Korunma

Korunma

Son dakika korunma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan korunma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan korunma haber sayfamızda...

Korunma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.539 korunma haberi bulunmuştur.
'İkizler Metin Akpınar'dan! Çocuklardan birinin babası da Yeşilçam artisti'
'İkizler Metin Akpınar'dan! Çocuklardan birinin babası da Yeşilçam artisti' Metin Akpınar’ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için bir kez daha Müge Anlı'nın programına çıktı. Nebioğlu’nun açtığı babalık davası sonrası Türkiye’nin gündemine oturan anne Suphiye Orancı hakkında dün yayın sonu bir iddia ortaya atılmıştı. Uğur Dündar'ın kızı olduğu öne sürülen Dilara G'nin babasının başka bir sanatçı olduğu söylenmişti. Müge Anlı bugün gerçekleştirilen yayında yeni bilgileri açıkladı. Ümit Besen hakkında çıkan iddialara yanıt verirken, yayına bağlanan Suphiye Orancı'nın arkadaşından çarpıcı açıklamalar geldi.
19.04.2024 Cadde
Klimalara küresel ısınma kriteri geliyor
Klimalara küresel ısınma kriteri geliyor İklim değişikliği ile ilgili yürütülen küresel mücadele kapsamında florlu sera gazlarının yönetimi için yeni düzenleme hazırlandı.
14.04.2024 Gündem
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı Siirt'te son haftalarda grip vakalarındaki artış nedeniyle Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.
13.04.2024 Gündem
Gerilim arttı altın fırladı
Gerilim arttı altın fırladı Altın, Orta Doğu’da artan gerilimin yatırımcıları ‘güvenli liman’ arayışına sevk etmesiyle ons başına yüzde 1.2 artışla 2.400 dolarla yeni bir rekor bir zirveye kırdı.
13.04.2024 Ekonomi
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti Beşiktaş'ta Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı, Yasa, “Yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin" dedi.
6.04.2024 Gündem
Küresel piyasada yeni faiz dönemi
Küresel piyasada yeni faiz dönemi Fed'in beklenmedik güvercin duruşu ve TCMB'nin kararlı faiz artışı, finansal piyasalara yeni bir yön veriyor. Yatırımcılar ve şirketler, faiz oranlarındaki bu kritik değişikliklere ve döviz kurlarındaki potansiyel dalgalanmalara dikkat kesilmeli...
5.04.2024 Milliyet Executive
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Güvenlik uzmanı facianın kamera görüntülerini yorumladı: Tahminlerde bulunmuştuk doğru çıktı
Güvenlik uzmanı facianın kamera görüntülerini yorumladı: Tahminlerde bulunmuştuk doğru çıktı Beşiktaş’ta ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı, Yasa, “Sıvı kimyasal yoksa ve katı maddeler yanıyorsa suyla müdahale doğrudur. Fakat, kovadan atılan suyun söndürme etkisi olmaz. Daha yoğun ve fazla miktarda suyla müdahale edilmesi gerekir. Bunun için de yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin.” dedi. Yasa, yangın tüpüyle alevlere müdahale ettiğini belirten ve yangından kurtulan işçinin ifadesini de yorumladı, “Yangın tüpleri, yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır. Kamuya açık alanlarda yangın tüplerinin aylık kontrollerinin yapılmasını, kullanıma hazır durumda olmasını istiyoruz ki tüpün çalışmaması veya kullanılamaması durumu meydana gelmesin.” dedi.
5.04.2024 Haberler
Güvenlik uzmanı facianın kamera görüntülerini yorumladı: Tahminlerde bulunmuştuk doğru çıktı
Güvenlik uzmanı facianın kamera görüntülerini yorumladı: Tahminlerde bulunmuştuk doğru çıktı Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa Beşiktaş'ta ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendirdi.
5.04.2024 Gündem
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir?
Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir? Bir insanın kendini korunmuş hissetmesi için yapması gerekenler vardır. Manevi olarak korunmuş hissetmek için ise dua ilk akla gelen yöntemdir. Dua etmenin manevi olarak insanı sıkıntılardan kurtardığı bilinen bir gerçektir. Özellikle bazı dualar sadece korunma amacına hizmet eder. Bu nedenle korunma duaları nelerdir ve nasıl okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik
4.04.2024 Dini Bilgiler
Bekâr annelere bir nefes olmak için
Bekâr annelere bir nefes olmak için Boşanmaların artması, yalnız ebeveynlik edenlerin sayısını da artırdı. Bekâr Anneler Derneği boşandığı yıllarda hiçbir destek mekanizması bulamayan ve kendi gibi bu dönemden geçen annelere ulaşma çabasıyla yolda.
30.03.2024 Pazar
50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlem
