İstihdam Paketi

İstihdam Paketi

Son dakika istihdam paketi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan istihdam paketi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan istihdam paketi haber sayfamızda...

İstihdam Paketi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.080 istihdam paketi haberi bulunmuştur.
İstihdam paketinde maliyet 82 milyar TL
İstihdam paketinde maliyet 82 milyar TL AK Parti’nin istihdamın korunması ve artırılmasını hedefleyen yasa teklifi önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 zam ve en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin maddelerin de eklendiği teklifin sadece istihdam boyutu ile devlete maliyeti toplamda yaklaşık 82 milyar TL’yi bulacak.
20.01.2024 Ekonomi
Son dakika: Yılın ilk Kabinesi sona erdi! Emekliye ek zam için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da
Son dakika: Yılın ilk Kabinesi sona erdi! Emekliye ek zam için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Yeni yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.
16.01.2024 Gündem
Son dakika! Emekliye ek zam için gözler Kabine’de! Erdoğan açıklayacak...
Son dakika! Emekliye ek zam için gözler Kabine’de! Erdoğan açıklayacak... Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren “emekliye ek zam” düzenlemesinde artık gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevrilmişti. Kabine toplantısı saat 14.30 itibarıyla başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından ek zam oranını bizzat açıklaması bekleniyor.
16.01.2024 Ekonomi
Piyasalar beklentileri aşan verilerle toparlandı
Piyasalar beklentileri aşan verilerle toparlandı Küresel piyasalar haftaya satıcılı başlamasına karşın, haftanın ikinci yarısında küresel bazda beklentilerden iyi gelen makroekonomik veriler ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aşılama çalışmalarındaki ilerlemeyle pozitif seyrederken, gelecek hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları ile yoğun veri gündemi takip edilecek.
27.03.2021 Uzmanpara
Piyasalar karışık seyrediyor
Piyasalar karışık seyrediyor Küresel piyasalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bazı ülkelerin tedbirleri sıkılaştırması, ekonomilerin toparlanmasına yönelik beklentiler ve veri gündeminin sakin olmasının etkisiyle dün karışık bir seyir izledi.
23.03.2021 Uzmanpara
3 trilyon dolarlık altyapı paketi hazırlığı
3 trilyon dolarlık altyapı paketi hazırlığı ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi danışmanlarının, ülke ekonomisini desteklemek amacıyla 3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam paketi hazırladığı bildirildi.
23.03.2021 Uzmanpara
Biden'dan dev bir paket daha! Tam 3 trilyon dolar
Biden'dan dev bir paket daha! Tam 3 trilyon dolar ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi danışmanlarının, ülke ekonomisini desteklemek amacıyla 3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam paketi hazırladığı bildirildi. Biden, daha önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketini onaylanmıştı.
23.03.2021 Ekonomi
New York borsası yükselişle kapandı
New York borsası yükselişle kapandı New York borsası, haftanın ilk işlem gününü tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle yükselişle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,32 artışla 32.731,20 puana çıktı.
22.03.2021 Ekonomi
Meclis’te ‘istihdam paketi’ mesaisi
Meclis’te ‘istihdam paketi’ mesaisi TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda ‘istihdam paketi’ olarak bilinen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, görüşmeleri sürüyor.
11.11.2020 Ekonomi
Yapılandırmanın kapsamı genişletildi
Yapılandırmanın kapsamı genişletildi Kamuoyunda, “istihdam paketi” olarak bilinen torba yasa teklifine, AK Partili vekillerin önergesiyle eklenen yeni maddeyle yapılandırılacak vergi borçlarının kapsamı genişletildi.
6.11.2020 Ekonomi
Son dakika: Emekli olmak isteyenler için yeni paketin detayları belirlendi!
Son dakika: Emekli olmak isteyenler için yeni paketin detayları belirlendi! Gelen son dakika haberine göre; İstihdam paketi kapsamında binlerce kişiye emeklilik fırsatı doğdu. İşte binlerce kişiye emeklilik fırsatı sağlayacak paketin detayları...
29.10.2020 Ekonomi
‘Süreli çalışma’ teklifine itiraz
‘Süreli çalışma’ teklifine itiraz Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için süreli çalışma teklifi için, “Başta kıdem tazminatı olmak üzere iş güvencesi, işe iade gibi hakların ellerinden alınması gibi bir durum söz konusu” dedi. Arslan, TBMM’ye sevkedilen “istihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi”ndeki 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için süreli hizmet akiti düzenlemesini endişeyle karşıladıklarını belirterek, “Eğer güvenceli esneklik kavramının içini dolduramazsak, tek taraflı olarak bunlar yapılırsa yeni kayıplarla, telafisi mümkün olmayan yeni durumlarla karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu.
23.10.2020 Ekonomi
İnfazda ‘korona’ düzenlemesine uzatma: Hapissiz hapis cezası
İnfazda ‘korona’ düzenlemesine uzatma: Hapissiz hapis cezası AK Parti’nin Meclis’e sunduğu yeni istihdam paketi ile Kovid-19 iznine gönderilen 65 bin mahkûmun cezalarını izinde bitirmesi gündeme geldi. Teklif maddesinin yasalaşması halinde 9.5 aydır “izinli” sayılan mahkûmların çoğunun 1 Şubat 2021 itibarıyla cezaevine dönmesi gerekmeyecek.
21.10.2020 Siyaset
Herkes bunu konuşuyor! İstihdam paketi neler getiriyor?
