Biden'dan çok kritik açıklama: Bu kalkışmadır!
Biden'dan çok kritik açıklama: Bu kalkışmadır! Gelen son dakika haberine göre; ABD'de ortalık savaş alanına döndü. ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Biden, Trump destekçilerinin Kongre'yi basmasının ardından ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik "saldırılara" son verilmesi çağrısı yaptı
7.01.2021 Haberler
Venezuela’da o vekillerin dokunulmazlığı kaldırılacak
Venezuela’da o vekillerin dokunulmazlığı kaldırılacak Venezuela’da 30 Nisan’da başarısızlıkla sonuçlanan  askeri ve sivil kalkışmaya katılan muhalif Ulusal Meclis (AN) milletvekillerinin  dokunulmazlıkları kaldırılacak.
5.05.2019 Dünya
Hava Harp Okulu’ndaki toplantı görüntüleri ortaya çıktı
Hava Harp Okulu’ndaki toplantı görüntüleri ortaya çıktı Darbe girişiminde, 2’inci Darbe Koordinasyona toplantısı sonrası, Hava Harp Okulu’nda darbe koordinatörleri tarafından yapılan toplantının görüntüleri ortaya çıktı. Darbe girişiminde Hava Harp Okulu’ndaki olaylara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak 44 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlanmıştı. Hava Harp Okulu’nda 14 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi hazırlıklarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 2’inci darbe koordinasyon toplantısı sonrası hava harp okulunda darbe koordinatörleri; 66’ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mehmet Nail Yiğit, İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan ve Kuzey Deniz Saha Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Çelebi’nin Fethi Alpay ile toplantıları ve bu toplantıya giriş anları kameralara yansıdı. Bir görüntüde ise Barbaros Akça’nın toplantıya geldiği, ancak cep telefonunu Fethi Alpay’ın makamına girmeden önce Burhan Torlak’a verdiği gözleniyor.
11.09.2019 Haberler
Darbe gecesi tek kişilik destan!
Darbe gecesi tek kişilik destan! 15 Temmuz gecesi elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direnen ve kısa süreli de olsa onları engellemeyi başaran kişiye ait yeni görüntüler ortaya çıktı. MOBESE sistemince değişik bir açıdan kaydedilen daha net görüntülerde, darbe girişimin ilk saatlerinde Çankaya Caddesi ile Atatürk Bulvarının kesiştiği kavşakta ilerleyen ve üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin bulunduğu 5 adet ZPT'yi gören ve elinde Türk bayrağı olan bir kişi, bir anda elindeki bayrağı sallayarak tek başına ZPT'lerin önüne dikiliyor. Bir an için şaşıran ve ne yapacaklarını bilemeyen darbeciler, zırhlı aracı vatandaşın üzerine sürerek korkutmaya çalışsalar da sonuç alamıyorlar. Zırhlı aracın paletleri önüne yatan vatandaş, darbecileri durdurmayı başarıyor. Zıhlı aracın önüne sürekli atlayarak manevra yapmasını engelleyen vatandaş, kısa süreli de olsa darbecilerin geçişlerini engellemeyi başarıyor. Kararlı vatandaşla bu şekilde baş edemeyeceklerini anlayan darbeci askerlerden biri, araçtan inerek önce vatandaşı çekilmesi yönünde ikna etmeye çalışıyor. İkna edemeyeceğini anlayan darbeci asker, bu defa zor kullanarak bu kişiyi ZPT'nin önünden uzaklaştırıyor. Darbeciler tarafından tartaklanarak yoldan uzaklaştırılan kişinin akibetinin ne olduğu bilinmezken darbecilere ait zırhlı araç konvoyu ilerlemesini sürdürüyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Karargah'a baskın anı kamerada
Karargah'a baskın anı kamerada Genelkurmay Başkanlığı'na 15 Temmuz tarihinde yapılan baskın anının fotoğrafları ortaya çıktı. Darbeci askerleri komuta katına Korgeneral İlhan Talu alıyor. Darbe girişimi gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la kurtarıldıktan sonra aynı helikoptere binen Tuğgeneral Mehmet Dişli de karelerde yer alıyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
