Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs Türkü vurgusu: Ne ihtiyaç varsa karşılayacağız
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs Türkü vurgusu: Ne ihtiyaç varsa karşılayacağız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Türkünü korumak için bölgeye daha fazla güç gönderileceğine vurgu yaptı, "Silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız" dedi.
29.09.2022 Siyaset
Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi'den KKTC açıklaması
Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi'den KKTC açıklaması Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Pakistan ve Türkiye'nin farklı dil ve kültüre sahip tek bir halk olduğunu belirterek "Pakistan, Kuzey Kıbrıs'taki Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanındadır." dedi.
15.08.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'den ilan etti: Artık Kıbrıs Türk'ü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'den ilan etti: Artık Kıbrıs Türk'ü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Afganistan'da bölgede yeni bir dönem var. NATO, ABD ve bunun yanında Türkiye." dedi. Erdoğan, gelen bir soru üzerine ise "Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türk'ü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.
20.07.2021 Haberler
Sİdney saldırganı Kıbrıs Türkü çıktı
Sİdney saldırganı Kıbrıs Türkü çıktı Avustralya’nın Sidney kenti merkezinde bir kadını sırtından bıçaklayan saldırganın, Mert Ney adında Kıbrıslı bir Türk olduğu ortaya çıktı.
15.08.2019 Dünya
Kıbrıs Türk tarafı yeni müzakereci atamayacak
Kıbrıs Türk tarafı yeni müzakereci atamayacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni kurulan koalisyon hükümetinde Ekonomi ve Enerji Bakanlığına atanan eski müzakereci Özdil Nami'nin yerine yeni bir müzakereci atamayacağını belirtti.
5.02.2018 Dünya