Karaciğer Hastalıkları

Karaciğer Hastalıkları

Son dakika karaciğer hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karaciğer hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karaciğer hastalıkları haber sayfamızda...

Karaciğer Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.267 karaciğer hastalıkları haberi bulunmuştur.
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi…
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi… Ağız kokusu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen rahatsız edici bir durumdur. Çoğu kişi ağız kokusu nedeniyle kendini rahatsız edebilir ve kokudan nasıl kurtulabileceklerine dair araştırmalara başlarlar. Ağız kokusunu gidermenin birden fazla yöntemi vardır. İşte ağız kokusunu şak diye kesen 1 yemek kaşığı mucizesi…
27.10.2023 Püf Noktası
Abisini 2 yılda öldüren hastalık Kamil'e de sirayet etti! 'Tansiyon sanıp geçtik, kanserle yarışıyor'
Abisini 2 yılda öldüren hastalık Kamil'e de sirayet etti! 'Tansiyon sanıp geçtik, kanserle yarışıyor' Kamil Hamidullah için hayat tam da olmasını istediği gibi ilerliyordu ta ki abisinin hastalandığı güne kadar... Kamil’in abisi Şamil Hamidullah üsteğmendi. 1991 yılında sıfır rakımlı İzmir'den 2 bin rakımlı Sarıkamış'a tayini çıktı. İşte tam da hastalık o zaman ortaya çıktı. Ancak bu hastalık sadece Şamil'in canını almakla kalmadı, çok geçmeden Kamil’in hayatını da bir anda altüst etti.
8.05.2023 Gündem
Ağız  temizliği
Ağız temizliği Ağız kokusu probleminin altında birçok faktörün yer aldığını belirten Prof...
23.07.2022 Vitrin
Retikülosit Nedir, Sayımı Neden Yapılır? Retikülosit Düşüklüğü, Yüksekliği Ne İfade Eder?
Retikülosit Nedir, Sayımı Neden Yapılır? Retikülosit Düşüklüğü, Yüksekliği Ne İfade Eder? İnsanlık var olduğundan beri çeşitli hastalıklarla baş etmek zorunda kalmıştır. Daha 100 yıl önce çiçek hastalığı ya da zatürre hastalığı ölümcül sonuçlanan hastalıklar iken gelişen tıp sayesinde basit ve tedavi edilebilir hastalıklar haline evrilmiştir. Tıp alanında da inanılmaz gelişmeler ve iyileşmeler olmuştur. Bu bilgilerin büyük bir bölümü de mevcut iletişim ağları sayesinde geniş kitlelerce ulaşılabilir verilere dönüşmüştür. İşte ilgiyle okuyacağınız retikülosit nedir, sayımı neden yapılır, retikülosit düşüklüğü, yüksekliği ne ifade eder ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
16.07.2022 Sağlık
Her 4 kişiden 1'inde görülüyor! Karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemi
Her 4 kişiden 1'inde görülüyor! Karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemi Toplumun yüzde 25’inde görülen en önemli sağlık sorunlarından biri olan karaciğer yağlanması, çeşitli nedenlerle karaciğerde yağ birikmesiyle oluşur. Sağlıklı kişilerde de az bir miktarda yağ depolanması görüldüğünü söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemini anlattı.
10.07.2022 Genel Sağlık
Ürobilinojen Nedir, Kaç Olmalıdır? Ürobilinojen Testi Neden İstenir?
Ürobilinojen Nedir, Kaç Olmalıdır? Ürobilinojen Testi Neden İstenir? Ürobilinojen, idrarda bulunur ve kişinin sağlık durumu ile ilgili birçok bilgi verir. Özellikle Ürobilinojen değerlerindeki bir anormallik, beraberinde çok ciddi sağlık sorunlarının habercisidir. Bu bakımdan sizde, Ürobilinoşen’in ne olduğunu öğrenebilir, bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ürobilinojen nedir, kaç olmalıdır? Ürobilinojen testi neden istenir tüm detaylarıyla derledik.