TRT'de darbe bildirisini okuyacak Yarbay böyle görüntülendi
TRT'de darbe bildirisini okuyacak Yarbay böyle görüntülendi Görüntülerde TRT'de sözde darbe bildirisini okutan FETÖ'cü Yarbay Ümit Gençer'in bildiriyi okumak için önce kendisinin hazırlık yaptığı görülüyor. Stüdyoda kamuflajını çıkartıp tören elbisesini giyen Gençer, darbecilerden gelen emirden sonra bildiriyi okumaktan vazgeçiyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
FETÖ'cü bilişimcileri Kerime Kumaş TRT'ye getirilmiş
FETÖ'cü bilişimcileri Kerime Kumaş TRT'ye getirilmiş İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminde Beşiktaş Vodafone Arena'ya inen helikopterlere ilişkin yaptığı çalışmada çarpıcı bilgilere ulaştı. Olayın öncesine ilişkin araştırmalarda bulunan polis, darbecilere televizyon yayınlarına müdahale edilmesine yardımcı olan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 5 bilişim uzmanını gözaltına aldı. Mahkemece tutuklanan zanlılardan ikisinin daha önce STV ve Kaynak Holdink'te çalıştıkları öğrenildi.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı
15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı Zırhlı araçlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmek isteyen askerlerin önü Vatan Caddesi girişinde vatandaşlarca kesiliyor. Askeri araçların geçişine izin verilmiyor. Sivil polis otomobilleri emniyetin önünü kapatıyor. O sırada akın akın gelen vatandaşlar emniyetin önünde nöbete başlıyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
15 Temmuz'da TBMM'de yaşananlar
15 Temmuz'da TBMM'de yaşananlar Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Kameralara yansıyan görüntülerde, Meclis'e yönelik bombardıman anları yer alıyor. Ayrıca, vatandaşların zırhlı araçları engellemek için gösterdikleri çaba da anbean görüntülere yansıdı.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Van merkezli FETÖ operasyonu
Van merkezli FETÖ operasyonu Van merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mütevelli heyeti ve sivil ayağına yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, tabanca, 1 dolar, fişeklerin yanı sıra, 2 adet üzerinde "F.Gülen" yazılı Romanson marka saat ve dolma kalem ele geçirildi.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Hainlerin polisle çatıştığı yeni görüntüler ortaya çıktı
Hainlerin polisle çatıştığı yeni görüntüler ortaya çıktı İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde darbeci askerlerle polis arasında yaşanan çatışmanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polis ve vatandaşların darbeci askerleri canları pahasına Saraçhane’den nasıl püskürttükleri görülüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı o kanlı geceye dair yeni görüntüler ortaya çıktı. İBB binası önünde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği o gece darbeci askerle polis arasında yaşanan çatışma kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde darbeci askerlerle polis çatışıyor. Her yer toz duman olurken, darbeci askerlerin kaçtığı görülüyor. Görüntülerde çatışma esnasında yaralanan bir kişinin yerde yattığı görülüyor. Atatürk büstünün arkasına gizlenen 2 asker ise etrafa ateş açıyor. Polis ise İBB binasının önündeki bir vatandaşı yaralanmaması için yanına çağırarak saklanmasını sağlıyor. Süs havuzunun içine girerek darbeci askerlere müdahale eden bir polis ise Atatürk büstünün arkasına sığınan darbeci askeri yaralıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokağa çıkın” çağrısı üzerine İBB binası önüne gelen yüzlerce vatandaş binaya giriyor. Kahraman vatandaşlar ise darbeci askerlerin ateş açması üzerine kendilerini korumak için siper alıyor. Bir süre ateşin kesilmesiyle ise halk İBB binasına tekrar giriyor. Kahraman polis ve vatandaşlar darbeci askerleri İBB binasından püskürtüyor. Vatandaşların ise bölgedeki askeri araçları etkisiz hale getirdiği görülüyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Darbe girişimi gecesi: Kars
