Kalp Pili

Kalp Pili

Son dakika kalp pili haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp pili gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp pili haber sayfamızda...

Kalp Pili

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 363 kalp pili haberi bulunmuştur.
Nuri Alço'dan sevindiren haber! 'Terk etmedi sevdan beni'
Nuri Alço'dan sevindiren haber! 'Terk etmedi sevdan beni' Yeşilçam efsanelerinden Nuri Alço'dan haber var. Usta oyuncunun eşi Burcu Alço, sosyal medya hesabından sevindiren gelişmeyi duyurdu.
23.04.2024 Cadde
Nuri Alço, Hacettepe'ye sevk edildi! Kalp pili takılacak
Nuri Alço, Hacettepe'ye sevk edildi! Kalp pili takılacak Türk sinemasının usta oyuncularından Nuri Alço, Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burcu Alço, eşinin yoğun bakım ünitesinde olduğunu ve kalp pili takılacağını açıkladı.
19.04.2024 Cadde
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı Pekin'deki bir yarı maraton yarışında üç Afrikalı koşucu, Çin'in en iyi uzun mesafe koşucusunun bitiş çizgisinden kısa bir süre önce önlerine geçmesine izin verdi.  Organizatörler, konuyu araştıracaklarını duyurdu.
17.04.2024 Dünya
Kalp piliyle 'maraton koşacak seviyeye' geldi! İlk belirti nefes darlığı: 'Rampa bile çıkamıyordum'
Kalp piliyle 'maraton koşacak seviyeye' geldi! İlk belirti nefes darlığı: 'Rampa bile çıkamıyordum' Nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti vardı. Bu şikayetler artarak devam edince hemen hastaneye başvurdu. Kalp yetmezliği tanısı alan Osman Çetin Düzgün, “Kalp pili sayesinde 'Maraton koşacak seviyeye geldim' derler ya öyle bir haldeyim" derken, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca çok önemli uyarılarda bulundu.
9.04.2024 Genel Sağlık
100 yaşında tenisin zirvesinde!
100 yaşında tenisin zirvesinde! Manavgat’taki ITF World Tennis Masters Tour Dünya Şampiyonası’nda raket sallayan ve tüm ilgiyi üzerine toplayan 100 yaşındaki Avustralyalı Henry Young "Bu yaşımda bu işin zirvesindeyim. Kortlarda olmanın yaşı yok" diyor.
31.03.2024 Tenis
Otobüste dehşeti yaşayan yaşlı çiftten sanıkların tahliyesine tepki! 'Biz gece uyuyamıyoruz'
Otobüste dehşeti yaşayan yaşlı çiftten sanıkların tahliyesine tepki! 'Biz gece uyuyamıyoruz' Mersin'de otobüste darp edilen engelli yaşlı adam ve eşi, olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, sanıklara verilen cezaya ve tahliye kararına itiraz edeceklerini bildirdi.
26.03.2024 Gündem
Terminatör'e kalp pili takıldı! 'Biraz daha makineye dönüştüm'
Terminatör'e kalp pili takıldı! 'Biraz daha makineye dönüştüm' Hollywood yıldızı Arnold Schwarzenegger, geçirdiği üç açık kalp ameliyatından sonra kendisine kalp pili takıldığını açıkladı. Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren aktör, "Biraz daha makineye dönüştüm" diyerek 'Terminatör' serisine de gönderme yaptı.
26.03.2024 Cadde
Türkiye'nin konuştuğu olayda karar verildi: 18 dakika boyunca sabrettim
Türkiye'nin konuştuğu olayda karar verildi: 18 dakika boyunca sabrettim Mersin'de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verildi.
25.03.2024 Gündem
Okul müdürü ve oğlu, otobüste yaşlı çifti dövmüştü! Yeni gelişme
Okul müdürü ve oğlu, otobüste yaşlı çifti dövmüştü! Yeni gelişme Mersin'de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T'nin 17 yaşındaki oğluna tahliye kararı verildi.
22.03.2024 Gündem
Malezya'da kalp pili takılan Norveç Kralı ülkesine döndü
Malezya'da kalp pili takılan Norveç Kralı ülkesine döndü Güney Asya ülkesine tatile giden 87 yaşındaki Kral Harald hastaneye kaldırıldı, tedavisi tamamlanınca ambulans uçakla Norveç'e uçtu.
3.03.2024 Dünya
Mersin'de yaşlı çifti darp eden okul müdürüyle ilgili açıklama
Mersin'de yaşlı çifti darp eden okul müdürüyle ilgili açıklama Mersin'de yaşlı bir çifti otobüste darp eden okul müdürüyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama geldi. Açıklamada "okul müdürü 17 Ocak 2024 tarihi itibariyle açığa alınmıştır ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.
28.02.2024 Gündem
Mersin'de belediye otobüsünde okul müdürü ve oğlu yaşlı çifti darbetti
Mersin'de belediye otobüsünde okul müdürü ve oğlu yaşlı çifti darbetti Mersin'de İsmet T. (43) ile oğlu Ahmet Oğuz T. (17), belediye otobüsünde yolculuk yapan R.P. (77) ve eşi H.P. (71) ile tartıştı. Baba ile oğlu, çifti darbetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.
28.02.2024 Haberler
Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için
Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Altındağ Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen, “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları” etkinliği ile Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi’nin açılış programına katıldı.
11.02.2024 Gündem
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Gece 02.00'de gelen telefon hayata bağladı! 'Hayalim çocuklarımın yanına gitmek'
Gece 02.00'de gelen telefon hayata bağladı! 'Hayalim çocuklarımın yanına gitmek' Antalya’da, yapay kalple yaşayan Kadir İrkin (39), saat 02.00'de gelen 'Organ bulundu' telefonuyla hayata tutundu. Erhan Pekuygun'un (20) kalbi, İrkin'e başarıyla nakledildi.
8.01.2024 Gündem
Milli boksörün kalbi nakledildi! 'Kalbin atışını dinleyebilmek mucize'
Milli boksörün kalbi nakledildi! 'Kalbin atışını dinleyebilmek mucize' Türkiye’ye okumaya gelen Azerbaycanlı Ferit Azimli'ye (25), geçirdiği kalp krizi sonrası Akdeniz Üniversitesi'nde yapay kalp takıldı. Kalbini çantasında taşıyan Azimli'ye, beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" dedi.
1.01.2024 Gündem
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası Bundan 111 yıl önce ABD'li doktor Sidney Russell döneminin en dikkat çekici icatlarından birini yaptı. Zamanla amacı dışında kullanılmaya başlayacak bu icat, 2023 yılında dahi can almaya devam eden elektrikli battaniyelerdi. Son olarak 1 yaşındaki Masal bebeği hayattan koparan battaniyelerin ardındaki gerçeği ise çoğu kişi bilmiyor.
30.12.2023 Yaşam
Okulda kalbi durdu! Serra’yı hayata döndüren 4 dakikalık mucize
Okulda kalbi durdu! Serra’yı hayata döndüren 4 dakikalık mucize Eskişehir’de eğitim gördüğü ilkokulun bahçesinde düşüp fenalaşan Serra Öykü Özdemir’in (8) kalbi durdu. İhbar üzerine 4 dakikada gelen ambulans ekibi, küçük kıza elektroşok uygulayıp duran kalbini yeniden çalıştırarak hayata döndürdü.
12.11.2023 Gündem
Barkod teknolojisi karekoda dönüşüyor
Barkod teknolojisi karekoda dönüşüyor Günümüzde Türkiye’de üretilip satışa sunulan veya yurtdışından ithal edilen ticari ürünlerin iç pazarda kolaylıkla dolaşımının sağlanması ya da ihracat amacıyla farklı ülkelere gönderilen ürünlerin takibinin yapılabilmesi, GS1 Türkiye’nin sunduğu barkod hizmetiyle gerçekleşiyor.
13.10.2023 Ekonomi
'Dayanıksız site'de süre doldu! 247 daire karanlığa gömüldü
'Dayanıksız site'de süre doldu! 247 daire karanlığa gömüldü Maltepe'de 247 dairenin bulunduğu bir sitedeki binalara 'Depreme dayanıksız' raporu verilmesi sonrası site sakinlerine verilen 120 günlük süre doldu. Ekipler verilen ek sürenin bitmesi ile 247 dairenin bulunduğu sitenin elektriğini kesti. Elektriğe bağlı su sistemi ve asansörler de kullanıma kapandı.
30.09.2023 Haberler
'Dayanıksız site'de süre doldu! 247 daire karanlığa gömüldü
'Dayanıksız site'de süre doldu! 247 daire karanlığa gömüldü Maltepe'de 247 dairenin bulunduğu bir sitedeki binalara 'Depreme dayanıksız' raporu verilmesi sonrası site sakinlerine verilen 120 günlük süre doldu. Ekipler verilen ek sürenin bitmesi ile 247 dairenin bulunduğu sitenin elektriğini kesti. Elektriğe bağlı su sistemi ve asansörler de kullanıma kapandı.
30.09.2023 Gündem
Boru hattı yeniden gündemde
Boru hattı yeniden gündemde İsrail ile Türkiye arasındaki doğalgaz boru hattı projesinin, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla yeniden gündeme geldiği öne sürüldü. İsrail medyasındaki haberlere göre, Netanyahu, bakanlardan oluşan bir ekibe İsrail’in mevcut gaz ihracatına alternatifler bulunması konusunda talimat verdi.
31.08.2023 Dünya
Kalıcı kalp pili takılanların adım adım uyması gereken 8 hayati kural
Kalıcı kalp pili takılanların adım adım uyması gereken 8 hayati kural Teknolojinin en büyük faydalarından birisi de tıp dünyasına kazandırdığı yeni yetenekler oldu. Ortalama yaşam süresini artıran bu yeniliklerden birisi de hiç şüphesiz kalp pilleri. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Baran kalıcı kalp pili takılan hastaların ameliyat sonrası uyması gereken kuralları anlattı.
11.08.2023 Genel Sağlık
Türk uzmanın hayati buluşu
Türk uzmanın hayati buluşu ABD’de görev yapan Canan Dağdeviren ekibiyle birlikte, meme kanserini çok erken teşhis edecek yeni bir ultrason cihazı tasarladı. Cihaz sütyene takarak kullanılacak.
31.07.2023 Dünya
Netanyahu herkesi karşısına aldı
Netanyahu herkesi karşısına aldı Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı koalisyon hükümeti, yoğun tartışmalara ve protestolara neden olan yargı reformunu İsrail parlamentosunda kabul etti. Reforma Beyaz Saray ve pek çok ülke karşı çıkmıştı.
25.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Pili ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.