Herkes bunu konuşuyor! İstihdam paketi neler getiriyor? Meclis gündemine önümüzdeki hafta gelecek kanun teklifinde çalışma hayatını etkileyen çok önemli düzenlemeler var. Bu düzenlemelerle koronavirüsün etkilerinin hafifletilmesi ve yeni istihdamın desteklenmesi hedefleniyor. Diğer yandan teklife komisyon aşamasında SGK prim yapılandırmasının da eklenmesi bekleniyor.
17.10.2020 Ekonomi
Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma gelecek mi, Sicil affı var mı? Ak Parti Grup Başkanvekili 	Mehmet Muş açıkladı
Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma gelecek mi, Sicil affı var mı? Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren Vergi ve SGK prim borcu yapılandırmasına ilişkin araştırmalar sürüyor. 2020 yılı içerisinde Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılıp yapılandırılmayacağı mükellefler tarafından araştırma konusu olmaya devam ederken sevindiren haber Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan sevindiren açıklama geldi. İşte o açıklama...
16.10.2020 Ekonomi
Son dakika: Yeni istihdam paketi Meclis'te! Vergi ve SGK borçlarında yapılandırma müjdesi
Son dakika: Yeni istihdam paketi Meclis'te! Vergi ve SGK borçlarında yapılandırma müjdesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile alakalı bir çalışmamız şu an var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Tamamladığımız takdirde kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Plan Bütçe Komisyonuna sunacağız" dedi.
16.10.2020 Ekonomi
Endonezya’da hükümet gösterilere direniyor
Endonezya’da hükümet gösterilere direniyor Endonezya’da hükümet, ülkede geçen haftadan bu yana süren gösterilerde, "tartışmalı" istihdam paketinin yeniden düzenlenmesi taleplerine kulak asmıyor.
16.10.2020 Dünya
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! Yeni istihdam paketi geliyor
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! Yeni istihdam paketi geliyor Son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yakın zamanda Meclise sevk edilecek yeni istihdam paketinde yer alan "Hızlı işe dönüş desteği" ile işsizlik ödeneği alırken 3 ay içerisinde istihdama katılanların sigorta primlerinin işsiz kaldıkları süre kadar devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.
16.10.2020 Ekonomi
Endonezya’da istihdam paketine karşı gösteriler sürüyor
Endonezya’da istihdam paketine karşı gösteriler sürüyor Endonezya’da geçen hafta başlayan ''tartışmalı" istihdam paketine karşı gösteriler, başkent Cakarta’da bugün de sürdü.
13.10.2020 Dünya
Endonezya’daki istihdam paketi karşıtı gösterilerde 3 bin 862 kişi gözaltına alındı
Endonezya’daki istihdam paketi karşıtı gösterilerde 3 bin 862 kişi gözaltına alındı Endonezya’da yasalaşan ''tartışmalı'' istihdam paketinin iptal edilmesi amacıyla salı gününden bu yana süren gösterilerde 3 bin 862 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
9.10.2020 Dünya
8 milyon gence iş kapısı! Ekim ayında Meclis'te...
8 milyon gence iş kapısı! Ekim ayında Meclis'te... Güçlü istihdam kalkanı paketinin ekimde Meclis’ten geçmesinin ardından 8 milyon gence iş kapısı açılacak. Kısmi zamanlı çalışma yaygınlaştırılacak.
17.08.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak CNN TÜRK’e konuştu: Güçlü toparlanma başladı
Bakan Albayrak CNN TÜRK’e konuştu: Güçlü toparlanma başladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, pandemi nedeniyle tüm dünya ekonomilerinin tarihin en büyük krizini yaşadığını ancak Türkiye’nin bu durumdan en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Öncü göstergelerin güçlü toparlanmayı işaret ettiğini belirten Albayrak “Türkiye artık yüksek faiz, düşük kur, ithalata bağımlı modelden çıkıyor” dedi
13.08.2020 Ekonomi
Son dakika: İstihdam paketi TBMM'de kabul edildi! Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılıyor
Son dakika: İstihdam paketi TBMM'de kabul edildi! Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılıyor İstihdam paketi TBMM'de kabul edildi. Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılıyor. Uzatmada yetkili Cumhurbaşkanı olacak.  Cumhurbaşkanı,  3 aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak. İşten çıkarılma tarihi, 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek. Soma işçilerinin kıdem tazminatları ödenecek. Kanunla; TBMM'de yeni bir komisyon kuruluyor.
24.07.2020 Siyaset
Kıdem tazminatı son dakika gelişmeleri | Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Kıdem tazminatı son dakika gelişmeleri | Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Kıdem tazminatında son durum nedir? İçerisinde kıdem tazminatını da barındıran istihdam paketi için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Peki, kıdem tazminatında son durum nedir? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıdem tazminatı ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması...
17.07.2020 Gündem
Son dakika: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı ve part-time çalışma için flaş talimat
Son dakika: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı ve part-time çalışma için flaş talimat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı istihdam paketi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. İçinde, kıdem tazminatı, part-time çalışma gibi tartışmalı düzenlemelerin bulunduğu geniş kapsamlı çalışma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuları taraflara sorarak uzlaşma arayıp daha sonra getirin” dedi.
17.07.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstihdam Paketi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.