Kazablanka

Kazablanka

Son dakika Kazablanka haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kazablanka gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kazablanka haber sayfamızda...

Kazablanka

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 332 kazablanka haberi bulunmuştur.
islam dünyasının mabetleri: Kral II. Hasan Camii
islam dünyasının mabetleri: Kral II. Hasan Camii Fas, Kazablanka’daki Kral II. Hasan Camii’nin minaresi, 210 metrelik uzunluğuyla “en uzun minare” ünvanına sahip.
27.03.2024 Dünya
Fas Hakkında Bilgiler; Fas Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Fas Hakkında Bilgiler; Fas Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Afrika Kıtasında olup, Afrika Birliği'ne üye olmayan Fas Krallığı, 'Batıdaki Yer' anlamına geliyor. Fransız hakimiyetinde bulunması nedeniyle, ülkedeki nüfusun büyük bölümü Fransızca konuşabiliyor. Fas nüfusu ne kadar, nerede, başkenti neresi, para birimi ne, resmi dili hangisi sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
2.01.2024 Tatil
Haritadan silindiler! 'Her şeyi yutan bir ateş topu gibiydi'
Haritadan silindiler! 'Her şeyi yutan bir ateş topu gibiydi' Fas'ı vuran 6.8 büyüklüğündeki deprem özellikle Atlas Dağları'nın eteklerindeki köylerin bazılarını tamamen yok etti, 'Yıkımı canlı gördüm ve hala titriyorum' diyen bir köy sakininin sözleri dünyada yankı buldu.
10.09.2023 Haberler
Haritadan silindiler! 'Her şeyi yutan bir ateş topu gibiydi'
Haritadan silindiler! 'Her şeyi yutan bir ateş topu gibiydi' Fas'ı vuran 6.8 büyüklüğündeki deprem özellikle Atlas Dağları'nın eteklerindeki köylerin bazılarını tamamen yok etti, 'Yıkımı canlı gördüm ve hala titriyorum' diyen bir köy sakininin sözleri dünyada yankı buldu.
10.09.2023 Dünya
Bir Oscar ödülü kaç dolar eder?
Bir Oscar ödülü kaç dolar eder? Oscar ödüllerinin manevi değerine paha biçilmez ama konu maddi değeri olunca durum biraz çetrefilli. 24 ayar saf altından yapılan bu heykelcikler pek çok kişinin iştahını kabartıyor
19.03.2023 Dünya
Edebiyat
Edebiyat Yazgısını yazmaya yeminli “Ariadne”, Kral Minos’un kızı Giritli Prenses Ariadne’nin yazgısını kendi yazmaya yeminli öyküsünü anlatıyor...
12.03.2023 Kültür Sanat
Suriye uçakları 'Air Force One'a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdü
Suriye uçakları 'Air Force One'a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdü Takvimler 1974 yılını gösterirken ABD Başkanı Richard Nixon, Orta Doğu turu kapsamında bir dizi liderle görüşecekti. Şüphesiz bu görüşmeler arasında en dikkat çekici olanı ise Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad ile yapılacak olandı. Ancak başkanlık uçağı Air Force One’ın her iki tarafında da neden geldikleri belli olmayan Suriye jetlerini gördüğünde yüzündeki tebessüm yerini endişe dolu bakışlara bıraktı.
24.01.2023 Dünya
Kimse tanımıyordu, Avrupa devi talip çıktı! Dünya Kupası'na damga vurdu
Kimse tanımıyordu, Avrupa devi talip çıktı! Dünya Kupası'na damga vurdu 2022 Dünya Kupası'nda boy gösteren Fas, aldığı galibiyetler ile dev turnuvaya damga vurdu. Afrika temsilcisi, son olarak Portekiz'i çeyrek finalde eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Fas Milli Takımı'nda gösterdiği performans ile dikkat çeken oyuncuya Avrupa'dan dev talip çıktı.
