Kazı Çalışması

Kazı Çalışması

Son dakika kazı çalışması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kazı çalışması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kazı çalışması haber sayfamızda...

Kazı Çalışması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.773 kazı çalışması haberi bulunmuştur.
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! Kurtarma çalışmaları sürüyor
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! Kurtarma çalışmaları sürüyor Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi için su yolu kazısı yapıldığı sırada meydana gelen toprak kaymasında bazı kişilerin göçük altında kaldığı ihbarı üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.
17.04.2024 Haberler
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! 2 kişi hayatını kaybetti
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! 2 kişi hayatını kaybetti ​Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi için su yolu kazısı yapıldığı sırada meydana gelen toprak kaymasında devam eden çalışmalarda Sefer Arslan'ın cansız bedenine ulaşılırken, göçük altından 3.5 saat sonra çıkarılan Tahir Ödemiş de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17.04.2024 Gündem
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu Diyarbakır surlarının 4’üncü etabında olan 75 numaralı burç ile Saint George Kilisesi arasında yapılan kazıda Roma dönemine ait olduğu belirlenen ‘lahit’ bulundu. Lahit, kentte bulunan ilk lahit oldu.
3.04.2024 Gündem
Türkiye'yi sarsan 5 kişilik cinayet zinciri: Dördüncü kurbanın kemikleri bulundu
Türkiye'yi sarsan 5 kişilik cinayet zinciri: Dördüncü kurbanın kemikleri bulundu Silivri'de Sevgi Demirci ve iki çocuğunu öldürüp gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheliden Ö.Y., geçen yıl polisteki sorgusunda 2 kişinin daha öldürüldüğünü söylemişti. Ö.Y., Sevgi Demirci'nin eşi Mücahit Polat ile akrabası Erdoğan Polat'ın 2017 ve 2018 yıllarında Ü.Y. tarafından öldürülüp, Silivri ve Çatalca'da gömüldüğünü anlattı. Gösterilen alanlarda yapılan çalışmalarda bir insana ait kemikler bulundu. Yaklaşık 1 ay Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeler kemiklerin Erdoğan Polat'a ait olduğu tespit edildi.
16.03.2024 Haberler
Türkiye'yi sarsan 5 kişilik cinayet zinciri: Dördüncü kurbanın kemikleri bulundu
Türkiye'yi sarsan 5 kişilik cinayet zinciri: Dördüncü kurbanın kemikleri bulundu Silivri'de Sevgi Demirci ve iki çocuğunu öldürüp gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheliden Ö.Y., geçen yıl polisteki sorgusunda 2 kişinin daha öldürüldüğünü söylemişti. Ö.Y., Sevgi Demirci'nin eşi Mücahit Polat ile akrabası Erdoğan Polat'ın 2017 ve 2018 yıllarında Ü.Y. tarafından öldürülüp, Silivri ve Çatalca'da gömüldüğünü anlattı. Gösterilen alanlarda yapılan çalışmalarda bir insana ait kemikler bulundu.
16.03.2024 Gündem
Apartman önünde toprak kayması: 1 yaralı
Apartman önünde toprak kayması: 1 yaralı Tekirdağ Çorlu’da bir apartman önünde izolasyon çalışması yapıldığı esnada toprak kayması yaşandı.
22.02.2024 Gündem
Nazilerin hazinesi infial yarattı! Kazma ve küreğini kapan kazı çalışmasına başladı
Nazilerin hazinesi infial yarattı! Kazma ve küreğini kapan kazı çalışmasına başladı Nazi askerlerinin saldırı sonrası sakladığı gizemli hazine dünya medyasında ses getirdi. İlk kez geçtiğimiz yıl başlayan arama çalışmalarında ortaya yeni detaylar çıktı.
12.02.2024 Dünya
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılı turizm rakamlarını açıkaldı. Bakan Ersoy, "2024 yılında 60 milyon ziyaretçi hedefliyoruz" dedi.
31.01.2024 Ekonomi
Side Antik Kenti'ni gece kulübüne çevirmişlerdi! 1800 yıl öncesi haline dönüyor
Side Antik Kenti'ni gece kulübüne çevirmişlerdi! 1800 yıl öncesi haline dönüyor Antalya'daki Side Antik Kenti'nde 2 yıl önce kalıntıların gece kulübü girişi olarak kullanılması nedeniyle koruma ve onarım çalışması başlatılan Athena Tapınağı'ndaki restorasyonda sona yaklaşıldı. Temel yapısı ortaya çıkarılıp 4 sütunu yerine konulan tapınak, restorasyon sonrası ilk günkü görünümüne benzer haliyle ziyarete açılacak.
20.01.2024 Gündem
Amos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında bulundu! Heyecanlandıran keşif
Amos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında bulundu! Heyecanlandıran keşif Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora bulundu.
17.01.2024 Gündem
İlk kazma vuruluyor