Darbe girişimi gecesi: Kars 15 Temmuz darbe girişiminde Fiakbey Caddesi’ne gelen darbeci rütbeli askerin, burada bulunan Trafik Tescil ve Koruma Şubesi’nde görevli polislerden binayı boşaltmalarını isterken, bölgeye gelen vatandaşlardan rahatsız olarak uzaklaştığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; yine FETÖ’cü darbecilerin Kazımpaşa Caddesi’nde tankın üzerinde havaya ateş açması ve Karslıların korkmadan tankın üzerine çıkarak darbecileri püskürtmesi yer alıyor. Koruma Şube kavşağında kendisini görüntüleyen gazetecilerden rahatsız olan darbeci, görüntü çeken muhabiri ‘çekme’ diyerek tehdit ediyor. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen Karslılar, darbecilere, “Bunlar Feto’nun askerleridir. Benim askerim bana silah doğrultmaz. Emiri Fetö’den alıyorlar” diyerek tepki gösteriyor. Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan tankın üzerinden havaya ateş eden darbeci ise Karslıların tepkisiyle karşılaştı. Silaha aldırış etmeden tankın üzerine çıkan vatandaşı ise elinde silah olan darbeci askerler iterek tanktan indirmek istedi. Bunun üzerine harekete geçen vatandaşlar tankın üzerine çıkarak darbecilere gereken cevabı verdi. Bir darbeci ise linç olmaktan son anda kurtarıldı. Bir otele sığınan darbeciyi yine polisler kurtardı.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Erdoğan’ın uçağında ‘Darbe şakalaşması'
Erdoğan’ın uçağında ‘Darbe şakalaşması' TRT World Haber Koordinatörü Fatih Er, katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları ABD seyahati sırasında, darbeci yaver Ali Yazıcı ile ilgili bir anektodu anlattı.
11.09.2019 Televizyon
Hain girişimde ele geçirilen silah ve bombalar sergilendi
Hain girişimde ele geçirilen silah ve bombalar sergilendi 15 Temmuz gecesi İstanbul Üsküdar çevresinde gözaltına alınan askerlerden ele geçirilen silahlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Üsküdar ve çevresinde gözaltına alınan askerlerin silahlarına el konmuştu. Askerlerden alınan silahlar ve bombalar bugün Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. El konulan silahlar arasında 196 adet G3 tüfek, 105 adet HK 33 tüfek, 32 adet MG3 tüfek, 225 adet tabanca, 1 adet MP5, 1 adet kalaşnikof, 25 bin adet mermi, 9 adet el bombası ve uçaksavar yer alıyor. Tabanca ve bombaların kriminal incelemeye alınacağı öğrenildi.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı
Dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerin vatandaşlara ateş açtığı sırada çekilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; darbecilerin vatandaşlara ateş açması, yaralanan vatandaşların acı içinde ambulans beklemesi, diğer vatandaşların yerde sürünerek ateş açılan bölgeden uzaklaşmaya çalışması yer alıyor. Yerde yatan bir annenin oğluna, “Senin bebeğin olacak, geri dönüyoruz” dediği ancak baba adayının bu sözlere “Sen dön” şeklinde cevap verdiği duyuluyor. Annesini yanında olan kişi, darbecilerin açtığı ateşin sona ermesinin ardından yaralılara yardım ediyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Orgeneral Akar'ın Çankaya Köşkü'ne gelişi kamerada
Orgeneral Akar'ın Çankaya Köşkü'ne gelişi kamerada Darbe girişimi sırasında rehin tutulduğu Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nden helikopterle ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Çankaya Köşkü'ne gelişi de güvenlik kameralarının kayıtlarında yer aldı. Görüntülere göre, helikopterle köşke gelen Orgeneral Akar, makam aracına alınarak Başbakanlık Binası'nın D kapısına getirildi. Orgeneral Akar'ın binaya girişinde yanında, daha sonra tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de yer aldığı görüldü.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Başbakanlık'ta uzun ve sancılı gece
