Köy Okulu

Köy Okulu

Son dakika köy okulu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan köy okulu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan köy okulu haber sayfamızda...

Köy Okulu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.249 köy okulu haberi bulunmuştur.
Evinin odasında kendi mahallesini kurdu: Bütün hikayem bir çöp şişle başladı
Evinin odasında kendi mahallesini kurdu: Bütün hikayem bir çöp şişle başladı Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu.
30.03.2024 Gündem
En candan kutlama!
En candan kutlama! Tokat’ın Zile ilçesine bağlı 40 haneli Çiftlik köyünde Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak isteyen vatandaşlar, köyde okul olmadığı kendileri bir etkinlik düzenledi. Kullanılmayan köy okulu önünde toplanan köylülerden yaşları 70 ve üzeri olan kadınlar, çocukken öğrendikleri şiirleri okudu. Bu anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Cumhuriyet’in 100. yılındaki en anlamı görüntülerden biri oldu. Şiir okuyan 70 yaşındaki Satı Zorlu, 72 yaşındaki Satı Karayel ve 76 yaşındaki Elif Erim, duygularını Milliyet’e anlattı.
31.10.2023 Gündem
Bakan Özer: 5 yaşındaki okullaşma oranı şu anda yüzde 99.9
Bakan Özer: 5 yaşındaki okullaşma oranı şu anda yüzde 99.9 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ben göreve geldiğim zaman 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 65'ti. Şu anda yüzde 99.9. 5 yaştaki okullaşma oranını çözmeyi Allah bana nasip etti" dedi.
30.05.2023 Gündem
Beşiktaş'tan her maç bir okul kampanyası
Beşiktaş'tan her maç bir okul kampanyası “Bırakmam seni Türkiyem” kampanyasında depremzedelere 6 köy okulu sözü veren Beşiktaş, Atletico Madrid ile oynadığı yardım maçıyla, yaklaşık bir okul maliyeti kadar para toplamıştı. Diğer bağışlar da katkı sağlarken, bugünkü Sabah karşılaşmasından da buna benzer bir gelir bekleniyor.
13.05.2023 Beşiktaş
Hatay’da ölüm ve yaşam iç içe
Hatay’da ölüm ve yaşam iç içe Hatay’da depremin 9. gününde enkazdan çıkarılanların olması umut kaynağı olurken, kaldırılan enkazlardan ise acı dolu yaşam öyküleri çıkıyor.
15.02.2023 Gündem
Ermeni köyünde can kaybı yok
Ermeni köyünde can kaybı yok Kahramanmaraş'ta merkezli depremlerde Hatay'ın Samandağ ilçesindeki 130 nüfuslu Ermeni köyü Vakıflı'da, can kaybı yaşanmazken, köyün simgelerinden Meryem Ana Kilisesi'nin dış duvarları, kısmen hasar gördü.
14.02.2023 Gündem
Kız çocuklarının ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 95,06'ya ulaştı
Kız çocuklarının ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 95,06'ya ulaştı Eskişehir'de Sultandere Köy Yaşam Merkezi ve Gastronomi Atölye açılışı ve Aile Eğitimi Sertifika Töreni’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Cumhuriyetin ilk yüzyılında ilk kez kız çocuklarının eğitimdeki okullaşma problemi son 20 yılda çözüldü. 2000'li yıllarda orta öğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44 dedik. Ortaöğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39,2 idi. Bugün kız çocuklarının ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 95,06” dedi.
6.01.2023 Gündem
MEB, 2022 hedeflerinin tamamını gerçekleştirdi
MEB, 2022 hedeflerinin tamamını gerçekleştirdi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022 yılında konulan hedefler ve sonuçlarıyla ilgili bir kitapçık yayımladı.
27.12.2022 Gündem
Her şey çocuklar için
Her şey çocuklar için Oyuncu Zeynep Beşerler’in gönüllülük esasına dayanarak ihtiyacı olan köy okullarında açtığı “Atatürk Kütüphaneleri” beşinci kütüphanesine ulaştı. Beşerler, “Amacımız çocukların ufku genişlesin, başka bir dünyanın da olduğunu öğrensinler” diyor.
18.12.2022 Kültür Sanat
Çocuklar sınıfa anneler tezgaha
Çocuklar sınıfa anneler tezgaha Muğla’da kullanılmayan 59 köy okulu, köy yaşam merkezleri olarak kente yeniden kazandırıldı.
12.12.2022 Ege
2 bin köy yaşam merkezi! Erdoğan: Önümüzdeki yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz
2 bin köy yaşam merkezi! Erdoğan: Önümüzdeki yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki yıl sonuna kadar tüm köylerimizde, Köy Yaşam Merkezlerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.
7.11.2022 Siyaset
Bakan Özer: Kapalı köy okulu kalmayacak
Bakan Özer: Kapalı köy okulu kalmayacak Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde köy yaşam merkezlerinde tarım, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanlarında ihtiyaç duyulan kurs programlarının geliştirilmesi amacıyla ‘Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü’ imzalandı.
2.11.2022 Gündem
Köy yaşam merkezlerinde tarım ve hayvancılık kursları düzenlenecek
Köy yaşam merkezlerinde tarım ve hayvancılık kursları düzenlenecek Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde köy yaşam merkezlerinde tarım, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanlarında ihtiyaç duyulan kurs programlarının geliştirilmesi amacıyla 'Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü' imzalandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Gençliğin tarıma ilgisini artırmak ve gençlerin tarımda yer alması hepimizin önceliği" dedi.
