Küçük İskender

Küçük İskender

Son dakika küçük İskender haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küçük İskender gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küçük İskender haber sayfamızda...

Küçük İskender

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 779 küçük iskender haberi bulunmuştur.
Küçük İskender Sözleri: Küçük İskender Aşk Şiirlerinden En Güzel Alıntılar Ve Sözler
Küçük İskender Sözleri: Küçük İskender Aşk Şiirlerinden En Güzel Alıntılar Ve Sözler Birbirinden güzel aşk sözleri ve şiirler karşı tarafı etkilemek için yegane unsurlar arasında yer alır. Özellikle bu konuda günümüzün en önemli şairleri arasında yer alan Küçük İskender, pek çok özel şiiri ve kalıntısıyla duyguları en iyi şekilde ifade etme olanağı tanıyor. Küçük İskender'e ayrılan sözlerin alıntı şeklinde ele alınmasıyla hazırlanmış cümleleri, nerede ve ne zaman isterseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz. İşte Küçük İskender sözleri: Küçük İskender aşk şiirlerinden en güzel alıntılar ve sözler sizlerle.
1.11.2023 Güzel Sözler
Usta isim tüm eserleriyle anılıyor
Usta isim tüm eserleriyle anılıyor Milas Belediyesi, 26-27-28 Ağustos tarihlerinde Melih Cevdet Anday’ın uzun yıllar yazları yaşadığı Ören’de Melih Cevdet Anday Sempozyumu düzenleyecek.
24.08.2022 Kültür Sanat
küçük İskender’i anma sempozyumu
küçük İskender’i anma sempozyumu  Can Yayınları, 3 Temmuz 2019’da aramızdan ayrılan şair küçük İskender’i doğum gününde özel bir sempozyumla anıyor. “küçük İskender Sempozyumu”, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00-17.30 arasında Gonca Özmen ve Olcay Akyıldız moderatörlüğünde iki panel olarak gerçekleşecek.
23.05.2022 Kültür Sanat
Küçük kelimeler bana yeter
Küçük kelimeler bana yeter Geçen günlerde çıkan bir kitap kalbimizi titretti. küçük İskender’in bir araya getirdiği 648 günceden oluşan ‘Cangüncem’, 2019’da kaybettiğimiz ve özlemle andığımız şairin özgün dünyası, dili ve zihniyle buluşma imkânı sunuyor.
20.03.2022 Kültür Sanat
Erdal Öz Ödülleri sahiplerini buldu
Erdal Öz Ödülleri sahiplerini buldu Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Dada Salon'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
13.10.2021 Kültür Sanat
Feminist bir ekosistem
Feminist bir ekosistem Sanatçı Şafak Şule Kemancı’nın Beyoğlu’ndaki Depo’da gerçekleşecek ilk kişisel sergisi “bütün kuşlar benim bahçeme gelir”, sanatseverlerle buluştu.
27.06.2021 Kültür Sanat
Tuba Büyüküstün, Erdinç Çatak ile aşk mı yaşıyor?
Tuba Büyüküstün, Erdinç Çatak ile aşk mı yaşıyor? Geçtiğimiz yıl işletmeci Umut Evirgen'den ayrılan oyuncu Tuba Büyüküstün'ün özel hayatı hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.
24.05.2021 Cadde
1980 sonrası Türk şiiri
1980 sonrası Türk şiiri 1980 sonrasında yazılan şiir, bazı edebiyat çevrelerinde kayıp dönem olarak adlandırılmaktadır. 2000’li yıllara değin süren sessizlik ve şiirdeki hareketsizlik, birçok kesimi bu dönem edebiyatını yok saymaya itmiştir. Bu dönemde Haydar Ergülen, Hüseyin Atlansoy, Sedat Umran, Seyhan Erözçelik, Lale Müldür, Ahmet Erhan ve Küçük İskender gibi şairler şiirin hareketliliğini sağlamışlardır.
3.11.2023 Şiirler
Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Jale Parla oldu
Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Jale Parla oldu Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.
28.09.2020 Kültür Sanat
90’lar Türkiye’sine yolculuk
90’lar Türkiye’sine yolculuk Koray Sarıdoğan’ın Karakarga Yayınları’ndan çıkan “Yeraltı Kütüphanesi” adlı kitabı rock müziğin 90’ların altkültürünü, müzik yayıncılığını, dergilerini ve edebiyatını nasıl şekillendirdiğini sorgulayarak, okuru o yıllara götürüyor
18.07.2020 Kültür Sanat
küçük İskender anılıyor
küçük İskender anılıyor Geçen yıl 3 Temmuz’da yaşama veda eden küçük İskender, bugün Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılacak.
3.07.2020 Kültür Sanat
Acısıyla tatlısıyla yılın sanat karnesi
Acısıyla tatlısıyla yılın sanat karnesi 2019 kültür sanat dünyasına kayıplarla iz bıraktı. Tiyatronun divası Gülriz Sururi’nin 1 Ocak’taki ölümünün ardından, şair küçük İskender, Nobelli yazar Toni Morrison, ressam Balaban, tiyatrocu Yıldız Kenter, piyanist Şevket Uğurluer, yönetmen Agnes Varda, çizer Guillermo Mordillo gibi önemli isimler yaşamını yitirdi. İki yıl aradan sonra verilen Nobel Edebiyat Ödülü ve ‘duvara bantlanmış muz’ eseri sanat dünyasında en çok tartışılan konular oldu...
