İstanbul Kültür Üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi

Son dakika İstanbul Kültür Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Kültür Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Kültür Üniversitesi haber sayfamızda...

İstanbul Kültür Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.642 istanbul kültür üniversitesi haberi bulunmuştur.
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor Mimarlığın geleceği için yenilikçi vizyonları desteklemeyi misyon edinmiş olan MIT Mimarlık Fakültesi’nin yenilikçi vizyonunda burslar merkezi bir rol oynuyor.
1.01.2024 Mimarlık
Savaş bitse de etkisi ömür boyu sürüyor
Savaş bitse de etkisi ömür boyu sürüyor Filistin-İsrail Savaşı başta olmak üzere dünyanın her yerindeki savaşlarda en çok çocuklar etkileniyor, hakları göz ardı ediliyor.
25.12.2023 Eğitim
İşte İstanbul’daki en riskli bölgeler! Daha büyük hasara neden olacak
İşte İstanbul’daki en riskli bölgeler! Daha büyük hasara neden olacak Haramidere, Ayamama, Kurbağalıdere’nin olası Marmara depreminde en riskli alanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını söyledi.
17.12.2023 Gündem
Yargıtay Birinci Başkanı Akarca: Sürekli yargıyı kötülemek kaos yaratır
Yargıtay Birinci Başkanı Akarca: Sürekli yargıyı kötülemek kaos yaratır Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek ders işledi. Sürekli yargıyı kötülemenin bir kaos yaratacağını söyleyen Akarca, 'İnsanların kafasında yargıya olan güveni azaltır' dedi.
8.11.2023 Gündem
Yedi üniversiteye yeni rektör atandı
Yedi üniversiteye yeni rektör atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararlara göre; Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş oldu. Karara göre yedi üniversiteye de rektör atanması yapıldı.
16.09.2023 Eğitim
7 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de
7 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
14.09.2023 Gündem
Hatay’ın Yeniden İhyası
Hatay’ın Yeniden İhyası Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Bilim Kurulu iş birliğiyle yürütülen ve depremden etkilenen Hatay’ın tarihi merkezinin yeniden hayat bulmasını, kültürel mirasını ve kent kimliğinin korunmasını amaçlayan Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı Planlama Çalışmaları’nı sorumlu bir STK bilinciyle koordine edecek.
27.08.2023 Mimarlık
Türk askerinden dozerli yanıt! İşte Kıbrıs’taki gerilimin merkezindeki Pile köyünün statüsü
Türk askerinden dozerli yanıt! İşte Kıbrıs’taki gerilimin merkezindeki Pile köyünün statüsü Kıbrıs’ta Yeşil Hat sınırları içerisinde bulunan Pile Köyü’ne KKTC tarafından yapılacak yol büyük bir gerilime yol açtı. İnşaat çalışmalarında arbede yaşanırken, BM askerleri Türk topraklarından Yeşil Hat’a geri itildi.
19.08.2023 Dünya
Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı
Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından ilk kez 2015 yılında düzenlenen ve son 6 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, bu yıl 12-23 Haziran tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde katılımcılarıyla tekrar fiziksel olarak buluştu.
4.07.2023 Eğitim
Tez oldu
Tez oldu Hasan Can Kaya, İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki bir araştırmaya konu oldu.
4.07.2023 Cadde
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu Mimarlar Odası, kültürel mirası oluşturan yapı ve yapı gruplarının bilimsel ölçütler gözetilerek onarılması ve günlük yaşamımıza katılması süreçlerini değerlendirmek amacıyla 2010 yılından beri ulusal ölçekte Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumları düzenliyor.
26.06.2023 Mimarlık
Edirne'de CHP 2, AK Parti ve İYİ Parti 1'er milletvekili çıkardı
Edirne'de CHP 2, AK Parti ve İYİ Parti 1'er milletvekili çıkardı Edirne’de, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre CHP 2, AK Parti 1 ve İYİ Parti 1’er milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Casa Botter Kapılarını Açtı
Casa Botter Kapılarını Açtı İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı Botter Apartmanı, yeni bir tasarım ve sanat mekanı olarak kapılarını İstanbullulara açtı.
