Kök Hücre Nakli

Kök Hücre Nakli

Son dakika kök hücre nakli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kök hücre nakli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kök hücre nakli haber sayfamızda...

Kök Hücre Nakli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 544 kök hücre nakli haberi bulunmuştur.
120 ünite kan aldı, hayatta kaldı! Mucize böyle gerçekleşti
120 ünite kan aldı, hayatta kaldı! Mucize böyle gerçekleşti Kemik iliğinin yeterli kan üretememesinden dolayı hastalığına Miyelodisplastik Sendrom (MDS) tanısı koyulan Sümmani Karakuş (51,) yaklaşık 2 yıllık süreçte verilen 120 ünite kanla ayakta kaldı. Ancak aldığı yoğun miktardaki kan başka sağlık sorunlarına yol açtı.
7.04.2024 Gündem
Her kirli nefeste kanser tehlikesi
Her kirli nefeste kanser tehlikesi Hava kirliliğinin, meme kanserine yakalanma riskini yüzde 45, prostat kanseri olma riskini ise yüzde 28 artırdığı ortaya çıktı.
28.02.2024 Dünya
22 yıl önce bitkisel hayata girdi! ‘Her 30 Aralık’ta ölüp, 31 Aralık’ta doğuyoruz’
22 yıl önce bitkisel hayata girdi! ‘Her 30 Aralık’ta ölüp, 31 Aralık’ta doğuyoruz’ Bursa’da 22 yıl önce bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
9 yıldır su içemiyordu, bir telefonla yeniden doğdu!
9 yıldır su içemiyordu, bir telefonla yeniden doğdu! Hasan Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
Kanser tedavisinde tehlikeli tercihler: Kaplumbağa kanı içen hasta var
Kanser tedavisinde tehlikeli tercihler: Kaplumbağa kanı içen hasta var Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde kanser tanısı konulan hasta ve yakınları için kurulan ve her hafta düzenli olarak eğitimlerin verildiği Hematoloji / Onkoloji Hasta Okulu’na gelenlerin en sık sorduğu soruların başında alternatif tedaviler yer alıyor.
13.01.2024 Gündem
'Aç kalan köpekler hemcinselerini yedi' iddiası! İnceleme başlatıldı
'Aç kalan köpekler hemcinselerini yedi' iddiası! İnceleme başlatıldı Afyonkarahisar'da belediyeye ait barınakta bazı köpeklerin öldüğü, bazılarının açlıktan bitkin düştüğü, aç kalanların da ölen hemcinslerini yediği iddia edildi. İddia üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı.
3.12.2023 Gündem
Özel kreşte 4 yaşındaki kızın burnu kırıldı! Ailelerden şoke eden iddia
Özel kreşte 4 yaşındaki kızın burnu kırıldı! Ailelerden şoke eden iddia Küçükçekmece’de özel kreşte eğitim alan bir kız çocuğunun burnu, sandalyeye çarpması sonucu kırıldı. Aile kreş yetkililerinden şikayetçi olurken, durumdan haberdar olan diğer aileler de çocuklara psikolojik şiddet uygulandığı iddiasıyla karakola gitti.
3.12.2023 Gündem
Kayseri'de çelik kapı üretimi yapan iş yerinde yangın
Kayseri'de çelik kapı üretimi yapan iş yerinde yangın Kayseri'de çelik kapı üretimi yapan bir iş yerinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kısa sürede söndürüldü.
3.12.2023 Gündem
Ares kök hücre nakli bekliyor! 5 milyon kişi tarandı, uygun donör bulunamadı
Ares kök hücre nakli bekliyor! 5 milyon kişi tarandı, uygun donör bulunamadı 10 yaşındaki Ares yılda milyonda 2-4 kişiye tanısı konulan ciddi kan hastalığı aplastik anemi hastalığına yakalandı. Şu ana kadar 5 milyonu aşkın donör tarandı fakat uygun doku örneğine rastlanıldı. Oğlunun hastalığının üzücü de olsa farkında olduğunu ifade eden anne Selen Çobanoğlu, 'Çok üzücü de olsa artık durumunun, yani acil bir kan ve donör bulmamız gerektiğinin farkında.' dedi.
