Kış Hastalıkları

Kış Hastalıkları

Son dakika kış hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kış hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kış hastalıkları haber sayfamızda...

Kış Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 997 kış hastalıkları haberi bulunmuştur.
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyor Kış aylarında enfeksiyonların bulaş riski kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin de etkisiyle çok daha fazla oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi çok daha zayıf olan çocuklar öksürük, hapşırık ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklardaki virüs ve bakteriler nedeniyle hastalanıyor. Son günlerde çocukların en sık kapısını çalan hastalıkları; nezle, grip, akut bronşiyolit ve farenjit olarak sıralayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtilerini ve korunmanın yollarını anlattı.
7.02.2024 Genel Sağlık
Pik yapan gribin, Kovid'in şifası! Doğal antibiyotikler: 'Çaya katsanız yetiyor'
Pik yapan gribin, Kovid'in şifası! Doğal antibiyotikler: 'Çaya katsanız yetiyor' Bitmeyen hapşırık, akan bir burun, boğazda kaşıntı, öksürük ve halsizliğe neden olan üst solunum yolu enfeksiyonları her 10 kişiden 3’ünün kapısını çalıyor. Ancak kışın artan hastalıkların şifasını yine doğa bize sunduğu besinlerle veriyor. Mevsim sebzelerinin kendilerine has olağanüstü faydalı özellikleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, virüslere karşı etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanan doğal antibiyotikleri açıkladı.
1.01.2024 Genel Sağlık
Meyve, sebzeye yiyen hasta olmuyor! Kış aylarında doğru beslenin, virüslere karşı güçlenin
Meyve, sebzeye yiyen hasta olmuyor! Kış aylarında doğru beslenin, virüslere karşı güçlenin Doğru ve yeterli beslenmenin hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi bulunuyor. Yeterince sebze ve meyve tüketen bireyler genellikle vitamin ve minerallerden büyük ölçüde yararlanmış oluyor. Özellikle antioksidanlardan (A, B grubu, C ve E vitaminleri, selenyum, bakır gibi mineraller ve bazı fenolik bileşikler) zengin beslenmek serbest radikalleri azaltarak bağışıklığı güçlendirmeye ve kış enfeksiyonlarına karşı vücudu korumaya destek oluyor.
25.12.2023 Genel Sağlık
Pandemide tavan yaptı, çözümü ise çok basit! Kas-eklem ağrılarını bitiren 12 önlem
Pandemide tavan yaptı, çözümü ise çok basit! Kas-eklem ağrılarını bitiren 12 önlem Kovid-19 pandemisi elimizden belimize, boynumuzdan sırtımıza, dizimizden dirseğimize kas ve iskelet sistemimize yönelik rahatsızlıkları hızla artırdı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Uğur Özbaydar pandemide en sık görülen şikayetleri anlatarak kas ve eklem ağrılarına karşı ne yapılması gerektiğini tek tek sıraladı.
25.12.2022 Genel Sağlık
Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu yağı nasıl kullanılır?
Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı içerdiği mineral ve vitaminler pek çok şeye faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu yağı sedef hastalığı, öksürük, astım, bağışıklık sistemi, sivilce gibi sağlık problemlerinde tercih edilmektedir. Saç ve saç derisi için de kullanılan çörek otu yağının miktarı fazla kaçırılmalıdır. Aksi taktirde faydadan çok zararı olabilir. Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? diyorsanız “Çörek otu yağı nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Propolis Nedir, Nasıl Kullanılır? Propolis Nasıl Tüketilmelidir?
Propolis Nedir, Nasıl Kullanılır? Propolis Nasıl Tüketilmelidir? Bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin gücü, hastalıklara karşı korunmasında etkili olur. Bunun içinde bazı doğal gıdalardan destek almak gerekir. Arıların ürettiği gıdalar, insanların sağlıklı olması adına çok değerlidir. Propoliste son derece faydalı bir üründür. Propolis bal arılarının kovanının koruyucusu olduğu gibi insanlarında sağlığının koruyucusudur. İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Boyun Kitlesi Nedir, Neden Olur? Boğaz Kitle Tehlikeli Midir, Nasıl Geçer?
Boyun Kitlesi Nedir, Neden Olur? Boğaz Kitle Tehlikeli Midir, Nasıl Geçer? Boyun bölgesinde çıkan kitleler ''tümör'' olarak tanımlanır. Bu tümörler başta gırtlak ve üst yutak kanseri olmak üzere birçok kanser türünün erken belirtileri arasında yer alır. Boyun kitleleri büyüklüklerine göre üçe ayrılır. En sık görülen türü enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan inflamatuvar boyun kitleleridir. Boyun kitlesi nedir ve neden olur? Boğazda çıkan kitleler tehlikeli midir? Merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.
23.03.2021 Sağlık
Sürekli Öksürük Nedenleri Nelerdir? Geçmeyen Öksürük Nasıl Geçer, Tedavisi Var Mı?