Başbakanlık'ta uzun ve sancılı gece Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında yaşananlar, bürokratik mekanizmalara verilen talimatlar, yapılan müdahaleler, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nce dakika dakika kaydedilirken, darbe girişimi sırasında Çankaya Köşkü ve çevresinde verilen mücadele de güvenlik kameralarının kayıtlarına yansıdı.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
Semih Terzi'nin vurulma anı ortaya çıktı
Semih Terzi'nin vurulma anı ortaya çıktı 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren görüntü ortaya çıktı. NTV'nin ulaştığı görüntülerde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basan darbeci askerlerin başındaki Tuğgeneral Semih Terzi, astsubay Ömer Hasdemir tarafından vuruluyor. Semih Terzi'yi başına iki el ateş ederek vuran astsubay Hasdemir, diğer cunta üyeleri tarafından katledilmişti. Hasdemir'i Terzi'yi vurması yönündeki emri Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Zekai Aksakallı vermişti.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
FETÖ’nün finans kaynağına operasyon kamerada
FETÖ’nün finans kaynağına operasyon kamerada İstanbul’da FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, kayyum atanan bazı okullara ait 50 milyon liralık çek ve senet ile birlikte 3 milyon 501 bin lira ele geçirilirdi. Operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Kameraya yansıyan görüntülerde, polis ekiplerinin adreslerde yaptıkları aramalar görülüyor. Bir adreste yapılan aramada bulunan çelik kasanın içerisinden mermi, çok sayıda çek, senet ve para çıktığı görülüyor. Aramalarını devam ettiren polis ekipleri, çok sayıda avro ve F serili 1 dolar ele geçiriyor. Ele geçirilen 1 dolarlardan birisine FETÖ’nün mali imamı olduğu iddia edilen Murak K.’nın kendi fotoğrafını bastığı dikkat çekti. Operasyon kapsamında şüphelilerin gözaltına alınmaları da polis kamerasına yansıdı.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
İlker Başbuğ: "FETÖ'nün arkasında dış güç olmaması işin tabiatına aykırı"
İlker Başbuğ: "FETÖ'nün arkasında dış güç olmaması işin tabiatına aykırı" Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fetullahçı terör örgütünün arkasında dış güçler olduğunu belirten ve CIA'i işaret eden Başbuğ, "Olmaması işin tabiatına aykırı bir durum" dedi. CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, FETÖ’nün nasıl temizleneceği hususunda tedaviye yanlış başlandığını iddia etti ve durumun ‘kalp hastasına kanser tedavisi yapılması’ gibi olduğunu öne sürdü.
11.09.2019 Televizyon
Sivillere ateş eden darbeciler böyle gözaltına alındı
Sivillere ateş eden darbeciler böyle gözaltına alındı İstanbul Şişli’de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi askerlerin vatandaşlara ateş açması ve sonrasında yaşananlar kameralara saniye saniye yansıdı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Şişli Halaskargazi Caddesi’nde kaydedilen görüntülerde bir grup vatandaş, darbeci askerlere karşı sokaklarda direniyor. Caddede yürüyen vatandaşlara bir süre sonra askerler tarafından ateş açılıyor. Bu sırada kalabalık kaçışırken yaralı bir vatandaş ise ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Başka bir açıdaki görüntülerde ise polisler, vatandaşa ateş açan darbeci askerleri gözaltına alıyor. Teçhizatları alınan askerler, polis nezaretinde otobüse götürülüyor.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
İşte o kritik görüşmenin detayları...
