Lahit böyle taşındı
Lahit böyle taşındı İznik'te, 3 yıl önce, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan kırsal Hisardere Mahallesi yolu üzerindeki Kayaarkası mevkisinde bulunan zeytinlikte, defineciler tarafından üst kapağı kırılmış lahit bulundu. İznik Müze Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan kazıda, Geç Roma Dönemi olarak adlandırılan 3'üncü yüzyıldan kalma lahit ortaya çıkarıldı. Daha sonra sürdürülen kazılarda 3 lahit daha bulundu. Bunun üzerine yaklaşık 10 dönüm zeytinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 1 milyon 200 bin lira bedelle kamulaştırıldı. Alan, '1'inci derece arkeolojik sit alanı' ilan edilerek, korumaya alındı. İçinde mumyalanmış 2 ceset bulunan lahit, vinçle traktörlerin römorklarına yüklenerek, İznik Müzesi'ne taşındı.
11.09.2019 Haberler
Yaralı toy kuşu koruma altına alındı
Yaralı toy kuşu koruma altına alındı Muş'ta bitkin halde bulunan toy kuşu, tedavi altına alındı. Dünyanın uçabilen en ağır kuş türlerinden olan ve Türkiye'de nadiren  görülen toy kuşu, Berce Alparslan Tarım İşletmesi bahçesinde ziraat mühendisi  Recep Mengen tarafından bitkin halde bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğüne getirilen kuş,  tedavi için Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Toy kuşunun buradaki tedavinin ardından Van Yüzüncü Yıl Hayvan  Hastanesine gönderileceği bildirildi. Ziraat mühendisi Mergen, yaptığı açıklamada, toy kuşunu işletmenin  arazisinde bitkin halde bulduğunu söyledi. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim  Semih Türkcan, toy kuşunun neslinin tükenmekte olduğunu belirterek, "İlk  muayenede herhangi bir yara görünmüyor. Kuşta bir bitkinlik var. Kuşu, gerekli  tedavilerin  ardından Van Yüzüncü Yıl Hayvan Hastanesine göndereceğiz." dedi.
11.09.2019 Yaşam
Son dakika: O soruşturmada yeni gelişme! Üniversiteli kız korumada...
Son dakika: O soruşturmada yeni gelişme! Üniversiteli kız korumada... Güzellik yarışması ve modellik için başvurdukları bir yapımcının tacizine uğradıkları iddiasıyla savcılığa başvuran iki üniversiteli kızın şikâyetine dair soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
29.11.2017 Gündem
Koruma altına alındı
Koruma altına alındı Antalya’da yaşayan Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı 28 yaşındaki Elmira D., 2 çocuğunun babası olan, özel okulda matematik öğretmeni eşi 33 yaşındaki A.H.D.’den şiddet gördüğü ve sürekli kendisini takip ettiği gerekçesiyle yaptığı başvurunun ardından koruma kararı aldırdı.
13.08.2014 Gündem