyimleyerek oldu.
18.05.2023 Dünya
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.  
17.04.2023 Gündem
Beethoven’in hastalığı saçından teşhis edildi
Beethoven’in hastalığı saçından teşhis edildi Ünlü Alman besteci ve piyanist Ludwig van Beethoven 1770’te 56 yaşındayken Viyana’da ölmüştü. Dâhi besteci, 20’li yaşlarında işitme kaybı yaşamaya başlamış ve sağır olmuştu.
24.03.2023 Dünya
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacı grubunun yürüttüğü araştırma, Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven’ın saç tellerinden elde edilen DNA analizleri, ünlü bestecinin karaciğer hastalığına yatkınlığı olduğu ve ölümünden aylar önce Hepatit B’ye yakalandığını ortaya koydu.
23.03.2023 Dünya
Elif nineyi darp etmişti! Eşekten düştüğünü iddia etti
Elif nineyi darp etmişti! Eşekten düştüğünü iddia etti Adana’nın Kozan ilçesinde 70 yaşındaki Elif Cömert, evinin önünden geçen sürüye karışan kuzusunu almak isterken çıkan tartışmada gördüğü şiddet sonrası görme ve duyma kaybı yaşadı. 8 ay sonra ilk duruşması görülen Elif nineyi darp ettiği iddia edilen E.C. ise mahkemede darp etmediğini şahsın eşekten düştüğünü iddia etti.
19.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İşitme Kaybı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.