İss

İss

Son dakika iss haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iss gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iss haber sayfamızda...

İss

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 564 iss haberi bulunmuştur.
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
Sızıntı var sıkıntı yok
Sızıntı var sıkıntı yok Rus uzay kurumu Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) Rusya kısmında hava sızıntısı olduğunu ama bunun mürettebat için sıkıntı yaratmadığını açıkladı.
1.03.2024 Dünya
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu'
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Kacır, "Türkiye 5’inci nesil savaş uçağını geliştirebilen, üretebilen ve gökyüzüyle buluşturabilen sayılı ülkelerden oldu” açıklamasında bulundu.
23.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
22.02.2024 Gündem
Ağaçtan uydu
Ağaçtan uydu Japonya, uzay kirliliğine karşı dünyanın ilk ahşap uydusunu fırlatacak.
19.02.2024 Dünya
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit ABD basınının dünyaya duyurduğu son habere göre Ruslar uzaya yasak olmasına rağmen nükleer füze yerleştiriyor. Washington'daki yetkililer bu teknolojiye karşı henüz bir savunma sistemleri olmadığını belirtirken Rusların bu füzelerle neler yapabileceklerinden bahsetti.
15.02.2024 Dünya
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
12.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Alper Gezeravcı ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Alper Gezeravcı ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezeravcı’nın ailesine de sevgilerini ileterek, “İnşallah Türkiye’ye döndüğünüzde görüşme fırsatı bulacağız” dedi.
10.02.2024 Gündem
Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü
Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı geçtiğimiz gün, 19 Ocak'ta başlayan uzay misyonunu tamamlayarak Dünya'ya iniş yaptı. Yanı sıra, Gezeravcı'nın başarısı komşu ülke Yunanistan'da da karşılık buldu. 
10.02.2024 Dünya
Hoş geldin!
Hoş geldin! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta başlayan uzay görevini başarıyla tamamlayıp dün Dünya’ya döndü.
10.02.2024 Gündem
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Haberler
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
Mersin'de Alper Gezeravcı heyacanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi”
Mersin'de Alper Gezeravcı heyacanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi” Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın 48 saat sürmesi beklenen dönüş yolculuğu başlarken, Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrıldı. Kapsülün cuma günü 16.30'da dünyaya inmesi öngörülürken, Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan akrabaları, baba evi önünde merakla ve sevinçle bekliyor.
8.02.2024 Haberler
Mersin'de Alper Gezeravcı heyecanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi'
Mersin'de Alper Gezeravcı heyecanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi' Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın 48 saat sürmesi beklenen dönüş yolculuğu başlarken, Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrıldı. Kapsülün cuma günü 16.30'da dünyaya inmesi öngörülürken, Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan akrabaları, baba evi önünde merakla ve sevinçle bekliyor.
8.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu başladı.
7.02.2024 Haberler
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu başladı. Peki Gezeravcı ne zaman Dünya'ya ulaşacak? İşte detaylar...
7.02.2024 Dünya
Son dakika! Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: Saat belli oldu
Son dakika! Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: Saat belli oldu İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş saati belli oldu. SpaceX'ten konuyla ilgili açıklama geldi.
6.02.2024 Gündem
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti?
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüş tarihi araştırılıyor. Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacağı ve Dünya'ya inişine dair ayrıntılar gündemde bulunuyor. Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya dönüyor, saat kaçta?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü bir kez daha ertelendi SpaceX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.
6.02.2024 Gündem
Kozmonot rekor kırdı: 878 gün 12 saattir uzayda!
Kozmonot rekor kırdı: 878 gün 12 saattir uzayda! Rus kozmonot Oleg Kononenko, 878 gün 12 saat yörüngede kalarak, en fazla süre uzayda kalma rekorunu kırdı.
5.02.2024 Dünya
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Ocak'a ertelendi.
3.02.2024 Haberler
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle ertelendi.
3.02.2024 Gündem
‘Bu hikâyenin bir başlangıcıydı’
‘Bu hikâyenin bir başlangıcıydı’ Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 14 günlük görevini tamamladı. Dünya’ya dönüş öncesinde konuşan Gezeravcı, ‘Bu hikâyenin bir başlangıcıydı’ dedi.
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve 3 astronot için veda töreni düzenlendi. Alper Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil." dedi. İlk Türk astronotun da içinde olduğu ekip yarın yola çıkacak.
2.02.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

İss ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.