'Kalpli göl' köpürdü: Mikroorganizma aktivitesi sonucu meydana gelen bir olay
'Kalpli göl' köpürdü: Mikroorganizma aktivitesi sonucu meydana gelen bir olay Çanakkale'nin Ezine ilçesinde belli dönemlerde pembe renge bürünen ve kalp şekli ile dikkat çeken göldeki beyaz köpükler, tedirginlik yarattı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) Tülay Bican Süerdem, "Köpüklenme dediğimiz olay, mikroorganizma aktivitesi sonucu meydana gelen bir olay. Onun için müsilajla karıştırılmaması gerekiyor" dedi.
10.04.2024 Gündem
Kalp şeklindeki 'pembe göl' için çalışmalar başlıyor
Kalp şeklindeki 'pembe göl' için çalışmalar başlıyor Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bulunan, Alexandria Troas Antik Kenti'nin o dönemdeki iç limanı olan kalp şeklindeki 'pembe göl', turizme kazandırılarak, cazibe merkezi haline getirilecek.
14.11.2019 Gündem
Herkes, kalpli gölün pembeleşmesini bekliyor
Herkes, kalpli gölün pembeleşmesini bekliyor Yılın sadece birkaç günü pembe rengini alan ve sosyal medyada yayılan fotoğrafları nedeniyle popüler olan kalp şeklindeki gölün bu yıl da pembe rengini almasına kısa bir zaman kaldığı düşünülüyor. Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan Köyü'nde bulunan göl şu anda kahverenginde bulunurken çevredekiler heyecanla bu yıl da pembe rengine dönüşmesini bekliyor.
13.09.2019 Haberler
Kalpli göl için heyecanlı bekleyiş!
Kalpli göl için heyecanlı bekleyiş! Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunan ve yılın sadece birkaç gününde pembe renge bürünen kalp şeklindeki gölün pembeleşmesi için bölgede heyecanlı bekleyiş sürüyor
13.09.2019 Gündem