Gök kubbenin altındaki en güzel şehir; İzmir
Gök kubbenin altındaki en güzel şehir; İzmir İzmir; Ege’nin incisi, batının en doğusu, doğunun en batısı… İzmirli büyük ozan Homeros’un ‘gök kubbenin altındaki en güzel şehir’ olarak betimlediği kent, Aristo’nun İskender’e ‘görmezsen eksik kalırsın’ diyerek önemini vurguladığı, Ege’nin gerdanlığıdır.
29.10.2023 Gündem
Kötü haberi böyle duyurdu! Sinem Uslu'nun anne acısı
Kötü haberi böyle duyurdu! Sinem Uslu'nun anne acısı Uzun süredir ekranlardan uzak olan Sinem Uslu, geçtiğimiz hafta sekiz aydır tedavi gören annesi Ferhan Zuhal Öztürk için kan bağışı ve dua istemişti. Ancak Uslu'nun annesi yaşam mücadelesini kaybetti. 37 yaşındaki güzel oyuncu, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
29.08.2022 Cadde
Sinem Uslu annesi için yardım istedi: Zorlu bir sürece girdik!
Sinem Uslu annesi için yardım istedi: Zorlu bir sürece girdik! 'Naim', 'Ayla', 'Müslüm', 'Çiçero' gibi filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu ile mutlu bir eviliği olan oyuncu Sinem Uslu, bir süredir tedavi gören annesi Ferhan Zuhal Öztürk için kan bağışı istedi. Instagram hesabından annesiyle fotoğrafını paylaşan ünlü isim, 'Dualarınızı eksik etmeyin' dedi.
24.08.2022 Cadde
Hedef ‘Mavi İzmir’
Hedef ‘Mavi İzmir’ Üçüncü doz Kovid-19 aşısını olan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Tedbirli ol, aşı ol, Mavi İzmir’de özgür ol” dedi
10.08.2021 Ege
Kentsel dönüşümü tartışacaklar
Kentsel dönüşümü tartışacaklar ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde, İzmir inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri tüm detaylarıyla dönüşümü masaya yatıracak.
6.05.2018 Ege
FETÖ o tümeni kumpas üssü yapmış
FETÖ o tümeni kumpas üssü yapmış Kendine rakip olarak gördüğü askeri hakim ve savcıları tasfiye için bütün teamülleri aşarak Şırnak’taki sınır tümenine zoraki bir mahkeme binası kurduran FETÖ, casusluk kumpasıyla mağdur ettiği isimleri buraya sürgün ederek ‘istifa’ etmelerini sağladı
3.06.2017 Gündem
Seçimin kaderini belirleyecek 35 il
Seçimin kaderini belirleyecek 35 il 1 Kasım'daki genel seçimlere sayılı günler kala herkesin merak ettiği tek parti iktidarı mı, koalisyon mu sorusunun yanıtını bu 35 il verecek. Çünkü partileri bu illeri kapabilmek için kıyasıya bir yarış içinde olacak.
26.10.2015 Siyaset
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’E 150 MİLYON $’LIK ‘İNCİ’
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR’E 150 MİLYON $’LIK ‘İNCİ’ İş GYO, Ege’nin incisi olan İzmir’deki yeni projesini satışa çıkardı. İnci anlamına gelen ‘Perla’ adındaki projeye 150 milyon dolar yatırım yapan İş GYO, bölgede 2 kuleli konut, ofis ve AVM yapacak
6.11.2012 Ekonomi
Alanya Kalesi'nde helikopterli PKK operasyonu
Alanya Kalesi'nde helikopterli PKK operasyonu İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen ay 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili soruşturma ve operasyonlar kapsamında, terör örgütünün Antalya'nın Alanya İlçesi'ne soktuğu çok miktarda patlayıcı, silah ve mermi ele geçti...
8.09.2012 Gündem
DTP eylemlerine tepki
DTP eylemlerine tepki Günlerdir Güneydoğu ağırlıklı olarak devam eden gerginlik diğer bölgelere de sıçradı. Bugün İzmir ve Denizli'de yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen DTP'lilere, sokaktaki vatandaşlar da Türk bayrağı açarak ve slogan atarak tepki gösterdi. Hakkari, Şemdinli ve Başkale'de de olaylar çıktı. Zaman zaman karşılıklı sloganlaşmaya dönüşen olaylarda elektrik yükseldi, emniyet güçleri olayların büyümesini güçlükle engelledi. Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki şartlarını ve DTP'ye kapatma davasını protesto eden DTP'lilere vatandaşlar da sloganlar atarak karşılık verdi.
