Kısıtlama

Kısıtlama

Son dakika kısıtlama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kısıtlama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kısıtlama haber sayfamızda...

Kısıtlama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.280 kısıtlama haberi bulunmuştur.
‘Perakendede maliyet katlandı’
‘Perakendede maliyet katlandı’ Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) üyeleri arasında yaptığı Şubat ayı anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Konut alacaklar dikkat! Talep düştü, fiyat artışı yavaşladı
Konut alacaklar dikkat! Talep düştü, fiyat artışı yavaşladı Konut alacaklar bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve kredi sınırlaması alternatif yatırım araçlarına geçiş sağladı. Tüm bunlar konut satışlarını gerileten temel unsurlar oldu. Düşen taleplerle birlikte konutlarda fiyat artışı hızı da yavaşladı. Öyle ki son 25 ayın en yavaş fiyat artışı yaşandı. Detaylar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı...
19.03.2024 Ekonomi
Ev satışlarının azalmasının iki nedeni!
Ev satışlarının azalmasının iki nedeni! İpotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,1 azaldı. Konut kredilerine getirilen kısıtlamalar ve kira artış oranı sınırının devam etmesi yatırım amaçlı konut alımının düşmesine etki eden nedenler olarak görülüyor.
14.03.2024 Haberler
Ev satışlarına kredi ve kira freni!
Ev satışlarına kredi ve kira freni! İpotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,1 azaldı. Konut kredilerine getirilen kısıtlamalar ve kira artış oranı sınırının devam etmesi yatırım amaçlı konut alımının düşmesine etki eden nedenler olarak görülüyor.
14.03.2024 Ekonomi
Borçlanarak ev alacaklar dikkat: BDDK değişikliğe gitti! Kredi kısıtlamasından kimler muaf?
Borçlanarak ev alacaklar dikkat: BDDK değişikliğe gitti! Kredi kısıtlamasından kimler muaf? Geçtiğimiz yıl devreye alınan ikinci kez ev alacaklara kredi sınırlamasında bazı muafiyetler getirildi. Peki kredi sınırından kimler muaf tutulacak? Şu anda konut kredisinde faiz oranları ne durumda, 1 milyon TL kredi çekmek isteyen bir kişi ne kadar aylık taksit ödüyor? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
Çocuklar arası şiddet patladı! Dijital bağımlılığa dikkat
Çocuklar arası şiddet patladı! Dijital bağımlılığa dikkat Prof. Dr. Semerci “Toplumda yinelenen şiddet eylemleri, çocuğun şiddeti sorun çözmede etkin araç olarak görmesine neden oluyor” diyor. Dr. Avcı ise dijital bağımlılığa dikkati çekiyor...
1.03.2024 Gündem
ABD'de mortgage faizi geriledi
ABD'de mortgage faizi geriledi ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düşüş gösterdi. 30 yıllık faiz hafif aşağı geldi.
28.02.2024 Uzmanpara
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zülfikar'dan ‘Duvarsız üniversite’ açıklaması
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zülfikar'dan ‘Duvarsız üniversite’ açıklaması İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, üniversitenin ziyarete açılmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.
28.02.2024 Gündem
Avrupa'da çiftçi eylemleri hız kesmiyor! Yolu kapattılar
Avrupa'da çiftçi eylemleri hız kesmiyor! Yolu kapattılar Fransa’da çiftçiler, yarın yapılacak tarım fuarı öncesinde düzenledikleri eylemde traktörleriyle Tarım Bakanlığı binasına giden yolu trafiğe kapattı.
23.02.2024 Dünya
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim Fahiş fiyat ve gıdada tağşiş ile hile gözetimi 81 il genelinde devam ederken, Ramazan ayı öncesinde denetimler sıkılaştı. Tüketicilerin Alo 174 ve Alo 175 hatlarına bu kapsamda ilettiği şikayetlerin de anında değerlendirildiği belirtiliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Ev alacaklara 500 bin TL destek! Başvuru için gelir detayına dikkat
Ev alacaklara 500 bin TL destek! Başvuru için gelir detayına dikkat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım kapsamında ev alacak vatandaşlara 500 bin TL destek sağlayacak. Peki destek paketinden kimler yararlanabiliyor? Konuyla ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz tek tek açıkladı.
21.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri
Kredi kartı kullananlar dikkat! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri Sabit dar ve sabit orta gelirli vatandaşların son dönemde yoğun olarak kullandığı kredi kartlarına ilişkin bir sınırlama getirileceği piyasada tarafından konuşuluyor. Konuyla ilgili son açıklamayı geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yaptı.
21.02.2024 Ekonomi
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Refah için kritik tarih: 10 Mart!
