Karbonat

Karbonat

Son dakika karbonat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karbonat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karbonat haber sayfamızda...

Karbonat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 801 karbonat haberi bulunmuştur.
Günde 300 başvuru yapılıyordu haftada 10 başvuruya düştü
Günde 300 başvuru yapılıyordu haftada 10 başvuruya düştü Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne deprem sonrası geçen yıl günde 300 başvuru yapılırken, bu sayı haftada 10'a kadar düştü.
17.03.2024 Gündem
Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor! Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor
Musluk bataryalarını ayna gibi parlatıyor! Artık kireç ve su lekesi tutmayacak… Tek damlası yetiyor Musluklar, sık sık su ve kireç lekeleriyle kaplanır ve bu lekeleri temizlemek oldukça zaman alıcı ve zorlu bir iş olabilir. Ancak, musluk bataryalarınızı ayna gibi parlatmanın basit bir yöntemi var. Tek damlası yetiyor.
24.02.2024 Püf Noktası
2 malzemeyle deri altına işliyor, inatçı siyah noktaları vakum gibi çekiyor!
2 malzemeyle deri altına işliyor, inatçı siyah noktaları vakum gibi çekiyor! Ciltte oluşan birçok problemden dolayı meydana gelen siyah noktalar bir hayli inatçı olabiliyor. Siyah noktaları çıkarmak için bu iki malzemeyi evinizden eksik etmeyin!
24.02.2024 Cilt Bakımı
Dinozor fosili sanılmıştı! Niğde'de gerçek ortaya çıktı
Dinozor fosili sanılmıştı! Niğde'de gerçek ortaya çıktı Niğde’de dinozor fosili olabileceği düşünülerek inceleme başlatılan bölgede fosil sanılan oluşumların ne olduğu ortaya çıktı.
23.02.2024 Gündem
20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu! Kentte dinazor heyecanı
20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu! Kentte dinazor heyecanı Niğde Ulukışla ilçesi Başmakçı köyü yakınlarında yol kenarında çalışma yapan elektrik işçisi Dursun Tekeli, yaklaşık 20 metre uzunluğunda kalıntılar buldu. Tekeli, kalıntıları dinazor fosili olduğunu düşünerek, durumu Niğde Müze Müdürlüğü'ne bildirdi.
23.02.2024 Gündem
1 dakikada kararmış ocak gözleri ayna gibi oluyor! Çamaşır suyuna gerek bile yok
1 dakikada kararmış ocak gözleri ayna gibi oluyor! Çamaşır suyuna gerek bile yok Ocak gözleri zahmetli bir temizlik evresine sahip olduğu için ihmal edilebiliyor. Ancak zamanla kararmaya başlayan bu kısımları temizlemek bir hayli zorlaşabilir. İşte ocak temizliği için çamaşır suyundan daha etkili malzemeler.
22.02.2024 Püf Noktası
Kararan kaşık ve çatalları ayna gibi yapıyor! Kaynar suya bir miktar eklemek yeterli
Kararan kaşık ve çatalları ayna gibi yapıyor! Kaynar suya bir miktar eklemek yeterli ‘Çatal kaşık takımı nasıl parlatılır?’ diyorsanız bu yöntem tam size göre… Sıklıkla ev eşyaları arasında kullandığımız çatal ve kaşıklar zamanla kararıyor ve yıkandıktan sonra su lekeleri üstünde kalabiliyor. Bu durumda kaynar suya batırdığınız çatal kaşıklarınıza bir miktar eklemek yeterli oluyor.
19.02.2024 Püf Noktası
Sararmış şeffaf telefon kılıfını yeni alınmış gibi yapıyor! Her evde var, işte yolu
Sararmış şeffaf telefon kılıfını yeni alınmış gibi yapıyor! Her evde var, işte yolu Telefon aksesuarı olarak kullanılan telefon kılıfları zamanla yıpranmaya, sararmaya başlıyor. Telefonunuzu korumak için kullanılması gereken kılıfları temizlemenin farklı yolları mevcut. İşte sararmış telefon kılıfını temizlemenin formülü.
