İzoder

İzoder

Son dakika izoder haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan izoder gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan izoder haber sayfamızda...

İzoder

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 79 izoder haberi bulunmuştur.
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durum
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durum Türkiye’de 1-7 Mart tarihleri arası dönem ‘Deprem Haftası’ olarak anılıyor. Bu kapsamda depreme hazırlık çalışmaları içinde öncelikli uygulamalardan kentsel dönüşümde teşvik ve destekler ile yalıtım uygulamalarının önemini ele aldık...
1.03.2024 Ekonomi
12 milyar dolarlık tasarruf mümkün
12 milyar dolarlık tasarruf mümkün Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek toplam enerji tüketimini yaklaşık yüzde 15 azaltmak mümkün. Sadece binaların enerji verimli hale getirilmesiyle her yıl 12 milyar dolar tasarruf potansiyeli var.
30.06.2023 Ekonomi
Lüks sitede akılalmaz ihmal! Kaplama çıra görevi gördü
Lüks sitede akılalmaz ihmal! Kaplama çıra görevi gördü İzmir, Narlıdere’de önceki gün 22.00 sıralarında 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3. bloğunda yangın çıktı.
29.04.2023 Gündem
‘Ülke çapında hızla önlemler alınmalı’
‘Ülke çapında hızla önlemler alınmalı’ Her yıl 1-7 Mart tarihleri ‘Deprem Haftası’ olarak toplumsal bilincin artırılması ve deprem tehdidine dikkat çekmek için gündemde tutuluyor. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle bu yıl yapılan açıklamalarda Türkiye’nin etkin bir deprem kuşağında olduğu hatırlatılarak, çeşitli önlemlerin hızla alınması gerektiğine dikkat çekildi.
2.03.2023 Ekonomi
Orhan Turan kimdir, kaç yaşında? TÜSİAD Yeni Başkanı Orhan Turan nereli?
Orhan Turan kimdir, kaç yaşında? TÜSİAD Yeni Başkanı Orhan Turan nereli? Orhan Turan, Başkan Orhan Turan oldu. Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığı'na seçildi. Turan'ın yaşamı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki TÜSİAD Yeni Başkanı Orhan Turan kimdir, kaç yaşında?
29.03.2022 Gündem
Şehirde kar molası!
Şehirde kar molası! Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, şehirlerde olumsuz koşulları da beraberinde getiriyor. Ulaşım, turizm, alışveriş gibi pek çok alanda yoğun yağış nedeniyle üç günlük mola var!
26.01.2022 Ekonomi
Maliyeti düşük, tasarrufu yüksek
Maliyeti düşük, tasarrufu yüksek Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) değerlendirmesine göre, Türkiye’de mevcut binaların yüzde 80’inde ısı yalıtımı yok. Buna karşılık tüketilen enerjinin yüzde 33 gibi büyük bir oranı ise binalarda harcanıyor.
6.01.2022 Ekonomi
7 başlıkta depremle mücadele
7 başlıkta depremle mücadele Marmara depreminin 22’nci yıldönümünde Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, depremle mücadelede odaklanılması gereken yedi başlık olduğunu belirterek, bu başlıkları, “ehil yapı müteahhiti, güçlü yapı denetimi, yetkin mühendislik sistemi, mesleki yeterlilik belgeli işgücü, kaliteli malzeme, çok yönlü imar mevzuatı ve bilinçli kamuoyu” olarak sıraladı.
17.08.2021 Ekonomi
Yalıtıma yeşil etki
Yalıtıma yeşil etki Avrupa Komisyonu’nun, Yeşil Mutabakat kapsamında binalarda enerji verimliliğine yönelik önlemleri de içeren ‘Fit for 55’ paketini devreye almasının, binalarda yalıtım uygulamalarını artıracağı öngörülüyor.
9.08.2021 Güncel
6 milyon konuta yalıtım lazım
6 milyon konuta yalıtım lazım 10 milyona yakın binanın yüzde 87’si konut nitelikli. Bu binaların ise 6 milyonuna ‘doğru yalıtım’ uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçilebilir
8.10.2020 Ekonomi
9 milyar dolar havaya uçuyor
9 milyar dolar havaya uçuyor Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de tüm binalar yalıtımlı hale geldiğinde yılda 9 milyar dolarlık tasarruf edilebileceğini söyledi.
5.12.2019 Ekonomi
Konut alım satımından kritik tarih!
