Minimal yaşam tarzına ilk adım: Kapsül gardırop nedir, nasıl oluşturulur?
Minimal yaşam tarzına ilk adım: Kapsül gardırop nedir, nasıl oluşturulur? Neredeyse 40 yılı aşkın bir süredir modayla ilgilenenlerin kelime dağarcığına 'kapsül gardırop' ifadesi yerleşti. "Kapsül gardırop oluşturarak satın alma davranışları değiştirilebiliyor. Kapsül gardıropların temel ve yan giysi parçalarıyla birlikte 30-40 parçadan daha yukarı çıkmaması önemli" diyen Moda ve Tekstil Tasarımı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Havva Gülçin Üstün, kapsül gardırop oluşturmanın püf noktalarını da açıkladı.
20.05.2022 Moda
Kapsül gardırop hazırlıyoruz! Yaz gardırobunda olması gereken 8 parça
Kapsül gardırop hazırlıyoruz! Yaz gardırobunda olması gereken 8 parça Dünyanın (ve banka hesabınızın) geleceği açısından kapsül gardırop fikrini benimsemek çok büyük bir katkı. Sürdürülebilir birkaç parça ile birbirinden farklı kombinler yapabilir, yaza moda imzanızı atabilirsiniz. Yapmanız gereken doğru parçaları seçmek. Bu noktada biz devreye giriyoruz ve yaz kapsül gardırobu içinde olması gereken parçaları bir araya getiriyoruz. Listedeki her parçayı, yıllarca modası geçmeden kullanabileceğinizi de garanti ediyoruz. İşte yaz kapsül gardırobunuzda mutlaka olması gereken 8 parça!
4.05.2022 Stil
Şık bir kapsül gardırop için gerekli 11 parça
Şık bir kapsül gardırop için gerekli 11 parça Ne giyeceğine karar verememe stresinden kurtulmak isteyenler tercihlerini kapsül gardıroptan yana kullanıyorlar. Peki seçimlerinizi kolaylaştıracak şık bir kapsül gardırop nasıl oluşturulur? İşte kapsül gardıropta bulunması gereken 11 parça:
13.07.2019 Moda
Kapsül Gardırop Ne Demektir?
Kapsül Gardırop Ne Demektir? Tüketimin giderek arttığı günümüzde gereksiz yere yapılan alışverişlerin büyük bir kısmı hazır giyim sektörü üzerinden gerçekleşir...
18.03.2021 Dekorasyon
Başarılı insanlar neden her gün aynı şeyi giyiyor?
Başarılı insanlar neden her gün aynı şeyi giyiyor? Kapsül gardırop, dolabınızda sadece 10-15 basic parçanın bulunmasına deniyor. Modanın zihnimize gittikçe işlediği günümüzde bazı başarılı politikacılar ve girişimciler kapsül gardırobu tercih ediyor. Peki neden?
27.03.2017 Kariyer