1.11.2022 Ekonomi
Bakan Özer: 'Yıl sonuna kadar Türkiye'de kapalı hiçbir köy okulu kalmayacak'
Bakan Özer: 'Yıl sonuna kadar Türkiye'de kapalı hiçbir köy okulu kalmayacak' Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında "Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü", Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İnşallah, yıl sonuna kadar Türkiye'de kapalı hiçbir köy okulu kalmayacak. Bu protokol, Türkiye'deki tüm köy okullarını kapsayan bir protokol olmuş olacak" dedi.
1.11.2022 Siyaset
Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu'nun hayranlarından duygulandıran sürpriz
Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu'nun hayranlarından duygulandıran sürpriz Geçtiğimiz temmuz ayında Almanya’da nikâh, ağustosta ise İtalya düğün yapan Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu'nun hayranları, bir anaokulunu yenileyerek, ünlü çifte duygulandıran bir hediye verdi.
23.09.2022 Cadde
İş ve eğitim dünyasına çağ atlatacak açılışlar
İş ve eğitim dünyasına çağ atlatacak açılışlar ELİDAŞ’ın ek tesisi, İZTO ve EBSO’nun arabuluculuk merkezleri ile ALOSBİ meslek lisesinin açılışlarını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOGG’un da mart ayında Aliağa sokaklarında olacağını söyledi
22.09.2022 Ege
Aksaray'da AFAD gönüllüleri köy okullarını eğitime hazırladı
Aksaray'da AFAD gönüllüleri köy okullarını eğitime hazırladı Aksaray'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen 'Gönüllülerimizle okullarımızı güzelleştiriyoruz' projesi kapsamında gönüllüler, Baymış ile Cankıllı köyündeki ilkokulların tamirat, tadilat ve boyasını yaptı
11.09.2022 Haberler
Demet Akalın'ın Giresun'da yaptırdığı okula babasının adı verildi
Demet Akalın'ın Giresun'da yaptırdığı okula babasının adı verildi Demet Akalın, Beşiktaş Kulübü'nün kadın taraftar grubu ‘Çarşı Kadın’ın köy okulları projesine destek verdi. Giresun Alucra'daki köy okulunun fotoğraflarını Instagram'da paylaşan şarkıcı, kütüphane için takipçilerinden kitap bağışı istedi.
7.09.2022 Cadde
33 sivilin teröristlerce öldürüldüğü 'Başbağlar Katliamı' iddianamesi kabul edildi
33 sivilin teröristlerce öldürüldüğü 'Başbağlar Katliamı' iddianamesi kabul edildi Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 29 yıl önce 33 sivilin teröristlerce öldürüldüğü Başbağlar Katliamı ile ilgili 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Soruşturma aşamasında 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve 20'si hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıkların ilk duruşması 17 Ekim'de görülecek.
5.08.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer, Çatalca Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı
Milli Eğitim Bakanı Özer, Çatalca Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çatalca'daki Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada konuşma yapan Özer, "Köy yaşam merkezleri bir bölgedeki yetişkinlerle eğitim çağ nüfusundaki gençleri, çocukları bir araya getiren, dolayısıyla yıllardan beri konuşulan kültür transferiyle ilgili de çok önemli bir merkez olma potansiyeline sahip bir proje" dedi.
29.07.2022 Gündem
Akşener: Talana yol verenden de altına imza atandan da hesap soracağız
Akşener: Talana yol verenden de altına imza atandan da hesap soracağız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletimizin çalınan ve yağmalanan her bir karış toprağının, kopartılan her bir çiçeğinin, ağacının hesabını soracağız. Talana yol verenden de altına imza atandan da çanta taşıyandan da hesap soracağız. İhaleyi alandan da şantiye kurandan da ranttan beslenip semirenden de hesap soracağız" dedi.
8.06.2022 Siyaset
Köy okulu öğrencileri polislerle uçurtma uçurdu
Köy okulu öğrencileri polislerle uçurtma uçurdu Kırklareli'nde devam eden "Kırk Gençler Emin Ellerde" projesi çerçevesinde polisler, köy okulu öğrencileriyle uçurtma uçurdu. Bir öğrenci, “Bugün çok heyecanlıyım, çok mutlu oldum. Uçurtmamı uçurdum ve daha önce hiç bayan polis görmedim” dedi.
1.06.2022 Haberler
Osmaniye'de köy okulu alev alev yandı
Osmaniye'de köy okulu alev alev yandı Osmaniye'de Yarpuz İlkokulu, çıkan yangında alev alev yanarak küle döndü. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Soğutma çalışmalarını tamamlayan itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlattı.
8.02.2022 Haberler
Osmaniye'de köy okulu alev alev yandı
Osmaniye'de köy okulu alev alev yandı Osmaniye'de Yarpuz İlkokulu, çıkan yangında alev alev yanarak küle döndü. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Soğutma çalışmalarını tamamlayan itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlattı.
8.02.2022 Gündem
Köy okulu öğrencilerinin hedefi TEKNOFEST
Köy okulu öğrencilerinin hedefi TEKNOFEST Amasya’da bir köy okulundaki öğrenciler fen laboratuvarında geliştirdikleri cihazlarla insanların yaşamını kolaylaştırmaya çalışırken TEKNOFEST gibi yarışmalara katılıp okullarının adını duyurmayı planlıyor.
20.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Köy Okulu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.