6.07.2022 Sağlık
Bilinç Kaybı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Bilinç Kaybı Neden Olur?
Bilinç Kaybı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Bilinç Kaybı Neden Olur? Bilinç kaybı üç farklı evrede ele alınmaktadır. Bilinç kaybı genel olarak beynin standart görevlerini aksatması ile meydana gelmektedir. Bununla beraber sıklıkla beynin kendini, olmadık zamanlarda uyku moduna sokması ile de görülmektedir. Sizler için bilinç kaybı nedir, belirtileri nelerdir ve neden olur hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
6.07.2022 Sağlık
'Doğru yöntemlerle zamanında tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanabiliyor'
'Doğru yöntemlerle zamanında tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanabiliyor' 5 Mayıs Dünya Pulmoner Hipertansiyon Günü kapsamında dünyada 80’den fazla ülkede eşzamanlı olarak bu tehlikeye karşı farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) yazar Can Yılmaz ve oyuncu Zafer Algöz’ün katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle, erken tanı ve doğru tedavi yöntemlerinin önemini vurgulayarak farkındalık ışığı yaktı. TKD Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akbulut, “Zamanında ve doğru bir tedavi stratejisi uygulanmayan hastalarda gelişen kalp yetersizliği ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. Halbuki günümüzde, PH’li hastaların hayat kalitesini ve hayatta kalma sürelerini önemli ölçüde iyileştirebilen ilaçlar ve tedavi yöntemleri oldukça yüz güldürücü sonuçlar doğuruyor” dedi.
7.05.2022 Sağlık
Bayramda 'tatil kalbi sendromu'na dikkat! Kalp krizini taklit ediyor
Bayramda 'tatil kalbi sendromu'na dikkat! Kalp krizini taklit ediyor Pandemiden bu yana iki yıl sonra belki de ilk kez ağız tadıyla sevdiklerimiz ile görüşecek veya tatile çıkacağız. Ancak aşırı yemek yemek, uyku düzenin bozulması, sıvı kaybı ve adrenalin sporlarının yoğun şekilde yapılması kalbi yorarak Tatil Kalbi Sendromu'na davetiye çıkarıyor. "Kalp krizini taklit eden belirtiler var" diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarıda bulundu.
30.04.2022 Genel Sağlık
İlk kez bir Egeli başkan seçildi
İlk kez bir Egeli başkan seçildi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Günşar, karaciğer ve ilgili konuların araştırılmasını teşvik edip destekleyen faaliyetler yürüten Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) Başkanlığı’na seçildi.
24.01.2022 Ege
Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?
Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır? Yemeklerin vazgeçilmez yeşilliği maydanozun kendi gibi suyunun da faydaları çoktur. C vitamini kaynağı olan maydanoz bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Maydanoz suyu adet ağrıları için doğal ağrı kesicidir ve idrar yolu enfeksiyonuna karşı etkilidir. Antioksidan özelliği ile zayıflamaya yardımcı olan maydanoz çay olarak da tüketilir. Ancak maydanozun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Maydanoz suyu nasıl yapılır? diyorsanız “Maydanoz suyu faydaları nelerdir, ne işe yarar?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir? Tıp literatüründeki karşılığı hepatosteatoz olan karaciğer yağlanması insanın yaşam kalitesini oldukça düşüren sağlık sorunları arasında yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi sonucundan ortaya çıkan karaciğer yağlanmasına metobolik sendrom veya aşırı alkol tüketimi neden olabilir. İştahsızlık, halsizlik ve yorgunluk, karın ağrısı, karında şişlik gibi semptomlar karaciğer yağlanması belirtileri arasındadır. Karaciğer yağlanması için genellikle diyet, düzenli spor, sebze meyve gibi besinlerin tüketimi önerilir. Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Karaciğer yağlanması belirtileri ve nedenleri nelerdir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Mucize doktordan mükemmeliyet merkezi
Mucize doktordan mükemmeliyet merkezi ABD’de “domino ameliyatı” adı verilen operasyonuyla “tıp mucizesi” olarak anılan Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde karaciğer hastalıkları ve karaciğer transplantasyonu konusunda hem erişkin hem de çocuk hastalara hizmet verecek mükemmeliyet merkezi kurmak için çalışmalara başladı.