3.12.2023 Gündem
Soyadaki pestisit lösemiyi tetikledi
Soyadaki pestisit lösemiyi tetikledi Yeni yayınlanan bilimsel bir çalışmaya göre, dünya genelinde en yaygın kullanılan temel besin maddelerinden soya üretimindeki artış, çocukluk çağı kanseri lösemide de artışa neden oldu.
9.11.2023 Gündem
Herkese uygulanabiliyor! Kök hücre nakli tedavisi olmayan hastalıklara umut oluyor
Herkese uygulanabiliyor! Kök hücre nakli tedavisi olmayan hastalıklara umut oluyor Kök hücre naklinin sağlıklı bir kişiden veya hastanın kendisinden toplanan kök hücrelerin tekrar hastaya verilmesiyle yapılan bir tedavi biçimi olduğunu söyleyen Pediatrik Hematoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Meriç Kaymak Cihan, kök hücre naklinin tedavisi olmayan hastalıklarda kişiye umut olarak ikinci bir yaşam şansı verdiğini dile getirdi.
8.11.2023 Genel Sağlık
Öykü için donör oldu! Başka bir çocuğa umut verdi
Öykü için donör oldu! Başka bir çocuğa umut verdi İzmir'de lösemiyle mücadele eden Öykü Arin Yazıcı (8) adına düzenlenen 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasına destek veren donörler, başka canlara umut olmaya devam ediyor.
21.10.2023 Gündem
Akraba evliliği yapan çift 2 çocuklarını kaybetti! '1 saat içinde hastalığı tespit ettik'
Akraba evliliği yapan çift 2 çocuklarını kaybetti! '1 saat içinde hastalığı tespit ettik' Konya’da akraba evliliği yapan, 2 çocuklarını bağışıklık ve böbrek yetmezliğinden kaybeden Yılmaz çiftinin 4'üncü çocukları Yaşar Göktuğ'a, göbek kordonundan alınan kanla primer immün (bağışıklık sistemi) yetmezliği tanısı konuldu. Bunun üzerine 3'üncü ve sağlıklı olan çocuk Rüveyda'dan yapılan kök hücre ile Yaşar Göktuğ, hayata tutundu.
11.10.2023 Gündem
Dilara, gelecek bayram ayağa kalkmak istiyor
Dilara, gelecek bayram ayağa kalkmak istiyor İki yıl önce İzmir Bornova’da, ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki araştırma görevlisi Dilara Aldanoğlu’nun (25) tedavisi evinde sürüyor.
22.04.2023 Ege
Dilara’nın 2 yıl sonra evinde ilk bayramı! En büyük hayali eski sağlığına kavuşmak
Dilara’nın 2 yıl sonra evinde ilk bayramı! En büyük hayali eski sağlığına kavuşmak İzmir’in Bornova ilçesinde, 2 yıl önce ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki araştırma görevlisi Dilara Aldanoğlu'nun (25) tedavisi evinde sürüyor. Ablasının bakımını üstlenen kardeşi Açelya Aldanoğlu (24), bayrama hem buruk hem de umutlu gireceklerini belirterek, "En büyük hayalim ablamın ayağa kalkması" ifadelerini kullandı.
22.04.2023 Gündem
Konya'da yaşayan Yusuf Eymen 'Anne' dedi
Konya'da yaşayan Yusuf Eymen 'Anne' dedi Konya’da, doğumundan 15 gün sonra beyin kanaması geçiren Yusuf Eymen'e (4,5) serebral palsi ve epilepsi teşhisi konuldu. Doktorların, 'Konuşamaz, yürüyemez, duyamaz' dediği Eymen'e, Hindistan'daki ilk kök hücre tedavisi umut oldu. Fatmanur Dağlı, "İlk 'Anne' dediğinde çok mutlu oldum. Yusuf Eymen'in en ufak hareketi bile bizim için çok büyük bir nimet" dedi.
13.04.2023 Gündem
Profesör bahçesine giren tilkinin karnını doyurdu
Profesör bahçesine giren tilkinin karnını doyurdu İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli, Aferez Ünitesi ve Doku Tipleme Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt'un üniversite kampüsündeki evinin bahçesine girip kapısındaki ayakkabıyı götürmeye çalışan tilkinin karnını doyurdu. Erkurt, tilkinin karnını doyurmasını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
23.12.2022 Haberler
İstanbul'da tedavi gören madencilerden biri yoğun bakımdan çıkarıldı
İstanbul'da tedavi gören madencilerden biri yoğun bakımdan çıkarıldı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören madencilerden birinin normal servise alındığı öğrenildi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, "Bir hastamız ötekilere göre daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. Onun da yoğun tedavileri etti ve şu an durumu iyi olarak yoğun bakımdan çıkardık" dedi.
19.10.2022 Haberler
İstanbul'da tedavi gören madencilerden biri yoğun bakımdan çıkarıldı
İstanbul'da tedavi gören madencilerden biri yoğun bakımdan çıkarıldı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören madencilerden birinin normal servise alındığı öğrenildi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, "Bir hastamız ötekilere göre daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. Onun da yoğun tedavileri etti ve şu an durumu iyi olarak yoğun bakımdan çıkardık" dedi.
19.10.2022 Gündem
Kansere karşı kişiselleştirilmiş tedavi
Kansere karşı kişiselleştirilmiş tedavi İlk kez Türkiye’ye gelen Dünya Aferez Kongresi, “CAR-T hücre tedavisi” ana temasıyla toplandı. Uzmanlar, geçen 10 yılda büyük ivme kazanan CAR-T gibi hücresel tedavi yöntemlerinin gelecek 10 yıl itibariyle geleneksel tedavi yöntemlerini yerinden edeceğini söyledi.
20.09.2022 Gündem
Alkışlarla uğurlandı!
Alkışlarla uğurlandı! Eşiyle, tedavisinin devam ettiği hastanede evlenen ve balayını da hasta odasında geçiren İlker Çamur, nakilin ardından evine gitti.
31.08.2022 Ege
Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız hayata tutundu
Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız hayata tutundu Tunceli’de evinde kalbi durmuş halde bulunan ve uzun süre beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren Gözde Özgül, yeniden hayata tutundu. İmkansız gerçek oldu ve Gözde’nin bilinci açık, konuşabiliyor.
18.08.2022 Gündem
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı İstanbul'da doğumuna 4 ay varken, annesinde gelişen komplikasyonlar nedeniyle sezaryenle alınmak zorunda kalınan ve 540 gram doğan Rabia bebek, 137 günlük yaşam savaşını kordon kanı kök hücre tedavisiyle kazandı. 65 gün solunum cihazına bağlı yaşatılan Rabia'ya, ailenin de onayı ile son çare olarak henüz deneme aşamasında olan kök hücre tedavisi uygulandı. Rabia bebek yaklaşık 4,5 ay sonra 3 bin 400 gram ağırlığa ulaşarak anne kucağında evine döndü.
13.08.2022 Haberler
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı İstanbul'da doğumuna 4 ay varken, annesinde gelişen komplikasyonlar nedeniyle sezaryenle alınmak zorunda kalınan ve 540 gram doğan Rabia bebek, 137 günlük yaşam savaşını kordon kanı kök hücre tedavisiyle kazandı. 65 gün solunum cihazına bağlı yaşatılan Rabia'ya, ailenin de onayı ile son çare olarak henüz deneme aşamasında olan kök hücre tedavisi uygulandı.  Rabia bebek yaklaşık 4,5 ay sonra 3 bin 400 gram ağırlığa ulaşarak anne kucağında evine döndü.
13.08.2022 Gündem
Sevgilisine doğum gününde check-up satın aldı! Hayatının şokunu yaşadı
Sevgilisine doğum gününde check-up satın aldı! Hayatının şokunu yaşadı Sevgilisi Güneş Özkaya’nın (43) ısrarıyla yaptırdığı check-up’ta hayatının şokunu yaşadı. İlker Çamur (44), tedavisi yüzünden hastaneden çıkamayınca evlilik planlarını değiştirmek zorunda kaldı. 3 ay önce kız isteme merasimi ve nişanı hastanede gerçekleşen çift, Kent Hastanesinde nikah masasına oturdu.
2.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kök Hücre Nakli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.