Rus uçaklarını Finlandiya ve İsveç uçakları takip etti
Rus uçaklarını Finlandiya ve İsveç uçakları takip etti Baltık Denizi üzerinde keşif uçuşu yapan Rus uçaklarını Finlandiya ve İsveç uçakları yakından takip etti. Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet Tupolev Tu-160 stratejik bombardıman uçağı, Baltık Denizi'nde uluslararası sular üzerinde keşif uçuşu gerçekleştirdi. Rus uçaklarının toplam 7 saat süren keşif uçuşunu Finlandiya Hava Kuvvetleri’ne ait F-18 ve JAS-39 uçaklarının yanı sıra İsveç Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar yakından takip etti. Dün gece saatlerine doğru Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada uzun menzilli Rus uçaklarının planlı kuzey kutbu, kuzey Atlantik, Karadeniz ve Baltık Denizi gibi tarafsız bölgelerde düzenli uçuşlarının sürdüğü, Rus uçaklarının tarafsız bölgelerdeki uçuşlarının uluslararası hava sahası kullanım kurallarına uygun biçimde gerçekleştirildiği belirtildi.
11.09.2019 Haberler
Türk savaş uçakları Musul'da
Türk savaş uçakları Musul'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak'ın Musul kentini işgal etmesi üzerine Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan Türk savaş uçakları bölgede keşif uçuşu yaparak hareketliliği gözetledi.
11.09.2019 Haberler
Musul’a havadan keşif operasyonu
Musul’a havadan keşif operasyonu IŞİD’in Türk konsolosluğunu basarak çalışanları rehin almasının ardından Türkiye bölgede keşif uçuşu yapmaya başladı. Bağdat ile koordineli yapılan uçuşların olası bir operasyon için yer tespiti amaçlı olduğu öğrenildi
11.09.2019 Haberler
Kuzey Kutbu'nda nefes kesen uçuş
Kuzey Kutbu'nda nefes kesen uçuş Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın 'IceBridge' operasyonu için havadan yapılan çekimler ile Kuzey Kutup dairesinin buzul örtüsünden büyüleyici görüntüler elde edildi.
11.09.2019 Haberler
Türk jetleri Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı
Türk jetleri Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı DİYARBAKIR'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden dün kalkan savaş uçakları bomba yüklü olarak Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı...
31.10.2012 Gündem

Benzer Haber Etiketleri