Kızıl Geyik

Kızıl Geyik

Son dakika Kızıl geyik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kızıl geyik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kızıl geyik haber sayfamızda...

Kızıl Geyik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 148 kızıl geyik haberi bulunmuştur.
İstanbul'da şoke eden müze! 85 yaşındaki avcı çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldı
İstanbul'da şoke eden müze! 85 yaşındaki avcı çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldı İstanbul’da kaçakçılık polisi, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Ali Haydar Üstay'ın kaçak müzesinde ele geçirilen kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi.
19.03.2024 Gündem
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık'
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023'te çeşitli nedenlerle yaralanan 11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip doğal yaşam alanlarına bıraktık. Ülkemizde 154 memeli, 490 kuş, 140 sürüngen türünün yaşadığını biliyoruz. Ayrıca 19 bine yakın omurgasız hayvan ile 11 bine yakın bitki türünün de yaşadığını tespit ettik" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Üçağızlı Mağaraları, 72-29 bin yıl öncesindeki insanların yaşamlarına dair önemli buluntular içeriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu
Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan uyarıların ardından Denizli’de yüksek kesimlerinde kar yağışı kendisini gösterdi.
13.01.2024 Ege
İstanbul'da operasyon: Bufalo boynuzları ele geçirildi
İstanbul'da operasyon: Bufalo boynuzları ele geçirildi İstanbul Küçükçekmece'de bir depoda, nesli tükenmiş ya da tükenmekte olan hayvanlara ait boynuz ve dişlerin saklandığı ve ticaretinin yapıldığını tespit eden polis, operasyon düzenledi.
19.12.2023 Gündem
Şanlıurfa ve Burdur'da geyik şaşkınlığı
Şanlıurfa ve Burdur'da geyik şaşkınlığı DKMP tarafından Yeşilova ilçesindeki Eşeler Dağı’na bırakılan 'kızıl geyik', Tefenni ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi. İlk kez geyik gördüğünü söyleyen vatandaşın şaşkınlığı ise gözden kaçmadı. Ceylanların yaşadığı Şanlıurfa'da ise yaşam alanı Akdeniz Bölgesi olan bir Alageyik görüldü. Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Akçakale’deki hastanesinin duvarından atlayarak bahçeye giren Alageyik, cep telefonu kamerasına yansıdı.
26.10.2023 Haberler
Burdur'da geyik şaşkınlığı
Burdur'da geyik şaşkınlığı Burdur'da ilk kez geyik gören vatandaş şaşkınlığını gizleyemedi. DKMP tarafından doğaya bırakılan geyik vatandaşlar tarafından görüntülendi .
26.10.2023 Gündem
Hayvanlar yine namlunun ucunda
Hayvanlar yine namlunun ucunda Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, av turizmini başlatan talimatı yayınladı.
13.09.2023 Gündem
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) avlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat bedelleri belli oldu.
20.07.2023 Gündem
Kadıköy'de operasyon! Yüzlerce hayvan boynuzu ele geçirildi
Kadıköy'de operasyon! Yüzlerce hayvan boynuzu ele geçirildi Kadıköy’de bir iş yerine yapılan operasyonda, Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaret Konvansiyonu (CITES) kapsamında olan çok sayıda hayvanın boynuzları ele geçirildi.
19.12.2022 Gündem
Küçükçekmece'de farklı türde onlarca hayvana ait postlar ele geçirildi
Küçükçekmece'de farklı türde onlarca hayvana ait postlar ele geçirildi İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine düzenlenen operasyonda çeşitli hayvan türüne ait post ve deri ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalandı.
21.11.2022 Gündem
Okulda geyik şaşkınlığı
Okulda geyik şaşkınlığı Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'na salınan kızıl geyiklerden biri Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki bir okulun bahçesinde görüldü. Okulun bahçesinde gezinen geyik hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından şaşkınlığa neden oldu.
12.10.2022 Yaşam
Kızıl geyik restoran önüne gelip yiyecek bekliyor
Kızıl geyik restoran önüne gelip yiyecek bekliyor Manisa’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğaya salınan 14 kızıl geyikten 1'i her gün Spil Dağı'ndaki restoranın önüne gelip yiyecek verilene kadar bekliyor.
27.09.2022 Gündem
Restoran şefinin geyikle muhabbeti güldürdü