31.12.2019 Gündem
Almanak 2019: Bu yıl nelere Molatik olduk?
Almanak 2019: Bu yıl nelere Molatik olduk? Bir koca yılı daha geride bırakıyoruz. 2019'da çok şey öğrendik, çok şey gördük, çok şey izleyip dinledik ve çok şeye üzülüp sevindik. 2019'un gözümüzün önünden akıp gitmesini sağlayacak almanağını hazırlamak da bize düştü. Bu yıl Molatik ekibinin en Molatik olduğu olaylar, tekmili birden, burada!
30.12.2019 Trend
Tarantino’dan bir aşk mektubu
Tarantino’dan bir aşk mektubu Milliyet Sanat dergisi ağustos sayısında Quentin Tarantino’nun yıldızlar geçidine sahne olan yeni filmi “Bir Zamanlar... Hollywood’da” filmini kapağına taşıyor.
31.07.2019 Gündem
‘Gözüpek şair’e veda
‘Gözüpek şair’e veda Önceki gün hayatını kaybeden küçük İskender için dün İstanbul’daki Akatlar Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törenin ardından Ortaköy Camii’ne götürülen şairin naaşı kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.
5.07.2019 Gündem
Küçük İskender'e son veda
Küçük İskender'e son veda Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün 55 yaşında hayatını kaybeden, 'Küçük İskender' olarak bilinen şair Derman İskender Över için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Küçük İskender, Ortaköy Mecidiye Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.
4.07.2019 Cadde
Küçük İskender'e son veda
Küçük İskender'e son veda Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün 55 yaşında hayatını kaybeden, 'Küçük İskender' olarak bilinen şair Derman İskender Över için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Küçük İskender, Ortaköy Mecidiye Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.
4.07.2019 Cadde
Küçük İskender'in ölümü neden büyük bir kayıp?
Küçük İskender'in ölümü neden büyük bir kayıp? Türk edebiyatının en nevi şahsına münhasır isimlerinden biri olan Küçük İskender hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören şairin aramızdan ayrılması neden büyük bir kayıp peki?
4.07.2019 Sanat
Bir ‘şairinsan’dı
Bir ‘şairinsan’dı Kendine has şiir diliyle, şiire dair yaptıklarıyla Türkçe şiire yeni bir tavır getiren ve ilk şiiri Milliyet Sanat dergisinde yayımlanan şair küçük İskender, dün 56 yaşında hayata veda etti. Şair için bugün 11.00’de Akatlar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni gerçekleştirilecek. Cenazesi öğle namazında Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nden kaldırılacak
4.07.2019 Gündem
Küçük İskender kimdir?
Küçük İskender kimdir? Şair Küçük İskender hayatını kaybetti. 55 yaşında hayatını kaybeden ünlü şair Küçük İskender'e geçen yıl kanser teşhisi konmuştu. İşte Küçük İskender'in biyografisi...
3.07.2019 Gündem
Son dakika: Şair Küçük İskender hayatını kaybetti
Son dakika: Şair Küçük İskender hayatını kaybetti Bir süredir kanser tedavi gören ünlü şair 'Küçük İskender' hayatını kaybetti.
3.07.2019 Cadde
Can Bonomo kimdir? Can Bonomo kaç yaşında?
Can Bonomo kimdir? Can Bonomo kaç yaşında? Şarkılarıyla çok sevilen Can Bonomo bu akşam Jet Sosyete dizisiyle ekrana gelecek. Ünlü şarkıcıyı izleyenler araştırmaya başlayacak. Peki Can Bonomo kaç yaşında? İşte Can Bonomo'nun hayatı ve kariyeri...
28.03.2019 Gündem
Küçük İskender ortaya çıktı
Küçük İskender ortaya çıktı Şair Küçük İskender'e bir süre önce kanser teşhisi konulmuştu. Uzun zamandır görünmeyen şair sonunda ortaya çıktı.
28.03.2019 Cadde
Erdal Öz Ödülü Ağaoğlu’nun
Erdal Öz Ödülü Ağaoğlu’nun 89 yaşında altı öyküden oluşan yeni kitabı “Düşme Korkusu”nu yayımlamaya hazırlanan Adalet Ağaoğlu, bu yıl 11’incisi verilecek Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü.
17.09.2018 Gündem
Yunus Nadi  Ödülleri açıklandı
Yunus Nadi Ödülleri açıklandı Cumhuriyet Vakfı tarafından düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri’nde bu yıl En İyi Öykü Ödülü’nü ‘Öteki Düşler’ adlı kitabıyla Yiğit Bener, En İyi Şiir Ödülü’nü ise ‘Ölen Sevgilimin Şiir Defteri’ kitabıyla küçük İskender ve ‘Efsus’a Yolculuk’ kitabıyla Yücel Kayıran kazandı.
31.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Küçük İskender ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.