İlk kazma vuruluyor Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan ve 2700 yıldır hayatın devam ettiği Attouda Antik Kenti’nde yapılacak kazı çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı belirtildi.
13.01.2024 Ege
'Antalya rekor kırmaya devam edecek'
'Antalya rekor kırmaya devam edecek' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın turizmde rekor kırmaya başladığını belirterek, "Antalya rekor kırmaya başladı ve devam ediyor, inşallah bundan sonra da her sene üstüne koyarak, rekor kırarak bu sayıları yukarı doğru taşımaya devam edecek" dedi.
5.01.2024 Ekonomi
Çanakkale’deki 2 bin yıllık büyük sır! 'Yuvarlak planlı, tabanı kireç kaplı'
Çanakkale’deki 2 bin yıllık büyük sır! 'Yuvarlak planlı, tabanı kireç kaplı' Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu.
27.12.2023 Gündem
Heyecanlandıran keşif! Kazı çalışmalarında ortaya çıktı
Heyecanlandıran keşif! Kazı çalışmalarında ortaya çıktı Manisa’da, 2 bin 700 yıllık geçmişe dayanan Aigai Antik Kenti'nde 3 yıllık çalışmanın ardından 'Athena Caddesi' ismi verilen antik yoldaki kazı çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ardından 800 metre uzunluğundaki 1900 yıllık antik yol ortaya çıkarıldı.
20.12.2023 Gündem
Milyonlarca yılı aşıp geldiler
Milyonlarca yılı aşıp geldiler Kayseri’de yalnızca arkeolojik kazılar yürütülmüyor. Antropolojik kazılarla da bölgede milyonlarca yıl önce yaşamış canlıların fosillerine ulaşılıyor
18.12.2023 Arkeoloji
Elazığ'da su kuyusu kazısında dev yılan paniği!
Elazığ'da su kuyusu kazısında dev yılan paniği! Elazığ’da su kuyusu için kazı yapılırken toprağın dibinden çıkan yaklaşık 3 metrelik yılan paniğe neden oldu.
14.12.2023 Gündem
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık İzmir’in Bornova ilçesinde kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü'nde, tam 8 bin 200 yıl öncesine ait atölye bulundu. Büyük keşif herkesi heyecanlandırırken üst üste kurulmuş 10 köy de görüldü.
4.12.2023 Gündem
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama Tokat'ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nde, içinde altın olduğu söylenen küple ilgili gerçek ortaya çıktı.
30.11.2023 Haberler
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama Tokat'ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nde, içinde altın olduğu söylenen küple ilgili gerçek ortaya çıktı.
30.11.2023 Gündem
Dikkat çeken hasır kalıntısı
Dikkat çeken hasır kalıntısı Kayseri’de Anadolu’nun ilk yazılı tabletlerinin bulunduğu Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri’nde, 4 bin 300 yıl öncesine ait örgülü hasır bulundu.
20.11.2023 Arkeoloji
Bakan Ersoy açıkladı! Turist sayısında rekor
Bakan Ersoy açıkladı! Turist sayısında rekor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya, Türkiye'nin dışa açılan en önemli kapılarından biri. Rekor sayıda turist ağırlıyor ve 80'li yıllarda başlayan turist girişi her yıl artarak devam ediyor. Özellikle 2023 yılında rekor sayıda turist girişi Antalya'ya sağlanmış olacak" dedi. Bakan Ersoy, Türkiye'nin ören yerleri ve kazı noktalarında rakipsiz olduğunu belirterek, "2022 yılında 730 noktada kazı çalışması yapıldı. Bu dünyada rekordur" diye konuştu.
7.11.2023 Ekonomi
Villa inşaatı kazısında bulunan mezar için çalışmalar başladı
Villa inşaatı kazısında bulunan mezar için çalışmalar başladı Yalova'nın Termal ilçesi Akköy'de villa inşaatı çalışma kazısında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu düşünülen küp mezarda Yalova Müze Müdürlüğü kurtarma kazısı çalışması başlattı.
27.10.2023 Gündem
Van’da 2800 yıllık sır çözüldü! Büyük keşif gün yüzüne çıkartıldı
Van’da 2800 yıllık sır çözüldü! Büyük keşif gün yüzüne çıkartıldı Van’ın Muradiye ilçesindeki Körzüt Kalesi'nde yürütülen kurtarma kazılarında ortaya çıkan yeni detaylar herkesi büyüledi.
25.10.2023 Gündem
Tam 5 bin yıllık! Gözlerin çevrildiği kazı çalışması
Tam 5 bin yıllık! Gözlerin çevrildiği kazı çalışması Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerindeki yürütülen kazılarda yeni sezon çalışmaları sürüyor.
25.10.2023 Gündem
Yeryüzündeki yolculuğumuz yön değiştirdi
Yeryüzündeki yolculuğumuz yön değiştirdi Çankırı’da bulunan fosil kalıntıları, insanoğlunun dünya üzerindeki yolculuğunun bilinenin aksine Afrika’da başlamadığını gösteriyor. 8.7 milyon önce yaşamış bu kuyruksuz maymun, insanımsıların, bulunduğumuz coğrafyada çeşitlenerek Afrika’ya gittiğini kanıtlıyor.
22.10.2023 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kazı Çalışması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.