15.02.2024 Püf Noktası
Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor
Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor Günün her saatinde çay tüketebilen bir milletiz. Bu sebeple bir yerlere çay dökülme olasılığı da yüksek. Halıya veya kumaş üstüne dökülen çaylar ise en büyük kabusumuz. Hele ki çay bir de şekerliyse. Ancak 1 çay bardağı çay lekesini halınızdan söküp atıyor.
13.02.2024 Püf Noktası
Tuvaleti mis gibi kokutan kurtarıcı! Tesisatçılar uyardı ama herkes denemeye başladı
Tuvaleti mis gibi kokutan kurtarıcı! Tesisatçılar uyardı ama herkes denemeye başladı Tuvalet, banyo gibi alanları temiz tutmak ve hoş kokmasını sağlamak hijyen açısından önemli. Yapılan bir sosyal medya paylaşımında sadece 4 malzeme kullanılarak ferah banyo kokusu elde etmenin formülü ortaya çıktı. İşte hazır ürünlere olan ihtiyacı bitirecek o koku.
8.02.2024 Yaşam
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasının jüri üyeleri belli oldu. 5 Şubat’a kadar başvuruların yapılabileceği 14. MIXX Awards Türkiye ödülleri, 15 Nisan tarihinde düzenlenecek tören ile sahiplerine verilecek.
1.02.2024 Ekonomi
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.
31.01.2024 Yemek
Vücudu resetliyor, mideyi yıkıyor! Uyumadan 1 bardak karbonatlı su içenler yaşadı
Vücudu resetliyor, mideyi yıkıyor! Uyumadan 1 bardak karbonatlı su içenler yaşadı Gece uykuya dalmadan önce tüketilen bir bardak karbonatlı suyun faydası başka hiçbir şeyde bu kadar yoğun değil. Alışkanlık haline getirilmesi gereken karbonatlı su, bakın nasıl şifalar dağıtıyor.
25.01.2024 Genel Sağlık
Tavaları çöpe atmaktan kurtaran teknik! Zahmetsizce lekeleri çıkarıyor
Tavaları çöpe atmaktan kurtaran teknik! Zahmetsizce lekeleri çıkarıyor Mutfakta kullanılan tavalar, zaman içinde çeşitli lekelerle karşılaşabilir. Ancak, bu lekelerle savaşmak için başvurulan ilk çözüm genellikle tavanın tamamen değiştirilmesidir. Oysa, basit ve etkili bir yöntemle tavalarınızı kurtarabilir ve lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz.
25.01.2024 Püf Noktası
Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor
Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor Poğaça yapımında herkesin aradığı o eşsiz lezzeti bulmak, zaman zaman yorucu olabilir. Ancak, birkaç sırrı keşfettikten sonra, poğaçalarınızı mükemmel kıvamda ve nefis yumuşaklıkta hazırlamak oldukça keyifli olabilir.
22.01.2024 Yemek
Bulaşıklarınız ayna gibi parlayacak! Bir fincan ekleyince leke ve izden eser kalmıyor
Bulaşıklarınız ayna gibi parlayacak! Bir fincan ekleyince leke ve izden eser kalmıyor Bulaşık makinesi her evin vazgeçilmezi beyaz eşyalardan birisi. Ancak bulaşıklarınızın parlamasını istiyorsanız içine bir fincan sirke ve karbonat ekleyin. Sonucuna inanamayacaksınız.
18.01.2024 Yaşam
Kettle'ın dibinde öbek öbek biriken kirece anında doğal çözüm! Ayna gibi parlatıyor
Kettle'ın dibinde öbek öbek biriken kirece anında doğal çözüm! Ayna gibi parlatıyor Mutfakta en çok kullanılan elektronik aletlerden biri olan kettle'ın dibi zamanla kireçlenmeye, renk değiştirmeye başlayabilir. Bu sorundan kurtulmak için ise size kolayca uygulanan, pratik bir formülü açıklıyoruz.
8.01.2024 Püf Noktası
Mis kokusunun sırrı karbonatta! Buzdolabınızın tertemiz olmasını sağlıyor
Mis kokusunun sırrı karbonatta! Buzdolabınızın tertemiz olmasını sağlıyor Karbonat tatlılara ve hamur işlerine kabarıklık ve kıvam kazandırmak amaçlı ekleniyor. Temizlik alanında da kullanılan karbonatın buzdolabınız için de son derece etkili olduğunu bilmiyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz.