İşte o kritik görüşmenin detayları... Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford’u kabulünde, ABD’nin darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını vurguladı. Başbakan Yıldırım’ın Dunford’u kabulüne ilişkin Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Başbakanımız 1 Ağustos 2016 tarihinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etmiştir. Görüşmede Sayın Başbakanımız, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yönlendirmesiyle 15 Temmuz’da vuku bulan darbe girişiminin Türk demokrasisi ve Türk milletine bugüne kadar yönelen en büyük tehdit olduğunu, devletimiz ve milletimizin bu süreçten güçlenerek çıktığını ifadeyle, stratejik ortağımız ve müttefikimiz ABD’nin milletimiz ve demokrasimize yönelik bu terörist darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını vurgulamıştır. Sayın Başbakanımız darbe girişimine iştirak eden unsurlara karşı yürütülen soruşturma sürecinde demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kaldığımızı belirterek, ABD’de bulunan terörist örgüt lideri Fethullah Gülen ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede ülkemize iadesi konusundaki beklentimizi yinelemiştir” denildi. PKK ve DAEŞ’le mücadelede Türkiye’nin ABD ve diğer müttefikleriyle ortaklığının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Sayın Başbakanımız, Türk milletinin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, süratle yapılan yeni atamalar ve düzenlemelerle, görev ve sorumluluklarını tam kapasiteyle yerine getirmekte olduğunu, bu çerçevede, başta PKK ve DAEŞ’le mücadele alanında olmak üzere, ABD ve diğer müttefiklerimizle işbirliğimizin kesintisiz sürdürüldüğünü vurgulamıştır. Sayın Başbakanımız ayrıca, Suriye’deki duruma ilişkin olarak, başta PKK, PYD, YPG faaliyetleri olmak üzere, hassasiyetlerimizi bir kez daha ABD tarafının dikkatine getirmiştir. Sayın Başbakanımız Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin çerçevesinin, bölgesel ve uluslar
11.09.2019 Haberler
Adil Öksüz’ün ‘SIR’ plakalı aracı ortaya çıktı
Adil Öksüz’ün ‘SIR’ plakalı aracı ortaya çıktı 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yakalanıp adliyeye sevk edildikten 21 dakika sonra salıverilerek kayıplara karışan FETÖ’cülerin ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ün ‘sır’ plakasıyla dikkat çeken aracı ortaya çıktı.
11.09.2019 15 Temmuz Ozel
"Milli Savunma Üniversitesi kurulacak"
"Milli Savunma Üniversitesi kurulacak" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK’da düzenlemelere gidileceğini söyleyerek, "Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Bunun altında, kara, deniz, hava harp okulu olacak. Burada okuyanların hepsi lisans. Lisansüstü kurmaylık yerine geçmiş olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine, demokrasi nöbetinde olanları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde demokrasi mücadelesini bu kadar şanlı veren başka bir ülke tanımadım. O akşam dört televizyon kanalına cep telefonuyla bağlandım. Hande Hanım ile ilk görüşmeyi yaptım. Dört kanala bağlantılarla birlikte tüm vatandaşları meydanlara, havalimanlarına davet edişimiz, halkımızın akın akın meydanlara yürüyüşü demokrasi mücadelesini verecek yiğitlerin olduğunu gösterdiler. Şehit haberleri geldikçe daha fazla duygulandım. Şehitler tepesi boş değil. Bu millet bunu bir kez daha ispatlamış oldu" dedi. Sürekli dünyadan kutlama telefonları geldiğini belirten Erdoğan, "Birkaç istisna dışında Katar Emiri’ni zikretmem gerekir. Sürekli aradı. Rusya, Sayın Putin aradı. ABD aradı. Kimse ilgili bakanını, yetkilisini buraya gönderme zahmetinde bulunmadı. Fakat ’Tebrik ederiz ama şu anda askerler toplanıyor, yargı toplanıyor, endişeliyiz’ diyorlar. Ben bunu ahlaki bulmuyorum. Dürüst olmayacaksanız sizin o darbe girişimlerimiz ile ilgili açtığınız telefonların önemi yok" diye konuştu.
11.09.2019 Haberler