Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi ve inme riskini yüzde 40 artırıyor
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi ve inme riskini yüzde 40 artırıyor Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyet için Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirten Esen, "Araştırmalarda, bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini de yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle karaciğer yağlanması olan, kalp damar hastalığı riski olan kişilerin uzun dönem bu diyetleri yapması tavsiye edilmemektedir" dedi.  
21.12.2021 Genel Sağlık
Keto Diyeti Nedir? Ketojenik Diyet Beslenme Listesi Örneği...
Keto Diyeti Nedir? Ketojenik Diyet Beslenme Listesi Örneği... Ketojenik diyet olarak bilinen keto diyeti, geçmişte çeşitli hastalıkların oluşumunun önüne geçilmesi için yapılırken günümüzde zayıflamak isteyen kişilerin tercih ettikleri diyet programlarından biridir. Keto diyeti günümüzde uygulanan popüler diyet uygulamalarından biridir. Bu diyet programının içeriği ve nasıl uygulanması gerektiğinin adımlarını sizler için derledik...
12.02.2021 Sağlık
Ketojenik diyette bu 8 uyarıya dikkat!
Ketojenik diyette bu 8 uyarıya dikkat! Son dönemde öne çıkan diyetlerden biri de, yüksek proteinli düşük karbonhidrat içeren ketojenik diyet! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, ketojenik diyeti, olumlu ve olumsuz yanlarını, kimlerin bu diyetten kaçınması gerektiğini anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Ketojenik diyet nedir, ketojenik diyette nasıl beslenilir?
Ketojenik diyet nedir, ketojenik diyette nasıl beslenilir? Ketojenij diyet son günlerde oldukça popüler hale geldi. Yazın yaklaşmasıyla birlikte kilo vermek için farklı alternatifler arayanlar, ketokenik diyete yöneldi. Şahan Gökbakar’ın da ketojenik diyet ile 28 kilo verdiğini açıklamasının üzerine gözler bu diyete çevrildi. Peki ketojenik diyet nedir, nasıl uygulanır?
26.04.2019 Gündem