İstanbul Kültür Sanat Vakfı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Son dakika İstanbul Kültür Sanat Vakfı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Kültür Sanat Vakfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı haber sayfamızda...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.768 istanbul kültür sanat vakfı haberi bulunmuştur.
İstanbul müziğe doyacak
İstanbul müziğe doyacak İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.
11.04.2024 Kültür Sanat
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada'
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada' Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor.
26.02.2024 Mimarlık
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor Bu sene 52. kez düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali’nin teması ‘kökler’ olacak. Festival, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak.
21.02.2024 Kültür Sanat
'İlk defa yönetmenin karısı oldum! Oyuncularla kocamın dedikodusunu yaptım'
'İlk defa yönetmenin karısı oldum! Oyuncularla kocamın dedikodusunu yaptım' Oyuncu ve yönetmen Haki Biçici ile sekiz yıl önce dünyaevine girdiği meslektaşı Derya Karadaş, önceki gün ‘İyi Bir Aile Değiliz’ filminin İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndaki (İKSV) basın toplantısına katıldı. Biçici, yönetmenliğini yaptığı filmde eşinin rol almasının 'torpil' olmadığını söylerken, Karadaş konuyla ilgili eğlenceli bir açıklama yaptı.
25.01.2024 Cadde
Tartışmalı bienal ertelendi
Tartışmalı bienal ertelendi İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda geçen yıl yaşanan küratör krizi sanat dünyasında tartışmalara neden olmuştu.
20.01.2024 Kültür Sanat
Tiyatro Festivali’nin yeni küratörü Mehmet Birkiye
Tiyatro Festivali’nin yeni küratörü Mehmet Birkiye İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali 2022’de alınan bir kararla her yıl farklı küratörle düzenlenmeye başlamıştı.
12.01.2024 Kültür Sanat
Ciddi yatırımla hızlı büyüme
Ciddi yatırımla hızlı büyüme "2024 - 2028 dönemi için 2 milyar euro'yu aşan yatırım planımız var. Büyüme hedeflerimizi destekleyecek şirket alımları ve ortaklıkları da değerlendirmeye devam edeceğiz..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Aydın Gün Teşvik Ödülü Ilgın Top’un
Aydın Gün Teşvik Ödülü Ilgın Top’un İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından her yıl, klasik müzik alanında gelecek vadeden 30 yaşın altındaki bir genç müzisyene destek sağlayan Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2023 yılı sahibi 23 yaşındaki keman sanatçısı Ilgın Top oldu.
5.01.2024 Kültür Sanat
İstanbul Bienali’nde direktör vedası
İstanbul Bienali’nde direktör vedası İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’nin düzenlediği İstanbul Bienali’nin direktörü Bige Örer görevinden ayrılma kararı aldı.
28.12.2023 Kültür Sanat
Ayna sahneden tutuluyor
Ayna sahneden tutuluyor Bu yıl 27’nci kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor. Yurt içi ve yurt dışından 20 projenin sahneleneceği festival yalnızlıktan ulus kimliğine, terörizmden pandeminin acılarına insanın yaşadığı ne varsa aynadan onu yansıtıyor.
24.10.2023 Kültür Sanat
Sanatta dayanışmaya 11 milyonluk destek
Sanatta dayanışmaya 11 milyonluk destek İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’yla Türkiye’nin farklı bölgelerinden dört proje, 11 milyon TL’lik desteğe hak kazandı.
22.09.2023 Kültür Sanat
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı İKSV’de patlak veren ‘18’inci İstanbul Bienali Küratörü’ krizinde yeni halka 60’ıncı Venedik Bienali. 2024 Nisan’ında yer alacak Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda izlenecek sanatçı Gülsün Karamustafa’nın sergi küratörlüğüne seçtiği Esra Sarıgedik Öktem görevini bıraktı
16.08.2023 Kültür Sanat
İKSV’de küratör tartışması
İKSV’de küratör tartışması İKSV’nin düzenleyeceği 18’inci Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlük seçim süreci sancılı geçiyor. İKSV, Bienal Danışma Kurulu’nun Defne Ayas tercihi yerine kararını Iwona Blazwick’ten yana verdi. Ayas yaşananların İKSV ve Bienal’in şeffaflığına yaraması umudunda olduğunu belirtti.
