Kiribati Hakkında Bilgiler; Kiribati Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kiribati Hakkında Bilgiler; Kiribati Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kiribati resmi ismiyle Kiribati Cumhuriyeti bir ada ülkesidir. Kiribati bayrağının anlamı nedir? Kiribati’nin nüfusu kaçtır? Kiribati’nin başkenti neresidir? Kiribati para birimi nedir? Kiribati saat farkı ne kadardır? İşte Kiribati ile ilgili bilgiler.
3.01.2024 Tatil
İki günü aynı anda yaşayan ülke Kiribati
İki günü aynı anda yaşayan ülke Kiribati Pasifik Okyanusu'nda bulunan Kiribati birbirinden oldukça uzağa yayılmış adalardan oluşuyor. Çok geniş bir alana yayılan küçük adalardan oluşan ülke aynı anda iki farklı günü yaşamakta. Kiribati, dünyanın geri kalanına uzak konumu nedeniyle ulaşımı oldukça zahmetli. Üstelik Kiribati'ye gitmek isteyen hemen hemen tüm ülke vatandaşlarının vize alması gerekiyor. Kiribati aynı zamanda dünyada yeni yıla hem ilk giren hem de son giren ülke olma özelliği taşıyor. Bunun nedeni Kiribati topraklarının gün dönümü üzerinde yer alması.
10.10.2021 Tatil
Bir ülke daha Tayvan'la köprüleri attı
Bir ülke daha Tayvan'la köprüleri attı Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Kiribati Taipei yönetimiyle diplomatik ilişkilerini kesti, Tayvan söz konusu adım için Çin'i suçluyor.
20.09.2019 Dünya
Gitmenin çok zor olduğu 12 yer
Gitmenin çok zor olduğu 12 yer Coğrafi, ekonomik veya siyasi nedenlerden ötürü dünyanın bazı bölgelerini erişim oldukça zor. Ulaşım imkânlarının büyük artış gösterdiği günümüzde dahi bu durum kimi yerlerde devam etmekte. İşte dünyanın ziyaret etmesi en zor 12 yeri.
12.04.2019 Tatil
Ziyaret etmesi en zor 12 yer
Ziyaret etmesi en zor 12 yer Dünyada sınırların yavaş yavaş ortadan kalktığı, bir yerden bir yere çok daha kolay bir şekilde ulaşabildiğimiz bir dönemdeyiz. Ancak yine de dünyanın bazı bölgelerine erişim pek de kolay. Bunda siyasi, ekonomik ve coğrafi gibi nedenler yer almakta. İşte dünyada ziyaret etmesi en zor 12 yer.
6.03.2019 Tatil
Mutlaka görülmesi gereken az bilinen ülkeler
Mutlaka görülmesi gereken az bilinen ülkeler Türkiye, Fransa, İspanya, Yunanistan, İtalya veya Tayland... Turizm denince akla ilk olarak gelen bu ülkeler, aynı zamanda dünyada en çok turist çeken coğrafyalar. Peki ya adı bu ülkeler kadar duyulmayan ama mutlaka görülmesi gereken yerler? İşte az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken ülkeler...
11.11.2018 Tatil
Az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken ülkeler
Az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken ülkeler Türkiye, Fransa, İspanya, Yunanistan, İtalya veya Tayland... Turizm denince akla ilk olarak gelen bu ülkeler, aynı zamanda dünyada en çok turist çeken coğrafyalar. Adı bu denli duyulmasa da turistleri hayal kırıklığına uğratmayacak ülkeleri sizin için derledik. İşte az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken ülkeler.
16.08.2018 Tatil
Dünyanın ziyaret etmesi en zor ülkeleri
Dünyanın ziyaret etmesi en zor ülkeleri Yeni rotalar keşfetmek turistlerin ilgisini çeken şeylerden biridir. Uzak veya az bilinen bir coğrafyaya yolculuk beraberinde birçok tecrübe de kazandırır. Ancak bazı ülkeler turistik ziyaret için bürokratik veya doğa koşulları nedeniyle oldukça zorlu şartlara sahip. İşte dünyanın ziyaret etmesi en zor ülkeleri...
21.11.2017 Tatil
Türkiye ile Kiribati arasında diplomatik ilişki kuruldu
Türkiye ile Kiribati arasında diplomatik ilişki kuruldu Türkiye, Büyük Okyanus’ta bir ada ülkesi olan Kiribati ile diplomatik ilişki kurdu...
28.08.2008 Dünya