5.11.2021 Ege
Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?
Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer? Göz seyirmesi birçok insan görülen bir durumdur. İnsanların gözleri seyridiğinde herhangi bir hastalık olup olmadığını merak edebilir. Nörolojik bir neden olup olmadığı ve hangi belirtileri gösterdiği insanların araştırma yaptığı bir konudur. Göz seyirmesi nörolojik nedenleri nelerdir? Göz seğirmesi yapan nörolojik hastalıklar nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.09.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Pandemide hareket azaldı karaciğer yağlandı
Uzmanı uyardı: Pandemide hareket azaldı karaciğer yağlandı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, Son yıllarda çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı ve fast food beslenme alışkanlığının artmasının yanı sıra, pandemi sürecindeki hareketsizlik de karaciğer yağlanmasını artırdı. Hastalığın genç nüfusta görülme sıklığı arttı dedi.
20.08.2021 Genel Sağlık
Cimin Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Cimin Üzümünün Faydaları Nelerdir?
Cimin Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Cimin Üzümünün Faydaları Nelerdir? Üzüm pek çok yiyeceğin hammaddesi olarak kullanılan oldukça lezzetli bir meyvedir. Üzüm tüketimi ülkemizde de oldukça fazladır. Üzümün birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu üzüm çeşitlerinden bir tanesi de cimin üzümüdür. Cimin üzümünün ne olduğunu ve nerede yetiştiği faydaları ile birlikte araştırılmaktadır. Peki, cimin üzümü nedir? Cimin üzümü nerede yetişir? Cimin üzümünün faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıktan ölüyor!
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıktan ölüyor! Covid-19’un etkileri tüm dünyada halen devam ederken, hepatit virüsleri salgın sürecinde hastalar ve taşıyıcılar hastaneye gitmekten çekindiği için yayılmaya devam ediyor. Bu süreçte en çok hepatit B ve C gibi kronikleşmiş hastalığı olan veya bunun farkında olmayanların tedavilerini aksatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Gastroenteroloji Uz. Dr. Koray Tuncer; 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle hepatit virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2021 Genel Sağlık
Yürürken bacakta hissedilen ağrının sebebi ve tedavisi
Yürürken bacakta hissedilen ağrının sebebi ve tedavisi Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler hayatımıza daha fazla hareketsizliği de beraberinde getiriyor. Özellikle az hareket etmeye bağlı olarak kan ve damar hastalıklarında ciddi bir artış olduğu biliniyor. Bu hastalıkların başında gelen tromboz, her yıl ülkemizde 30 bin kişinin ölümüne yol açıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ali Rıza Cenal, tromboz hakkında bakın neler söyledi.
9.06.2021 Genel Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur?
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Selenyum Bulunur? Selenyum insan vücudunun ihtiyaç duyduğu maddelerden biri olarak bilinir. Selenyumun insan vücuduna olan yararı merak edilen konulardan biri oluyor. İnsanlar selenyum faydalarını öğrenerek hangi gıdalarda selenyum olduğunu bilmek istiyor. Selenyum içeren besinler nelerdir? Hangi gıdalarda selenyum bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.04.2021 Sağlık
Ayak Kaşıntısı Karaciğer Rahatsızlığının Belirtisi Olabilir Mi? Karaciğer Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?