8.12.2009 Siyaset
DTP eylemlerine tepki
DTP eylemlerine tepki Günlerdir Güneydoğu ağırlıklı olarak devam eden gerginlik diğer bölgelere de sıçradı. Bugün İzmir ve Denizli'de yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen DTP'lilere, sokaktaki vatandaşlar da Türk bayrağı açarak ve slogan atarak tepki gösterdi. Hakkari, Şemdinli ve Başkale'de de olaylar çıktı. Zaman zaman karşılıklı sloganlaşmaya dönüşen olaylarda elektrik yükseldi, emniyet güçleri olayların büyümesini güçlükle engelledi. Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki şartlarını ve DTP'ye kapatma davasını protesto eden DTP'lilere vatandaşlar da sloganlar atarak karşılık verdi.
8.12.2009 Siyaset
'En son benim başıma gelir' derken kabusu oldu! Sapığı 4 yıl sonra yakalattı
'En son benim başıma gelir' derken kabusu oldu! Sapığı 4 yıl sonra yakalattı İzmir'de yaşayan kız çocuğuna sosyal medya üzerinden cinsel içerikli mesajlar atarak taciz eden sapık, 4 yıl süren teknik takip sonucu kıskıvrak yakalandı.
16.04.2024 Haberler
SOLOTÜRK için Iğdır’dan gelen 4 yaşındaki Can'a özel karşılama
SOLOTÜRK için Iğdır’dan gelen 4 yaşındaki Can'a özel karşılama SOLOTÜRK pilotları, Iğdır’da yaşayan ve kanseri atlatan 4 yayındaki Can’ı İzmir’de düzenlenen yılın son Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) karşıladı.
29.09.2023 Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kumar masası' dedikleri masa rulet masası çıktı
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kumar masası' dedikleri masa rulet masası çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen İzmir mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, 'Bizzat kendilerinin 'kumar masası' dedikleri masa rulet masası çıktı. Ha bire dönüyor, nerede duracağı belli değil.' dedi.
29.04.2023 Gündem
İzmir Gezilecek Yerler (2021) - İzmir Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
İzmir Gezilecek Yerler (2021) - İzmir Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi İzmir hayattan haz almayı bilenlerin yaşadığı, metropol şehirlerin yoğunluğuna tezat, sükünetin vücut bulduğu bir şehirdir. İzmir Türkiye’nin en büyük üçüncü şehridir. Özellikle gezilmesi gereken şehirler arasında büyük önem taşımaktadır. Dünya çapında popüler fuar alanı ve rıhtım özelliği sebebiyle yaşayan, değişik kültürlere sarılan ve modern bir şehir olan İzmir’i gezebilir ve onu keşfedebilirsiniz. İzmir’de gezilecek yerler! İzmir’de mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesini sizler için detaylarıyla derledik. zmir, Ege bölgesinde denize kıyısı bulunan İzmir Körfezi üzerinde kurulmuştur. Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan İzmir’in batısında Ege Denizi Bulunmaktadır. Bu büyük şehir, Türkiye’de üçüncü ve Ege Denizinde Atina’dan sonra ikinci kalabalık ve büyük şehirdir. İzmir dünyaca popüler turizm merkezlerine ve özelliği bozulmamış bucaklara ev sahipliği yapmaktadır. Elbette İzmir’de yapılacak çok şey bulunuyor. Dolaşılabilecek doğal yerlerden tutun da şehir merkezinde gezilebilecek veya tarihi yerleri görüp gezebileceğiniz pek çok nokta bulunur. Yalnızca merkez değil ilçelere ve semtlere de zaman ayırmayı aklınızda bulundurun. Selçuk’tan Alaçatı ve Seferihisar’a, Urla'dan Karşıyaka'ya, Bornova'ya kadar daha birçok gezip keşfedebileceğiniz yer bulunuyor… İzmir görülmeye değer çok fazla yeri ile hem göze hem de ruha seslenmektedir. Eğer seyahat veya konaklama amacı ile yolunuz İzmir’e düşerse keşfedebileceğiniz birçok yeri olduğunu unutmayın. İzmir büyük bir şehir olduğu için öncelikli olarak gezilecek yerleri belirleyin. Sizler için hazırlanmış olan İzmir’de gezilmesi gereken yerler listemiz ile gezi listenizi rahatlıkla oluşturabilirsiniz.
13.05.2020 Gezilecek Yerler
Elif bebek mucizesi!
