İslami

İslami

Son dakika islami haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan islami gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan islami haber sayfamızda...

İslami

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.249 islami haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'deki katliam politikaları 3 çeyrek asırdır artarak devam ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Müslümanlar olarak bugün Kur'an'ın rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz." ifadelerini kullandı:
5.04.2024 Gündem
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir?
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir? Cenaze namazı, rüku ve secdesi olmayan namazlardan birisidir. Selam vermenin vacip olduğu cenaze namazında, dört tekbir getirilerek kılınır. Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dualar edilir, cenaze namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında yer almaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Saff Suresi Medine devrinde indirilmiştir ve Kur’an’ın 61. sırasında yer almaktadır.
4.04.2024 Sureler
‘Çok uluslu güç’ masada
‘Çok uluslu güç’ masada Gazze’de çok uluslu bir gücün oluşturulması ve yardımların daha sağlıklı biçimde yürütülmesi için görüşmeler sürüyor. İsrail’in bu sayede savaş sonrasında Hamas’ın yeniden güç kazanmasına da engel olmak istediği belirtiliyor.
31.03.2024 Dünya
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.
28.03.2024 Eğitim
Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye
Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye Müslüman şarkıcı Maher Zain, geçtiğimiz gün Bursa'da sahne aldı. Konsere başlamadan önce sahne arkasında orucunu açan ünlü isim, "İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye" açıklamasında bulundu.
26.03.2024 Cadde
'Projelerimi taklit etmeye başladılar'
'Projelerimi taklit etmeye başladılar' Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Hem 'projeleri yok' dediler, araştırma yapıp Mansur Yavaş'ın niye sevildiğini anlayınca da Mansur Yavaş'ın projelerini taklit etmeye başladılar" açıklamasında bulundu.
25.03.2024 Gündem
Napolyon'un gözde komutanıydı, 'Kürt Süleyman' öldürdü! Başını kesip müzeye koydular
Napolyon'un gözde komutanıydı, 'Kürt Süleyman' öldürdü! Başını kesip müzeye koydular Süleyman el-Halebi, Kürt kökenli bir Osmanlı vatandaşıydı. Ancak bugün kafatası Paris'te İnsan Müzesi'nde sergileniyor. Peki El-Ezher Üniversitesi'nde İslami ilimler okuyan bu genç âlim, Napolyon'un en güvendiği komutanını nasıl öldürmüştü? İşte tüm detaylarıyla Süleyman el-Halebi'nin hikâyesi.
23.03.2024 Yaşam
Teknolojik arı ürünleri tesisi
Teknolojik arı ürünleri tesisi Bingöl’de teknolojik arı ürünleri üretilmesine olanak sağlayacak olan tesis açıldı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Açılışını yaptığımız merkezler yoluyla, önümüzdeki dönemde Bingöl balının yerel ekonomiye katkısının artacağına inanıyorum. Bölgenin doğal kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak yerel ekonomiyi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.
15.03.2024 Ekonomi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi?
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken duş almak orucu etkiler mi? Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç ile ilgili sorulan sorular artış gösterdi. Bunlardan biri de Banyo yapmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki banyo yapmak orucu bozar mı ? Merak edilen soruların cevapları ve Diyanet'in konu ile ilgili açıklaması haberin içeriğinde...
11.03.2024 Ramazan
MHP lideri Bahçeli'den Gazze çağrısı! 'Bıçak kemiğe dayandı'
MHP lideri Bahçeli'den Gazze çağrısı! 'Bıçak kemiğe dayandı' İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çabaları ve diplomatik temasları çok değerlidir. Sonuca ulaşması samimi dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakarlık ve kahramanlık içinde icra etmelidir. Bıçak kemiğe dayanmıştır." dedi.
4.03.2024 Gündem
Türk vatandaşı Kamboçya'da çekiçle öldürüldü! Aileye şok telefon: Cenaze yakılacak
