Kemik Erimesi

Kemik Erimesi

Son dakika kemik erimesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kemik erimesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kemik erimesi haber sayfamızda...

Kemik Erimesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 824 kemik erimesi haberi bulunmuştur.
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış Modern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan, eklem ve kıkırdak aşınmalarına genetik rahatsızlıklar, ilerleyen yaş ve menopoz sonrası kemik erimesi (osteoporoz) gibi birçok etkenin yol açabildiğini belirtirken, bazı yanlışlarımızın da kireçlenme sürecini hızlandırdığını vurguluyor. Prof. Dr. Erdoğan kireçlenmeye yol açan 5 önemli yanlışı sıraladı.
18.03.2024 Genel Sağlık
2 senede 34 yıl yaşlandı! Kırmızı lekeleri alerji sandı, sebebi ölümcül çıktı
2 senede 34 yıl yaşlandı! Kırmızı lekeleri alerji sandı, sebebi ölümcül çıktı Bir gece ansızın vücudunda kırmızı lekeler çıkmaya başladı. Ailesi ise kızlarını hastaneye götürünce gerçeği öğrendi. Henüz ergenlik çağındaki genç kız artık annesinden bile daha yaşlı görünüyor. Bunun sırrı da anne ve babasında saklı!
8.02.2024 Genel Sağlık
Hangi yaşta hangi gıda?
Hangi yaşta hangi gıda? Uzmanlar, her yaşta vücudun ihtiyaçlarının farklı olduğunu, sağlıklı yaşamak için yaşımıza uygun beslenmek gerektiğini söylüyor. İşte 7’den 70’e beslenme sırları...
26.01.2024 Gündem
Erken menopoz çocuğa engel değil!
Erken menopoz çocuğa engel değil! Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde kadınların yüzde 1’i erken menopoza giriyor. Ancak korkmayın; erken menopoz anne olmanıza engel olmuyor! Çeşitli tedavilerle bekar kadınlar bile ilerleyen süreçte anneliği tadabiliyor.
13.01.2024 Pazar
Antalya'da başladı, birçok şehre yayıldı! Kimse mezun olmak istemiyor... 'Hocam bizi sınıfta bırakın'
Antalya'da başladı, birçok şehre yayıldı! Kimse mezun olmak istemiyor... 'Hocam bizi sınıfta bırakın' Akdeniz Üniversitesi'nde 60+Tazelenme Üniversitesi'nde lisans mezunu olan 60 yaş üzeri 120 kişi, üniversiteden ayrılmak istemedi, yeni bir çözüm bulundu.
12.01.2024 Haberler
Antalya'da başladı, birçok şehre yayıldı! Kimse mezun olmak istemiyor... 'Hocam bizi sınıfta bırakın'
Antalya'da başladı, birçok şehre yayıldı! Kimse mezun olmak istemiyor... 'Hocam bizi sınıfta bırakın' Akdeniz Üniversitesi'nde 60+Tazelenme Üniversitesi'nde lisans mezunu olan 60 yaş üzeri 120 kişi, üniversiteden ayrılmak istemedi, yeni bir çözüm bulundu.
12.01.2024 Gündem
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor'
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor' Menopoz döneminde omurga, kemik, kas ve eklemlerinde hassasiyet yaşayan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay çocukluktan itibaren alınacak önlemlerin ilerleyen yıllarda hayat kurtarabileceğine dikkat çekerek konuyla ilgili önemli noktalara değindi.
10.01.2024 Kadın Sağlığı
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyor
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyor Hamsi faydaları saymakla bitmeyen besin. Omega-3 kaynağı olan hamsiyi yanlış pişirmek bütün faydasını yok ediyor. Hamsiyi pişirme şekliniz bu faydalı besinin vitamin ve mineral değerini katlıyor da katlıyor. Hamsiyi nasıl pişirmem gerekiyor diyorsanız bu içeriğimiz size göre…
19.12.2023 Püf Noktası
Kahveyi 3 fincanla sınırlayın! Kemik kalitesinin korunmasına yardımcı olan 8 adım
Kahveyi 3 fincanla sınırlayın! Kemik kalitesinin korunmasına yardımcı olan 8 adım Halk arasında ‘kemik erimesi’ olarak bilinen osteoporoz, kemik mineral yoğunluğunda azalmaya ve kırık riskinde artışa sebep olan önemli bir hastalık. Kemiklerin yeterince mineral depolayamaması veya kemik yıkımının kemik oluşumundan daha hızlı gelişmesi sonucu genellikle bel, kalça ve el bileğinde kırıklara sebep oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, güçlü kemikler için dikkat edilmesi gereken 8 etkili kuralı anlattı.
15.11.2023 Genel Sağlık
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural Halk arasında 'kemik erimesi' olarak bilinen osteoporoz, kemik mineral yoğunluğunda azalmaya ve kırık riskinde artışa sebep olan önemli bir hastalık. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, osteoporoz riskini azaltmak için sağlıklı beslenmeye yaşamın her döneminde özen göstermek gerektiğini belirterek önemli tavsiyelerde bulundu.
6.11.2023 Genel Sağlık
D vitamini al, hareket et! Sağlıklı kemiklere sahip olmak için 6 öneri