50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlem Günümüzde görülme sıklığı giderek artan kanserin 2030 yılında dünyada 26 milyon insanın daha kapısını çalacağı öngörülüyor. Bu yükselişin büyük ölçüde nüfus artışı ve yaşam süresinin uzaması nedeniyle yaşanacağı belirtiliyor. Üstelik eskiden ileri yaş hastalığı olarak bilinen kanser günümüzde genç yaş grubunu da tehdit ediyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, son yıllarda kanserin 50 yaş altındaki kişilerde görülme oranının 1990 yılına göre yüzde 80 oranında artış gösterdiği uyarısında bulunarak, kanserden korunmak için almanız gereken önlemleri açıkladı.
28.03.2024 Genel Sağlık
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı! Teşekkürler hocam
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı! Teşekkürler hocam Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor! Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.
26.03.2024 Genel Sağlık
Uyuşma, ağrı ve karıncalanma! El ve bileklerdeki hastalıktan kurtulmak mümkün
Uyuşma, ağrı ve karıncalanma! El ve bileklerdeki hastalıktan kurtulmak mümkün El hastalıkları içinde en sık karşılaşılan ‘Karpal Tünel Sendromu’ hayatı kâbusa çevirebiliyor. Hastalığın iş gücü kaybına yol açtığını söyleyen Nöroşirurji Uzmanı Op .Dr. Kerem Bıkmaz, hastalığın belirtilerini ve korunma yollarını anlattı.
24.03.2024 Genel Sağlık
Altın ve doları olanlar dikkat: Faiz artışının ardından vatandaşa dikkat çeken uyarı
Altın ve doları olanlar dikkat: Faiz artışının ardından vatandaşa dikkat çeken uyarı Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararı sonrasında gözler altın ve dolar fiyatlarına çevrildi. Dolar/TL 32 TL seviyelerinin altını gördü. Peki yeni adımla birlikte dövizde beklentiler neler? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat!
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat! Mart ayı, kolorektal kanser farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde kolorektal kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk üçte yer alıyor. En basit korunma yolu ise; sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve egzersiz yapmaktan geçiyor.
16.03.2024 Pazar
Kredi kartlarına düzenleme olacak mı? İşte masadaki formüller
Kredi kartlarına düzenleme olacak mı? İşte masadaki formüller Kredi kartlarıyla ilgili seçim sonrası bir düzenleme beklentisi içerisine girildi. Peki kredi kartı limitleri ve nakit çekimi miktarı düşürülecek mi? Kredi kartlarıyla ilgili hangi düzenlemeler gelecek? İşte detaylar...
12.03.2024 Haberler
Kredi kartlarına düzenleme olacak mı? İşte masadaki formüller
Kredi kartlarına düzenleme olacak mı? İşte masadaki formüller Kredi kartlarıyla ilgili seçim sonrası bir düzenleme beklentisi içerisine girildi. Peki kredi kartı limitleri ve nakit çekimi miktarı düşürülecek mi? Kredi kartlarıyla ilgili hangi düzenlemeler gelecek? İşte detaylar...
12.03.2024 Ekonomi
Sosyal medya hikaye oldu
Sosyal medya hikaye oldu Eğer milyarlarca sosyal medya kullanıcısından biriyseniz akışta bir şey paylaşmanın demode olduğunu gözlemlemişsinizdir. İnsanlar artık hikâyeler ve direkt mesajlarda takılıyor! Peki ne oldu da paylaşımlar azaldı. Uzmanlara sorduk.
9.03.2024 Pazar
Pandemi sağlık okuryazarlığını artırdı! Rapordan ilk bilgiler
Pandemi sağlık okuryazarlığını artırdı! Rapordan ilk bilgiler Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini aşkın haneyi kapsayan araştırmasına göre katılımcıların yüzde 45’i sağlık okuryazarlığından geçti.
1.03.2024 Gündem
Özel okullara kutlama kriteri
Özel okullara kutlama kriteri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de dün yayımlandı.
17.02.2024 Gündem
Rus savaş makinesi tam gaz! Avrupa'ya soğuk duş, planlar sil baştan
Rus savaş makinesi tam gaz! Avrupa'ya soğuk duş, planlar sil baştan Putin'in emriyle Sovyetler Birliği'nden bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştiren silah endüstrisi, Ukrayna işgalinin ikinci yılına girilirken ekonomik bir dönüşümü de tetikledi.
16.02.2024 Dünya
Sinüzit kabusunuz olmasın! Kış aylarında sizi koruyacak 7 altın öneri
Sinüzit kabusunuz olmasın! Kış aylarında sizi koruyacak 7 altın öneri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, Kış aylarında Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin sinüzitten etkilendiğine dikkat çekerek, eğer sorun kronikleşirse ameliyat seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti.Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, kış aylarında sinüzitten korunma yolları hakkında şu 7 öneride bulundu.
16.02.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Korunma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.