Konut alım satımından kritik tarih! Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020’den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak. Bu durumu gören birçok firma da binalara broşür dağıtıp, fiyat teklifi sunuyor. Ancak daralan zamanı fırsat bilip, fiyatı fahiş artıran var. İyi araştırın.
25.11.2019 Ekonomi
Enerji kimliğinizi almayı unutmayın!
Enerji kimliğinizi almayı unutmayın! Binalar için zorunlu hale getirilen ‘enerji kimlik belgesi’ni almak için kısa bir süre kaldı. Son tarihi 1 Ocak 2020 olan belgenin alımı için bugüne kadar yapılan çalışmalar artarken, tüketicilerin bilinçlenmesi adına farkındalık da oluşturuldu.
20.11.2019 Ekonomi
Enerjide 1 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağlandı
Enerjide 1 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında 2023'e kadar 10,9 milyar dolar yatırım gerçekleştireceğini belirterek, "2017 ve 2018 yıllarında tüm sektörlerde yaklaşık 1,2 milyar dolar yatırımla yaklaşık 1 milyon ton eş değer petrol (TEP) enerji tasarrufu sağladık. 2023'e kadar birincil enerji tüketimimizdeki yaklaşık yüzde 14 azalma ile sera gazı salımında da 66 milyon ton karbondioksit azalımı sağlamış olacağız." dedi.
11.04.2019 Ekonomi
Yalıtımcılar kampanya yapacak
Yalıtımcılar kampanya yapacak Gayrimenkul sektöründe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle hazırlanan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasına önemli bir destek de yalıtımcıların yapacağı kampanya ile gelecek.
15.09.2018 Ekonomi
İlk Yardım’ın kahramanı doktorlar!
İlk Yardım’ın kahramanı doktorlar! Yangından kurtulanlar, binada facia yaşanmamasını hasnane personeli ve doktarların ‘Gerekirse biz de ölürüz’ diyerek cansiperane şekilde tahliye için çalışmasına borçlu olunduğunu söyledi...
6.04.2018 Gündem
YÜZ BİNE YAKIN KİŞİ ENERJİ TASARRUFU İLE TANIŞTI
YÜZ BİNE YAKIN KİŞİ ENERJİ TASARRUFU İLE TANIŞTI Şekerbank’ın, dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bu yöndeki çalışmalarını 2009 yılında EKOkredi ürününde somutlaştırdıklarını belirten Şekerbank Tarım ve Bireysel Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk açıklamalar bulundu.
5.01.2018 The Others
TÜKETTİĞİMİZ TOPLAM ENERJİNİN YÜZDE 40’A YAKININI BİNALARDA KULLANIYORUZ
TÜKETTİĞİMİZ TOPLAM ENERJİNİN YÜZDE 40’A YAKININI BİNALARDA KULLANIYORUZ Enerji verimliliğinin Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu olduğunu belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen açıklamalarda bulundu.
5.01.2018 The Others
Herkesi ilgilendiriyor! Bina 10 kattan fazlaysa...
Herkesi ilgilendiriyor! Bina 10 kattan fazlaysa... Londra'daki yangın akıllara Türkiye'deki binaların yangına karşı dayanıklılığını getirdi. İZODER Başkanı Şen ise, bazı yasakların çiğnendiğini tespit ettiklerini söyledi. Yangın Yönetmeliği'ne göre 10 katın üzerindeki cephelerde plastik malzemeden daha pahalı olan taş ve cam yünü denilen yanmaz malzemelerin kullanılması gerekiyor.
17.06.2017 Ekonomi
Yalıtım ile enerjide 10 milyar TL tasarruf
Yalıtım ile enerjide 10 milyar TL tasarruf Gn Yapı’nın düzenlediği Mantolama Konferansı, konut yöneticileri ile mantolama sektörü yetkililerini biraraya getirdi.
16.01.2017 Ekonomi
‘Yalıtımsız bina 10 milyar dolar kaybettiriyor’
‘Yalıtımsız bina 10 milyar dolar kaybettiriyor’ GN Yapı’nın her yıl düzenlediği ‘Mantolama Konferansı’, bu yıl 14 Ocak’ta yapılacak.
16.12.2016 Ekonomi
Belgesiz ustalar artık çalışamayacak!
Belgesiz ustalar artık çalışamayacak! Belgesiz ustalar çalışamayacağı ve belgesiz personel çalıştıran kuruluşa da para cezası verilecek.
Belgesiz ustalar artık çalışamayacak!
Belgesiz ustalar artık çalışamayacak! Belgesiz ustalar çalışamayacağı ve belgesiz personel çalıştıran kuruluşa da para cezası verilecek.
31.03.2016 Konut
ÇEDBİK Kongre'de yeşil binalar tartışılıyor
ÇEDBİK Kongre'de yeşil binalar tartışılıyor “ÇEDBİK Kongre 2016”nın ilk oturumu 4 Şubat Perşembe günü InterContinental Otel’de yapıldı.
4.02.2016 Konut
Su yalıtımı koruyor
Su yalıtımı koruyor Su yalıtımı binanızı depreme karşı da koruyor.
11.08.2015 Konut

Benzer Haber Etiketleri

İzoder ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.