Türk vatandaşı Kamboçya'da çekiçle öldürüldü! Aileye şok telefon: Cenaze yakılacak İstanbul'da yaşayan Ufuk Öntürk, 2016'da kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Öntürk, 2018'de dünya turuna çıktı. İlk olarak Tayland'a giden Ufuk Öntürk, daha sonra Kamboçya'ya geçti. Kamboçya'ya yerleşen Öntürk'ten gelen son haber ise aileyi yıktı.
2.03.2024 Haberler
Türk vatandaşı Kamboçya'da çekiçle öldürüldü! Aileye şok telefon: Cenaze yakılacak
Türk vatandaşı Kamboçya'da çekiçle öldürüldü! Aileye şok telefon: Cenaze yakılacak İstanbul'da yaşayan Ufuk Öntürk, 2016'da kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Öntürk, 2018'de dünya turuna çıktı. İlk olarak Tayland'a giden Ufuk Öntürk, daha sonra Kamboçya'ya geçti. Kamboçya'ya yerleşen Öntürk'ten gelen son haber ise aileyi yıktı.
2.03.2024 Gündem
AK Parti 28 Şubat açıklaması: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir
AK Parti 28 Şubat açıklaması: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıldönümünde, 81 il teşkilatında eş zamanlı basın açıklaması yaptı.
28.02.2024 Gündem
Savaş sonrası ne olacak?
Savaş sonrası ne olacak? Gazze’de yeni bir ateşkes için çabalar sürerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hazırladığı savaş sonrası plan, güvenlik kabinesine sunuldu.
24.02.2024 Dünya
Akdeniz'de savaş hazırlığı! Görüntüyü yayınladılar
Akdeniz'de savaş hazırlığı! Görüntüyü yayınladılar Orta Doğu'da beş ülkeye yayılan çatışmaların Doğu Akdeniz'e sıçraması artık an meselesi, füze gemilerinin yanı sıra savaş uçaklarının yer aldığı gövde gösterisi doğrudan bir ülkeyi tehdit ediyor.
23.02.2024 Dünya
Kudüs Tugayları, İsrail işgal ordusuna Han Yunus'ta indirilen darbeyi gösteren video yayınladı
Kudüs Tugayları, İsrail işgal ordusuna Han Yunus'ta indirilen darbeyi gösteren video yayınladı İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları, halihazırda savaşın merkez üssü konumundaki Han Yunus'ta İsrail işgal güçleriyle girdiği çatışmaları gösteren bir video kaydı paylaştı. Havan atışlarının yer aldığı videoda yok edilen İsrail tankları, zırhlı araçları ve askerleri gösterildi.
17.02.2024 Haberler
Uşak Üniversitesi 2023 yılını değerlendirdi! 'Kalite, bir kültürdür'
Uşak Üniversitesi 2023 yılını değerlendirdi! 'Kalite, bir kültürdür' Uşak Üniversitesi 2023 Yılı Birim Öz Değerlendirme (BÖDR) programı Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 14-15 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.
16.02.2024 Eğitim
'Diyarbakırlı Ramazan hoca dosyası kapatılmaya çalışılıyor' iddasına avukattan açıklama
'Diyarbakırlı Ramazan hoca dosyası kapatılmaya çalışılıyor' iddasına avukattan açıklama Fatih'te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülen sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin ile ilgili ailenin avukatı basın açıklaması yaptı.  
9.02.2024 Gündem
‘Avrupa İslamı anlayışı var’
‘Avrupa İslamı anlayışı var’ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu’na yaptığı sunumda “Avrupa İslamı denilen bir konu var...
9.02.2024 Gündem
Ortadoğu’da ortalık toz duman
Ortadoğu’da ortalık toz duman Bir yandan ABD’nin Husilere yönelik müdahalesi sürerken diğer yandan da İran destekli milisler, ABD’nin desteklediği ve bünyesinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’yi barındıran SDG’yi hedef aldığı belirtiliyor...
6.02.2024 Dünya
Dünyada son dakika... ABD üssündeki YPG'li teröristler kamikaze drone saldırısında öldü
Dünyada son dakika... ABD üssündeki YPG'li teröristler kamikaze drone saldırısında öldü Misilleme savaşında yeni hamle geldi, ABD'nin bombardımana tuttuğu İran yanlısı milislerin kamikaze silahlı insansız aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda Amerikan üssü vuruldu.
5.02.2024 Dünya
‘Uyarı niteliğinde’
‘Uyarı niteliğinde’ ABD’nin, Irak ve Suriye’de İran destekli gruplara karşı yaptığı misilleme saldırısında bir denge gözetmesi dikkat çekti. Saldırıların ölçülü olması, ABD’nin İran ile gerilimi daha da yukarı taşımak istememesine bağlanıyor.
4.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İslami ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.