Kamburluk

Kamburluk

Son dakika kamburluk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kamburluk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kamburluk haber sayfamızda...

Kamburluk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 100 kamburluk haberi bulunmuştur.
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor'
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor' Menopoz döneminde omurga, kemik, kas ve eklemlerinde hassasiyet yaşayan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay çocukluktan itibaren alınacak önlemlerin ilerleyen yıllarda hayat kurtarabileceğine dikkat çekerek konuyla ilgili önemli noktalara değindi.
10.01.2024 Kadın Sağlığı
Skolyoz Hastalığı Nedir, Neden Olur? Skolyoz Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Skolyoz Hastalığı Nedir, Neden Olur? Skolyoz Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? Skolyoz hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısında da yüksek öneme sahip olan hastalıklar arasındadır. Bu nedenle skolyoz hastalığı nedir öğrenebilir neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Skolyoz hastalığı nedir, neden olur? Skolyoz hastalığı nasıl tedavi edilir detaylarıyla derledik.
8.07.2022 Sağlık
‘50 yaşından sonra her 3 kadından 1’inde kemik erimesi saptanmakta’
‘50 yaşından sonra her 3 kadından 1’inde kemik erimesi saptanmakta’ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aslı Turan, sırt ağrısının kemik erimesinin ilk belirtisi olduğunu söyleyerek, “Genellikle 45 yaşında ortaya çıkmaya başlayan kemik erimesi, erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görülür. 50 yaşından sonra her 3 kadından 1’inde kemik erimesi saptanmaktadır. Kadınlarda menopoz sonrası östrojen hormonu düzeyinin azalması, kemik erimesinin önemli bir nedenidir” dedi.
26.05.2022 Sağlık
İş hayatında duruş bozukluklarını en aza indirmenin 6 temel kuralı
İş hayatında duruş bozukluklarını en aza indirmenin 6 temel kuralı Gerek ofis çalışanları, gerek saha çalışanları iş hayatları boyunca sahip oldukları duruş bozuklukları nedeniyle zorluklar yaşayabilmektedirler. Duruş bozuklukları illa bir yapısal sorun sebebiyle olmak zorunda değildir, uygun olmayan masa ya da koltuk yükseklikleri, aşırı ağırlığa maruz kalma, uzun süreli araç kullanımı ya da çok uzun zaman bilgisayar başında çalışmak bu sorunlara neden olabilir.
8.11.2021 Genel Sağlık
Boyunuzun kısaldığını düşünüyorsanız dikkat! Tetikleyici durumlar var
Boyunuzun kısaldığını düşünüyorsanız dikkat! Tetikleyici durumlar var Zamanla boyunuzun kısaldığını ve kilo aldığınızı düşünüyorsanız osteoporoz ile karşı karşıya olabilirsiniz. Özellikle de sırt ağrılarınız yaşam kalitenizi etkilemeye başladıysa ve en küçük aktivitede bile yorulup nefes almakta zorlanıyorsanız geciktirmeden bir doktora gitmelisiniz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Şıldır, osteoporoz (kemik erimesi) ile ilgili bilinmesi gerekenleri ve savaşmak için önemli ipuçlarını anlattı.
2.09.2021 Genel Sağlık
Kemik Hastalıkları Nelerdir? Kemik Sağlığını Etkileyen Hastalıkların Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Kemik Hastalıkları Nelerdir? Kemik Sağlığını Etkileyen Hastalıkların Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Vücudunuza ne kadar dikkat ederseniz edin bazen kemik sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecek sağlık problemleri ile erken dönemde karşılaşabilirsiniz. Kemik sağlığı özellikle de ilerleyen yaşlarda çok önemlidir. Aynı zamanda kemik hastalıklarının erken tedavi edilebilmesi için erken tanı çok önemlidir. Kemik hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyor
Uzmanı uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyor Daha çok erkeklerde görülen Ankilozan spondilit, toplumda bel ya da omurga romatizması olarak biliniyor. Ankilozan spondilite bağlı ağrılar özellikle gece ve istirahat halindeyken oluşuyor. Çok ilerleyen vakalarda ise omurganın öne eğilmesi ve kamburluk görülebiliyor. Günümüzde ankilozan spondilit, ilaç tedavileri ve düzenli egzersizlerle çok fazla ilerlemeden kontrol altına alınabiliyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer, ankilozan spondilit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
22.03.2021 Genel Sağlık
Sırt Tutulması Nedir, Neden Olur? Sırt Tutulması Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?
Sırt Tutulması Nedir, Neden Olur? Sırt Tutulması Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Hareketsiz bir yaşamın sebep olduğu problemlerden bir tanesi de sırt tutulmalarıdır. Hayat kalitesini düşüren bu rahatsızlık her beş kişiden birinde en az bir defa görülmektedir. Sırt tutulmaları bunlarla beraber ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Sırt tutulması nedir ve neden olur, sırt tutulması nasıl geçer ve ne iyi gelir tüm detaylarıyla derledik.