D vitamini al, hareket et! Sağlıklı kemiklere sahip olmak için 6 öneri Tıpkı dokular gibi kemikler de canlı bir yapıya sahip. Kolajen adı verilen ve esneklik sağlayan bir protein ile bu yapıyı sağlamlaştıran kalsiyum ve fosfattan oluşan kemiklerin sağlığı özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkan kemik erimesi gibi problemlerden ötürü daha da büyük bir önem taşıyor. İşte sağlıklı kemiklere sahip olmak için 6 öneri.
5.11.2023 Genel Sağlık
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi Ülkemizde kadınların ortalama 47-49 yaşları arasında menopoza girdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, menopozla ilgili toplumda doğru sanılan hatalı bilgilerin kadınların menopoz dönemini sağlıklı ve mutlu yaşamalarını önleyebileceğine dikkat çekti.
5.10.2023 Genel Sağlık
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir?
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir? İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan tuzun çeşitleri vardır. Son günlerde adını duyduğumuz bu tuzlardan bir tanesi de himalaya tuzudur. Himalaya tuzunda yaklaşık 84 mineral bulunur. Himalaya tuzu iyot, sodyum, kalsiyum ve fosfor açısından çok güçlüdür. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen himalaya tuzu yüksek basınç altında kalarak kristalleşir. Himalaya tuzunun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden kullanım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Himalaya tuzu nedir, nasıl kullanılır? “Himalaya tuzu faydaları” içeriğimizden detaylı bilgi olabilirsiniz.
26.09.2023 Sağlık
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Game of Thrones oyuncusu Darren Kent yaşamını yitirdi
Game of Thrones oyuncusu Darren Kent yaşamını yitirdi 'Game Of Thrones', 'Shameless' ve 'EastEndes' gibi dizilerle tanınan Darren Kent, 36 yaşında hayata veda etti. Darren Kent, 'Game of Thrones'da keçi çobanı olarak kamera karşısına geçmişti. Oyuncu, asıl ününü ise 'Shameless' adlı diziyle kazanmıştı.
17.08.2023 Cadde
Sağlık için günde 4 bin adım ideal
Sağlık için günde 4 bin adım ideal Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
10.08.2023 Genel Sağlık
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi! Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi! Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat Diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurmanın hafif ve sağlıklı bir alternatif olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu, dondurmanın faydalarını maksimum seviyede tutmak için tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
27.07.2023 Genel Sağlık
Yaz meyvelerinin faydaları! 2 dilimi bile mucize yaratıyor
Yaz meyvelerinin faydaları! 2 dilimi bile mucize yaratıyor Yaz mevsimiyle beraber bu mevsime özel meyveler beslenmede önemli bir yer tutuyor. Özellikle mevsiminde tüketilen meyvelerin vitamin, mineral ve lif içeriklerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, yaz meyvelerinin sağlığa faydalarına değindi.
22.07.2023 Genel Sağlık
‘Zayıflama çayları’ ölüm saçıyor!
‘Zayıflama çayları’ ölüm saçıyor! Maserati marka araç sahibi polisin eşinin açıklamalarıyla gündeme gelen ‘zayıflama çayları’ internette denetimsiz şekilde satılıyor. Uzmanlar ise içinde ne olduğu belli olmayan çayların ciddi sağlık sorunları yarattığını belirtiyor.
1.07.2023 Gündem
Tam bir vitamin deposu... O hastalıklara iyi geliyor
Tam bir vitamin deposu... O hastalıklara iyi geliyor Keçiboynuzu, sağlığa faydalı bir besin kaynağıdır. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde yetişen keçiboynuzu, baklagiller ailesindendir. Meyvesi tatlımsı bir lezzete sahip olan keçiboynuzu, unu ve pekmezi de tüketilebilir. İşte keçiboynuzunun sağlığa faydaları...
7.06.2023 Alternatif Tıp
Çene kemiğindeki ileri derecedeki erimelerde alternatif tedavi: All-On-4 Konsept
Çene kemiğindeki ileri derecedeki erimelerde alternatif tedavi: All-On-4 Konsept İleri derecede kemik kaybı görülen hastalarda yapılan kemik hacmini artırma yöntemleri sıklıkla kullanılmasına rağmen tedavi sürelerinin uzun olması, ek maliyet gereksinimi, hasta konforunun azalması ve komplikasyon riskinin artması alternatif tedavi ihtiyacını doğurdu. Bu soruna kısa sürede ve uygun maliyetle çözümü ''All-on-4'' konsepti sunuyor. Doç. Dr. Özge Doğanay, bu yeni konseptin çene kemiğindeki erimelere nasıl çözüm sunduğunu anlattı.
7.01.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kemik Erimesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.