Restoran şefinin geyikle muhabbeti güldürdü Manisa Spil Dağı Milli Parkının restoran bölümüne girmek isteyen kızıl geyikle diyaloğa girmeye çalışan restoran şefinin görüntüleri güldürdü. Restoran şefini dikkatlice dinleyen kızıl geyik 'Git, yarın sabah yine gel' sözünün üzerine arkasını dönerek ormanın yolunu tuttu. Cep telefonu ile kaydedilen ve 'Oğlum bak git' yazısı ile paylaşılan o anlar ise sosyal medyada bir gün içinde 2 milyon izlenmeye ulaştı.
27.09.2022 Yaşam
20 kızıl geyik için mutlu haber
20 kızıl geyik için mutlu haber Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü’nün 20 kızıl geyik avı ihalesine yönelik açtığı iptal davasında Afyonkarahisar İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi, geyikler kurtuldu.
27.09.2022 Gündem
Eskişehir’de 4 bin 500 yıllık kaplarda, ağrı kesicinin etken maddesi tespit edildi
Eskişehir’de 4 bin 500 yıllık kaplarda, ağrı kesicinin etken maddesi tespit edildi Eskişehir'de, milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda, 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu.
20.09.2022 Gündem
Eskişehir’de 4 bin 500 yıllık kaplarda, ağrı kesicinin etken maddesi tespit edildi
Eskişehir’de 4 bin 500 yıllık kaplarda, ağrı kesicinin etken maddesi tespit edildi Eskişehir'de milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda, 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Türkteki, çift kulplu içecek kabındaki analizlerde, çeşitli ağrı kesicilerin yapılmasında ve içilmesinde kullanıldığını gösteren verilere ulaştıklarını söyledi. Doç. Dr. İsmail Tarhan da kapta biyokimyasal inceleme yapıldığını belirterek, ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi, bu kaplarda tespit ettiklerini aktardı.
20.09.2022 Gündem
Yaban hayvanları için bakanlığa dava
Yaban hayvanları için bakanlığa dava Av turizmi adı altında yaban hayvanlarının öldürülmesini engellemeyi amaçlayan hayvan hakları savunucuları, Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı davacı oldu.
15.09.2022 Gündem
Nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi
Nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi Düzce'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yerleştirilen fotokapanla nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak görüntülendi.
26.08.2022 Haberler
Annesinin terk ettiği yavru kızıl geyik koruma altına alındı
Annesinin terk ettiği yavru kızıl geyik koruma altına alındı Annesi tarafından terk edildiği düşünülen yavru kızıl geyik Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından alınarak AKÜREM’e teslim edildi.
1.06.2022 Gündem
Tarihi keşif: 10 bin yıllık gizemli çukurlar bulundu!
Tarihi keşif: 10 bin yıllık gizemli çukurlar bulundu! Arkeologlar, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İngiltere’deki Stonehenge anıtının çevresinde 10 bin yıl önce kazılmış çukurlar buldu. Söz konusu yapıların avcı-toplayıcılar tarafından kullandığı ve ilk insanların yaşamına dair bilinmeyenlere ışık tuttuğu aktarıldı.
16.05.2022 Dünya
Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor!
Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor! Ekim ayında 70'inci yaşını kutlayacak olan Rus lider Putin'in sağlık durumuyla ilgili spekülasyonlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Rusya'da yasaklanan Proekt adlı medya kuruluşu okuyucularını dehşete düşüren bir haber yayınladı.
2.04.2022 Dünya
Spil Dağı Milli Parkı'nda 9 kızıl geyik doğaya salındı
Spil Dağı Milli Parkı'nda 9 kızıl geyik doğaya salındı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı'na 3'ü erkek 9 kızıl geyik salındı. Projeyle amacın Mili Parkı, eskiden olduğu gibi geyiklerin gezdiği bir yer haline getirmek olduğu belirtildi.
24.03.2022 Haberler
15 geyik kurtuldu sıra diğerlerinde
15 geyik kurtuldu sıra diğerlerinde Konya ve Karaman’ın farklı bölgelerinde 7 Anadolu yaban koyunu ve 3 yaban keçisinin avlanmasını mahkeme kararıyla durduran Vegan Derneği Türkiye, Bolu’nun Köroğlu Dağları’ndaki kızıl geyik avını durdurmak için 19 Ekim 2021’de dava açmıştı.
12.03.2022 Gündem
Yaban hayvanlarının yem telaşı böyle görüntülendi
Yaban hayvanlarının yem telaşı böyle görüntülendi Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü (DKMP) kentlerde yaban hayatını görüntülemek için kurulan fotokapanların görüntülerini yayınlanırken, görüntülerde akbaba, kızıl geyik ve kuzgunun yem telaşı yer alıyor.
10.03.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Kızıl Geyik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.