17.02.2021 Sağlık
Ankilozan Spondilit Nedir? Ankilozan Spondilit Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ankilozan Spondilit Nedir? Ankilozan Spondilit Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? ‘’Bel ağrısıdır nasıl olsa geçer’’ demeyin omurgada başlayan kalça kemiği ve leğen kemiğini etkisi altına alıp onları birleştiren, hareketi kısıtlayan ankilozan spondilit başlangıçta basit bir bel ağrısı gibi kendini gösterebilir. Kamburluğa kadar götüren ciddi bir hastalıktır. Gençlerde görülme oranı oldukça yüksektir. Ankilozan spondilit hastalığının nasıl geliştiğini tüm detayları ile derledik.
14.02.2021 Sağlık
Çocuğun teknoloji kullanımında bu uyarılara dikkat!
Çocuğun teknoloji kullanımında bu uyarılara dikkat! İçerisinde bulunduğumuz ara tatilde teknoloji kullanımının öne çıktığını belirten uzmanlar, süre sınırlaması ve içerik denetiminin önemine işaret ediyor. 2 yaşından önce ekran kullanımı önermeyen uzmanlar, 2 yaşından sonra ise yaşına uygun şekilde içeriklerin sınırlı sürede izletilmesini ya da oynatılmasını tavsiye ediyor.
4.02.2021 Çocuk Sağlığı
Kemik Erimesi (Osteoporoz) Belirtileri Nelerdir? Kemik Erimesinin Tanı Ve Tedavisi
Kemik Erimesi (Osteoporoz) Belirtileri Nelerdir? Kemik Erimesinin Tanı Ve Tedavisi Kemik erimesi toplumda belirli yaştan itibaren sık görülen kemik hastalıklarından bir tanesidir. Kemik erimesinde de tıpkı kanser hastalığında olduğu gibi erken tanı son derecede önemlidir. Kemik erimesi ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Bu hastalığın belirtileri ve tanı kriterleri en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Peki, kemik erimesi belirtileri nelerdir? Kemik erimesinin tanı ve tedavisi nasıldır? İşte kemik erimesi ile ilgili tüm detaylar.
7.01.2021 Sağlık
Klinik pilates nedir?
Klinik pilates nedir? Klinik pilates kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur klinik pilates hakkında tüm detayları sizler için anlattı.
29.12.2020 Egzersizler
Her bin bebekten 3’ünde bu sorun görülüyor!
Her bin bebekten 3’ünde bu sorun görülüyor! Ülkemizde her yıl 1 milyon 200 bin doğumun gerçekleşiyor ve her bin bebekten 3’ü spina bifida sorunu ile dünyaya geliyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin 600 bebeğin dünyaya geldiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Memet Özek, spina bifidanın hidrosefaliden böbrek kaybına kadar birçok soruna neden olabileceğini belirterek, zamanında ve doğru tedavinin çok önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çekiyor.
23.10.2020 Çocuk Sağlığı
Cansever kimdir, kaç yaşında? Cansever'in gerçek adı nedir?
Cansever kimdir, kaç yaşında? Cansever'in gerçek adı nedir? Cansever kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. TV ekranında yayınlanan bir sabah programına uzun bir aradan sonra konuk olan Cansever 1992 yılından ilk albümünü çıkardıktan sonra büyük bir başarı yakalamış olan Cansever, Makedonya'nın Veles şehrinde dünyaya gelmiştir. İşte Cansever hakkında merak edilenler...
22.09.2020 Cadde
Kambur duruşu düzeltmek için yapılacak 12 basit egzersiz
Kambur duruşu düzeltmek için yapılacak 12 basit egzersiz Sırtınızdaki normal eğrilik 25-40 derecedir ancak sırtınızda 45-75 derece arasında bir yamukluk varsa kamburluk yani kifoz riskiniz var demektir! Doğuştan bir kamburluğa sahipseniz bunun için cerrahi operasyon gerekebilir ama doğuştan olmayan bir nedenden dolayı kamburluk yaşıyorsanız bunu tedavi etmek mümkün İşte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Gamze Şenbursa'dan kambur duruşu düzelten 12 egzersiz önerisi...
31.08.2020 Egzersizler
En çok kız çocuklarını etkiliyor! Tedavisi var mı?
En çok kız çocuklarını etkiliyor! Tedavisi var mı? Skolyoz ergen-genç kızlarda erkeklere oranla 8-10 kat fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Ahmet İnanır, skolyoz hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
7.07.2020 Sağlık
Evden çalışırken sizi koruyacak basit egzersizler
Evden çalışırken sizi koruyacak basit egzersizler Corona virüs nedeniyle çoğumuz için evler ofislerimiz oldu. Kimimiz yatakta, kimimiz sehpada, kimimiz koltukta çalışıyoruz. Ev ortamında bu tarz çalışma şekilleri konfor olarak görülse de aslında sağlığımız açısından büyük problemlere yol açıyor.