12.12.2022 Dünya Kupası
Hamile yolcu krizi! Faslı yolcular bu kez kaçamadı
Hamile yolcu krizi! Faslı yolcular bu kez kaçamadı İstanbul-Kazablanka seferini yapan Pegasus havayollarına ait yolcu uçağında bir kez daha hamile yolcu krizi yaşandı. Uçak Roma'ya acil iniş yaparken, ülkeye kaçak yolla girmek isteyen yolcuların kaçmaması için güvenlik güçleri uçağın kapılarını kapadı.
11.12.2022 Gündem
Çalmaya devam et biz dinleriz Sam
Çalmaya devam et biz dinleriz Sam Sinemanın altın çağının klasik filmi “Kazablanka”, 80 yıldır izlenmeye devam ediyor. “Kazablanka”yı kim sevmez ki?
4.12.2022 Dünya
Afrika pazarını Fas’tan fethedecek
Afrika pazarını Fas’tan fethedecek Fas’a 25 milyon euro yatırımla temizlik kağıdı fabrikası kuran Eczacıbaşı, Afrika’nın diğer ülkelerine buradan açılacak. Grubun CEO’su Atalay Gümrah, “Fas’ın yanında Afrika ve Ortadoğu da odağımızda. 2022 büyüme yılımız” diye konuştu.
25.10.2022 Ekonomi
‘Annemi şimdi daha iyi anlıyorum’
‘Annemi şimdi daha iyi anlıyorum’ 1982’de ölen Hollywood yıldızı Ingrid Bergman ile 1977’de ölen yönetmen Roberto Rossellini’nin kızı olan model ve aktris Isabella Rossellini (70)  “People” dergisine röportaj verdi.
4.09.2022 Dünya
Kenya Havayolları'na ait uçakta bir yolcu öldü
Kenya Havayolları'na ait uçakta bir yolcu öldü Kenya Havayolları’na ait bir uçakta sefer sırasında rahatsızlanan bir yolcunun hayatını kaybettiği belirtildi.
24.08.2022 Dünya
Ünlü isimlerin Bodrum ve Çeşme'de tatil keyfi
Ünlü isimlerin Bodrum ve Çeşme'de tatil keyfi Yaz geldi, havalar iyice ısındı, ünlüler de soluğu tatil beldelerinde aldı. Gösteri dünyasının popüler isimlerinden kimi Çeşme'yi kimi Bodrum'u tercih etti. Hepsinin ortak noktasıysa sezonun yorgunluğunu masmavi deniz ve güneşle atmaları oldu. O anlar basın mensuplarının objektiflerine takıldı. İşte gösteri dünyasının tanınmış simaların renkli tatil görüntüleri...
28.07.2022 Cadde
THY, Fas'tan tahliye uçuşu gerçekleştirdi
THY, Fas'tan tahliye uçuşu gerçekleştirdi Türk Hava Yolları(THY), Kovid-19 Omicron varyantı nedeniyle Fas hükümetinin hava sahasını tüm yolcu uçuşlarına kapatmasının ardından ülkede kalan 310 kişiyi tahliye uçuşuyla İstanbul'a getirdi.
5.01.2022 Gündem
Fas'ta mahsur kalan Türk vatandaşları için tahliye uçuşları başlıyor
Fas'ta mahsur kalan Türk vatandaşları için tahliye uçuşları başlıyor Covid-19 salgını nedeniyle ülkeye giriş çıkışları kapatan Fas’ta mahsur kalan Türk vatandaşları için uçaklar havalanacak.
1.01.2022 Dünya
İspanya'ya acil iniş yapan uçaktaki yolcular kaçtı!
İspanya'ya acil iniş yapan uçaktaki yolcular kaçtı! İspanya'nın doğusundaki Balear Adaları grubundaki Mayorka kentinin Son Sant Joan Havaalanı'na acil iniş yapan Fas hava yolu şirketine ait uçaktaki yolculardan 20 kadarının piste inerek kaçtığı, 6'sının yakalandığı bildirildi.