Ayak Kaşıntısı Karaciğer Rahatsızlığının Belirtisi Olabilir Mi? Karaciğer Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir? Bazı nedenlerden dolayı ayak kaşıntısı yaşanabiliyor. Ayak kaşıntısı kendi başına bir hastalık değildir. Ayak kaşıntısıyla karşı karşıya kalan kişiler, karaciğerlerinde sorun olduğunu düşünebiliyor. Bu konuda araştırma yaparak, karaciğer hastası olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Ayak kaşıntısı karaciğer rahatsızlığının belirtisi olabilir mi? Karaciğer rahatsızlığının belirtileri nelerdir? Konularında sizlere detaylı bilgiler derledik.
15.04.2021 Sağlık
Lökosit Beyaz Küre (Wbc) Nedir? Beyaz Küre Düşüklüğü Ve Yüksekliği Ne Anlama Gelir?
Lökosit Beyaz Küre (Wbc) Nedir? Beyaz Küre Düşüklüğü Ve Yüksekliği Ne Anlama Gelir? Kan tahlillerinde sıkça gördüğümüz WBC terimi, kan akyuvarlarını temsil eder. White Blood Cell kelimelerinin kısaltılmış hali olan WBC, tıptaki ismi ile lökosit olarak da bilinir. Vücuttaki mikroplarla ve toksinlerle savaşan bağışıklık sistemine ait olan bu hücreler, kişinin sağlığını korur. Lökosit beyaz küre (WBC) nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar. Kanda bulunan şekilli elemanların yaklaşık %1'ini oluşturan akyuvarlar, vücutta enfeksiyon olduğu zaman hızlı bir şekilde çoğalır ve vücuda bir şekilde girmiş olan zehirli toksin, bakteri, mantar ve virüs gibi antijenleri tanıyarak onları yok etmeye çalışır. 
30.03.2021 Sağlık
Karaciğer Hastalıkları Nelerdir? Karaciğer Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?
Karaciğer Hastalıkları Nelerdir? Karaciğer Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir? İnsan vücudunda farklı görevlere sahip pek çok organ bulunmaktadır. Bunlardan birisi de karaciğerdir. Vücutta karaciğerin hasar görmesi durumunda pek çok hastalık ortaya çıkmaktadır. Peki karaciğer hastalıkları nelerdir? Karaciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir? Sizlere karaciğer hastalıkları ve belirtileri hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
7.03.2021 Sağlık
Karaciğer Hastalıkları Nelerdir? Karaciğer Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?
Karaciğer Hastalıkları Nelerdir? Karaciğer Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir? İnsan vücudunda farklı görevlere sahip pek çok organ bulunmaktadır. Bunlardan birisi de karaciğerdir. Vücutta karaciğerin hasar görmesi durumunda pek çok hastalık ortaya çıkmaktadır. Peki karaciğer hastalıkları nelerdir? Karaciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir? Sizlere karaciğer hastalıkları ve belirtileri hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
6.03.2021 Sağlık
Trigliserid Nedir? Trigliserid Yüksekliği Neden Olur, Nasıl Düşer?
Trigliserid Nedir? Trigliserid Yüksekliği Neden Olur, Nasıl Düşer? Trigliserid; vücutta yer alan en yaygın yağ çeşididir. Hayvansal ve bitkisel yağların temel bileşeni olarak belirtilebilir. İnsan vücudu fazla kaloriyi, trigliseridelere dönüştürüp, yağ hücrelerinde depolayarak, enerjiye gerekinimi olduğu zaman serbest bırakır. Peki, trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği neden olur, trigliserid nasıl düşer? Merak edilen tüm detayları derledik.
6.03.2021 Sağlık
İştahsızlık Nedir, Neden Olur? İştahsızlık Nedenleri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
İştahsızlık Nedir, Neden Olur? İştahsızlık Nedenleri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İştahsızlık, temel kalori alımının aşağısında kalma, yeme isteğinin azalmasını ifade etmektedir. Birçok etkene bağlı olarak da iştahsızlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Bünyeden kaynaklı olmasının yanı sıra uyku sorunları, yorgunluk ve stres gibi durumlardan dolayı iştahsızlık görülebilir. İşte, tüm detaylar.
5.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.