4.05.2020 Evdekal
17 yaşında ayağa kalkan Nisa: Süper gücüm varmış gibi hissediyorum
17 yaşında ayağa kalkan Nisa: Süper gücüm varmış gibi hissediyorum Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Nisa Bayazıt, 17 yaşında ilk kez ayağa kalkabilmenin mutluluğunu yaşadı. Ailesi, cam kemik hastalığı nedeniyle ilerlemiş omurga eğriliği yüzünden hayati tehlike taşıyan Nisa’nın iki yıl önce gerçekleştirilen skolyoz ameliyatı için gerekli 150 bin lirayı güçlükle topladı. Ayağa kalkması için yapılması gereken bacak ameliyatı da Nisa’dan haberdar olan İstanbul Armoni Korosu’nun desteği sayesinde gerçekleşti. Yaşam mücadelesine destek olan, koroyla sahneye çıkıp şarkı da söyleyen Nisa, "Sanki bir süper gücüm varmış gibi hissediyorum" dedi.
7.01.2020 Gündem
17 yaşında ayağa kalktı! İlk söylediği sözler bunlar oldu
17 yaşında ayağa kalktı! İlk söylediği sözler bunlar oldu Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Nisa Bayazıt, 17 yaşında ilk kez ayağa kalkabilmenin mutluluğunu yaşadı. Ailesi, cam kemik hastalığı nedeniyle ilerlemiş omurga eğriliği yüzünden hayati tehlike taşıyan Nisa’nın iki yıl önce gerçekleştirilen skolyoz ameliyatı için gerekli 150 bin lirayı güçlükle topladı. Ayağa kalkması için yapılması gereken bacak ameliyatı da Nisa’dan haberdar olan İstanbul Armoni Korosu’nun desteği sayesinde gerçekleşti. Yaşam mücadelesine destek olan, koroyla sahneye çıkıp şarkı da söyleyen Nisa, "Sanki bir süper gücüm varmış gibi hissediyorum" dedi.
7.01.2020 Gündem
Kifoz (Kamburluk) tedavisi nasıl yapılır?
Kifoz (Kamburluk) tedavisi nasıl yapılır? Ortopedi ve Travmatoloji bölümü Doç. Dr. Atıf Erol Aksekili, “Kifoz (Kamburluk) tedavisi nasıl yapılır?” sorusunu tüm detaylarıyla cevapladı.
29.08.2019 Pembenar Tv
Kifoz (Kamburluk) nedir?
Kifoz (Kamburluk) nedir? Ortopedi ve Travmatoloji bölümü Doç. Dr. Atıf Erol Aksekili, “Kifoz (Kamburluk) nedir?” sorusunu tüm detaylarıyla cevapladı.
29.08.2019 Pembenar Tv
Türk doktorlardan prostat kanseri ameliyatında yeni yöntem
Türk doktorlardan prostat kanseri ameliyatında yeni yöntem İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan ürolog Doç. Dr. Yiğit Akın ve Prof. Dr. Ali Gürbüz, prostat kanseri ameliyatında geliştirdikleri yeni yöntemle bir ilke imza attı. Normalde altı trokar ile yapılan ameliyatı üç trokara düşürmeyi başaran ekip, bu yöntemle ameliyat olan 50'den fazla hastanın çok daha kısa süre içinde sağlığına kavuşmasını sağladı.
15.07.2019 Gündem
Türk doktorlardan prostat kanseri ameliyatında yeni yöntem
Türk doktorlardan prostat kanseri ameliyatında yeni yöntem İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan ürolog Doç. Dr. Yiğit Akın ve Prof. Dr. Ali Gürbüz, prostat kanseri ameliyatında geliştirdikleri yeni yöntemle bir ilke imza attı. Normalde altı trokar ile yapılan ameliyatı üç trokara düşürmeyi başaran ekip, bu yöntemle ameliyat olan 50'den fazla hastanın çok daha kısa süre içinde sağlığına kavuşmasını sağladı.
15.07.2019 Gündem
Omurga çökme kırığı tedavisi
Omurga çökme kırığı tedavisi Omurga, omuriliğin içinde korunduğu vücudun temel kemik yapısıdır.  Kemik erimesinin etkisiyle, ağır veya hafif travmalar sonrasında, omurga metastaz tümörleri nedeniyle veya omurga kemiklerinde kırılmalar meydana gelebilmektedir. Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
4.03.2019 Genel Sağlık
Fibromiyalji nedir? Ne değildir?
Fibromiyalji nedir? Ne değildir? Fibromiyalji kısaca, yorgunluk, uyku, hafıza ve psikolojik durum sorunlarıyla beraber görülebilen tüm vücuttaki kronik ağrı sendromudur. Fibromiyalji hakkında Uzman Fizyoterapist Altan Yalım bilgi verdi.
16.01.2019 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kamburluk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.