Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Köreldik! İnsanlığın kokuyla sınavı
Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Köreldik! İnsanlığın kokuyla sınavı İnsanoğlu temel duyularından biri olan koku alma yeteneğini yavaş yavaş kaybediyor! Farklı etnik kökenlere sahip kişiler üzerinde yapılan bir çalışma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. "Her şey insanoğlunun köpekleri evcilleştirmesiyle başladı" diyen Prof. Dr. Aytuğ Altundağ'a göre bu azalmaya rağmen insanlar farklı bir özellik daha kazandı.
20.03.2022 Gündem
Türk bilim insanlarından koronavirüse karşı "antiviral" etkili koku molekülleri tespiti
Türk bilim insanlarından koronavirüse karşı "antiviral" etkili koku molekülleri tespiti ODTÜ'de, sanayi kuruluşuyla ortak yürütülen çalışmada, solunduğunda yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) hava yoluyla bulaşmasını ve hastalığın akciğerlere yerleşmesini engelleme potansiyeli olan, antiviral etkiye sahip koku molekülleri belirlendi.
26.11.2020 Gündem
Kanseri koklayarak teşhis edecek köpekler yetiştirilecek
Kanseri koklayarak teşhis edecek köpekler yetiştirilecek SAMSUN Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli veteriner hekim Tuncay Eker tarafından hazırlanan 'Erken teşhiste biodedektör köpekler' projesi ile kanser teşhisinde kullanılacak köpeklerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, hastanın nefesini, derisini, idrarını ya da dışkısını koklayarak kanser teşhisi yapabilecek köpekler yetiştirileceği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Bu hareket yarışmayı karıştırdı!
Bu hareket yarışmayı karıştırdı! Kısmetse Olur'da yeni gelin adayı Nurçin damat adaylarından Eser'e yakınlaştı. Haberi alan Cansel çılgına döndü.
11.09.2019 Televizyon
Böyle iğrenç bağımlılık görülmedi!
Böyle iğrenç bağımlılık görülmedi! Amerika, New York'da yaşayan 22 yaşındaki Keyshia, iğrenç bir bağımlılığı olduğunu itiraf etti. TLC'nin "Garip Bağımlılığım" adlı programında yaşadıklarını anlatan Keyshia, kokmuş, kirli çocuk bezlerini koklamayı ve çiğnemeyi sevdiğini söyledi. Genç kadın, bu garip bağımlılığın 2 yıl önce başladığını, artık yatağının başucunda, mutfakta yemek yaparken çekmecesinde, otomobilinin torpido gözünde mutlaka "yedek" bez bulundurduğunu söylüyor. Hamile olan Keyshia'nın nişanlısı da, kadının bu alışkanlığından bıktığını ancak vazgeçiremediğini belirtiyor. Katıldığı TV programı için de yanında bir bez getiren genç kadın, şaşkın bakışlar altında o bezi de koklayıp, çiğniyor.
11.09.2019 Haberler
Burun ameliyatı geçirenlere Türk kahvesiyle koku egzersizi
Burun ameliyatı geçirenlere Türk kahvesiyle koku egzersizi Uzmanlar, burun estetiği ameliyatı yaptıran kişilerin ameliyat sonrası iyileşme sürecinde yapılması gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.
18.03.2015 Estetik
Genç kızdan kimse bunu beklemiyordu
Genç kızdan kimse bunu beklemiyordu Genç kızdan kimse bunu beklemiyordu
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri