Kronik Ağrı

Kronik Ağrı

Son dakika kronik ağrı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kronik ağrı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kronik ağrı haber sayfamızda...

Kronik Ağrı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.389 kronik ağrı haberi bulunmuştur.
Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyor
Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyor Hava durumuna göre insanların ağrı çektiği iddiası, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağdığında romatizma ağrıları artabiliyor, ortopedik ağrılar ve migren soğukta, rüzgârda ortaya çıkabiliyor.
15.01.2024 Dünya
Liposakşın, zayıflama yöntemi değil!
Liposakşın, zayıflama yöntemi değil! Doğru kişiye, işin uzmanı tarafından uygulandığında, bölgesel yağlanmaların, sarkmaların önüne geçmek mümkün.
10.11.2023 Gündem
Milyonda bir görülen hastalıkla mücadele ediyor! Celine Dion dört yıl sonra görüntülendi
Milyonda bir görülen hastalıkla mücadele ediyor! Celine Dion dört yıl sonra görüntülendi Dünyaca ünlü Kanalı şarkıcı Celine Dion, geçtiğimiz aralık ayında nadir görülen bir nörolojik rahatsızlık olan Stiff Person Sendromu'na (katı kişi sendromu) yakalandığını öğrenmişti. Tedavisi bulunmayan hastalığı sebebiyle konserlerini iptal edip tedavisine odaklanan 55 yaşındaki sanatçı, yaklaşık dört yıl sonra ilk kez görüntülendi.
4.11.2023 Cadde
Rahim varisleri: Pelvik ven konjesyon sendromu
Rahim varisleri: Pelvik ven konjesyon sendromu Nedeni açıklanamayan, şiddetli ve kronik karın ağrılarından şikayetçiyseniz; rahim varisiniz olabilir. Her 10 kadından birinde görülebilen pelvik konjesyon sendromu, özellikle 20-45 yaş arasındaki kadınların hayatını kabusa çevirebiliyor.
21.10.2023 Pazar
Stresin panzehiri bilinçli farkındalık
Stresin panzehiri bilinçli farkındalık Son dönemin popüler kavramlarından mindfulness, şefkat ve pozitif nöroplastisite eğitimler veren Tuba Müftüoğlu,“Mindfulness ve şefkat aslında birbirinden ayrılamaz ikili” diyor.
13.05.2023 Pazar
Celine Dion milyonda bir görülen Katı Kişi Sendromu'na yakalandı!
Celine Dion milyonda bir görülen Katı Kişi Sendromu'na yakalandı! Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Celine Dion, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımları ile sevenlerini ve sanat camiasını şoke etti. 54 yaşındaki şarkıcı, milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan nörolojik hastalığa yakalandığını duyurdu. Stiff Person Sendromu (Katı Kişi Sendromu), kas spazmları sebebiyle kişiyi bazen yürüyemez, hatta konuşamaz duruma getirebiliyor.
8.12.2022 Cadde
Uzun Süren Ve Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur?
Uzun Süren Ve Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur? Baş ağrısı ara sıra herkeste ortaya çıkabilen bir durumdur. Ancak baş ağrısı ile her gün ya da haftada birkaç günden daha fazla karşılaşıyorsanız, bu durum kronik olan günlük baş ağrısının bir sonucu olabilmektedir. Sizin için uzun süren ve geçmeyen baş ağrısının nedenlerini ve risk faktörlerini derledik.
5.07.2022 Sağlık
Ayın yarısını baş ağrısıyla geçiriyorsanız dikkat! Kronik migreniniz olabilir
Ayın yarısını baş ağrısıyla geçiriyorsanız dikkat! Kronik migreniniz olabilir Son yıllarda sıklığı artış gösteren kronik migren kişinin fiziksel ve mental performansını büyük oranda etkileyen, günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayan ciddi bir tablo. Küresel Migren ve Ağrı Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Derya Uludüz, hastalığın doğru yönetimi için baş ağrısı konusunda uzman hekime başvurmanın önemine vurgu yaptı.
30.06.2022 Genel Sağlık
Göğüs ağrısı neden olur? Hangi tip ağrı tehlikelidir?
Göğüs ağrısı neden olur? Hangi tip ağrı tehlikelidir? Göğüs ağrıları farklı şekillerde görülebilir. Bıçak saplanır gibi, iğne batar gibi, yanma şeklinde, göğsüne taş oturmuş gibi, baskı şeklinde, sıkışma tarzında vs… Ağrının nedeni de farklı etkenlerden kaynaklanabilir. Ancak kalbe yakın bir bölge olduğu için hepimiz endişelenir ve ağrının nedeninin ne olabileceğini düşünürüz. Ağrı kalple ilgili bir rahatsızlığın habercisi olabildiği gibi akciğer, sindirim sistemi, kas ve kemik problemlerinden de kaynaklanabilir. Önemli olan böyle bir durumda hekime başvurup ağrının kaynağını öğrenmek ve gerekirse tıbbi müdahalede bulunmaktır. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener konu hakkında bilgiler verdi.