Elif bebek mucizesi! Kurtarma ekiplerinin günlerdir enkazda aradığı 3 yaşındaki minik Elif, depremden 65 saat sonra canlı çıkarıldı. Minik kız, kendisini kurtaran İBB Pendik İtfaiye Amiri Muammer Çelik’in elini ambulansa kadar bırakmadı.
3.11.2020 Gündem
Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı
Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı ZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne neden skandallar zincirinin okul sahibi tarafından önce yerinden sökülüp saklanan sonra polisin araştırmalarıyla bulunan görüntülerine DHA ulaştı. Görüntülerde, Alperen ve arkadaşlarının servis aracı ile saat 08.08'de kreşin önüne getirildiği, okulda olmadığı saatler sonra fark edilen Alperen'in cansız bedeni ise 17.01'de, bir görevlinin kollarında bina içine alındığı görüldü. Okul içinde 2 dakika 41 saniye tutulan Alperen'in, bu kez 17.03'te üzerine çarşaf sarılı olarak çıkartılıp hastaneye götürüldüğü saptandı. Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde geçen 15 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Serkan Sakin ile Buket Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere 47 yaşındaki servis şoförü T.İ. ile rehber personel 17 yaşındaki D.K.'ya teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada D.K., ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Alperen'in kreşte olmadığını saatler sonra fark eden öğretmenler ile görevliler, okul ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca okulun güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri ve öğretmenler Alperen'in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler, minik Alperen'in, sabah oturduğu koltukta cansız bedenini buldu. Okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde gerçeği sakladı, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğü söylendi. Bu durumdan şüphelenen polis, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlattı. Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında servis şoförü T.İ. ile okulu müdürü Y.İ. tutuklandı. İHMALLER ZİNCİRİ BİLİRKİŞİ RAPORUNDA Skandalla ilgili ha
11.09.2019 Haberler
5 ilde 44 kişi tutuklandı
5 ilde 44 kişi tutuklandı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 44 kişi tutuklandı.
13.10.2016 Gündem
Yönetici asistanları mask yapımı kursunda
Yönetici asistanları mask yapımı kursunda İzmir Mask Müzesi’nde atölyelere katılanlar, atık malzemeleri mask yapımında değerlendiriyor. Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi’nde Yönetici Asistanlığı kursu mezunları, İzmir Mask Müzesi’nde yorgunluk attı.
26.07.2012 Ege
Kordon tentelerinde karar haftaya kaldı
Kordon tentelerinde karar haftaya kaldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’daki esnafın talep ettiği tentelerin güneş kesen uzatmalarıyla ilgili henüz karar vermediğini, gelecek hafta bir değerlendirme yapacağını açıkladı.
9.07.2011 Ege
Teknokent projesi kaçıyor
Teknokent projesi kaçıyor EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu, krize inat dört milyar dolarlık yatırıma soyunan ancak “İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi”nin genel kurulundan yetki alamayan CICOM’un kentle ilgili hayal kırıklığı yaşadığını söyledi
5.08.2009 Ege
Başbakan Kemalpaşa'da Davos fatihi pankartıyla karşılandı
Başbakan Kemalpaşa'da Davos fatihi pankartıyla karşılandı BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdo­an, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği İzmir´in Kemalpaşa İlçesi´nde `Davos fatihi' pankartlarıyla karşılandı...
9.03.2009 Siyaset
Küçük Semih'in acı kaderi
Küçük Semih'in acı kaderi Dört yıl önce geçirdiği kaza-dan sonra bu fotoğraf çekildi. O kazada annesini yitirdi. Dört yıl sonra bir başka kazada ise
20.01.2009 Gündem
Korkunç istihbarat
Korkunç istihbarat Bölücü örgütünün büyük şehirleri kana bulamak için, bomba yüklü 4 araç temin ettiği ifade edildi. Gaziantep, Adana, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul ve İzmir’de olası saldırı sinyali veren gizli yazıda, araçlarda A-4 tipi yüklü miktarda plastik patlayıcı olduğunun da yeraldığı kaydedildi.
21.08.2008 Gündem
Korkunç istihbarat
Korkunç istihbarat Bölücü örgütünün büyük şehirleri kana bulamak için, bomba yüklü 4 araç temin ettiği ifade edildi. Gaziantep, Adana, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul ve İzmir’de olası saldırı sinyali veren gizli yazıda, araçlarda A-4 tipi yüklü miktarda plastik patlayıcı olduğunun da yeraldığı kaydedildi.
21.08.2008 Gündem