1.05.2023 Mimarlık
'Depremzede kadınlar acılarına rağmen çok güçlüydü'
'Depremzede kadınlar acılarına rağmen çok güçlüydü' İstanbul Kültür Üniversitesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlendiği ‘Kadın Gözüyle Deprem Bölgesi’ başlıklı söyleşide deprem bölgesinde farklı mesleklerde görev yapan kadınlar yaşadığı deneyimleri ve izlenimleri katılımcılarla paylaştı. Deprem bölgesinde günlerce kalan DHA Muhabiri Gül Kaba, "Yaşadıkları acıya rağmen kadınlar çok güçlüydü. Çocukları için mücadele ediyordu. Ama insanların gözlerindeki acı, korku, çaresizlik beni çok etkiledi. Uyumakta güçlük çekiyorum, mesleki açıdan güzel bir tecrübe olsa da insani olarak yıprattı" dedi.
8.03.2023 Gündem
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evrilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Dünya
ÖZGÜR CAN ÇOBAN kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Özgür Can Çoban aslen nereli, albümleri ve şarkıları...
ÖZGÜR CAN ÇOBAN kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Özgür Can Çoban aslen nereli, albümleri ve şarkıları... Kanal D ekranında yayımlanan Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında Özgür Can Çoban yer alıyor. Sanatçının hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Özgür Can Çoban kimdir?
3.12.2022 Bilgi Rehberi
Hibrit virüs endişesi
Hibrit virüs endişesi ABD’deki Boston Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının laboratuvarda koronavirüsün oldukça ölümcül formunu ürettiklerine dair bilgiler endişelere neden oldu.
23.10.2022 Gündem
Prof. Dr. Ekin Akalan: Türkiye'de sağlık bilimlerinin önü çok açık
Prof. Dr. Ekin Akalan: Türkiye'de sağlık bilimlerinin önü çok açık Üniversite tercihlerinin başlamasıyla sağlık bilimleri alanını seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde Prof. Dr. Ekin Akalan, “Günümüzde dünyada ve Türkiye’de sağlık bilimleri alanının önü çok açık. Bu alan artık sadece national değil, international olma yolunda ilerliyor. Yani aslında öğrenciler, Türkiye’de eğitim alarak çağdaş ülkeler için de gerekli bilgi ve deneyim altyapısını edinmiş oluyorlar” dedi.
27.07.2022 Haberler
Prof. Dr. Ekin Akalan: Türkiye'de sağlık bilimlerinin önü çok açık
Prof. Dr. Ekin Akalan: Türkiye'de sağlık bilimlerinin önü çok açık Üniversite tercihlerinin başlamasıyla sağlık bilimleri alanını seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde Prof. Dr. Ekin Akalan, “Günümüzde dünyada ve Türkiye’de sağlık bilimleri alanının önü çok açık. Bu alan artık sadece national değil, international olma yolunda ilerliyor. Yani aslında öğrenciler, Türkiye’de eğitim alarak çağdaş ülkeler için de gerekli bilgi ve deneyim altyapısını edinmiş oluyorlar” dedi.
27.07.2022 Gündem
Araştırma konusu oldu
Araştırma konusu oldu Edis, İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki bir araştırmaya konu oldu.
26.05.2022 Cadde
Hasan Can Kaya hayranlığı dövmeye dönüştü! Göğsüne ünlü ismin portresini çizdirdi
Hasan Can Kaya hayranlığı dövmeye dönüştü! Göğsüne ünlü ismin portresini çizdirdi Konuşanlar programıyla şöhreti yakalayan Hasan Can Kaya'nın bir kadın hayranı sevgisini göstermek için ünlü komedyenin portresini göğsüne dövme olarak yaptırdı. Kaya'nın hayranının bu hamlesine ne tepki vereceği ise merak konusu oldu.
25.05.2022 Cadde
Dayanışmanın dili ortak
Dayanışmanın dili ortak İstanbul Kültür Üniversitesi İşaret Dili Korosu, geliri Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanan bir konser verdi. Şarkılar işaret diliyle söylense de konserde gördük ki dayanışmanın dili ortak.
12.05.2022 Kültür Sanat
Şarkılara ‘işaretleri’  ile ses verecekler
Şarkılara ‘işaretleri’ ile ses verecekler İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) öğrencilerinden oluşan İKÜ İşaret Dili Korosu, 10 Mayıs Salı günü Akıngüç Oditoryumu’nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına sahne alacak. 
5.05.2022 Kültür Sanat
Dans Günü’nde ‘Kültür’deyiz
Dans Günü’nde ‘Kültür’deyiz İstanbul Kültür Üniversitesi 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde sanatseverleri “Bale Sanatının Tarihsel Serüveni” adlı tek kişilik gösteriye çağırıyor.
29.04.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Kültür Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.