1.06.2022 Genel Sağlık
Psikolojik kas seğirmesi tedavi edilmezse ne olur?
Psikolojik kas seğirmesi tedavi edilmezse ne olur? Bölgesel olarak kasların hafifçe titreşmesi şeklinde görülen psikolojik kas seğirmesi, hem kasın hareketi hem de deri altından görünmesi nedeniyle kişiyi rahatsız edebiliyor. Psikolojik kas seğirmesinin ruhsal gerginlik nedeniyle ortaya çıkabileceğini kaydeden Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, tedavi yöntemini ve tedavi edilmezse ortaya çıkabilecek sıkıntıları açıkladı.
9.05.2022 Ruh Sağlığı
Baş ağrısına ne iyi gelir? Sürekli zonklayıcı baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer?
Baş ağrısına ne iyi gelir? Sürekli zonklayıcı baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Sağlık problemi olarak sıkça karşımıza çıkan baş ağrısı insanların gündelik hayatını etkilemektedir. Çeşitlerine göre farklılık gösteren baş ağrısı birkaç saat veya birkaç gün devam edebilir. Baş arkası gibi belirli bölgelerde ortaya çıkan baş ağrısını ilaçsız geçirmek isteyenler evde bitkisel çözüm yollarını aramaktadır. Aşırı şiddetli ağrıları evde yapılabilecek doğal yöntemlerle çözmek mümkündür. Migren, hamilelik stres, yüksek tansiyon baş ağrısına neden olabilir. Ancak baş ağrısı geçmiyor ve bazı farklı semptomlarda eşlik ediyorsa derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Sürekli şiddetli ve zonklayıcı baş ağrısına ne iyi gelir? diyorsanız içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
4.01.2022 Alternatif Tıp
Diz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Diz kapağı ağrısına evde çözüm
Diz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Diz kapağı ağrısına evde çözüm Yaş ilerledikçe ortaya çıkan diz ağrısı özellikle kireçlenme, kemik erimesi, romatizma, menisküs gibi rahatsızlıklar nedeniyle yaşanabiliyor. Yaralanma ve kaza sonucunda da kendini gösteren diz ağrısı bacak eklemlerinde en sık karşılaşılan ağrılardan birisidir. Yaşam kalitesini oldukça düşüren diz ağrısını geçirmek için evde yapılabilecek belli başlı yöntemler var. Diz kapağı ve diz ağrılarını geçirmek için özellikle eklem, kas ve kemikleri güçlendirmek gerekir. Buz torbası, bamya tohumu gibi doğal yöntemler diz ağrılarına iyi gelir. Ancak sürekli devam eden ve şiddetli ağrılar varsa uzman hekime başvurulmalıdır. Diz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Diz kapağı ağrısına evde çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Bilim Nobelleri’nin şifreleri  nasıl çözülür?
Bilim Nobelleri’nin şifreleri nasıl çözülür? Tıp, fizik ve kimya alanında Nobel’e layık görülen isimlerin çalışmaları bilim dünyasında nasıl bir çığır açtı, insanlığa katkısı ne oldu? Türkiye’de aynı alanda çalışan uzmanlara sorduk
10.10.2021 Pazar
Uzun Süren Ve Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur?
Uzun Süren Ve Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur? Baş ağrısı ara sıra herkeste ortaya çıkabilen bir durumdur. Ancak baş ağrısı ile her gün ya da haftada birkaç günden daha fazla karşılaşıyorsanız, bu durum kronik olan günlük baş ağrısının bir sonucu olabilmektedir. Sizin için uzun süren ve geçmeyen baş ağrısının nedenlerini ve risk faktörlerini derledik.
12.09.2021 Sağlık
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir? Pelvik ağrı rahim bölgesinde meydana gelebilmektedir. Bu ağrı kronik ağrı kategorisinde yer almaktadır. En fazla kasık ve alt karın kısmında bu ağrı hissedilmektedir. Bazen pelvik ağrılar kalça bölgesinde de hissedilebilir. Rahim ağrısı neden olur? Ağrı nerelerde hissedilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.07.2021 Sağlık
“Fibromiyalji’de fizik tedavi önemli”
“Fibromiyalji’de fizik tedavi önemli” Kronik ağrı sendromu ya da yumuşak doku romatizması olarak adlandırılan fibromiyaljide, ‘her yerim ağrıyor’ hissi yoğun yaşanıyor.
8.06.2021 Ege
MS hastalığı açılımı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir, genetik mi?
MS hastalığı açılımı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir, genetik mi? Bugün Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü...Vatandaşlar ise MS hastalığı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir? araştırmasına geçti. Ailesinde, arkadaşında, akrabalarında veya herhangi bir yakınında MS hastalığı ile karşılaşanlar detaylı bilgilere erişmek istiyor. Peki MS hastalığı genetik mi?
