Kısırlık Tedavisi

Kısırlık Tedavisi

Son dakika kısırlık tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kısırlık tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kısırlık tedavisi haber sayfamızda...

Kısırlık Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 523 kısırlık tedavisi haberi bulunmuştur.
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır?
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır? Bir yıldan fazla süredir düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına karşın hamileliğin gerçekleşmediği çiftler tıp alanındaki gelişmeler sayesinde farklı kısırlık tedavisi seçeneklerine başvurabilirler. Prof. Dr. Göğşen Önalan’ın yaptığı açıklamalara göre üreme tıbbında devam eden ilerlemeler sayesinde, birçok çift doğurganlık sorununun üstesinden gelebiliyor ve çocuk sahibi olabiliyor.
24.02.2022 Cinsel Sağlık
Miyomlar kısırlığa yol açar mı?
Miyomlar kısırlığa yol açar mı? Birçok kadın hayatının herhangi bir evresinde miyomlar sebebiyle doktora gitmek durumunda kalmıştır. Hatta bazı kadınlar vücudunda miyom olduğundan bile habersiz olabilir. Çoğu zaman tehlikesiz gibi görünse de söz konusu hamilelik olduğunda ekstra dikkat gerektiren miyomlar, kendilerinden beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, miyomlar hakkında bilgi verdi.
23.12.2021 Kadın Sağlığı
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı. - PEMBENAR ÖZEL
1.08.2021 Kadın Sağlığı
Hamileliğini yalanladı
Hamileliğini yalanladı ABD’li iş insanı Paris Hilton, hakkında çıkan hamilelik iddialarını yalanlayarak, “Düğünü bekliyorum” dedi
29.07.2021 Cadde
Hamile kalamamanın yarattığı psikoloji
Hamile kalamamanın yarattığı psikoloji Evlilikle birlikte çocuk yapma, hem çiftin, hem ailelerinin hem de yakınlarının beklentisi haline gelir. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, hamile kalamamanın yarattığı psikoloji hakkında bilgi verdi.
9.07.2021 Kadın Sağlığı
Rahim içi çizik yöntemi anne olma şansınızı arttırıyor!
Rahim içi çizik yöntemi anne olma şansınızı arttırıyor! Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, anne olma şansını artıran rahim içi çizik tedavisi olan histeroskopi ve laparoskopi uygulamalarını sizler için anlattı.
21.05.2021 Kadın Sağlığı
Hangi kısırlık tedavisi size uygun?
Hangi kısırlık tedavisi size uygun? Çoğu çift, bebek sahibi olmaya çalıştıktan bir yıl sonra başarılı olamıyorsa doktora gitmelidir. 35 yaşın üzerinde bir kadınsanız veya düzensiz bir regl döneminiz varsa - ve 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorsanız ama başarılı olamıyorsanız - mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünün. Eşiniz de doktora görünmelidir. Büyük ihtimalle kısır olabilirsiniz. Hemen tedaviye başlamalısınız. Peki hangi kısırlık tedavisi size uygun?
6.10.2020 Genel Sağlık
Tüp bebekler sağlıklı olur mu? Son noktayı koydu!
Tüp bebekler sağlıklı olur mu? Son noktayı koydu! Bugüne kadarki en uzun süredir devam eden bir araştırmaya göre, tüp bebek ve kısırlık tedavileri yardımıyla doğan bebekler, doğal yollarla olan hamilelik sonrası doğan bebeklerden daha fazla sağlık sorunu yaşamıyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr. Betül Kalay, İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin yıllık toplantısında sunulan araştırmanın detaylarını paylaştı
1.09.2020 Çocuk Sağlığı
Bu besinler kısırlık riskini azaltıyor!
Bu besinler kısırlık riskini azaltıyor! Kısırlık sorunu, toplumda erkek ve kadında eşit oranda görülüyor. Günümüzde kısırlık tedavisi için birçok yol var. Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağcıl Yetim, sperm hareketlerini hızlandıran ve kısırlık riskini azaltan besinleri açıkladı.
11.08.2020 Sağlık
Kısırlık tedavisinde bu bitkisel ürünlere dikkat!
Kısırlık tedavisinde bu bitkisel ürünlere dikkat! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Ercan Baştu, kısırlık tedavisi için 'Arkadaşım da kullandı' gibi kulaktan dolma veya internetten ulaşılan bitkisel ürünlerin 'mucizevi' diye pazarlandığını belirterek, "Bu ürünlerin ruhsatı yok ve sağlığa son derece zararlı" uyarısında bulundu
7.09.2019 Kadın Sağlığı
'Çocuk isteyen egzersiz yapsın ve aç kalsın'