Sürekli Öksürük Nedenleri Nelerdir? Geçmeyen Öksürük Nasıl Geçer, Tedavisi Var Mı? Sürekli öksürüğün birçok çevresel ve genetik nedeni olabilir. Halk arasında kuru ve inatçı öksürük adıyla da bilinen öksürük krizlerinin süresi ve şiddeti kişiden kişiye göre değişir. Bu rahatsızlık başlı başına bir hastalık sayılmaz. Daha çok başka hastalıkların erken belirtileri arasında yer alır. Sürekli öksürük neden olur? Geçmeyen öksürüğün tedavisi var mı? Merak edilen soruların cevaplarını sizin için derledik.
5.03.2021 Sağlık
Hastalık Nedir, Hastalık Çeşitleri Nelerdir? Neden Hasta Oluruz?
Hastalık Nedir, Hastalık Çeşitleri Nelerdir? Neden Hasta Oluruz? Bağışıklık sistemi sonucu vücudun sistemlerinde ve organlarda ortaya çıkan bozulmaya hastalık adı verilir. Enfeksiyonlu hastalıklar tek bir organda sınırlı kalmayıp vücudun tamamına yayılabilir. Grip, sinüzit ve nezle gibi rahatsızlıklar ise ''kış hastalıkları'' olarak bilinir. Hastalık nedir ve çeşitleri nelerdir? Neden hasta olunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.03.2021 Sağlık
Çinkonun Faydaları Nelerdir? Günlük Çinko İhtiyacı Ne Kadardır?
Çinkonun Faydaları Nelerdir? Günlük Çinko İhtiyacı Ne Kadardır? Mineraller insan sağlığı için çok önemlidir. Vücut mineralleri tek başına üretemez. Mineraller doğada vardır ve insan sağlığı için gereklidir. Çinkoda önemli bir mineraldir ve kişiler belli dönemlerinde daha çinkoya fazla ihtiyaç duyulur. Çocukluk, ergenlik, hamilelik dönemlerinde gelişimi destekler. Vücudun savunma sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı dirençli hale getirmek içinde çinko desteğine ihtiyaç vardır. İşte, tüm detaylar.
18.02.2021 Sağlık
Çocuklarda Burun Kanaması Nedenleri Nelerdir? Burun Kanamasına Ne İyi Gelir?
Çocuklarda Burun Kanaması Nedenleri Nelerdir? Burun Kanamasına Ne İyi Gelir? Çocuklarda burun kanaması özellikle kış mevsiminde sıklıkla görülür. Burun bölgesine alınan darbe ve üst solunum yolu enfeksiyonu başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte sık aralıklarla tekrar eden kanamalar belli başlı hastalıkların belirtisi olabilir. Çocuklarda burun kanaması nedenleri nelerdir? Burun kanamasına ne iyi gelir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir? Kusma İçin Doğal Bitkisel Yöntemler Ve Öneriler
Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir? Kusma İçin Doğal Bitkisel Yöntemler Ve Öneriler Birçok hastalığın belirtileri arasında kusma görülür. Bu hastalıkların başında gastrit, ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıkları geliyor. Kızamık ve kabakulak gibi çocukluk çağı hastalıklarının belirtileri arasında da kusma şikayetleri yer alır. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri devam ettiği takdirde gastroenteroloji bölümünden randevu alınmalıdır. Çocuklarda kusma nedenleri nelerdir? Kusma için doğal bitkisel çözümler hangileri? Merak ettiğiniz tüm soruları sizin için derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Çocuklarda Boğaz Ağrısı Ve Boğaz İltihaplanmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm Önerileri
Çocuklarda Boğaz Ağrısı Ve Boğaz İltihaplanmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm Önerileri Boğaz ağrısı 3- 10 yaş arası çocuklarda çok sık görülür. Ağrı ile birlikte yutkunmada güçlük ve halsizlik gibi şikayetlerin temel nedeni gribal enfeksiyonlardır. Kızamık ve kabakulak gibi çocukluk çağı hastalıkları da bu belirtilerin ortaya çıkmasındaki ana nedenleri arasında yer alıyor. Çocuklarda boğaz ağrısının nedenleri ve belirtileri nelerdir? Boğaz iltihaplanmasına ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
23.12.2020 Ebeveyn
Ayak Altına Limon Sürmenin Faydaları Nelerdir? Grip Karşısında İşe Yarıyor Mu?
Ayak Altına Limon Sürmenin Faydaları Nelerdir? Grip Karşısında İşe Yarıyor Mu? Limon, çoğu zaman doğal bir ilaç olarak tüketilmektedir. Bu nedenle de hayatın içindeki en önemli besinlerden biri olarak kabul edilmektedir. Ayak altına limon sürmenin faydaları nelerdir? Grip karşısında işe yarıyor mu? Limonu nasıl tüketmeliyiz? İşte, tüm detaylar.
16.12.2020 Sağlık
Çocuklarda belirtileri koronavirüs ile karışan kış hastalıklarına dikkat!
Çocuklarda belirtileri koronavirüs ile karışan kış hastalıklarına dikkat! Son dönemlerde çocuğu öksüren, ateşi çıkan ya da boğazı ağrıyan her anne baba çocuğun koronavirüse yakalandığı noktasında endişe duyuyor. Oysa bu dönemde kış hastalıkları da oldukça fazla görülüyor. Çocukta hastalık belirtileri görüldüğünde paniğe kapılmadan gerekli önlemlerin alınarak doktora başvurulması büyük önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Canan Bilazer, çocuklarda Covid- 19 belirtileri ile karışan kış hastalıkları hakkında bilgi verdi ve anne babalara önemli önerilerde bulundu.