3.01.2024 Mutfak
Dolmuş deterjan gözünü tek hamlede arındırıyor! Gereken sadece diş fırçası
Dolmuş deterjan gözünü tek hamlede arındırıyor! Gereken sadece diş fırçası Çamaşır makinesi kullanan birçok kişinin ortak sorunu deterjan gözünde oluşan birikintilerdir. Kullanıma bağlı olarak deterjan kalıntıları ve kireçlenme çoğalabilir. Makineyi bundan arındırmak ise oldukça basit.
25.12.2023 Püf Noktası
Kurumuş nar lekesi kabusunuz olmayacak! Üzerine döküp bırakın
Kurumuş nar lekesi kabusunuz olmayacak! Üzerine döküp bırakın Kurumuş nar lekesi, doğru yöntemlerle temizlendiğinde artık kabusunuz olmaktan çıkacak. Kurumuş nar lekesiyle başa çıkmak zorlu gibi gözükse de bu yöntemi kullanarak çabucak kurtulabilirsiniz. İşte, kurumuş nar lekesinden kurtulmanın yöntemi…
25.12.2023 Püf Noktası
Silikon kararmalarına derman olan teknik! Pamukla 2-3 saat bekletince lekeleri söküyor
Silikon kararmalarına derman olan teknik! Pamukla 2-3 saat bekletince lekeleri söküyor Suyla sık temas edilen alanlarda sıklıkla kullanılan silikon zamanla kararabiliyor. Bu gibi durumlarda silikonu kazıyıp sökmenize gerek yok. Pamuk yardımıyla 2-3 saat bekletince bembeyaz oluyor.
25.12.2023 Püf Noktası
Temizlik faciaya dönüşebilir! Karbonat ile sirkeyi karıştırınca bakın ne oluyor
Temizlik faciaya dönüşebilir! Karbonat ile sirkeyi karıştırınca bakın ne oluyor Neredeyse her ev temizliğinde artık karbonat ve sirkeye yer veriliyor. Ancak kullanılan bu malzemelerin birleşimi bilim tarafından desteklenmeyen bir durum. Peki temizlikte herkesin faydalı bulup başvurduğu bu karışım neden zararlı?
22.12.2023 Püf Noktası
Diş fırçasını böyle saklamak mikrop yuvasına dönüştürüyor! Bakterileri fırçanızdan bu yöntemle saklayın
Diş fırçasını böyle saklamak mikrop yuvasına dönüştürüyor! Bakterileri fırçanızdan bu yöntemle saklayın Her gün diş fırçalamak ağız sağlığı açısından oldukça önemli. Ancak diş fırçasını doğru saklamak gerekiyor. Yanlış saklamak bakterilere yuva hazırlıyor. Peki diş fırçasını nasıl saklamalıyız? İşte detaylar…
21.12.2023 Püf Noktası
Sararan kalorifer peteklerini bembeyaz yapıyor! Sürdüğünüz anda temizleniyor
Sararan kalorifer peteklerini bembeyaz yapıyor! Sürdüğünüz anda temizleniyor Sararmış kalorifer petekleri can sıkan bir durumdur. Görünüş açısından petekleri pis gösteren bu duruma çözüm ise oldukça basit. Evde bulunan malzemeler ile sararan kalorifer petekleriniz bembeyaz olacak.
12.12.2023 Püf Noktası
Puf puf cupcake tarifi! Bu teknikle kabından taşıyor
Puf puf cupcake tarifi! Bu teknikle kabından taşıyor Puf puf cupcake tarifiyle mutfağınızda tatlı bir başyapıta imza atın. Bu teknikle hazırlanan cupcakeler, kabından taşan hafif ve kabarık dokularıyla sizi ve misafirlerinizi mest edecek. Şimdi, puf puf cupcake tarifine geçmeden önce, bu muazzam lezzetin sırlarını keşfedin…
8.12.2023 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Karbonat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.