'Çocuk isteyen egzersiz yapsın ve aç kalsın' Erkeklerde sperm sayıları sağlıksız beslenme, sigara kullanımı ve kronik stres gibi faktörlere bağlı olarak her geçen yıl azalıyor. Özellikle yüksek yoğunluklu egzersizlerin erkeğe bağlı kısırlık tedavisini olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Embriyoloji Uzmanı Dr. Murat Başar, “Kısırlık tedavisi gören erkekler üzerinde yapılan araştırmalara göre haftada 3 kez crossfit yapmak üremeyi olumlu etkiliyor. Ayrıca belirli periyotlarla aç kalmak da çocuk sahibi olmayı kolaylaştırıyor” dedi.
‘Kısırlık tedavisi için geç kalmayın’
‘Kısırlık tedavisi için geç kalmayın’ Bir yıl içinde, uygun koşullar altında düzenli aralıklarla ilişkiye girilmesine rağmen gebelik elde edilememesi ‘kısırlık’ belirtisi olarak tanımlanıyor...
30.06.2018 Ege
Çinli bebek ebeveynleri öldükten 4 yıl sonra doğdu
Çinli bebek ebeveynleri öldükten 4 yıl sonra doğdu Çin'de bir bebek, ebeveynleri öldükten 4 yıl sonra dünyaya geldi. 2013'te  ölen çiftin dondurduğu embriyo, taşıyıcı anne yoluyla doğdu.
12.04.2018 Populer Bilim
Gebelik oranı artarken düşük oranı azalıyor
Gebelik oranı artarken düşük oranı azalıyor Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Gurur Polat kısırlık tedavisi hakkında bilgi verirken gebelik oranının artış gösterirken düşük oranının azaldığını söyledi.
6.07.2020 Hamilelik
D vitamini kısırlığa çare olabilir
D vitamini kısırlığa çare olabilir Yapılan son araştırmalara göre D vitamini eksikliğinin üreme fonksiyonlarında olumsuz etkiye neden olduğu ortaya çıktı.
Modern hayat kısırlık yapıyor
Modern hayat kısırlık yapıyor Kısırlık gittikçe artan bir trend gösteriyor. Peki neden? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu konuda önemli bilgiler verdi.
Kısırlığa 3D yazıcı ile çözüm
Kısırlığa 3D yazıcı ile çözüm 3D yazıcı ile üretilen yumurtalık implantları aracılığıyla doğurganlığı sağlanan infertil farelerin sağlıklı yavru fareler doğurması, kanser tedavisi sırasında üreme sistemleri zarar gören ve çocuk doğurmak isteyen genç kadınlar için umut ışığı olabilir.
Kısırlıkla ilgili 8 efsane 8 gerçek
Kısırlıkla ilgili 8 efsane 8 gerçek Kısırlık konusunda doğru bildikleriniz şehir efsanesi olabilir
Ceviz sperm kalitesini arttırabilir
Ceviz sperm kalitesini arttırabilir Ceviz tüketimi sperm kalitesini etkileyen faktörleri ve erkek kısırlığının (infertilite) kilit belirteçlerini geliştirebilir
28.03.2017 Erkek Sağlığı
Bursa’daki testis davasına Danıştay’dan ret
Bursa’daki testis davasına Danıştay’dan ret Bursa’da sol yerine sağ varikosel ameliyatı yapıldığı için hastane hakkında dava açan hastaya Danıştay’dan olumsuz cevap geldi
15.02.2017 Gündem
Erkek kısırlığına çözüm!
Erkek kısırlığına çözüm! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş Türkiye'de ilk kez kendilerinin kullandığını mikro akışkan çip teknolojisinin kısırlığa çözüm olduğunu belirtti...
13.02.2017 Erkek Sağlığı
Kısır çift, üç kişilik tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldu
Kısır çift, üç kişilik tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldu Ukrayna'da kısırlık tedavisi gören bir çift, yeni bir 'üç kişilik tüp bebek' yöntemiyle bebeklerine kavuştu. Başkent Kiev'deki doktorlar, pronükleer transfer adlı yöntemi dünyada ilk kez kullandı.
18.01.2017 Dünya
Karanlıkta çalışmak gebeliği tehlikeye atıyor
Karanlıkta çalışmak gebeliği tehlikeye atıyor D vitaminin bilinen birçok faydası bulunmaktadır. D vitamini doğrudan aldığımız güneş ışınlarından uzak, karanlık mekanlarda çalışmak doğurganlığı oldukça ciddi bir tehlikeye sokuyor.
‘Bitkiler kısırlığa  çözüm değil’
‘Bitkiler kısırlığa çözüm değil’ Günümüzde çok sayıda çift, çeşitli nedenlerle kısırlık sorunu yaşıyor. Fulya Acıbadem Hastanesi Tüp Bebek Bölüm Koordinatörü, Prof.Dr. Faruk Buyru, kısırlık tedavisinin sabır isteyen bir tedavi olduğunu kaydediyor.
15.12.2016 Gündem
Erkeklerde sperm kalitesi kalıtsal mı?
Erkeklerde sperm kalitesi kalıtsal mı? Kısırlık tedavisi görmek zorunda kalan babaların çocuklarının, normal yolla dünyaya gelen erkek çocuklarına kıyasla daha düşük sperm kalitesine sahip oldukları belirlendi.
12.12.2016 Cinsel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kısırlık Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.