14.12.2020 Çocuk Sağlığı
Kara Turpun Faydaları Nelerdir? Siyah Turp Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Kara Turpun Faydaları Nelerdir? Siyah Turp Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Her ne kadar yüz buruşturan bir tadı olsa dahi dünyanın en sağlıklı besin kaynakları içerisinde kara turp gelir. Pek çok açıdan şifalı olması sayesinde önemli mineral ve vitaminlerini farklı yöntemler üzerinden elde etmek mümkün. Peki, kara turpun faydaları nelerdir? Siyah turp hangi hastalıklara iyi gelir? İşte bu konuda merak edilenler.
Kış hastalıklarının ilacı, soğan kebabı sezonu başladı
Kış hastalıklarının ilacı, soğan kebabı sezonu başladı GAZİANTEP'te, havaların soğumasıyla birlikte besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücut direncini artırdığı için soğan kebabı tüketimi arttı.
17.11.2020 Haberler
Mehmet Müezzinoğlu: Varsa herhangi bir suç veya bedel onu ödemeye hazırım
Mehmet Müezzinoğlu: Varsa herhangi bir suç veya bedel onu ödemeye hazırım Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi dönemindeki bir rüşvet iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Bakanlığı'na yaptığı suç ihbarıyla ilgili DHA'ya özel açıklama yaptı. Müezzinoğlu "Bu müracaatı yapmakta vicdani bir sorumluluk hissettim. Başta şahsımı ilgilendiren, varsa herhangi bir suç veya bedel onu ödemeye hazırım" dedi.
29.07.2020 Siyaset
Global Wellness Day’in yaratıcısı Belgin Aksoy, evinizin sağlık elçisi oluyor
Global Wellness Day’in yaratıcısı Belgin Aksoy, evinizin sağlık elçisi oluyor ÇABA Derneği tarafından düzenlenen “Evimizin Sağlık Elçileri - ESE Fest”, bu yıl Global Wellness Day’in yaratıcısı Belgin Aksoy’u konuk ediyor. “iyi yaşam herkesin hakkı” mottosuyla Türkiye’den çıkıp, Dünya’ya yayılan Global Wellness Day (Dünya İyi Yaşam Günü) yaratıcısı Belgin Aksoy sağlıklı yaşama dair önemli ipuçlarını paylaşacak.
20.12.2019 Kültür Sanat
Çocukları kış hastalıklarından koruyacak 10 öneri
Çocukları kış hastalıklarından koruyacak 10 öneri Kış aylarında özellikle çocukları etkileyen nezle, grip, zatürre, bronşit, farenjit ve tonsillit gibi hastalıkların tavan yaptığı bu dönemi daha kolay geçirebilmek için alınacak önlemler oldukça basit! İşte anne-babalara 10 öneri...
28.10.2019 Ebeveyn
Sağlık elçileri iş başında!
Sağlık elçileri iş başında! Sanofi Pasteur’ün, ÇABA Derneği iş birliğiyle önlenebilir hastalıklara dikkat çekme amacıyla başlattığı ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesinin son durağı, Kayseri oldu
9.10.2019 Cadde
Kışın hastalıklardan nasıl korunuruz?
Kışın hastalıklardan nasıl korunuruz? Soğuk havaların gelmesi ile birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı. Bu dönemde beslenme programınızda yapacağınız ufak değişiklikler, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, hastalıklara karşı da korur. Hem sağlıklı hem de fit bir vücuda sahip olmak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Korkmaz, kış aylarında beslenme ile ilgili şu önerilerde bulundu:
18.12.2018 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme alışkanlıkları
Bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme alışkanlıkları Kış hastalıkları kapımızı bir bir çalıyor. Bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü olması ve birçok hastalığa kalkan oluşturması gerekiyor. Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, kış mevsimine hazırlanırken bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme hakkında bilgi verdi.
Kış hastalıklarından korunmanın en etkili yolları
Kış hastalıklarından korunmanın en etkili yolları Kış aylarıyla birlikte nezle, bademcik iltihabı, grip gibi solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığı da artıyor. Çocuk ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nuran Gürses, “Bu hastalıklardan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve aşıyla korunmak mümkün” diyor.
3.12.2018 Çocuk Sağlığı
Kış hastalıklarından koruyan öneriler
Kış hastalıklarından koruyan öneriler Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte; günlerin kısalması, gecelerin uzaması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsiz yaşam mevsim hastalıklarına zemin hazırlıyor. Vücut kışın daha az enerji harcıyor, beslenme alışkanlıkları değiştiğinden kilo alımı artıyor ve bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu durum, hastalıklara yakalanma riskini de artırıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, kış aylarında hastalıklardan korunma önerilerinde bulundu.
29.11.2018 Alternatif Tıp

Benzer Haber Etiketleri

Kış Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.