Refah için kritik tarih: 10 Mart! İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaş devam ederken, endişelerin odağında bulunan Refah kenti için önemli bir gelişme yaşandı. Pek çok ülke lideri ve dünya kamuoyu, bir milyondan fazla Gazzelinin sığındığı Mısır sınırındaki kente İsrail’in kara harekatı düzenlenmesine karşı çıkarken, Tel Aviv’den tarih geldi.
20.02.2024 Dünya
Gazze'de yürek burkan çözüm! Hayvan yeminden ekmek
Gazze'de yürek burkan çözüm! Hayvan yeminden ekmek Gazze Şeridi’nde yaşayanlar, hayat kaygısının yanı sıra yiyecek bulmak için de mücadele veriyor. Kimi ailelerin çocukları için hayvan yemlerinden ekmek yaptığı belirtiliyor...
20.02.2024 Dünya
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı Kredi kartı borçları rekor seviyede, geçen yıla göre yüzde 157 artış var. 1 trilyon 200 milyar TL’ye ulaştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarına yönelik faiz, taksit ve kart limitlerinin sınırlanabileceği sinyalini vermişti. Kredi kartlarına ilişkin nasıl bir değişiklik yapılacak?
19.02.2024 Haberler
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı Kredi kartı borçları rekor seviyede, geçen yıla göre yüzde 157 artış var. 1 trilyon 200 milyar TL’ye ulaştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarına yönelik faiz, taksit ve kart limitlerinin sınırlanabileceği sinyalini vermişti. Kredi kartlarına ilişkin nasıl bir değişiklik yapılacak?
19.02.2024 Ekonomi
'Verilere bağlı yaklaşım izleyeceğiz'
'Verilere bağlı yaklaşım izleyeceğiz' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde verilere bağlı yaklaşım izlemeye devam edeceklerini söyledi.
15.02.2024 Uzmanpara
Mercimek gelecek ama gidemeyecek!
Mercimek gelecek ama gidemeyecek! Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi sıfıra indirilirken, ihracatına da kısıtlama getirildi. Alınan kararla birlikte tüketicinin yeşil mercimeğe daha ucuza ulaşabileceği belirtiliyor.
15.02.2024 Ekonomi
İstanbul Üniversitesi'nde ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi
İstanbul Üniversitesi'nde ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi İstanbul Üniversitesi, dün vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Karar sosyal medyada tepkilere neden olurken üniversite öğrencilerinden Eren Uygun, kampüste rastgele vatandaş görmekten dolayı rahatsız olduğunu, kendini tehlikede hissettiğini söyledi. Bugün alınan kararla, vatandaşların üniversiteye girişleri kısıtlandı. Üniversiteyi ziyaret etmek isteyen bazı vatandaşların içeri alınmadığı görüldü.
14.02.2024 Gündem
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor: Limitler değişecek mi?
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor: Limitler değişecek mi? Merkez Bankası, kredi kartınlarına taksit ve kart limitleri konusunda yeni düzenleme sinyali verdi. Uzman ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ise CNN Türk yayınında kredi kartlarına Merkez Bankası tarafından getirilebilecek olası düzenlemeleri değerlendirdi.
12.02.2024 Haberler
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor: Limitler değişecek mi?
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor: Limitler değişecek mi? Merkez Bankası, kredi kartınlarına taksit ve kart limitleri konusunda yeni düzenleme sinyali verdi. Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ise CNN Türk yayınında kredi kartlarına Merkez Bankası tarafından getirilebilecek olası düzenlemeleri değerlendirdi.
12.02.2024 Ekonomi
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert cevap: Derhal Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etmeli
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert cevap: Derhal Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etmeli Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gündemde yer alan konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da sert cevaplar verdi. İşte detaylar...
6.02.2024 Galatasaray
E-ticaret devlerine ‘marka’ kısıtlamasına devam
E-ticaret devlerine ‘marka’ kısıtlamasına devam Anayasa Mahkemesi (AYM), E-Ticaret Kanunu’nu bir kez daha tescilledi.
5.02.2024 Ekonomi
Avrupa'da çiftçiler isyan etti! Traktörleriyle sokağa indiler
Avrupa'da çiftçiler isyan etti! Traktörleriyle sokağa indiler Ucuz gıda ürünleri ithalatına karşı koruma Fransız protestocuların temel taleplerinden birini oluşturuyor. Fransız çiftçiler ayrıca gübre, enerji ve tarım yapmak ve hayvan yetiştirmek için kullanılan diğer girdilerdeki yüksek fiyatların gelirlerini olumsuz etkilediği görüşünde.
1.02.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Kısıtlama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.