6.11.2021 Dünya
Kazablanka molası
Kazablanka molası Yoğun konser programına kısa bir ara veren Buray, soluğu Kazablanka’da aldı.
8.10.2021 Cadde
Dursun Salkım kimdir, öldü mü? Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kaç yaşındaydı, neden öldü?
Dursun Salkım kimdir, öldü mü? Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kaç yaşındaydı, neden öldü? Yeşim Salkım, sosyal medya hesabı Instagram'dan babası Dursun Salkım ile fotoğrafını paylaştı. Yapılan paylaşıma 'Sizin hiç babanız öldü mü? , 'cennette buluşalım' yazdı. Sosyal medya kullanıcıları ise Dursun Salkım kimdir, öldü mü araştırmasına geçti. Peki Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kaç yaşındaydı, neden öldü?
6.09.2021 Cadde
Tel Aviv'den Marakeş'e ilk direkt uçuş gerçekleşti
Tel Aviv'den Marakeş'e ilk direkt uçuş gerçekleşti Gelen son dakika haberine göre; İsrail'in Tel Aviv kentinden, Fas'ın Marakeş kentine ilk direkt uçuş gerçekleştirildi.
25.07.2021 Ekonomi
Gözetim altında tutulan dokuzların durumu iyiye gidiyor
Gözetim altında tutulan dokuzların durumu iyiye gidiyor  Malili anne Halime Sisi'nin Fas'ın Kazablanka kentinde dünyaya getirdiği dokuz bebeğin sağlık durumunun her gün daha iyiye gittiği belirtildi.
2.06.2021 Haberler
7 bebek beklerken 9 tane doğurdu... 20 hemşire gözü gibi bakıyor!
7 bebek beklerken 9 tane doğurdu... 20 hemşire gözü gibi bakıyor! Fas'ta dünyaya gelen ve gözetim altında tutulan dokuzların durumu iyiye gidiyor. Doktor, hemşire ve hasta bakıcıların titizlikle ilgilendiği bebeklerin bakımını gündüz 10, gece 10 olmak üzere günde 20 hemşire üstleniyor.
2.06.2021 Dünya
Ünlü modacı Alber Elbaz, koronavirüse yenik düştü
Ünlü modacı Alber Elbaz, koronavirüse yenik düştü İsrailli dünyaca ünlü modacı Alber Elbaz, 59 yaşında Fransa'nın başkenti Paris'te hayata gözlerini yumdu.
26.04.2021 Cadde
Fas'ın iftar sonrasında içilen vazgeçilmez lezzeti: Etey çayı
Fas'ın iftar sonrasında içilen vazgeçilmez lezzeti: Etey çayı Etey çayı sindirim sistemini rahatlatması ve hazmı kolaylaştırması nedeniyle ramazan ayında sahur sofralarında ve iftar sonrasında sıkça tüketiliyor. Kazablanka'da bir şirkette kalite kontrol müdürü olarak çalışan Zehra Cemil, “Etey demlemek Faslı gelin adayları için bir tür sınav kabul edilir. Erkek tarafından kadınlar, gelinlerini tanımak için yaptıkları ilk ziyarette muhakkak çay isterler. Eğer gelinin yaptığı çay iyi demlenmiş ve bol köpüklü olursa bu onun hamarat olduğunun göstergesi sayılır" dedi.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Yıldırım Gürses kimdir? Yıldırım Gürses neden öldü, nereli? İşte, hayatı
Yıldırım Gürses kimdir? Yıldırım Gürses neden öldü, nereli? İşte, hayatı Yıldırım Gürses kim sorusu gündemde. Türk Sanat Müziği'nin adından söz ettiren ismi olan Yıldırım Gürses, şarkıları ile milyonlarca kişinin ilgisini çekti. Dinleyicileri ise Yıldırım Gürses'in hayatını merak ediyor. Peki, Yıldırım Gürses aslen nereli, neden ve ne zaman öldü?
19.04.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Kazablanka ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.