Çocuk kaçırma bölge halkı için ciddi sorun
Çocuk kaçırma bölge halkı için ciddi sorun “Uluslararası Hukuk Açısından Çocuk Askerler ve PKK’nın Çocuk Militanları” başlıklı bilimsel raporda PKK’nın çocukları nasıl kullandığı detaylarıyla anlatılıyor. Rapora göre, örgüt çocukları silahlı çatışmalarda, bombalama eylemlerinde ve gösterilerde kullandığı gibi çok sayıda çocuğa kuryelik ve gözetleme yaptırıyor.
1.10.2019 Gündem
Sözleri yürek dağladı: Mezarını hazırladım!
Sözleri yürek dağladı: Mezarını hazırladım! Konya’nın Yunak ilçesinde, kızının PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldığını söyleyen Zilkif Tunç, "Kızımın öldüğünü duyup, mezarını hazırladım" dedi. Tunç, dini nikahlı eşi Yıldız Ballı'nın da Diyarbakır’da HDP il binası önündeki oturma eylemine katıldığını ifade etti.
20.09.2019 Gündem
PKK, gençleri böyle kandırıp dağa kaçırıyor
PKK, gençleri böyle kandırıp dağa kaçırıyor Çocuklarının HDP’lilerce dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki eylemi sürerken, Milliyet, terör örgütü PKK’nın çocukları hangi yöntemlerle dağa çıkardığına ulaştı.
6.09.2019 Gündem
Kaçırılan çocuklarda flaş gelişme
Kaçırılan çocuklarda flaş gelişme Diyarbakır’ da çocuklarının dağa götürüldüğünü söyleyen aileler, gelişmeleri değerlendirmek için 12 gündür sürdürdükleri oturma eylemine ara verdiklerini açıkladı..
30.05.2014 Gündem