14.08.2023 Kültür Sanat
İstanbul Bienali’ne Kraliyet Nişanı Sahibi Küratör: Iwona Blazwick
İstanbul Bienali’ne Kraliyet Nişanı Sahibi Küratör: Iwona Blazwick İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin 18’incisi, 14 Eylül-17 Kasım 2024 arasında gerçekleşecek
6.08.2023 Kültür Sanat
Deprem bölgesine teşvik
Deprem bölgesine teşvik İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından verilecek beşinci Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, bu yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütecek iki ekibi destekleyecek.
28.07.2023 Kültür Sanat
‘Umut Notaları’yla depremzedeye destek
‘Umut Notaları’yla depremzedeye destek Türk Ekonomi Bankası (TEB) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan ve depremden etkilenen 11 ildeki müzik öğrencilerini ve eğitmenleri desteklemeyi amaçlayan “Umut Notaları” projesinin destekçilerinden biri oldu.
18.07.2023 Ekonomi
Venedik Bienali’nde Karamustafa imzası
Venedik Bienali’nde Karamustafa imzası İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, 20 Nisan-24 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek 60. Uluslararası Sanat Sergisi’nde Gülsün Karamustafa’nın bienale özel üreteceği yeni bir eserine yer verecek.
14.07.2023 Kültür Sanat
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, popüler ve yeni isimlerle dolu zengin bir programla başladı. Takeshı's Cashew: Florıan Feıt grubuyla açılışı yapılan festival 07-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.
7.07.2023 Gündem
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın organize ettiği İstanbul Caz Festivali, 30. yılında da dopdolu bir programla müzikseverlerle buluşacak. Pek çok yerli ve yabancı ismi bir araya getirecek festival 7-19 Temmuz tarihleri arasında şehrin havasını değiştirecek.
2.07.2023 Kültür Sanat
Fransa’ya uzanan umut notaları
Fransa’ya uzanan umut notaları Fransa’nın önde gelen klasik müzik topluluklarından Metz - Grand Est Ulusal Orkestrası, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin ardından Institut français Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle yaraları sarmak için sahneye çıkacak.
2.07.2023 Kültür Sanat
‘Umut Notaları’ dayanışma için
‘Umut Notaları’ dayanışma için Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için Türkiye’ye geliyor.
26.06.2023 Kültür Sanat
Kadınlar bu anı yeterince bekledi
Kadınlar bu anı yeterince bekledi İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Müzik Festivali tarihî bir projeye ev sahipliği yapıyor. Tarihimizin güçlü kadın karakterlerini öyküleriyle sahneye taşıyan “Kadınlar Yeterince Bekledi” bu akşam dünya prömiyeriyle seyirci karşısında!
14.06.2023 Kültür Sanat
Şehrin yaz ajandası
Şehrin yaz ajandası Yaza giriş yaparken şehrin dört bir yanından yükselen müziğin ritmine kapılmanın, festival ve açıkhava konserlerinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Yazın coşkusunu yükseltecek bu konserlere ajandanızda yer açın.
10.06.2023 Pazar
Festival şehri notalarıyla saracak!
Festival şehri notalarıyla saracak! İstanbul Müzik Festivali, 51’inci kez şehri notalarla sarmaya hazırlanıyor. 1-17 Haziran tarihleri arasında 18 farklı mekânda 25 konserin düzenleneceği festivalin açılışını AKM’de Jan Lisiecki’nin eşliğinde Tekfen Filarmoni Orkestrası gerçekleştirecek.
30.05.2023 Kültür Sanat
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın küratörlüğünde Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenen “Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” projesi, terk edilmiş binaları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine, onların hikayelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor.
28.05.2023 Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.