28.05.2021 Gündem
Fibromiyalji Noktaları Nelerdir? Fibromiyaljide Tatik Ve Hassas Noktalar Nedir?
Fibromiyalji Noktaları Nelerdir? Fibromiyaljide Tatik Ve Hassas Noktalar Nedir? Daha önce “Fibromiyalji” ve “Hassas Noktalar” ifadelerini duymuşsunuzdur. Peki bu hassas noktalar nedir, Fibromiyalji nedir ya da doktorlar Fibromiyalji tanısını hangi belirtilere dayanarak koyar, gibi soruların cevaplarını biliyor musunuz? Fibromiyalji ve teşhisi hakkında tüm detayları derledik.
30.03.2021 Sağlık
İnterstisyel Nedir, İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar? İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir?
İnterstisyel Nedir, İnterstisyel Sıvı Ne İşe Yarar? İnterstisyel Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir? İntersiyel sistit, idrar torbasının yani mesanenin iltihaplanması demektir. Bunun en sık nedeni ise, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlardır. Kadınlarda idrarı mesaneden dışarı taşıyan ve üretra ismi verilen tüpün erkeklere göre çok daha kısa yapıda olmasından kaynaklı olarak kadınlarda bu rahatsızlığa daha sık rastlanır. İnterstisyel nedir, interstisyel sıvı ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Omuz Yırtığı Nedir, Nasıl Anlaşılır? Omuz Yırtığı Kendiliğinden Geçer Mi, Ne Kadar Sürede İyileşir?
Omuz Yırtığı Nedir, Nasıl Anlaşılır? Omuz Yırtığı Kendiliğinden Geçer Mi, Ne Kadar Sürede İyileşir? Hareketli bir yaşam tarzını benimseyen kişiler başta olmak üzere pek çok kişide kas ve eklem arıları oluşabilir. Özellikle ani bir harekette çeşitli kas ve eklemlerde zedelenme olabilir. Omuz yırtığı da en çok görülen vakalar arasında yer alıyor. Omuz yırtığı nedir, nasıl anlaşılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
30.03.2021 Sağlık
Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır?
Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır? Nöral terapi, otonom sinir sistemi bozukluklarında tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Parazit olarak bilinen hastalığın yaşandığı alanları takip ederek, kişilere iyileşmeleri için gereken tedavi yöntemini sağlamaktadır. Sizler için nöral terapi nedir, ne işe yarar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
13.03.2021 Sağlık
Transkraniyal Manyetik Uyarım Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır? Tmu Hangi Hastalıkların Tedavisinde Uygulanır?
Transkraniyal Manyetik Uyarım Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır? Tmu Hangi Hastalıkların Tedavisinde Uygulanır? Transkraniyal manyetik uyarım tedavisi psikiyatri hastaların kullanılan bir tedavi yöntemidir. Günümüzde de hala popüler olarak kullanılan başarılı bir yöntemdir. Bu sebeple çoğu kişi tarafından TMU tedavisinin nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Transkraniyal manyetik uyarım tedavisi nedir, nasıl uygulanır? TMU hangi hastalıkların tedavisinde uygulanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.03.2021 Sağlık
Göbek Deliği Altında Ağrı Neden Olur? Pelvik Ağrılar Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Göbek Deliği Altında Ağrı Neden Olur? Pelvik Ağrılar Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır? Kadın sağlığında dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle de kadınlarda göbek altında ağrılar yoğun olarak görülmektedir. Bu ağrıların neden olduğu ise merak edilir. Göbek deliği altında ağrı neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
5.03.2021 Sağlık
Reanimasyon (Yeniden Canlandırma) Nedir? Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Ne Demek?
Reanimasyon (Yeniden Canlandırma) Nedir? Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Ne Demek? Tüm cerrahi operasyonların ilk adımı olan reanimasyon ve Anesteziyoloji bölümüdür. Operasyon öncesinde hastanın tüm acı duyumlarını önlemek ve reflekslerini azaltmak için uygulanan tüm işlemler reanimasyon ve anestezi uzmanının sorumluluğu altındadır. Reanimasyon ve anesteziyoloji nedir, nasıl uygulanır tüm detaylarıyla derledik.
17.02.2021 Sağlık
En Çok Yaşanan Uyku Problemleri Nelerdir? Uyku Sorunları İçin Hangi Doktora Gidilir?
En Çok Yaşanan Uyku Problemleri Nelerdir? Uyku Sorunları İçin Hangi Doktora Gidilir? Uyku problemlerinin oluşumlarında gözlemlenen birçok sebep bulunmaktadır. Uyku problemlerinin çözümleri için tedavi planları oluşturulabilir. Bunun yanında teşhis için gerekli olan testlerin yapılması gerekmektedir. Basit uyku problemlerinin çözümlerinde, bireyin günlük rutinine bağlı olarak düzenleme getirilmektedir. Uyku problemleri için neler yapılmalıdır? İşte, tüm detaylar.
16.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Ağrı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.