Avrupa'da asırlara meydan okuyan Osmanlı eserleri
Avrupa'da asırlara meydan okuyan Osmanlı eserleri 1352 yılında Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın bugünkü Gelibolu'da bulunan Çimpe Kalesi'ni fethetmesiyle başlayan ilerleme Osmanlı ordusunun Viyana kapılarına kadar ulaşmasına değin devam etti. Sonrasında da Macaristan'dan Yunanistan'a uzanan geniş bir coğrafyada çok sayıda mimari eser kaldı. Beş asır boyunca Avrupa'nın hakimiyet kuran Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye kalan bazı önemli tarihi eserlere birlikte bakalım.
26.10.2021 Tatil
Türklerin en sevdiği rota Belgrad
Türklerin en sevdiği rota Belgrad Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktada bulunan Belgrad, tarih boyunca büyük öneme sahip bir kentti. Romalıların ileri karakolu görevini üstlenen Belgrad, Sırpların başkenti, Osmanlıların ise Avrupa seferlerinin önemli durağıydı. 90lı yıllarda yaşadığı yıkımın ardından Belgrad, CNN Travel'ın nitelemesiyle Doğu Avrupa'nın en havalı başkenti olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik Belgrad, en çok da Türk turistleri ağırlıyor.
2.06.2021 Tatil
Belgrad Gezilecek Yerler (2021) - Belgrad Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Belgrad Gezilecek Yerler (2021) - Belgrad Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Doğu Avrupa'nın en zengin şehirleri arasında yer alan Belgrad, mutlaka ziyaret edilmesi gereken en önemli yerler arasında yer almaktadır. Özellikle tarihi ve kültürel yapısıyla pek çok farklı medeniyetten miras kalmış harika mimari eserler bulunmaktadır. Tabii doğal güzellikleri de kesinlikle ziyaret edilecek harika bir manzara sunmaktadır. İşte Belgrad gezilecek yerler (2020) - Belgrad mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi hakkında detaylar. Gerek kültürü gerekse tarihi yapısıyla Belgrad, Sırbistan'ın yerel dili üzerinden beyaz şehri olarak bilinmektedir. Avrupa'nın en merkezi destinasyonları arasında yer alan Belgrad, konumu itibariyle pek çok farklı medeniyete ev sahipliği gerçekleştirmiş önemli bir şehirdir. Özellikle turistik mekanların büyük bir çoğunluğu kentin tarihi noktalarında yer almaktadır. Kalemegdan, ünlü Knez Mihailova Caddesi, Aziz Sava katedrali ile beraber daha pek çok farklı özel mimari yapı sizleri bekliyor. Eski şehir (Stari Grad) ve yenişehir (Novi Grad) olmak üzere 2 farklı noktaya ayrılmış olan Belgrad, bir kısmı kültürel yapıyı temsil ederken diğer kısmı ise alışveriş merkezleri, gökdelenler ile iş merkezleri açısından modern yapıyı gözler önüne sermektedir. Ayrıca keyifle ve güvenli şekilde kalma imkanı sağlayacak konaklama alanları, harika caddeleri, doğal manzaraları ve muhteşem mimari eserleriyle özel bir Doğu Avrupa turistik seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Gezi öncesi bazı turlara kayıt olmak suretiyle çok daha kısa zamanda Belgrad’ın en özel yerlerini gezebilirsiniz. Bireysel olarak da Belgrad çevresinde pek çok farklı kültürel ve mimari yapı ile beraber doğal ve eşsiz güzelliklere şahidi gelebilirsiniz.
25.05.2020 Gezilecek Yerler
Doğu Avrupa'nın havalı başkenti Belgrad
Doğu Avrupa'nın havalı başkenti Belgrad Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktada bulunan Belgrad, tarih boyunca büyük öneme sahip bir kentti. Romalıların ileri karakolu görevini üstlenen Belgrad, Sırpların başkenti, Osmanlıların ise Avrupa seferlerinin önemli durağıydı. 90lı yıllarda yaşadığı yıkımın ardından Belgrad, CNN Travel'ın nitelemesiyle Doğu Avrupa'nın en havalı başkenti olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik Belgrad, en çok da Türk turistleri ağırlıyor.
3.09.2019 Tatil
Belgrad'ı en çok Türkler sevdi
Belgrad'ı en çok Türkler sevdi Tuna ve Sava nehrinin kesiştiği noktada yer alan Belgrad, tarih boyunca büyük öneme sahipti. Yüzyıllar boyunca Osmanlı yönetiminde kalan Belgrad, imparatorluğun Avrupa'daki en önemli kentlerinden biriydi. Avrupa'nın kapısı olarak adlandırılan kent, günümüzde de turistlerin ilgi odağı. Belgrad'a 2018 yılında en çok Türk turistlerin geldiği açıklandı. 2019 geneli için de benzeri bir tablo bekleniyor. İşte Balkanların bu güzel kenti hakkında bilmeniz gerekenler.
5.07.2019 Tatil
Turistlerin yeni gözdesi Belgrad
Turistlerin yeni gözdesi Belgrad Belgrad, Avrupa'nın kapısı olarak da adlandırılan bir kent. Yüzyıllar boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalan kentte bugün pek çok yer adı Türkçe. Vizesiz seyahat imkanı ve uygun fiyatları nedeniyle Türk turistin son dönemde büyük ilgi gösterdiği bu kent gerçekten görülmeye değer. Peki Belgrad'ta nereleri görmeli? Belgrad'ta neler yapılır? Karşınızda Fenerbahçe Doğuş'un da mücadele vereceği Euroleague Final Four'un ev sahibi Belgrad...
17.05.2018 Tatil
Avrupa'nın kapısı Belgrad
Avrupa'nın kapısı Belgrad Belgrad yüzyıllar boyunca birçok kavmin yaşadığı bir yer oldu. Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktada bulunan Belgrad, günümüzde de önemini koruyor.
3.11.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri