Korkunç işkencelerin gerçekleştirildiği Bran Kalesi
Korkunç işkencelerin gerçekleştirildiği Bran Kalesi Romanya'nın Braşov kenti yakınlarında bulunan Bran Kalesi, dünya çapında bir şöhrete sahip. Bu şöhreti Bram Stoker'ın birçok kez beyazperdeye de uyarlanan romanı Drakula'ya borçlu. 15. yüzyılda bölgede hüküm süren Vlad Tepeş ya da nam-ı diğer Kazıklı Voyvoda hem bölge halkına hem de Osmanlı askerlerine korkunç işkenceler uygulamasıyla dehşet verici bir üne sahip olmuştu. Kazıklı Voyvoda'nın yaşadığı Bran Kalesi, sonrasında popüler kültürün ve Romanya turizminin çok önemli bir parçası haline geldi.
18.09.2021 Tatil
Son dakika... İşkencelerle biliniyordu! Kazıklı Voyvoda ve Drakula'nın kalesindeki değişiklik şoke etti
Son dakika... İşkencelerle biliniyordu! Kazıklı Voyvoda ve Drakula'nın kalesindeki değişiklik şoke etti Osmanlı askerlerini korkunç işkencelerden geçirdikten sonra kazıklara oturtuyordu. 'Kazıklı Voyvoda' lakaplı Romen prensin ve Kont Drakula'nın yaşadığı kalenin son hali ise, herkesi şaşkına çevirdi.
10.05.2021 Dünya
Kont Drakula 4 yıl boyunca burada esir tutuldu
Kont Drakula 4 yıl boyunca burada esir tutuldu Tokat'ta, 'Kont Drakula' olarak bilinen Romanya Prensi ve Eflak Voyvodası 3'üncü Vlad'ın 15'inci yüzyılda 4 yıl boyunca esir tutulduğu ileri sürülen tarihi Tokat Kalesi, gizemli yönleri ile dikkat çekiyor. Turizmciler, merak uyandıran kaleye turlar düzenlemek için restorasyonun tamamlanmasını bekliyor.
11.03.2021 Tatil
Kont Drakula'nın tutulduğu kale turizme kazandırılıyor
Kont Drakula'nın tutulduğu kale turizme kazandırılıyor Eflak Beyliği Prensi Kont Dracula ya da daha bilinen diğer adıyla Kazıklı Voyvoda'nın esir tutulduğu ve restorasyon çalışması gerçekleştirilen tarihi Tokat Kalesi, turizme kazandırılacak. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, kalenin turizme kazandırılması yönünde başlatılan proje çalışmalarının, kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.
28.09.2018 Tatil
Kont Drakula'nın 4 yıl esir tutulduğu kale havadan görüntülendi
Kont Drakula'nın 4 yıl esir tutulduğu kale havadan görüntülendi Vampirlerin atası olarak bilinen ve birçok filme konu olan Kont Dracula ya da Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Eflak Prensi 3'üncü Vlad, 15'inci yüzyılda Tokat Kalesi'nde 4 yıl boyunca esir tutuldu. Eline geçirdiği Osmanlı askerlerini kazıktan geçiren, muhaliflerini ve kendisine karşı gelen devlet adamlarının kanını içmesiyle Kazıklı Voyvoda ya da Kont Dracula olarak bilinen 3'üncü Vlad 15'inci yüzyılda Tokat'ta 4 yıl boyunca esir tutuldu. Tokat Kültür ve Turizm İl Müdürü Adem Çakır, Romanya Prensi ve Eflak Voyvodası 3'üncü Vlad'ın, Tokat'ta 4 yıl boyunca sürgünde yaşadığını, ardından gönderildiği Kütahya'dan bir şekilde kaçmayı başararak Romanya'ya döndüğünü söyledi. Tokat Kalesi'nin, Tokat'ın en eski yerleşim yerlerinden olduğunu belirten Çakır, "Tam olarak kim ve ne zaman yapıldığına dair net bilgimiz yok. Fatih Sultan Mehmet ile Edirne'de Osmanlı Sarayı'nda beraber büyüyen Romanya Prensi, Fatih tahta çıktıktan sonra çeşitli yanlış ilişkilere girdiği için Osmanlı Devleti onu Tokat'a sürgün olarak gönderiyor. Zaman zaman kale zindanlarında tutulduğu söyleniyor. Ama şurası kesin, 4 yıl kadar burada kalıyor. Sonra buradan Kütahya Emet'e gönderiliyor. Kütahya Emet'ten kaçarak Romanya'ya kendi ülkesine dönüyor ve o zaman Voyvoda oluyor. Romanya Prensi olduktan sonra yaptığı canice işler onu Kazıklı Voyvoda ya da Drakula olarak adlandırılmasına sebep oluyor. Yani bir vampir hikayesi ile bağdaştırılması, kan içmesi, kendi muhaliflerini ya da karşı gelen devlet adamlarını kazığa oturtması, onun Avrupa'da öyle bir nam salmasına sebep oluyor. Tabi bunlar Tokat'ta iskanından sonraki yaşamında ortaya çıkan bir şey. Daha sonra Osmanlı Devleti onun prensliğine de son veriyor" şeklinde konuştu. Kent merkezinde bulunan kalede 4 yıl boyunca kalan Kazıklı Voyvoda 'Türk düşmanı' olarak bilinirken, Fatih Arslantaş isimli bir vatandaş, Kont Drakula'nın o devrin insanları için zulüm eden birisi olmasına rağmen, günümüzde turistik açıdan bir mükafat olarak görülmesi gerektiğini söy
11.09.2019 Haberler
Bram Stoker kimdir? Yeni Haber - Google Doodle
Bram Stoker kimdir? Yeni Haber - Google Doodle Bram Stoker'ın 165. doğum günü için özel bir doodle hazırlayan Google, Stoker'ın ünlü eserini ana sayfasına taşıdı
8.11.2012 Dünya